PDA

Επιστροφή στο Forum : Δαγκάνες Αστακού


dr_yianni
27-10-06, 10:07
Τι θα γινει αν απο ενα αστακο κοψουμε το ενα κομματι των δαγκανων του ?
Και μη μου απαντησετε περι ηθικης του θεματος.

Liolios
27-10-06, 10:15
Τι θα γινει αν απο ενα αστακο κοψουμε το ενα κομματι των δαγκανων του ?
Και μη μου απαντησετε περι ηθικης του θεματος.

Κοίτα εδώ: http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=13621&highlight=%E4%E1%E3%EA%DC%ED%E5%F2 και συγκεκριμένα στο τελευταίο ποστ.

edit: Σίγουρα όμως ο αστακός θα στρεσαριστεί ψυχολογικά. Θα μου επιτρέψεις να σου πω όμως - ευγενικά - ότι παίζει ρόλο και η ηθική του όλου θέματος.

dr_yianni
27-10-06, 17:41
Αν ο μαγγας κανει πως μου κουρευει κανα απο τα φυτα, η κανα απο τα ψαρια, απλα θα του λιμαρω τοσο τις δαγκανες που να μην κοβουνε.
Δεν νομιζω ναναι χειροτερο απο κατι φωτογραφιες που ειδα στο νετ με τις δαγκανες δεμενες με συρμα η εντελως κομενες.

Tolis
27-10-06, 17:53
Το μη χειρον δεν σημαινει βελτιστον.
Δεν καταλαβαινω γιατι θελουμε να κραταμε ενα ζωο "λειψο". Με την ιδια λογικη να παρουμε ενα σκυλι και να του κοψουμε τα δοντια για να μην δαγκωσει, ή τις φωνητικες χορδες για να μην γαβγιζει και μας ενοχλει?
Αν θελεις να εχεις αστακους, φτιαχτους ενα ενυδρειο με πολλες κρυψωνες και φυτα, ταιζε τους καταλληλα, πληροφορησου για τις συνθηκες που πρεπει να εχουνε, και θα σε ανταμειψουν με ενα ωραιο θεαμα και αισθητικο και συμπεριφορας. Αν δεν μπορεις, μην παιρνεις ενα ζωο που θα το κρατας αναπηρο χωρις λογο. Βαλε αλλα ψαρακια συμφωνα με αυτα που μπορεις να προσφερεις.

Και λυπαμαι που απαντω και περι ηθικης του θεματος - αλλά δεν ειμαστε κτηνιατρικο φορουμ να απανταμε ξερα σε τετοιες ερωτησεις. Η παραπανω συμπεριφορα δεν ειναι αυτη ενος ενυδρειοφιλου.

mikele
27-10-06, 18:22
δεν καταλαβα ......να μη τον παρεις αν δεν ταιριαζει στο οικοσυστημα σου......τι ειναι το ενυδρειο μαλλον δεν εχεις καταλαβει......δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα στο ιδιο ενυδρειο.......

klaz
27-10-06, 19:20
απλα θα του λιμαρω τοσο τις δαγκανες που να μην κοβουνε.
γεια σου ρε δοκτωρ μενγκελε......:(:(
ευτυχως που δεν υπαρχουν πολλοι χομπιστες που σκεφτονται τοσο αρρωστα.....
συγνωμη αν σε προσβαλλω...γιατι ετσι ειναι,αλλα ηδη με προλαβες εσυ με τετοια ερωτηση......
στα υπολοιπα με καλυψαν ολοι οι υπολοιποι φιλοι,που προφανως κρατηθηκαν και δεν μιλησαν με σκληρα λογια,αλλα ευτυχως η δυστυχως δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.....:smt104:sad:

Moderator note: Θα σε παρακαλούσα να εκφράζεις τις απόψεις σου με πιο ήπιο και λιγότερο προσβλητικό για τους άλλους τρόπο. Ευχαριστώ.

Liolios
27-10-06, 21:28
Μιας και το θέμα περί κοψίματος ή όχι των δαγκάνων ενός αστακού έχει συζητηθεί διεξοδικά σε άλλο thread, θα παρακαλούσα να μη συνεχιστεί η συζήτηση πάνω στο σχόλιο που έκανε ο klaz, ούτε από τον ίδιο ούτε από τους υπόλοιπους.

Δεν χρειάζεται να χαλάσουμε το θέμα με διαμάχες. Ως εκ τούτου εαν δεν τηρηθεί η παράκλησή μου θα αναγκαστώ να διαγράψω τα ποστ που θα έχουν να κάνουν με αψιμαχίες και διαπληκτισμούς.

Ευχαριστώ.

dr_yianni
27-10-06, 21:43
σιγουρα ευτυχως δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Και το πως εκφραζετε κανεις δειχνει το ποιον του ,οπως και το αν σεβετε καποιος τον συνομιλητη του δειχνει την ποιοτητα του ,οχι μονο σαν χαρακτηρας ,αλλα και σαν ανθρωπος.

Takis
27-10-06, 23:03
Παιδακια ηρεμα....
Το θεμα, αν κρατηθει σε καλο επιπεδο εχει ενδιαφερον.
Αλλα μην μπουμε σε προσωπικες αντιδικιες....

Giorgos
28-10-06, 00:01
Όντως τίθονται θέματα ηθικής σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δρ. Γιάννης ρώτησε (ίσως από περιέργεια) τι ακριβώς θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση.
Ας απαντηθεί η ερώτηση με σωστό και ήπιο τόνο, κι ας μείνει η συζήτησή μας εντός του θέματος.

klaz
28-10-06, 00:40
...στο συγκεκριμενο ποστ,γιατι μαλλον το μοναδικο που σας πειραξε φιλοι μου,ηταν η αποτομη,προσβλητικη και σκληρη μου γλωσσα,απεναντι στον συμπαθη συνομιλικο μου χομπιστα που απλα ποσταροντας μου πιστοποιησε αυτο που θα εκανε πραξη,και δεν ρωτησε αν πρεπει καν να το κανει......
τελος παντων,δεν μπαινω σε καμμια αντιπαραθεση,και ουτε θελησα να ανοιξω καποιον προσωπικο πολεμο με τον παραπανω δοκτωρα,εξαλλου δεν γνωριζομαστε,απλα την ''ψωνισα'' με το μακελεμα του ζωου....
οσο αναφορα το ποιον μου,και την ποιοτητα μου.....δεν το σχολιαζω καν,τουλαχιστο οχι εδω μεσα και οχι μαζι σου γιατρε μου.-+10-+10-+10
*να σε συγχαρω liolios για τα νεα σου καθηκοντα,που απο οτι ειδα τα αρχισες με υπερβαλον ζηλο,και να σου ευχηθω καλη δυναμη.*
καλα ημουν σιωπηλος τοσο καιρο.....τι τα θελω τα ποστ ο ερμος..................-+10

crazyio
28-10-06, 01:19
Τι θα γινει αν απο ενα αστακο κοψουμε το ενα κομματι των δαγκανων του ?

Επειδή περισσότερο σε ενδιαφέρει το αν θα ζήσει ή όχι και όχι το τι ακριβώς θα γίνει αναλογίσου το επόμενο ..
Τι θα γίνει αν σε εναν άνθρωπο κόψεις τα χέρια ή έστω άπο τον καρπό και κάτω ? (θεωρώ τα δάκτυλα σαν τις δαγκάνες του αστακού).
Θα ζήσει..... ΄
Το θέμα όμως είναι αν θα ζήσει ή το πως θα ζήσει ?


Και μη μου απαντησετε περι ηθικης του θεματος.

Η παραπάνω απάντηση με λίγο σκέψη καλύπτει και αυτό....

DimmyF
28-10-06, 02:44
Μα ο αστακός όταν αλλάξει κέλυφος θα βγάλει πάλι δαγκάνες κοφτερές...
Κάνω λάθος??

Μερικά πράγματα απλά δε γίνονται...γι'αυτό υπάρχει το forum για να μας μάθει τι γίνεται κ τι όχι...

Δεν πειράζει να μην ξέρει κανείς, πειράζει να ξέρει κ να αγνοεί...

dr_yianni
29-10-06, 13:00
!) ο ασκτακος κατεληξε στα χερια μου (και στο ενυδρειο μου) αφου το ενυδρειο φιλου εκανε σοβαρη διαρροη και ο ιδιος ηθελε να τον ξεφορτωθει πετωντας τον.
2)Δεν ειπα ποτε πως θα του κοψω τις δαγκανες, ρωτησα τι θα γινει, μια και μου ειναι γνωστο πως τα κεφαλοποδα βγαζουν νεες με την αλλαγη κελυφους, αρα ηλιθιοι συσχετισμοι και παρομοιωσεις με ακρωτιριασμο ανθρωπων δε κολανε.
3)Προτεινα λιμαρισμα δαγκανων σαν λυση, μια και ουτε το ιδιο το ζωο δεν θα το καταλαβει ,εκτος αν εσυ klaz πονας και υποφερεις οταν σου κοβουν τα νυχια (αληθεια , μακελεμα το λες το κοψιμο των νυχιων σου?). Η παρομοιωση παλι με το κοψιμο τοων δοντιων ειναι παντελως ασχετη ,μια και ως γνωστο, στα σκυλια βαζουμε φιμωτρο. Οσο για τις φωνιτικες χορδες, το αφηνω εντελως ασχολιαστο.
4)Αν και το ενυδρειο μου ειναι τιγκα στις κρυψωνες, προχτες κλεινοντας τα φωτα εκατσα και παρατηρησα τον αστακο, ο οποιος το εριξε στα καρτερια προκειμενου να πιασει ψαρια,και οταν αυτα δεν απεδωσαν, αρχισε να χωνει τις δαγκανες του μεσα στην καρυδα οπου μου κοιμουνται 3 κλοουν. Κατοπιν τουτου, ο κακος του ενυδρειου διανυκτερευσε σε κουβα, και σημερα το πρωι παραδοθηκε σε φιλο φιλου που εχει ενυδρειο μονο με αστακους.
Τελος θεματος λοιπον, αρα και ο klaz θα πρεπει να βρει αλλα θεματα και αλλους συναδελφους χομπιστες να χαρακτηρισει αρρωστα και αρρωστους.

mikele
29-10-06, 13:28
αντε ρε παιδια ειναι χαζο να ταλαιπωρουμε ενα ζωντανο ετσι.....τι παει να πει οτι θα ξαναβγαλει δαγκανες??????? νομιζω πως δαγκανες δεν ξαναβγαζουν ετσι και αλλιως (χωρις να ειμαι σιγουρος) ας πει καποιος που εχει και ξερει αλλα δεν ειναι εκει το θεμα ......θελεις αστακοκαραβιδακια?????? κανε ενα τανκ που να μπορει να τα φιλοξενησει....αν οχι χαρισε το αλλου που να μπορει να ζει υπο νορμαλ συνθηκες......

Giorgos
29-10-06, 16:19
Οι αστακοί ξαναβγάζουν τις δαγκάνες τους (γενικά όλα τους τα άκρα) αν τις χάσουν.

Το θέμα έχει κλείσει και δεν υπάρχει λόγος να παραμένει ανοιχτό (εκτός από τους διαλόγους μεταξύ μεμονομένων μελών... οι οποίοι μπορούν κάλλιστα να γίνουν και με ΠΜ).
Για τον λόγο αυτόν... το κλειδώνω.