PDA

Επιστροφή στο Forum : Αποτυχημενη γεννα...;


ολγα
24-10-06, 17:15
:( Γεια σας,
εχω ενειδρειο 80 λ εδω κ 1 χρονο, με 15 τηγρακια (sorry για ενδεχομενα λαθη στα Ελλινηκα διωτη ειμαι ξενη και...σιγα-σιγα, θα τα καταθερουμε...), και περιπου πριν 1 εβδομαδα εχω παρατιρισει οτι 1 θηλικο ειναι πολη φουσκομενο... Πηραμε 1 μικρο ενειδρειο, βαλαμε νερο απο το παλειο, λιγα φυτα, το θηλικο φουσκομενο κ 1 αρσενικο που εγινε εντομεταξη κατακοκκινος... Μετα μου ειπαν οτι δεν αρκει 1 και εβαλα και το αλλο αρσενικο... Επι 2 μερες τα ψαράκια ηταν πολυ σοκαρισμενα, ελειπα και εγω απο το σπιτι, και η θυλικια εχει ξεφουσκοσει λιγο, και ολοι ηταν σε κατασταση σοκ! Τα ληπηθικα και τα ξαναεβαλα στο μεγαλο ενειδρειο, οπου ξαναζοντανευσαν παλη... αλλα δεν γεννισαν μωρακια... Μπορειτε να μου πειτε παρακαλω τι ηταν ολο αυτο το συμβαν? Ευχαριστω πολυ!

Tolis
24-10-06, 18:01
Καλωσορισες Ολγα

Εαν θες να ζευγαρωσεις τιγρακια, καλο ειναι να βαλεις την θηλυκια μονη της για καμμια βδομαδα σε ενα ενυδρειο με πολλα φυτα και κρυψωνες, να την ταιζεις καλα (αν ειναι δυνατον με ζωντανες τροφες) και να της αλλαζεις το νερο συχνα (με προσθηκη αντιχλωριου παντα). Το ενυδρειο πρεπει να εχει απαραιτητα κι ενα στρωμενο φιλτρακι.
Μετα απο μια βδομαδα, βαζεις και δυο αρσενικους και τους αφηνεις δυο τρεις μερες να κανουν οτι κανουν. Υστερα βγαζεις και τα τρια ψαρια και σε λιγες μερες θα δεις μικρα ψαρακια (που πρεπει να ταιστουν με καταλληλη για το μεγεθος τους τροφη).

Τα ψαρια αν ηταν σε σοκ, πρεπει να βρουμε τις αιτιες. Ειχες φιλτρο στρωμενο στο μικρο ενυδρειο, και ποσο μεγαλο ηταν αυτο?
Επισης, αν δεν το ξεστησες μετα την μεταφορα τους πισω στο παλιο, ελεγξε καλου κακου μηπως οντως εχεις ψαρακια μεσα..

ολγα
24-10-06, 18:12
Στο μικρο μου ενειδρειο δεν εχω βαλει φιλτρο, ακουσα οτι αρκετο μονο αλλαγες νερου... Κοιταζα μηπος ηταν μικρα ψαρακια, αλλα ηταν - και ειναι - αδειο...

klaz
24-10-06, 18:16
κι ομως...θα επρεπε να εχεις βιολογια,εστω και στο μικρο.δεν αρκει μονο σκετο νερο,ασχετα αν προερχεται απο το μεγαλο σου ενυδρειο.;)