Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μονομαχος Χορχε(Ισπανος)

mariah
22-10-06, 21:59
Παιδια καλως σας βρηκα.Ειμαι καινουργιο μελος και θα ηθελα αν μπορειτε να μου λυσετε μερικες αποριες.Εχω εναν γλυκιτατο μονομαχο.Ειναι αρσενικος και το ονομα του ειναι Χορχε στα ισπανικα.Τον εχω εδω και ενα μηνα.Ειναι ζωηρουλης.Ειναι κατακοκκινος.Μολις τον ειδα τον ερωτευτηκα.Τον εχω σε μια γυαλα μακροστενη και πλαστικη 4 λιτρων.Υπαρχει καποιο προβλημα μ'αυτο?Τον ταιζω μια φορα την ημερα(τροφη για μονομαχους).Λιγα φυλλαρακια για να μην λερωνεται και το νερο.Αλλαζω το νερο μια φορα την εβδομαδα(οχι ολο,αλλα το μισο) και καθε φορα που κανω την αλλαγη βαζω και φαρμακακι για το χλωριο.Εχω βαλει χαλικακι και κανενα φυτο.Ομως μετα την δευτερη η' τριτη μερα το νερο βγαζει φυσαλιδες στην επιφανεια?Να ανησυχω?Και κατι τελευταιο!Τωρα που ερχεται χειμωνας να βαλω θερμοστατη?Θα βρω για αυτη τη γυαλα?

Ευχαριστω πολυ.Περιμενω απαντηση για να μου λυσετε τις αποριες!!

Mariah!:smt089

klaz
22-10-06, 22:09
!Τωρα που ερχεται χειμωνας να βαλω θερμοστατη?Θα βρω για αυτη τη γυαλα?

μαρακι,θα επρεπε και απο πιο πριν να ειχες ηδη θερμοστατακι....εχει στο εμποριο για τη γυαλα σου σε μικρο μεγεθακι........:rolleyes:

mariah
22-10-06, 22:15
Για τις φυσαλιδες?Τι να κανω?Ειναι κατι κακο?

klaz
22-10-06, 22:19
διαβασε με προσοχη παρακατω τα παντα για το ψαρακι σου.....
καλο βραδακι απο το θειο κλαζακι...:p:p:p:smt038
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fish/betta.htm

crazyio
22-10-06, 22:48
Για τις φυσαλιδες?Τι να κανω?Ειναι κατι κακο?

Όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά αντιθέτως είναι καλό.
Οι μονομάχοι φτιάχνουν φωλιά απο φυσαλίδες.
Αυτό παράλληλα είναι και ένδειξη καλής υγείας.
Καλορίζικος ο καινούργιος σου φίλος ! :smt080

Mariel
22-10-06, 23:16
καταρχην καλως ορισες στην παρεα μας:p !!!
οι φυσαλιδες που βγαζει ο μονομαχος σου ειναι φωλια,ενδειξη οτι ειναι υγιης και ευτυχισμενος :D
τωρα που πιανουν τα κρυα καλο θα ηταν να βαλεις μικρο θερμοστατη με τη θερμοκρασιαστους 24-27.
επισης καλυτερο θα ηταν να παρεις αποξηραμενο κοκκινο σκουληκι και να του δινεις 3-4 την ημερα,πραγματικατα λατρευουν!!
τελος,καλο θαηταν να κανεις πιο συχνες αλλαγες νερου.δηλαδη καθε 3 μερες αλλαγες σχεδον ολου.

Maverick
23-10-06, 03:31
Και να συμπληρώσω (αφού σε καλωσορίσω και εγώ :D), θα πρέπει να ετοιμάζεις το νερό με το "φαρμακάκι" για το χλώριο, σε άλλο δοχείο (όχι κατευθείαν στο ενυδρείο με το ψάρι) μια μέρα πριν την αλλαγή νερού γιατί θέλει μερικές ώρες να δράσει... Άντε ανέβασε και καμία φωτογραφία να τον δούμε! ;-)

Zorba_The_Freak
23-10-06, 07:52
Καλώς όρισες και από εμένα.

Πολύ σωστά σου τα είπαν οι προηγούμενοι. Το μόνο που έχω εγώ να προσθέσω είναι ότι τα λίτρα σου είναι τα ελάχιστα αποδεκτά. Άν κάποια στιγμή μπορείς, πάρε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο για τον μονομάχο σου.

ΥΓ: Αν δεν κάνω λάθος το Χόρχε=Γιώργος στα Ισπανικά συνεπώς είμαστε συνονόματοι με τον μονομάχο σου :p

Blanch
23-10-06, 10:26
Και να συμπληρώσω (αφού σε καλωσορίσω και εγώ :D), θα πρέπει να ετοιμάζεις το νερό με το "φαρμακάκι" για το χλώριο, σε άλλο δοχείο (όχι κατευθείαν στο ενυδρείο με το ψάρι) μια μέρα πριν την αλλαγή νερού γιατί θέλει μερικές ώρες να δράσει... Άντε ανέβασε και καμία φωτογραφία να τον δούμε! ;-)

Τα αντιχλώρια κατά την εμπειρία μου λειτουργούν άμεσα ή σχεδόν άμεσα...;)

Filou
23-10-06, 12:26
Σωστά τα λέει η Αργυρώ. Το χλώριο στο νερό είναι ελεύθερο ιόν και όχι οργανική ένωση, οπότε η εξουδετέρωσή του γίνεται αμέσως.

Maverick
23-10-06, 12:45
Γίνεται σχεδόν αμέσως όταν υπάρχει ανακάτεμα του νερού, ώστε να μπορεί το χημικό να δεσμέυσει όλα τα ιόντα του χλωρίου. Στο ενυδρείο του μονομάχου δεν ανακατεύεται το νερό από κάποιο φίλτρο ή αεραντλία, οπότε αργεί πιο πολύ και δεν είναι πολύ καλό για το ψάρι. Και εκτός από το χλώριο υπάρχουν και οι χλωραμίνες και άλλες βλαβερές ουσίες τις οποίες -υποτίθεται- ότι δεσμέυουν τα διάφορα σκευάσματα... Το ιδανικό είναι, κατά τη γνώμη μου, να αφήνουμε το νερό κάποιες ώρες πριν το βάλουμε στο ενυδρείο μας.
Πάντως πολλοί βάζουν κατευθείαν νερό της βρύσης στο ενυδρείο και προσθέτουν εκέι το αντιχλώριο χωρίς προβλήματα, αλλά αυτό δεν είναι και το καλύτερο... ;-)

deMetrIs
23-10-06, 13:36
welcome http://www.sweetim.com/simiebar/content/emoticons/000200B9.gif (http://www.sweetim.com/defaultie.asp?ref=2)
για τις φουσκες σου ειπαν οι προλαλισαντες
για το αντιχλωριο θα συμφωνησω με τον Maverick
αληθια τι φαρμακι βαζεις μαζι με το αντιχλωριο ?

hobbyman
25-10-06, 09:06
πρόσθεσε και κανένα φυτάκι ... ανούμπια, κερατόφυλλο κλπ

τους αρέσει πολύ !!!!

καλή συνέχεια

:smt040

tsikis
28-10-06, 08:39
Τι εννοείς φάρμακο μαζί με το αντιχλώριο????

mariah
01-11-06, 01:11
:smt061Το φαρμακακι που του βαζω λεγεται Τropical.Μου το δωσανε στο εμποριο.Δεν ξερω αν ειναι καλο.Μου προτεινετε καποιο αλλο?Τροφη μου δωσανε της ιδιας μαρκας.Να παρω καποια αλλη?Το κουτακι γραφει απ'εξω οτι ειναι μονο για μονομαχους. welcome http://www.sweetim.com/simiebar/content/emoticons/000200B9.gif (http://www.sweetim.com/defaultie.asp?ref=2)
για τις φουσκες σου ειπαν οι προλαλισαντες
για το αντιχλωριο θα συμφωνησω με τον Maverick

mariah
01-11-06, 01:14
:smt038 Αυτα τα φυτα που μου προτεινες (ανουμπια)ειναι ζωντανα η' ψευτικα?Θα τα βρω ευκολα στο εμποριο?πρόσθεσε και κανένα φυτάκι ... ανούμπια, κερατόφυλλο κλπ

τους αρέσει πολύ !!!!

καλή συνέχεια

:smt040

PascM
01-11-06, 01:21
Το φαρμακάκι είναι της εταιρείας Tropical! Δεν το ξαναδιαβάζεις να μας πεις και τι είναι? Μια χαρά είναι η τροφή που σου δώσανε! Αν κάνεις βέβαια μια αναζήτηση στο φόρουμ θα δεις και άλλα είδη τροφής για να αλάζεις και λίγο το διαιτολογιό του.

Mariel
01-11-06, 02:18
οι ανουμπιες ειναι αληθινα φυτα και τα βρισκεις ευκολα ;)

mariah
01-11-06, 13:09
:smt061 Να ρωτησω και κατι τελευταιο?Γιατι οταν πλησιαζω τη γυαλα απο κοντα κανει flaring?Λες να μ'εχει ερωτευτει?Ποτε οι μονομαχοι κανουν flaring?
Eυχαριστω!οι ανουμπιες ειναι αληθινα φυτα και τα βρισκεις ευκολα ;)

Mariel
01-11-06, 14:00
συνηθως κανουν αν δουν αλλον αρσενικο η θηλυκια.υπαρχουν βεβαια και καποιοι που κανουν σε ο,τι πλησιασει τη γυαλα:D

deMetrIs
01-11-06, 14:07
οι μονομαχοι κανουν συνηθως flare σε αλλους μονομαχους μπορει να κανουν γεννικα σε οτιδιποτε εναι εξω ή μεσα στο ενυδρειο χεχε http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=10953&highlight=flare

mariah
01-11-06, 22:45
-+9 Σημερα του αγορασα επιτελους ενα θερμοστατη.Τον πιο μικρο που υπαρχει διοτι το ενυδρειακι μου ειναι 4-5 λιτρα.Καποια στιγμη θα αγορασω μεγαλυτερο.Κοιτα ομως τι εγινε.Εβαλα μεσα τον θερμοστατη στους 26 βαθμους.Επιασε θερμοκρασια και αρχιε να τον επεξεργαζεται.Πηγαινε συνεχεια εκει και εκανε flaring.Εκανε σαν τρελος και πεταγοταν συνεχεια οταν πηγαινε πολυ κοντα.Λες να καει απο τον θερμοστατη?ΑΧ βοηθειστε με!Δε θελω να μου παθει κατι!συνηθως κανουν αν δουν αλλον αρσενικο η θηλυκια.υπαρχουν βεβαια και καποιοι που κανουν σε ο,τι πλησιασει τη γυαλα:D

Maverick
01-11-06, 23:20
Καλησπέρα,
όταν λες μικρό, πόσο μικρό ακριβώς? Πόσα watt έγραφε η συσκευασία ότι είναι? Δε νομίζω να καίγεται ο μονομάχος σου, αλλά για καλό και για κακό, βάλε μέσα κανένα θερμόμετρο να βλέπεις τι γίνεται. Το λαμπάκι του θερμοστάτη σβήνει μετά από κάποια ώρα?
Απλά κάνει flare επειδή ο θερμοστάτης είναι κάτι καινούριο, ή επειδή γυαλίζει και βλέπει τον εαυτό του πάνω του...

mariah
01-11-06, 23:25
:smt014 Το κουτι λεει 50 βατ.Ειναι πολλα?Ελπιζω να μη γινει καρβουνο!Καλησπέρα,
όταν λες μικρό, πόσο μικρό ακριβώς? Πόσα watt έγραφε η συσκευασία ότι είναι? Δε νομίζω να καίγεται ο μονομάχος σου, αλλά για καλό και για κακό, βάλε μέσα κανένα θερμόμετρο να βλέπεις τι γίνεται. Το λαμπάκι του θερμοστάτη σβήνει μετά από κάποια ώρα?
Απλά κάνει flare επειδή ο θερμοστάτης είναι κάτι καινούριο, ή επειδή γυαλίζει και βλέπει τον εαυτό του πάνω του...

mariah
01-11-06, 23:27
:smt020 Το λαμπακι αναβει και σβηνει κανονικα οταν πιασει τη θερμοκρασια.:smt014 Το κουτι λεει 50 βατ.Ειναι πολλα?Ελπιζω να μη γινει καρβουνο!

mariah
01-11-06, 23:41
+-8 Mariel διαβασε σε παρακαλω το προβληματακι με τον θερμοστατη και πες μου τη γνωμη σου και εσυ!Δεν θελω να καει το μικρο μου μονομαχακι!συνηθως κανουν αν δουν αλλον αρσενικο η θηλυκια.υπαρχουν βεβαια και καποιοι που κανουν σε ο,τι πλησιασει τη γυαλα:D

PascM
01-11-06, 23:49
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα 50 watt του θερμοστάτη σου βέβαια, απλά είναι μεγάλος για τα λίτρα του ενυδρείου σου όμως όταν με το καλό αγοράσεις μεγαλύτερο ενυδρείο θα έχεις ήδη τον θερμοστάτη! Καλό είναι να αγοράσεις και ένα θερμόμετρο διότι οι θερμοστάτες έχουν αποκλίσεις με αποτέλεσμα το 26 να είναι είτε 24 ή ακόμη και 28.

Maverick
02-11-06, 00:36
Συμφωνώ, θα ήταν καλύτερα να είχες 25άρη γιατί οι μεγάλοι θερμοστάτες σε λίγα λίτρα μπορεί να ανεβάσουν πιο πολύ τη θερμοκρασία, αλλά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Πάρε πάντως ένα θερμόμετρο και παρακολούθησε για 1-2 μέρες τη θερμοκρασία για να βεβαιωθείς ότι ολα είναι εντάξει...

Mariel
02-11-06, 02:03
συμφωνω κι εγω να παρεις ενα μικρο θερμομετρακι καλου-κακου.ρυθμιζοντας τη θερμοκρασια,ο θερμοστατης σταματαει εκει,απλα οσο πιο πολλα ειναι τα Watt,τοσο πιο ευκολα φτανει σε αυτα τη θερμοκρασια και με λιγοτερη "προσπαθεια";)

mariah
03-11-06, 23:46
:D Εβαλα τελικα θερμομετρο και η θερμοκρασια ειναι κανονικη 26 βαθμοι.Ειναι πολυ πιο χαρουμενος τωρα.Κολυμπαει πιο γρηγορα και ειναι ζωηρος.Εχει κανει μια τεραστια φωλια απο φυσαλλιδες ενδειξη οτι ειναι υγιης.Περιεργαζεται ακομα τον θερμοστατη και πηγαινει γυρω γυρω κανοντας flaring.Εχει πολυ πλακα ο μικρουλης.Πηγα στο Pet City και ρωτησα για το φυτο ανουμπια.Μου ειπαν οτι χρειαζεται λιπασμα και οτι θελει πολυ φροντιδα.Δεν μπορω να το βαλω ετσι μεσα.Ειναι αληθεια?Παρεπιπτοντως ειδα και τους νεους μονομαχους που φερανε.Ηταν ολοι πανεμορφοι και τους λυπηθηκα μεσα στα ποτηρακια.Ηθελα να του παρω ολους απο εκει.Αληθεια Mariel ποσους μονομαχους εχεις στο σπιτι σου?Ευχαριστω πολυ!:smt061 συμφωνω κι εγω να παρεις ενα μικρο θερμομετρακι καλου-κακου.ρυθμιζοντας τη θερμοκρασια,ο θερμοστατης σταματαει εκει,απλα οσο πιο πολλα ειναι τα Watt,τοσο πιο ευκολα φτανει σε αυτα τη θερμοκρασια και με λιγοτερη "προσπαθεια";)

pet
04-11-06, 00:14
Η ανούμπια είναι φυτό αργής ανάπτυξης, ούτε πολύ φως θέλει, ούτε λιπάσματα. Για να φανταστείς, είχα μία ως διακοσμητικό σε μία γυάλα να επιπλέει,(φροντίδα μηδέν) στο σαλόνι και έβγαλε καινούργιο φυλλαράκι. Μόνο να μην βάλεις τις ρίζες μέσα στο υπόστρωμα γιατί θα σαπίσει. Τη δένεις κάπου (ρίζα, πέτρα) με μια κλωστή.
Τους μονομάχους τους είδα κι εγώ...ήταν κρίμα...οι μισοί νεκροί, οι άλλοι με το ένα πτερύγιο στον τάφο...τί να τους πεις αμά δεν καταλαβαίνουν...

tsikis
04-11-06, 09:59
Πάρε μια ρίζα μοπάνι, βγάλε τον υαλοβάμβακα από τις ρίζες της ανούμπια, καλό πλυσιματάκι, και ελαφρύ δέσιμο της πάνω στη ρίζα με πετονιά...
Με τον καιρό οι ρίζες θα δέσουν πάνω στο ξύλο...

Δεν χρειάζεται υπόστρωμα (τουλάχιστον σ'εμένα δεν χρειάστηκε..)

Αν έχεις φωτισμό στο ενυδρείο βάλε την στο σκιερό σημείο μιας και η ανούμπιες δεν τα πάνε καλά με τον φωτισμό....

Από λίπασμα όχι ιδιαίτερα πράγματα....

Και ένα link για την ανούμπια... http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fyta/anubias_barteri_var__nana.htm

Προχώρα...

Φτιάξε τον μικρό παράδεισο του μικρού σου φίλου ...... πάρε καρέκλα......άραξε απέναντι και απόλαυσέ τον.......

klaz
04-11-06, 10:05
Φτιάξε τον μικρό παράδεισο του μικρού σου φίλου ...... πάρε καρέκλα......άραξε απέναντι και απόλαυσέ τον.......μπραβο γιωργη.
ωραια εικονα!!!:smt007:smt007:p

mariah
05-11-06, 19:10
:smt073Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες που μου δινετε ολοι σας.Θα ηθελα να κανω δυο ερωτησεις.Οταν αλλαζω το νερο, ποση ωρα χρειαζεται να αφηνω το θερμοστατη να το ζεστανει για να βαζω το ψαρι μεσα?Και δευτερον θα ηθελα να του βαλω μεσα μια θηλυκια.Ρωτησα σ'ενα pet shop και μου ειπαν οτι σ'εναν αρσενικο αντιστοιχουν 3 θηλυκες γιατι δεν ξερει με ποια θα προσαρμοστει.Αυτο αληθευει?Πρεπει να παρω μια η' τρεις?Ευχαριστω και παλι!:smt054

deMetrIs
05-11-06, 19:13
o μονομάχος ειναι ψαρι που ζει μονο του δεν βαζουμε μαζι του ούτε αλλες θυληκες όυτε αλλα αρσενικα;)
κανεις παντα ολικη αλλαγη και για αυτο βγαζεις το ψαρι εξω ?

PascM
05-11-06, 19:14
Ένα αρσενικό τρεις θυληκιές είναι για π.χ. γκάμπυ όχι για τους μονομάχους!

mariah
05-11-06, 19:28
:smt038 Δεν κανω παντα ολικη αλλαγη.Αφαιρω το μισο νερο,πλενω πολυ καλα τη γυαλα και το αλλο μισο με τα περιττωματα το πεταω.Τον μονομαχο τον βαζω για λιγο σε μια αλλη μικρη γυαλα για λιγο.Τελικα ποση ωρα θελει το νερο για να ζεσταθει με τον θερμοστατη τωρα που ειναι χειμωνας?Να μη βαλω καμια θηλυκια μεσα ε?o μονομάχος ειναι ψαρι που ζει μονο του δεν βαζουμε μαζι του ούτε αλλες θυληκες όυτε αλλα αρσενικα;)
κανεις παντα ολικη αλλαγη και για αυτο βγαζεις το ψαρι εξω ?

mariah
05-11-06, 19:30
:smt061 Τελικα να μη βαλω καμια θηλυκια μεσα?Κριμα και τον βλεπω οτι κανει πολλες φωλιες.Ένα αρσενικό τρεις θυληκιές είναι για π.χ. γκάμπυ όχι για τους μονομάχους!

deMetrIs
05-11-06, 20:02
:smt061 Τελικα να μη βαλω καμια θηλυκια μεσα?Κριμα και τον βλεπω οτι κανει πολλες φωλιες.
να μην βαλεις γιατι και τα 2 ψαρια θα ειναι μονομος στρεσαρισμενα , ειναι σχεδον σιγουrο οτι ενα απο τα 2 θα πεθανει ειτε απο αρρωστια (που θα οφειλετε στο συνεχες στρεσσ ) είτε απο τσακομο μεχρι τελικης πτοσεως

mariah
05-11-06, 23:28
:roll: Μηπως γνωριζει κανεις ποια ειναι περιπου η ηλικια των μονομαχων που φερνουν στα πετσοπ?Πως μπορω να ξερω την ηλικια του μονομαχου μου?Επισης μηπως γνωριζετε ποσα περιπου χρονια ζουν οι μονομαχοι? Ευχαριστω:smt080

deMetrIs
05-11-06, 23:49
περιπου τα αγοραζουμε απο πετ σοπ 6 μηνων
ζουν 2 χρονια αν ειναι καλες οι συνθηκες που ζουνε

Mariel
06-11-06, 00:48
μπορεις να χρησιμοποιεις νερο περιπου της ιδιας θερμοκρασιας για να μη χρειαζεται να περιμενεις.αλλιως κοιτας ποτε σταματαει να λειτουργει το φωτακι του θερμοστατη που σημαινει οτι εχει φτασει τη θερμοκρασια που θελεις ;)

οσο για τα υπολοιπα,συμφωνω οτι δεν πρεπει να βαλεις μεσα θηλυκες.η θα σκοτωθουν η θα καταληξεις με ποσα μικρα μεσα σε μια γυαλα,τιποτα απο τα δυο δεν ειναι επιθυμητο ;)

mariah
08-11-06, 11:54
:smt109Μονο 2 χρονια ζει?Τι κριμα?!Ο αδερφος μου εχει εναν μονομαχο σε στρογγυλη γυαλα και τον εχει 4 χρονια.Και μη φανταστειτε σε πολυ καλες συνθηκες.Του αλλαζει νερο καθε δυο εβδομαδες και γενικα τον εχει σε πολλη σκληραγωγια.Και να σημειωσω ουτε θερμοστατη.Και ομως ειναι πολυ υγιης.Δεν ξερω πως συμβαινει αυτο.Λετε να ειναι η εξαιρεση στον κανονα?Τελοσπαντων.Μακαρι και ο δικος μου να ζησει τοσο.Καλημερα σε ολους! μπορεις να χρησιμοποιεις νερο περιπου της ιδιας θερμοκρασιας για να μη χρειαζεται να περιμενεις.αλλιως κοιτας ποτε σταματαει να λειτουργει το φωτακι του θερμοστατη που σημαινει οτι εχει φτασει τη θερμοκρασια που θελεις ;)

οσο για τα υπολοιπα,συμφωνω οτι δεν πρεπει να βαλεις μεσα θηλυκες.η θα σκοτωθουν η θα καταληξεις με ποσα μικρα μεσα σε μια γυαλα,τιποτα απο τα δυο δεν ειναι επιθυμητο ;)

Maverick
08-11-06, 12:00
Ναι υπάρχουν και εξαιρέσεις (έχω ξανακούσει για μονομάχο που ζούσε 4 χρόνια), αλλά σε γενικές γραμμές ζει περίπου 2 χρόνια. Το θέμα είναι να ζει καλά όσο ζει ;-)

mariah
09-11-06, 22:30
:smt033 :confused: Τις τελευταιες 2 μερες ο μονομαχακος μου κρυβεται πισω απο τον θερμοστατη,ενω ειναι πολυ ζωηρος,τρωει με ορεξη και κανει τη φωλια του.Ειναι ανησυχιτικο?:rolleyes: Ευχαριστω πολυ!

Maverick
10-11-06, 10:42
ειναι πολυ ζωηρος,τρωει με ορεξη και κανει τη φωλια του.Ειναι ανησυχιτικο?:rolleyes:

?? Λες να είναι υπερκινητικός??? ;-) Συνήθως πρόβλημα υπάρχει όταν κάθεται στον πάτο και δεν κάνει τίποτα και δεν κουνιέται ούτε για να φάει... Αν δεν έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα δε νομίζω ότι έχει κάτι.

mariah
10-11-06, 12:44
:smt041 :smt041 Τελικα δεν εχει καποιο προβλημα.Τρωει με ορεξη και κολυμπαει ζωηρα.Δεν καθεται συνεχεια πισω απο τον θερμοστατη.

mariah
13-11-06, 13:12
Χθες εδωσα στον μονομαχο μου ενα κουνουπι που σκοτωσα και το εφαγε με βουλιμια.Ειναι επικινδυνο αυτο για τον οργανισμο του?Ευχαριστω πολυ

Tolis
13-11-06, 15:27
Καθολου.

mariah
15-11-06, 00:13
Παιδια γεια σας και παλι.Χτες ειδα εναν μονομαχο πολυ κουκλο.Ηθελα να τον αγορασω.Γινεται να τον βαλω μαζι με τον αλλον στο ιδιο ενυδρειακι 5 λιτρων και να βαλω καποιο χωρισμα στη μεση για να μην υπαρχει προβλημα?Να φτιαξω δηλαδη μια πατεντα σε μαυρο χρωμα για να μη βλεπει ο ενας τον αλλον?Αλλα τι πατεντα?Μπορειτε να μου προτεινετε κατι?

Mariel
15-11-06, 01:07
να το χωρισεις δηλαδη σε 2,5 και 2,5 λιτρα?λιγο μικρο μου ακουγεται...:(

Maverick
15-11-06, 12:35
Δε θα το πρότεινα, είναι όντως μικρό, άσε που το χώρισμα όπως το περιγράφεις θα επιτρέπει την επικοινωνία του νερού ανάμεσα στις δύο πλευρές όπότε το κάθε ψάρι είναι πιθανό να αντιλαμβάνεται την παρουσία του άλλου και θα είναι μόνιμα στρεσσαρισμένα...
Δεν παίρνεις άλλο ένα 5λιτρο? ;-)

mariah
16-11-06, 01:07
Εχετε δικιο παιδια τωρα που το σκεφτομαι θα ταλαιπωρηθουν πολυ τα ψαρακια εκει μεσα.Μαλλον θα παρω και αλλο ενα 5λιτρο.Ο μονομαχος που ειδα ηταν multicolour.Ηταν τοσο γλυκουλης.Θα βαλω ανουμπιες μεσα.Θα μου δωσει ενας φιλος γιατι του περισσευουν.Θελουν ομως πολυ φως αυτα τα φυτα?Διοτι δεν εχω λαμπα.Ευχαριστω πολυ για την προσοχη σας.

binational
16-11-06, 07:30
Εχετε δικιο παιδια τωρα που το σκεφτομαι θα ταλαιπωρηθουν πολυ τα ψαρακια εκει μεσα.Μαλλον θα παρω και αλλο ενα 5λιτρο.Ο μονομαχος που ειδα ηταν multicolour.Ηταν τοσο γλυκουλης.Θα βαλω ανουμπιες μεσα.Θα μου δωσει ενας φιλος γιατι του περισσευουν.Θελουν ομως πολυ φως αυτα τα φυτα?Διοτι δεν εχω λαμπα.Ευχαριστω πολυ για την προσοχη σας.

Οχι ... είναι φυτό χαμηλών απαιτήσεων.

Liolios
16-11-06, 09:43

Πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις μια λαμπίτσα στο ενυδρειάκι σου. Μην αφήνεις το ψάρι σου στο σκοτάδι:p
Σοβαρά τώρα το ψαράκι σου χρειάζεται σίγουρα και λίγο φως (8-10 ώρες την ημέρα).
Οι ανούμπιες ζουν, αναπτύσσονται και χρειάζονται λίγο φως, όχι όμως καθόλου...

binational
16-11-06, 12:03
Δηλαδή … εάν το ενυδριάκι το βλέπει το φως της ημέρας … όχι να είναι στον ήλιο … αλλά να έχει ΦΩΣ ΗΜΕΡΑΣ … η anoubia δεν ... ?

Έχω την εντύπωση πως μπορεί να μην έχει ΤΗΝ ανάπτυξη αλλά θα είναι μια χαρά …

PascM
16-11-06, 12:04
Δεν νομίζω να είναι μια χαρά! Αλλά δεν θα χαλάσει εύκολα!

binational
16-11-06, 12:18
Αυτό εννοούσα με "μια χαρά" ... πως δεν θα χαλάσει!

Συγγνώμη για την άστοχη έκφραση!:p

mariah
16-11-06, 12:53
Το ενυδρυακι μου το βλεπει το φως διοτι το παραθυρο ειναι απεναντι,επομενως τη μερα εχει απλετο φως.Ευχριστω για τις πληροφοριες.

PascM
16-11-06, 13:16
Και από άλγη πως τα πάς?

Maverick
16-11-06, 14:00
Πιστεύω ότι για την υγιή ανάπτυξη του φυτού, μία λάμπα είναι απαραίτητη (όχι πολύ δυνατή). Χωρίς αυτή μπορεί να μη χαλάσει γρήγορα, αλλά αν χαλάσει μετά από κανένα δίμηνο πάλι το ίδιο δεν είναι...? Άλλωστε με μία λάμπα από πάνω, τονίζονται και τα χρώματα του μονομάχου σου καλύτερα... ;-)

mariah
17-11-06, 01:03
+-4 :smt087 Αλγη?Τι ειναι αυτο?Ειμαι λιγο ασχετη και πρωταρα.Συγχωρεστε με!!!!Και από άλγη πως τα πάς?

Apostolis
17-11-06, 11:22
+-4 :smt087 Αλγη?Τι ειναι αυτο?Ειμαι λιγο ασχετη και πρωταρα.Συγχωρεστε με!!!!

Τί να σου πώ...? Ούτε εγώ ξέρω τί είναι...! Θα μας "διαφωτίσει" κανείς???

deMetrIs
17-11-06, 12:11
χεχε η αλγη ειναι εκεινη η πρασινη ...χμ... γλίτσα?

klaz
17-11-06, 12:12
τι να πω......? δεν γνωριζω για τι πραγμα μιλατε........

Tolis
17-11-06, 12:49
Αντι να διαφωτισετε την φιλη που ρωταει λετε αηδιες...
Αλγη ειναι η πρασιναδα που πιανει στις πετρες, τα ξυλα, τα φυτα και σε ορισμενα ψαρια της οικογενειας των κιχλιδων με στρογγυλο σχημα. Η αλγη σε μεγαλη εξαρση πιανει και στα φυτα, συνηθως οχι ομως γιατι δυσκολευεται να πιασει στα φυλλα τους που ειναι σε διαρκη αναπτυξη (σε αντιθεση με ορισμενα ψαρια της οικογενειας των κιχλιδων με στρογγυλο σχημα). Καμμια φορα η αλγη ειναι και καφε (κυριως σε νεοστημενα ενυδρεια). Η αλγη μπορει να ειναι μακρυτριχη, σε φουντες, σε μορφη βελουδου ή σκληρη σαν κρουστα (η τελευταια πιανει κυριως στο τζαμι του ενυδρειου και σε ορισμενα ψαρια της οικογενειας των κιχλιδων με στρογγυλο σχημα).
Ειναι μια πολυ απλουστευμενη μορφη φυτου, χρειαζεται τα ιδια (λιγο πολυ) θρεπτικα που χρειαζονται και τα φυτα, και γιαυτο ενας τροπος καταπολεμησης της ειναι να βαζουμε πολλα φυτα γρηγορης αναπτυξης στο ενυδρειο για να της "κλεβουν" τα θρεπτικα. Αλλοι τροποι καταπολεμησης της ειναι συχνες αλλαγες νερου (ιδιως σε ενυδρεια που δεν εχουν φυτα, ή εχουν φυτα αργης αναπτυξης οπως Anubias, Java fern, και ορισμενα ψαρια της οικογενειας των κιχλιδων με στρογγυλο σχημα).
Τα παραπανω ηταν απλως μια μικρη εξηγηση.

klaz
17-11-06, 12:53
Αλγη ειναι η πρασιναδα που πιανει στις πετρες, τα ξυλα, τα φυτα και σε ορισμενα ψαρια της οικογενειας των κιχλιδων με στρογγυλο σχημα. , και ορισμενα ψαρια της οικογενειας των κιχλιδων με στρογγυλο σχημα).
Τα παραπανω ηταν απλως μια μικρη εξηγηση.αντε τωρα......:D:D:D,μην μου τα κοροιδευετε τα παιδια μου.......:rolleyes::D:D:D

johnny98130
17-11-06, 14:28
Αντι να διαφωτισετε την φιλη που ρωταει λετε αηδιες...
Αλγη ειναι η πρασιναδα που πιανει στις πετρες, τα ξυλα, τα φυτα και σε ορισμενα ψαρια της οικογενειας των κιχλιδων με στρογγυλο σχημα. Τα παραπανω ηταν απλως μια μικρη εξηγηση.

Δεν μιλάς καλά πρόεδρε.....

mariah
19-11-06, 23:43
Τελικα δεν εχω αλγη.Ειναι επειδη δεν εχω καθολου φυτα?Καταλαβα τι ειναι!Εχω ξαναδει αλγη σε κατι πολυ βρωμικα ενυδρεια.Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες.

mariah
19-11-06, 23:50
Παιδια ελειπα εκτος Αθηνων για 2 μερες αλλα μου προεχανε τον μονομαχο.Οταν μπηκα στο δωματιο και ανοιξα το φως ηταν κατσουφης και δεν ειχε πολλη ορεξη.Νομιζα οτι ειχε παθει κατι.Οταν ομως περασε καποια ωρα ζωηρεψε και φαινοταν οτι χαρηκε που με ειδε!Λετε να εχουν τοση αντιληψη αυτα τα ψαρακια?Καταταλαβαινουν τον ιδιοκτητη τους?Χαρηκα τοσο πολυ που με υποδεχτηκε παλι με χαρα.
Και για να μη σας κουραζω θα μπορουσε να με ενημερωσει καποιος για τις συναντησεις σας?Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας!

PascM
19-11-06, 23:52
Κάθε Σάββατο από τις 5 το απόγευμα και μετά στην Πλατεία Μέμου στον Κορυδαλό!
Δες εδώ http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=12401

Mariel
20-11-06, 01:46
σιγουρα η κινηση στο δωματιο τους τραβα την προσοχη και τους κανει πιο δραστηριους;)

crazyio
23-11-06, 17:48
Λετε να εχουν τοση αντιληψη αυτα τα ψαρακια?

θα εκπλαγείς με το πόσο έξυπνα είναι αυτά τα ψαράκια .... ;)

mariah
25-11-06, 01:26
Παιδια γεια σας.Χαθηκα τοσες μερες διοτι δεν μπορουσα να μπω στο site.Εχει αλλαξει η σελιδα διευθυνση?Τωρα μπαινω απο τη σελιδα πανελληνιος συλλογος φιλων του ενυδρειου και οχι απο το greek aquarist's boards.Μου λεει οτι η σελιδα εχει σφαλμα.Δεν μπορουσα να σας βρω και στενοχωρεθηκα.Σας παρακαλω απαντηστε μου.Ευχαριστω πολυ!

Mariel
25-11-06, 02:40
δεν πηρες το ε-μαιλ που ελεγε για την αλλαγη του σερβερ?η νεα διευθυνση ειναι

http://www.aquatek.gr ;)

mariah
25-11-06, 11:42
:smt105 :confused: :confused: Μαριελ δεν ελαβα κανενα e-mailΚαι ευτυχως το site το βρηκα τυχαια μπαινοντας στη σελιδα του συλλογου που ειχε ενημερωση για το θεμα.Ευχαριστω για το ενδιαφερον.Σας ξαναβρηκα και ειμαι χαρουμενη.δεν πηρες το ε-μαιλ που ελεγε για την αλλαγη του σερβερ?η νεα διευθυνση ειναι

http://www.aquatek.gr ;)

mariah
28-11-06, 17:39
Γιατι μερικες φορες οταν αλλαζω το νερο(σημειωνω μερικη αλλαγη μερικες φορες)θολωνει μεσα σε 2 μερες?Μετα απο καθε αλλαγη προσθετω παντα αντιχλωρικο.Μηπως βαζω πολυ?Βαζω 5 σταγονες.Ετσι μου ειπαν στο πετ σοπ.Ποσες σταγονες χρειαζεται στα 5 λιτρα?Ευχαριστω.

crazyio
28-11-06, 17:58
Γιατι μερικες φορες οταν αλλαζω το νερο(σημειωνω μερικη αλλαγη μερικες φορες)θολωνει μεσα σε 2 μερες?Μετα απο καθε αλλαγη προσθετω παντα αντιχλωρικο.Μηπως βαζω πολυ?Βαζω 5 σταγονες.Ετσι μου ειπαν στο πετ σοπ.Ποσες σταγονες χρειαζεται στα 5 λιτρα?Ευχαριστω.

Φίλτρο έχεις ?

deMetrIs
28-11-06, 18:25
θα γράφει πανω στο αντιχλώριο ποια ειναι η δοσολογια

mariah
29-11-06, 00:45
:smt119 :smt119 :smt019 Δεν γραφει εξω απο το μπουκαλακι και δυστυχως με τον καιρο τα γραμματα ξεθωριασανε στο μπουκαλακι.Ειναι αντιχλωρικο της tropical το eslkarin.Μηπως ξερει κανεις ποσο να βαζω στα 5 λιτρα?Μηπως εχει κανεις το συγκεκριμενο αντιχλωρικο?Ακομα δεν εχω αξιωθει να βαλω φιλτρο.Το ξερω θα με μαλωσετε.Αλλαζω ομως το νερο καθε 3 μερες τωρα.Αλλα γιατι θολωνει τοσο γρηγορα δεν μπορω να καταλαβω.?!Δεν συμβαινει παντα ομως.Καποιες φορες κραταει και εβδομαδα.Και δεν τον ταιζω πολυ ωστε να θολωνει το νερο,μια φορα τη μερα και λιγο.Ευχαριστω.+-8 :smt026 :smt079 θα γράφει πανω στο αντιχλώριο ποια ειναι η δοσολογια

PascM
29-11-06, 01:08
Η δοσολογία για το Esklarin είναι 10ml ανά 50 λίτρα! και οι 5 σταγόνες που σου είπαν δεν επαρκεί με τίποτα. 20 σταγόνες από το σταγονόμετρο του είναι 1ml τόσο χρειάζεσαι!

Maverick
29-11-06, 13:34
Μήπως ταίζεις πολύ? Το να βάζεις λιγότερο αντιχλώριο δε νομίζω να θολώνει το νερό σε 2 μέρες... Όταν ταίζεις, πέφτει τροφή στο βυθό και μένει? Μπορεις να βάλεις κανένα σαλιγκάρι γιαυτή τη δουλειά...;)

mariah
01-12-06, 00:33
Οχι δεν τον ταιζω πολυ.Μια φορα τη μερα και αυτη λιγο.Μερικες φορες πεφτει λιγη τροφη.Ποιο σαλιγκαρι να παρω για τον μονομαχο?Δεν θα'χει προβλημα μαζι του?Σημειωνω οτι δεν εχω φιλτρο ακομα!

deMetrIs
01-12-06, 11:56
Οχι δεν τον ταιζω πολυ.Μια φορα τη μερα και αυτη λιγο.Μερικες φορες πεφτει λιγη τροφη.Ποιο σαλιγκαρι να παρω για τον μονομαχο?Δεν θα'χει προβλημα μαζι του?Σημειωνω οτι δεν εχω φιλτρο ακομα!
πάρε κανένα που να είναι αλγοφάγο ακι όχι φυτοφάγο τωρα αν θα έχει πρόβλημα εξαρτάτε απο την προσωπικότητα του ψαριου σου ;)

mariah
01-12-06, 13:30
:smt101 :smt023 Καποιος γνωστος μου εχει να μου δωσει ενα σαλιγκαρι με κιτρινο κελυφος.Δεν ξερω πως τα λενε τα συγκεκριμενα και αν ειναι αλγοφαγα.Μηπως ξερει κανεις τα συγκεκριμενα σαλιγκαρια?Ο γνωστος μου τα εχει σε ενυδρειο με καρχαριακια και μου λεει οτι κανουν δουλεια με την αλγη και τα υπολοιματα.Ευχαριστω!πάρε κανένα που να είναι αλγοφάγο ακι όχι φυτοφάγο τωρα αν θα έχει πρόβλημα εξαρτάτε απο την προσωπικότητα του ψαριου σου ;)

Strahos
01-12-06, 14:06
:smt101 :smt023 Καποιος γνωστος μου εχει να μου δωσει ενα σαλιγκαρι με κιτρινο κελυφος.Δεν ξερω πως τα λενε τα συγκεκριμενα και αν ειναι αλγοφαγα.Μηπως ξερει κανεις τα συγκεκριμενα σαλιγκαρια?Ο γνωστος μου τα εχει σε ενυδρειο με καρχαριακια και μου λεει οτι κανουν δουλεια με την αλγη και τα υπολοιματα.Ευχαριστω!

πρόσεχε όμως! μπορεί να μπερδευτείς και φυτάκια μαμ!

για δες (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/pomacea_bridgesi.htm)

---.......------.....----

mariah
06-12-06, 01:15
:confused: Αν βαλω στο ενυδρειο του μονομαχου ανουμπια η' κερατοφυλλο χρειαζεται οπωσδηποτε να βαλω λιπασμα?Αν δεν βαλω λιπασμα μπορει να επηρεασει αρνητικα το ψαρι?Εννοω να κολλησει καποια μικροβια?:confused:

rita
06-12-06, 01:37
οχι,δεν χρειαζονται λιπασμα αυτα τα φυτα!ειναι χαμηλων απαιτησεων!
ουτε το ψαρι θα παθει κατι.το λιπασμα ειναι για τα φυτα;)

mariah
10-12-06, 16:01
:smt026 Παιδια καλησπερα.Προχτες πηγα σ'ενα πετ σοπ Ζωοφιλια στο Περιστερι και πηρα ενα μοπανι και ενα apple snail για το καθαρισμα του ενυδρειου.Ειχα ακουσει πολυ καλα λογια για τον κυριο που εχει το συγκεκριμενο πετ σοπ.Με εξυπηρετησε απιστευτα και μου εδωσε πολλες συμβουλες.Ξερει πολλα πραγματα.Και απο τιμες λογικες θα ελεγα.Μολις εβαλα το σαλιγκαρακι στο ενυδρειο ο μονομαχος εκανε σαν τρελος στην αρχη και τον επεξεργαζοταν.Πηγαινε συνεχεια γυρω του και εκανε flaring.Τωρα εχει ηρεμισει και το εχει συνηθισει.Και το σαλιγκαρακι φαινεται να εχει δεχτει το νεο του περιβαλλον.:smt114

Mariel
11-12-06, 00:16
Τωρα εχει ηρεμισει και το εχει συνηθισει.Και το σαλιγκαρακι φαινεται να εχει δεχτει το νεο του περιβαλλον.:smt114

:smt060 :smt060

tsikis
12-12-06, 14:59
http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_5_39.gif http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_7_206.gif

Σχεδόν πάντα έτσι γίνεται....;)

mariah
16-12-06, 19:22
:smt103 Προχτες ειδα σ'ενα πετ σοπ να εχουν σ'ενα ενυδρειο καρδιναλιους,μ'εναν ξιφομαχο και εναν μονομαχο.Ρωτησα τον ιδιοκτητη και μου ειπε οτι ειναι μικρα ψαρακια και μπορουν να συμβιωνουν με τον μονομαχο.Γινεται αυτο?Παντως ο ξιφομαχος μου φαινεται μεγαλος.Μπορω να βαλω 2 καρδιναλιους με τον μονομαχο μου η' θα τον εκνευρισω?:confused:

Mariel
17-12-06, 03:32
καταρχην οι καρδιναλιοι ειναι ψαρακια που πανε σε κοπαδι,οποτε δε θα ηταν ο,τι καλυτερο να βαλεις μονο 2.μου θυμιζεις ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου?γενικα οι μονομαχοι δεν ειναι απο τα πλεον κοινωνικα ψαρια και τις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι προτιμοτερο να κρατουνται μονοι τους στο ενυδρειο.

Maverick
17-12-06, 05:16
όπως τα λέει η Μάριελ ;) Και επίσης εξαρτάται από την προσωπικότητα του ψαριού σου αν θα τους δεχτεί, μπορεί ναι μπορει όχι... Καλύτερα να μην το διακυνδυνεύσεις...

tsikis
17-12-06, 11:17
Το μόνο ψάρι που έχω δει σε φίλο να δέχεται ο μονομάχος είναι οι οτόκυκλοι.
Έχει τρία ενυδρεία 16 λίτρων με μονομάχο και 2 οτόκυκλους και τα πάνε μια χαρά.

Ο ένας δε συνυπάρχει ενάμιση χρόνο!!!!!

mariah
19-12-06, 18:31
:D :D Τελικα εχετε δικιο.Δεν θα βαλω αλλο ψαρακι.Θα του κανει παρεα το σαλιγκαρακι για να μην εχω και αλλα προβληματα.
Θελω να ρωτησω κατι αλλο τωρα.Επειδη θα λειψω για περιπου 15 μερες απο το σπιτι και δεν εχω που να αφησω τον μονομαχο θελω να τον παρω μαζι μου.Θα εχει προβλημα κατα την μεταφορα αν τον εχω μαζι μου στο αμαξι και το ταξιδι ειναι 4 ωρες χωρις θερμοστατη?Το αμαξι θα ειναι ζεστο και με το καλοριφερ.Θα αφαιρεσω βεβαια λιγο νερο για να μη χυθει εξω κατα την μεταφορα.Δεν θελω να αφησω μονο τον μικρο μου φιλο και δεν θελω να μου παθει τιποτα.:smt102 :smt102Δεχτες ολες οι συμβουλες!Ευχαριστω πολυ!!!;)

klaz
19-12-06, 18:45
αν θα τον μεταφερεις,θα σου ελεγα απλα αν μπορουσες να σκεπασεις τη γυαλα με καποιο σκουρο πανι,για να μην στρεσαριστει το ψαρι......

Mariel
20-12-06, 01:52
δε γινεται να ερχεται καποιος να τον ταιζει?εστω μερικες φορες οσο θα λειπεις,τα ψαρια αντεχουν και χωρις φαγητο για αρκετες μερες.σιγουρα θα τον στρεσαρει η μεταφορα.

mariah
20-12-06, 12:07
:smt111 :smt111 Δυστυχως δεν εχω καποιον που να τον αφησω.Θα λειψω και 15 μερες.Ασε που δεν εμπιστευομαι κανεναν γιατι μια φορα τον αφησα και μου τα κανανε χαλια.Το ξερω οτι θα τον στρεσαρω αλλα αν τον αφησω πιστευω οτι δεν θα τον ξαναδω και φοβαμαι...Η ιδεα του κλαζ με το σκουρο πανι ειναι παντως πολυ καλη.Ευχαριστω πολυ!!!δε γινεται να ερχεται καποιος να τον ταιζει?εστω μερικες φορες οσο θα λειπεις,τα ψαρια αντεχουν και χωρις φαγητο για αρκετες μερες.σιγουρα θα τον στρεσαρει η μεταφορα.

tsikis
20-12-06, 12:18
Όχι και η καλύτερη όμως...
Λύση ανάγκης...
Ο ψαρής σου θα στρεσαριστεί αρκετά..
Φαντάσου την διαδρομή....4 ώρες....!!!!!!

Και οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι και τα καμάρια μας......
Η λακκούβα πάει σύννεφο!!!!!

mariah
20-12-06, 13:30
:smt111 Το ξερω οτι ειναι λυση αναγκης,αλλα τι να κανω......???Όχι και η καλύτερη όμως...
Λύση ανάγκης...
Ο ψαρής σου θα στρεσαριστεί αρκετά..
Φαντάσου την διαδρομή....4 ώρες....!!!!!!

Και οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι και τα καμάρια μας......
Η λακκούβα πάει σύννεφο!!!!!

klaz
20-12-06, 13:47
οπως ειπε παραπανω ο κολλητος ο tsikis,η λυση που σου προτεινα,ειναι οντως λυση αναγκης,και οτι και να κανεις το σιγουρο ειναι οτι θα το στρεσαρεις....
το καλυτερο θα ηταν αν μπορουσες να το αφησειςναυτες τιος μερες κοντα σε καποιον ευσυνηδητο γειτονα σου για να το προσεχει.....ασε που θα εχει και αρκετο κρυο αυτες τις μερες στο ταξιδι.........

Z_X
20-12-06, 15:03
mariah
ζηλεύω τον μονομάχο σου.

:smt035

Z_X
20-12-06, 17:35
Τον δικό μου τον λένε pierre

http://img243.imageshack.us/img243/1333/pc2000641bg6.jpg (http://imageshack.us)

georgetax
20-12-06, 18:44
it's beautiful:smt055 ωραια χρωματα τι του δίνεις και ειναι τοσο ζωντανα τα χρωματα του?ο δικος μου εχει κοκκινο μουντο χρωμα ομως.:(:(

Mariel
21-12-06, 02:10
κουκλος ο Pierre:smt050 :smt050 τον εχεις πολυ καιρο?πες μας λιγα λογαι για το ενυδρειο που τον φιλοξενει,τι τον ταιζεις κτλ ;)

Z_X
21-12-06, 08:17
Καλημέρα Mariel,χαίρομαι που σε γνώρισα.
Τον έχω 12 μήνες,σε μία γυάλα(στενό απο κάτω με μεγάλο άνοιγμα)χωρίς φίλτρο,θέρμανση και καπάκι.Τον αλλάζω κάθε βδομάδα και το καλοκαίρι το άφησα δύο φορές απο μία εβδομάδα μόνο του.(απλώς τον ταίσα λίγο παραπάνω λίγες μέρες πρίν).
Τόν έχω σε ένα ήσυχο μέρος χωρίς πολλή φώς και καθόλου φασαρία.
Δέν έχει αρρωστήσει ποτέ και συνεχώς ζητάει παρέα(μπουρμπουλήθρες).

Μήν βαράτε όλοι μαζί,ένας ένας και προηγούνται τα κορίτσια.

:D

mariah
21-12-06, 13:14
:smt114 Φοβερο το μονομαχακι σου,αλλα χωρις θερμανση δεν κρυωνει τον χειμωνα?Και εγω τον δικο μου τον εχω χωρις φιλτρο αλλα θερμοστατη εχω.Τι τροφη του δινεις?Και ο αδερφος μου ειχε εναν μονομαχο 4 χρονια χωρις φιλτρο,θερμανση αλλα πεθανε απο γηρατεια.Καλημέρα Mariel,χαίρομαι που σε γνώρισα.
Τον έχω 12 μήνες,σε μία γυάλα(στενό απο κάτω με μεγάλο άνοιγμα)χωρίς φίλτρο,θέρμανση και καπάκι.Τον αλλάζω κάθε βδομάδα και το καλοκαίρι το άφησα δύο φορές απο μία εβδομάδα μόνο του.(απλώς τον ταίσα λίγο παραπάνω λίγες μέρες πρίν).
Τόν έχω σε ένα ήσυχο μέρος χωρίς πολλή φώς και καθόλου φασαρία.
Δέν έχει αρρωστήσει ποτέ και συνεχώς ζητάει παρέα(μπουρμπουλήθρες).

Μήν βαράτε όλοι μαζί,ένας ένας και προηγούνται τα κορίτσια.

:D

mariah
21-12-06, 13:17
:confused: Γιατι τον ζηλευεις?:confused: :confused: mariah
ζηλεύω τον μονομάχο σου.

:smt035

stav
21-12-06, 14:36
mariah σκεφτηκες καθολου την τροφη της TETRA για διακοπες;

Z_X
21-12-06, 14:53
Καλησπέρα mariah
Η θερμοκρασία δέν πέφτει κάτω από 22-23c στο σπίτι,τον ταίζω με φυλαράκια της τετρα(κόκκινα,δέν θυμάμαι ποιό ακριβώς γιατί το έχω χύμα)
6 φορές την εβδομάδα από δύο.
mariah
:confused: Γιατι τον ζηλευεις?:confused: :confused:
:smt083

Mariel
22-12-06, 02:08
εισαι σιγουρος οτι και το βραδυ η θερμοκρασια παραμενει σταθερη?επισης,το καπακι ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.οι μονομαχοι ειναι περιβοητοι για τα αλματα που κανουν,κι ειναι κριμα να χασεις απο αυτον τον λογο το ψαρακι σου ;) οπως επισης και ενα ενυδρειο με γωνιες ισως λιγο πιο μεγαλο θα ηταν προτιμοτερο.

Z_X
22-12-06, 22:42
Γεια,
δέν διαφωνώ,το βράδυ ίσως να πέφτει κανά 2 βαθμους και σίγουρα και ένα ενυδρείο μεγαλύτερο δέν θα του καθόταν άσχημα( είναι περίπου σε 5 λίτρα).
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι θέλει την ησυχία του(τόν είχα κόντα στην αρχή και η παραμικρή κίνηση τον αναστάτωνε).

Περίεργος ο pierre,
αυτός και η μοναξιά του.

mariah
24-12-06, 10:41
:rolleyes: Αν θυμαστε εχω βαλει ενα apple snail με τον μονομαχο μου.Παρατηρησα οτι απο τοτε που το εχω παρει μου λερωνει το νερο,σαν να το θολωνει με κατι ουσιες που εκκρινει και επιπλεον γεμιζει πολλες ακαθαρσιες.Σημειωνω οτι δεν εχω φιλτρο αλλα αλλαζω το νερο καθε τρεις με τεσσερις μερες τωρα που λερωνει απο το σαλιγκαρι.Μηπως να το βγαλω καλυτερα το σαλιγκαρι?:smt102 Διαβασα παντως οτι τα σαλιγκαρια λερωνουν το νερο.Ελπιζω να μην ειναι επιβλαβες για τον μονομαχο μου.Ευχαριστω για την προσοχη σας!!!

Mariel
26-12-06, 01:47
μηπως το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο και για σαλιγκαρι?εγω δεν ειχα ποτε στα μικρα των μονομαχων,οποτε δεν ξερω αν φταιει αυτο.αν παρατηρησες διαφορα αφου το εβαλες και πιο βρωμικο νερο τοτε θα σου ελεγα να το βγαλεις καλυτερα,μιας και δεν υπαρχει και φιλτρο.

mariah
07-01-07, 17:09
:smt041 :smt041 :smt041 Καλως σας βρηκα και παλι μετα απο απουσια 15 ημερων και καλη χρονια.Τελικα τον μονομαχο τον πηρα μαζι μου,αφου θα εφευγαν ολοι οι γνωστοι και οι γειτονες.Το ξερω οτι τον στρεσαρα καπως στην διαδρομη αλλα εκει που πηγα τον εβαλα αμεσως σε ησυχο μερος.Και να σας πω την αληθεια ολες αυτες τις μερες που τον ειχα κοντα μου ανανεωθηκε πληρως.Αλλαξε και αυτος περιβαλλον.Ειχε γεμισει ολο το ενυδρειακι φωλιες.Επισης του πηρα και μια τροφη της tropical ειδικη για μονομαχους σε κοκκους και την κατασπαραζε.Του τη δινω εναλλαξ με την αλλη.Και το καλυτερο απο ολα ειναι οτι εχω καταφερει να του ταιζω τα σκουλικακια απο το χερι!!!Φοβερο ε???

deMetrIs
07-01-07, 17:12
καλως μας βρηκες!:p δοκιμασε να του κρατησεις το σκουλικι λιγο ψηλα να δεις που θα πηδησει εξω απο το νερο για να το πιασει :D

mariah
07-01-07, 17:18
:p Σοβαρα το λες?Θα προσπαθησω να το κανω αυριο το πρωι που θα τον ταισω.Ελπιζω μονο να μην πηδηξει τελειως εξω!!!καλως μας βρηκες!:p δοκιμασε να του κρατησεις το σκουλικι λιγο ψηλα να δεις που θα πηδησει εξω απο το νερο για να το πιασει :D

soza
07-01-07, 18:58
Κατι σε σαλτο μορταλε μου κανει αυτο... :mrgreen:

Mariel
09-01-07, 02:11
ευτυχως που γυρισε πισω σωος και αβλαβης ;)