PDA

Επιστροφή στο Forum : Αντοχη ενυδρείου


iakovost
20-10-06, 23:20
Παιδια έχω ένα ενυδρειο 250L το οποιο και αγόρασα πρόσφατα. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν πατάει ολόκληρο στό έπιπλο του, αλλα πατάει μόνο στην περιφέρεια της βασης του και στο κεντρο (πάνω σε ένα κοματι ξύλο που διασχίζει κάθετα- στον αξινα βαθους- του ενυδρείου). Το ενυδρείο δεν ειναι γυάλινο (πλαστικο-φαντάζομαι pvc???) και με πάχος περίπου 7mm περίπου. Διαβασα δάφορα ποστς και μου δημιουργ΄θηκε μια φοβά σχετικά με την αντοχή του όλου συστηματο μιας και δεν πάτάει ολόκληρη η βάση το έπιπλο...
Υπάρχει όντως κάποιος κίνδυνος ή να μην ανησυχω?
Σκεφτόμουν να βάλω και κάποιες πέτρες για δημιουργεία κρψώνων (πέραν των ψευτικών διακοσμητικών-σπηλιών). Να μην το επιχειρήσω ε???

klaz
20-10-06, 23:27
ενυδρειο 250 λιτρα πλαστικο..????περιεργο μου φαινεται....

iakovost
20-10-06, 23:37
Για να είμαι ειλικρινείς δεν ειμαι και πολύ σίγουρος... Απλά δεν μου φαινεται για γυαλί το υλικό. Εκτος και αν η παρερμηνεία όσον αφορα το υλικό οφείλεται στο μεγάλο παχος του γυαλιού... Όπως και να χει, το γεγονος οτι δεν παταει ολη η βαση στο επιπλο, δεν ειναι επικινδυνο? :confused:

Liolios
20-10-06, 23:55
Συνήθως τα εργοστασιακά ενυδρεία δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Είναι μελετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται σωστή κατανομή των πιέσεων. Πες μας όμως και τη μάρκα είναι μήπως μπορέσουμε και βοήθησουμε περισσότερο.

george
21-10-06, 15:56
Μηπώς είναι από plexiglass το εβυδρείο ;

iakovost
21-10-06, 17:20
Φαντάζομαι πως ναι... Δεν μου φαινεται και πολύ για γυαλί.
Γενικότερα πιο θεωρείται πιο ανθεκτικό? Το γυαλί ή το plexiglass?

Liolios
22-10-06, 11:38
Φαντάζομαι πως ναι... Δεν μου φαινεται και πολύ για γυαλί.
Γενικότερα πιο θεωρείται πιο ανθεκτικό? Το γυαλί ή το plexiglass?

Και τα δύο υλικά είναι πολύ ανθεκτικά. Το πλέξιγκλας έχει όμως το μειονέκτημα ότι γδέρνεται πολύ εύκολα, γι' αυτό προσοχή!;)

iakovost
22-10-06, 13:23
Η μαρκα τελικά ειναι JinLong. Βρηκα μια ιστοσελίδα που εχει τετοια ενυρεία και λέει οτι ειναι από γυαλί...

http://dejia-aquarium.en.alibaba.com/product/50178502/51017615/RHC_Line_Aquarium_Tanks/RHC_Line_Aquarium_Set.html

τετοι ειναι και το δικο μου αλλά με διαστάσεις 150x50x35 περίπου. Αυτό [που φοβαμαι ειναι ότι δεν πατάει ολόκληρο στό έπιπλο του, αλλα πατάει μόνο στην περιφέρεια της βασης του και στο κεντρο (πάνω σε ένα κοματι ξύλο που διασχίζει κάθετα- στον αξινα βαθους- του ενυδρείου). Δεν ειναι πολύ το βαρος για να μοιράζεται στην εριφερεια? μήπως υπαρξει κανενα πρόβλημα? :confused:

Takis
22-10-06, 13:46
Πολλα ενυδρεια εχουν στο κατω μερος ενα πλαισιο που τα κανει να πατανε μονο περιμετρικα.
Αυτο δεν ειναι καθολου προβλημα.
Το βαρος το κρατανε τα καθετα τζαμια.

Andreas301
23-10-06, 11:46
Αυτό [που φοβαμαι ειναι ότι δεν πατάει ολόκληρο στό έπιπλο του, αλλα πατάει μόνο στην περιφέρεια της βασης του και στο κεντρο (πάνω σε ένα κοματι ξύλο που διασχίζει κάθετα- στον αξινα βαθους- του ενυδρείου). Δεν ειναι πολύ το βαρος για να μοιράζεται στην εριφερεια? μήπως υπαρξει κανενα πρόβλημα? :confused:

Είναι το δικό του έπιπλο ?
Αν ναι λογικα δεν είναι φτιαγμένο ώστε και με βάση το που ασκούνται οι πιέσεις να μπορεί το όλο σύστημα ναι είναι ΟΚ?
Αν μάλιστα από κάτω το ενυδρείο όντως έχει πλαίσιο περιμετρικό (όπως πολλά του εμπορίου) λογικά είναι ΟΚ όπως άλλωστε αναφέρθηκε νωρίτερα.

Αν όμως δεν είναι το δικό του έπιπλο.....

Φιλικά
Ανδρέας

iakovost
23-10-06, 23:47
Ναι δικό του έπιπλο είναι. Απλά επειδή δεν ηξερα την μάρκα (αν και την ειδα τελευταία σε 2 petsop), είχα καποιους φόβους ότι πορεί να γίνει καμια στραβή. αλλα αφού λετε οτι υπαρχουν πολλα στο εμπόριο που πατανε μονο περιμετρικά, τότε δεν νομιζω να υπάρχει πρόβλημα