Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με Egeria najans
binational
20-10-06, 21:12
Καλησπέρα …
Συγγνώμη που δεν έχω συστηθεί … θα προσπαθήσω να βρω τα λόγια να το κάνω αυτές τις μέρες … :rolleyes:
Ένα από τα προβλήματα που προέκυψαν στο ενυδρείο μου είναι ότι μετά από θεραπεία για ick ένα καταπληκτικό Egeria najans που έχω/ είχα κάτι έπαθε … έχει γείρει και είναι πιο καφέ – διαφανές … μάλλον χάλασε δηλαδή …:(
Ξέρει κανείς να μου πει εάν είναι από την θεραπεία για ick… η τι άλλο μπορεί να έπαθε, εάν σώζεται, τι να κάνω … και πως θα αποφύγω παρόμοια προβλήματα στο μέλλον …
Οι Anubias nana ,Red Ozelot Sword και Althernanthera cardinalis δεν πάθανε τίποτα …
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Από τα λεγόμενά σου φαίνεται ότι η απώλεια των φυτών συνδέεται με τη θεραπεία, αλλά μερικές λεπτομέρειες παραπάνω θα βοηθούσαν όσους θέλουν να σου απαντήσουν.
Την θεραπεία με τι την έκανες? Με αλάτι ή με φάρμακο (αν με φάρμακο, με ποιό)? Και σε τι ποσότητες? Κράτησε πολλές μέρες? Αν έβαλες φάρμακο, έβαλες και άνθρακα μετά το τέλος της θεραπείας?
binational
20-10-06, 21:35
Πριν αρχίζω την θεραπεία αφαίρεσα τον άνθρακα και από τα δυο φίλτρα (εσωτερικό/ εξωτερικό) και ανέβασα την θερμοκρασια στου 30C. Χρησιμοποίησα και αλάτι ( ectopur/sera) και φάρμακο (super ick cure).
Σε 80 lit. 2 κουταλιές τις σούπας αλάτι και 4 κάψουλες από το φάρμακο και άλλες 4 μετά από 48 ώρες.
Μετά από άλλες 4 μέρες άλλαξα τα υλικά των φίλτρων και πρόσθεσα και φρέσκο άνθρακα, φυσικά χαμήλωσα την θεοκρασία.
Το αλάτι και τα φυτά σίγουρα δεν τα πάνε καλά μαζί... Όσο για το φάρμακο δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, οπότε δεν ξέρω αν επηρεάζει αρνητικά τα φυτά. Πάντως αφού έβαλες καινούριο άνθρακα, το φάρμακο θα φύγει. Κάνε και μερικές μαζεμένες και μεγαλούτσικες αλλαγές για να φύγει και το αλάτι και ελπίζω ότι θα καταφέρει να συνέλθει το φυτό.
Για να μην το ξαναπάθεις πάντως, καλύτερα να απομονώνεις τα φυτά από τα ψάρια όταν κάνεις θεραπεία ;)
Ποτέ μεγαλες αλλαγες για να φυγει το αλατι - τα ψαρια δεχονται καλα αποτομη αυξηση της οσμωτικης πιεσης, αλλα δεν δεχονται καλα το αντιθετο.
Μικρες πολυ συχνες αλλαγες για να φυγει το αλατι.
Αν σου εχουν μεινει πρασινα μερη στη elodea, κοψτα και αστα στην επιφανεια, γρηγορα θα δυναμωσουν και θα τα ξαναφυτεψεις.
Ποτέ μεγαλες αλλαγες για να φυγει το αλατι - τα ψαρια δεχονται καλα αποτομη αυξηση της οσμωτικης πιεσης, αλλα δεν δεχονται καλα το αντιθετο.
Μικρες πολυ συχνες αλλαγες για να φυγει το αλατι.
Ουπς! Sorry για το φάουλ, αλλά αυτό δεν το ήξερα. (Μήπως πρέπει να προστεθεί και στο υπόμνημα?).
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πώς κάνουμε τα σύντομα (λίγων λεπτών) μπάνια σε υπερτονικό διάλυμα αλατιού? Μεταφέροντας το ψάρι σε όλο και ασθενέστερο διάλυμα σταδιακά? (Το τελευταίο είναι ψιλο-off topic. Μεταφορές/μετακομίσεις δεκτές :D )
Ειναι οντως μια παραλειψη που πρεπει να προστεθει στο υπομνημα, sorry back!
Τα μπανια συνηθως γινονται σε βαρειες περιπτωσεις, και ο χρονος παραμονης του ψαριου οντας πολυ μικρος επιτρεπει μεν "στους κακους" να πεθανουν απο το σοκ, αλλά οχι και στο ψαρι να προλαβει να ρυθμισει την πιεση του καταλληλα.
binational
21-10-06, 09:29
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση …
Μικρες πολυ συχνες αλλαγες για να φυγει το αλατι.
.
Που σημαίνει …?
2 lit πρωί –βράδυ ...?
έως ποιο ποσοστό του νερού … ?
30%-40%-50%-80% ???
:confused::confused::confused:
binational
21-10-06, 12:20
10 me 20 % καθε μερα
Άλλαξα 15 λίτρα νερό.
Για πόσες μέρες ...:confused:
Καμμια βδομαδα.
μετα μπορεις να κανεις μια κανονικη μεγαλη αλλαγη νερου της ταξης του 30-40%
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.