PDA

Επιστροφή στο Forum : S.O.S προβλημα


fitilakias
20-10-06, 17:38
γεια σας, ενας φιλος που δεν εχει pc εκανε προχθες μια γκαφα κ μου ζητησε πληροφοριες sos αφου μιλαω με σας στο φορουμ.η μαζικη προσπαθεια ειναι παντα αποτελεσματικοτερη απο την ατομικη.
λοιπον,για να μη φλυαρω ασκοπα,αδειασε ολο το νερο του ενυδρειου,εβαλε τα ψαρακια να περιμενουν σε ενα κουβα,επλυνε την αμμο,τις πετρες κ οτι εβρισκε μπροστα του.ξαναγεμισε νερο της βρυσης,εθεσε σε λειτουργια τα μηχανηματα κ εριξε τα ψαρια μεσα.ολη τη νυχτα τα ψαρια ηταν κρυμμενα πισω απ τις πετρες, κ ακουμπουσαν κατω στο χωμα.την επομενη μερα κ εφοσον το νερο πηρε κ μια φυσιολογικη θερμοκρασια,τα ψαρια κολυμπουσαν κ ολα καλα.ΑΛΛΑ!αρνουνται να φανε.
αρχικα τον εβρισα για το εγκλημα,αλλα δε προτεινα κατι.τι να ελεγα?να βαλει αμπουλες κ αντιχλωρια τωρα με τα ψαρια μεσα κ σοκαρισμενα?ασε μη γινουν κ αλλα κ φταιω.σας ριχνω το μπαλακι.οποιος γνωριζει κατι ας ενημερωσει.
ευχαριστω προκαταβολικα.
το ενυδρειο του δουλευε αψογα 9 μηνες,απο τοτε που ξεκινησε μεχρι προχθες.ειναι 180 λιτρα,αν αυτο βοηθαει.

netblues
20-10-06, 17:42
τι φιλτρο εχει? το ξεπλυνε με νερό?
τα ψαρια ειχαν παθει θερμικο σοκ.
τωρα το τι θα βγαλει αυτό θα φανει στην πορεια.
απο τεστ πως παμε?

klaz
20-10-06, 17:43
αντιχλωριο επρεπε να ριξει....
η βιολογια απο τα φιλτρα....?τι εγινε..?
μετα απο ολο το σοκ,τι περιμενε ..?να ειναι τα ψαρακια του μια χαρα...?
η γνωμη μου ειναι οτι εχει χασει αν οχι ολη,την περισσοτερη βιολογια του,και μαλλον θα χρειαστει ξανα στρωσιμο........:rolleyes::(

fitilakias
20-10-06, 20:25
λοιπον,η συνεχεια εχει ως εξης.
εριξε ταμπλετες ετοιμων βακτηριων,οσες αντιστοιχουν στα λιτρα του,εκλεισε το φιλτρο ολη τη νυχτα ωσπου να διαλυθουν οι ταμπλετες,την αλλη μερα,σημερατο νερο ηταν πρασινο κ με το ανοιγμα του φιλτρου αρχισε να καθαριζει.μετα εριξε κ ενα μπουκαλακι αντιχλωριο.πηγα κ το ειδα.καλα φαινονται ολα.πρεπει να περασε η μπορα.αφου εχασε 7 ψαρια.πλεον τρωνε.
τα σφουγγαρια τα ξεπλυνε καλα καλα με νεροτης βρυσης.ασε,εγκλημα.το φιλτρο ειναι eiheim 2213.1000lt/1h

crazyio
20-10-06, 20:30
συγγνώμη , αλλά έχει 9 μήνες ενυδρείο (αμφιβάλω αν δούλευε άψογα τόσο καιρό) και ΑΚΟΜΑ δεν είχε μάθει πως ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ?
Άρα τόσους μήνες και τα υλικά του φίλτρου σε κάθε καθαρισμό που έκανε τα έπλενε με νερό βρύσης.... άρα καταστροφή αποικιών ...
τι να λέμε ... :rolleyes:
Καλή τύχη ..

netblues
20-10-06, 20:52
Ας επικεντρωθουμε στο προβλημα. (πολυ πιθανον δεν ειχε καθαρισει ποτε το φιλτρο..)
Ας αρχισουμε τα βασικά.
ΠΟΣΑ λιτρα ενυδρειο ειναι? Ποσα ψαρια και τι εμειναν.
Ενα μπουκαλακι αντιχλωριο? :confused: δλδ ?
Οχι.. η μπορα δεν περασε .. τωρα αρχιζει.

Με βακτηριδια δεν γινεται δουλεια.
Μπορεις ομως να τον βοηθησεις. Πηγαινε του επειγοντως μπολι, και κοψτε το ταισμα για καμμια βδομαδα, και θα το ξεπερασει χωρις αλλες απωλειες.
Αν χρειαζεσαι περαιτερω οδηγιες.. εδω ειμαστε.

Lsourtzo
20-10-06, 23:05
λοιπον,η συνεχεια εχει ως εξης.
εριξε ταμπλετες ετοιμων βακτηριων,οσες αντιστοιχουν στα λιτρα του,εκλεισε το φιλτρο ολη τη νυχτα ωσπου να διαλυθουν οι ταμπλετες,την αλλη μερα,σημερατο νερο ηταν πρασινο κ με το ανοιγμα του φιλτρου αρχισε να καθαριζει.μετα εριξε κ ενα μπουκαλακι αντιχλωριο.:confused::confused::confused:

συγνώμη ??? πρώτα έβαλε τα βακτηρίδια και μετά έριξε το αντιχλώριο ... :smt107
ο φίλος σου έχει πολύ βασικά κενά ... και πρέπει να μάθει πολλά πριν επιχειρήσει να αγοράσει και άλλα ψάρια προς αντικαταστήσει τον είδη απολεσθέντων .... :?

το φίλτρο γιατί το είχε κλείσει ??? το έλεγαν οι οδηγίες ???
εγώ ξέρω ότι τα βακτηρίδια χρειάζονται τα βιολογικά υλικά του φίλτρου για να κάνουν αποικίες ??? με κλειστό το φίλτρο τι νόημα έχει να γεμίσεις το νερό βακτηρίδια άμα δεν τους δίνεις την δυνατότητα να ξεκινήσουν τις αποικίες τους ??? :? :? :smt107 :smt107

αυτό με τα βακτηρίδια και το αντιχλώριο ποιος του τα είπε να τα κάνει ?!?!

netblues
20-10-06, 23:06
ο ανθρωπος δηλωσε οτι δεν ξερει.. αμα ηξερε δεν θα το εκανε..
;)

fitilakias
21-10-06, 16:50
ευχαριστω.θα μαθω,θα ενημερωσω κ θα σας πω.
το ενυδρειο ειναι 180λιτρα.