PDA

Επιστροφή στο Forum : Ευχομε να μην τύχει ποτε σε σάς αυτό


AlexanderTheGr
19-10-06, 00:30
Σήμερα μόλις τελείωσε το στρώσιμο του DIY 400lt ενυδρείου μου. Και γεμάτος χαρα μετα την δουλειά είπα να παώ μα αγοράσω τα πρώτα ψάρια. 4 χρυσοψαράκια ήταν. Μπαίνοντας μεσ την καλη χαρά μέσα στο σπίτι μου το πρώτο πράγμα που πήγα να κάνω όπως ήταν φυσικό ήταν να βάλω τα ψαράκια μου μέσα στο ενυδρείο. Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν το θερμομετράκι του ενυδρειου να δειχνει 19C.... Οχχχ σκεφτομε παλι έκανε το θάυμα της η μάνα και έβγαλε την πρίζα. (Το κάνει συνέχεια). Μετά τι να δώ το ενυδρείο σχεδόν άδειο με λίγο νερό στον πάτο και το πάτωμα μέσα στα νερά με γύρω γύρω πετσετες. Αμαν λέω τί έγινε????
ΜΑΑΑΝΝΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!
Τι έγινε τελικά. Παέι που λέτε η μανα μου να αερίσει το δωματιό μου και έχοντας όλα τα παράθυρα ανοικτα με το ρεύμα που έκανε δινει μια η πόρτα του δώματίου μου στο ενυδρείο (στο επιπλο βασικά) μου και έσπασε το πάτο (σχεδον θρυψαλα έγινε) και το πίσω τζάμι μια ρωγμη απο πάνω ως κάτω. 12καρι τζαμι έγινε κομάτια στην βάση........ Δεν μπορώ να φανταστω με πόση δύναμη χτυπησε η πόρτα για να γίνει τετοια ζημία. Εντω μεταξυ ποτίσαν και η μελαμίνες νέρο πάει και το έπιπλο..... :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Θα μου πητε για το έβαλες το ενυδρειο εκεί πίσω απο την πόρτα... και ο λόγος ήταν οτι δεν υπήρχε χώρος και η πόρτα χτυπαγε το έπιπλο μου για 1-2 cm..... Που να φανταστώ ο αμοιρος
Δεν είναι τα 700-800 ευρωπουλα που έσκασα να το για όλα τα υλικά και τον εξοπλισμο. Αλλα ο χρόνος που σπατάλησα και το τρέξιμο που εριξα. Μιλάμε πάνω απο εναν μήνα σκληρής εργασίας. Αχχχ δεν αντέχω αλλό αλλα μαστορηλικια και σκέφτομε σοβαρά ενος επώνυμου :( :( :( :( :(
Sorry για το πριξιμο απλώς θέλω να μοιραστώ το πόνο μου. :( :( :( :( :( :( :(
PS: Σήμερα κάπου ακουσα ότι έχει γεννέθλια ο Μηστοκατησ.. Λέτε να έχει καμια σχέση??

crazyio
19-10-06, 00:35
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν συνέβαινε σε εμένα αυτό !! ΔΕΝ θέλω να το σκέφτομαι ΚΑΝ !!!!
Τι να σου πώ φίλε μου ..... μην το βάζεις κάτω !!!
Κάνε ό,τι νομίζεις καλήτερο και αν τελικά πάς πάλι σε DIY κάντο κάνα 2-3 cm πιο μικρό να μην έχεις πάλι τα ίδια προβληματα με την πόρτα ..
Ή κάνε το ίδιο και βάλε συρρώμενη πόρτα :rolleyes:
κρίμα πάντος !!! :cry: :cry:

GP250381
19-10-06, 00:41
κριμα.και ο κοπος και τα λεφτα γιατι δεν βγαινουν ευκολα.μηντο βαζεις κατω.

netblues
19-10-06, 02:22
λυπαμαι για την καταστροφη...
αλλα εσυ κατι ελεγες για αφρικάνες...
και αφου ηταν στρωμενο, τα χρυσοψαρα τη ρολο βαρανε?

AlexanderTheGr
19-10-06, 02:35
Ειμαι εντελος αρχαριος βλεπεις και ηθελα κατι ευκολο για αρχή. Να φανταστεις ουτε ταισμα δεν ξερω να κάνω. Δεν ηθελα λοιπον με το καλημερα να μαζευω πτωματα λόγο της αγνοιας μου. Μπορεί επίσης λόγο της αγνοιας μου να μην είχε αλοκληρωθεί το στρώσιμο σωστά

Ευτυχώς τα χρυσοψαράκια τα πήρε μια φίλη (η οποια θα έπερνε αν δεν είχε γινει αυτη η καταστροφή) μου η οποιο διατηρεί ένα μικρό ενυδρειάκη και γλυτόσαν τα καημενα.

Φαντασου να έπερνα τώρα αφρικάνες και να μην είχα που να τα βάλω αντικρυζοντας αυτήν την καταστροφή

Liolios
19-10-06, 09:08
Την επόμενη φορά βάλε ένα στοπάκι στην πόρτα, ώστε να μην μπορεί να χτυπήσει το ενυδρείο. Είναι κρίμα τόσος κόπος, τρέξιμο και χρήμα να πηγαίνουν χαμένα...:(

dimitris21
19-10-06, 09:12
Εμένα πάλι κάτι δεν μου κάθετε καλά.
Με απλό τράνταγμα δεν νομίζω να μπορεί να σπάσει έτσι ενυδρείο. Ίσως να έγινε και χτύπημα πάνω στο τζάμι.
Από την άλλη όμως όποια περίπτωση και να πάρω μου φαίνεται απίθανο να σπάσει ο πάτος. Μπορεί να γίνουν θρύψαλα τα πλαϊνά αλλά ο πάτος πολύ δύσκολα να σπάσει.
Εκτός και… μήπως κάτω από το ενυδρείο δεν είχες βάλει κάποιο υλικό που λέγετε αφρολέξ? :(
Μήπως ο πάτος βρισκόταν από κάποια ατέλεια του επίπλου σε πίεση και το χτύπημα της πόρτας ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε?
Για σκέψου όλες τις λεπτομέρειες μήπως τελικά το πρόβλημα ήταν αλλού και όχι στην πόρτα.

didymos
19-10-06, 10:29
Ναι όντως είναι λίγο κουλό να έσπασε έτσι ο πάτος αλλά η ουσία δεν αλλάζει... :(

Τι να σου πω ρε παλικάρι, κουράγιο!
Μάζεψε τα κομμάτια σου, (γιατί εγώ κομμάτια θα ήμουν) δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, μάθε από την εμπειρία αυτή και φρόντισε στο μέλλον στο δωμάτιό σου να μπαίνεις μόνο εσύ (άντε και η γκόμενα :D)

Juan
19-10-06, 10:53
Κουράγιο....:smt056
Το ενυδρείο δεν μπορεί να επισκευαστεί ;

Tkagem
19-10-06, 11:05
Φίλε μου σε καταλαβαίνω απόλυτα,και εμένα 2 φορές μου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό....
Η πρώτη φορά ήταν με το 150άρι που είχα φτιάξει και μετά απο 20 περίπου μέρες ξύπνησα μες στη νύχτα από το θόρυβο που έκαναν οι σταγώνες που πέφτανε στο πάτωμα....το ενυδρείο δάκρυζε.Μαζί του δάκρυζα και εγώ γιατί είχα και 15 ψαράκια μέσα.Ο χειρότερος εφιάλτης.Όλα έξω,έλυσα το ενυδρείο και το ξανακόλλησα με επιπλέον πάτο και εξωτερικές γωνίες....Η δεύτερη ήταν πρόσφατα με ενυδρείο σχεδόν στα δικά σου λίτρα αλλά δέ την αναφέρω γιατί είναι ακόμα φρέσκια και θέλω να την ξεχάσω.
Την δεύτερη φορά πάντως με τσάκισε ψυχολογικά το γεγονός και μου κόστισε πολύ γιατί και εγώ το πάλευα 1 μήνα και....
Μή το βάλεις κάτω,ξαναφτιάξτο και βάλε εξωτερικές πλάστικές γωνίες 2εκατοστών,από το πράκτικερ τις πήρα καθώς και την κόλλα BISON-Poly Max η οποία είναι ισχυρότατη (έχει και 13 ευρώ) και θέ θα σου ξανατρέξει ποτέ.
Εντύπωση όμως μου κάνει πώς έσπασε ο πάτος και όχι κάποια πλευρά,τι να πώ,μήπως κάτι παράλειψες να μας πείς?
Ελπίζω κόντρες να είχες βάλει στον πάτο και το πάνω μέρος έτσι?

GODLIGHT
19-10-06, 11:47
περαστικα και δεν ξερω τι αλλο να πω για να σου απαλληνω τον πονο.:cry:
δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι τι θα γινοταν αν τυγχαινε σε μενα. αστα να πανε, ασε που με τα νευρα :smt093 :smt013 που θα ειχα μαλλον δεν θα την γλυτωνε ουτε το υπολοιπο δωματιο. :smt021
τωρα τη να πω "παλι απο την αρχη" .

caverman
19-10-06, 12:54
Η αλήθεια είναι ότι όταν συμβαίνουν τέτοια η απογοήτευση είναι μεγάλη:cry: .
Αλλά αυτό που νομίζω ότι είναι σημαντικότερο είναι να δούμε τι έφταιξε...για να μην την ξαναπατήσεις στο μέλλον.
Επί αυτού έχω μια θεωρεία και πιστεύω ότι με μερικές διευκρινήσεις από την πλευρά σου θα καταλήξουμε κάπου:
Επειδή το βάρος ενός 400λιτρου με νερό, πέτρες, άμμο κλπ δεν είναι αμελητέο σε συνδιασμό με τον τρόπο που άνοιξε (κάθετα πίσω - εκτεταμένη ρωγμή στον πάτο ) με βάζουν στην υποψία ότι η επιφάνεια που πατάει δεν ήταν αρκετά σταθερή και λύγισε κατά μήκος. Σε παλαιότερες φωτό κάτω από το φενιζόλ διέκρινα μάλλον 18mm μελάμινη (έχει πάχος ίδιο με τα πορτάκια ) και πιθανόν εκεί να βρίσκεται η αστοχία.
Καταλαβαίνω ότι μετά από τόσο κόπο ίσως να μην έχεις καν την διάθεση για ...ανάλυση αλλά πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσεις μπροστά...

Φιλικά,

caverman

CASPER
22-10-06, 11:09
Φοβερή ζημιά.....
Εδώ και με μικρότερες, σε παίρνει από κάτω.
Μην τα παρατήσεις όμως! Είναι κρίμα για τον κόπο και τις ώρες που έχεις ήδη αφιερώσει.
Πάντως έχουν δίκιο όσοι είπαν πιο πάνω ότι πρέπει να ψάξεις πιο πολύ για το τι πράγματι έφταιξε. Αν για αυτήν την καταστροφή δεν ευθύνεται καθαρά και μόνο το χτύπημα στην πόρτα, αλλά έπαιξε ρόλο και κάτι άλλο, καλο είναι να το ξέρεις ώστε να είναι πιο ασφαλές το επόμενο ενυδρείο.

Καλό κουράγιο...

lamdami
30-10-06, 21:21
Πραγματικά απογοήτευση...Κουράγιο!:( :( :(

aLaNi
02-11-06, 11:13
Filaraki min stenaxoriese, The show must go on!
Ksekina apo tin arxi, tora ksereis pos kai ti, opote tha sou parei to 1/3 tou xronou pou ksodepses tin proti fora. mporei na exases to kamari sou alla kerdises tin gnosi (kati einai kai auto)

Perastika.

Moderator note:
Παρακαλούμε, προσπάθησε να γράφεις με ελληνικούς χαρακτρήρες για να καταλαβαίνουμε.