Επιστροφή στο Forum : Σκουπα βυθου σε φυτεμενο
Πως γινεται ρε παιδια σκουπα βυθου σε ενα ενυδρειο με πολλα φυτα και βυθο με "χαλί" ??? δε θα χαλασουμε τα φυτα αν δε τα βγαλουμε για να τον "σκουπισουμε" ?:confused:
Απλά σκουπίζεις εκεί που βλέπεις χαλίκι.
Το υπόλοιπο δεν το ακουμπάς για να μην το χαλάσεις….
προσωπικα κουναω το νερο αποπανω τους με την ξυστρα για τα τζαμια ωστε να σηκωνετε η βρομια και την τραβαω απο ποιο ψηλα με το λαστιχο...
βεβαια δεν φευγουν ολα αλλα γινετε καλη δουλεια και δεν τραβας και χαλικι... :)
Να ρωτήσω κι εγώ. Για πιο λόγο να σκουπίσεις το χαλίκι; Τα φυτά και τα βακτηρίδια τι δουλειά κάνουν;:confused:
Όσο γι αυτό που βγαίνει αν κουνήσεις το χαλίκι είναι φυσικό. Δεν υπάρχει ενυδρείο που να μη βγαζει λέρα αν ανστατώσεις τον πάτο.
Να ρωτήσω κι εγώ. Για πιο λόγο να σκουπίσεις το χαλίκι; Τα φυτά και τα βακτηρίδια τι δουλειά κάνουν;:confused:
Όσο γι αυτό που βγαίνει αν κουνήσεις το χαλίκι είναι φυσικό. Δεν υπάρχει ενυδρείο που να μη βγαζει λέρα αν ανστατώσεις τον πάτο. τα φυτα και τα βακτηρια δεν καθαριζουν την μπιχλα!!.απλα αν αφησεις την μπιχλα τα NO3 θα ανεβουν με ολλα αυτα που συνεπαγονται μετα.ενα μερος των NO3 καταναλωνουν τα φυτα,τα βακτηρια και το υποστρωμα εξαρταται ποσο ψηλα ειναι
Σε φυτά όπως το glossostigma και το H.c Cuba , μαζεύεται με τον καιρό μπίχλα ανάμεσα στο φυτό και το χαλίκι. Μπορούμε να την μαζέψουμε προσεκτικά με την σκούπα βυθού ακουμπώντας ελάχιστα το φυτό και φυσικά δεν την χώνουμε βαθύτερα.
Το post μάλλον πρέπει να μετακινηθεί από την κατηγορία aquascape
Carebean pirate
14-10-06, 16:25
Αποφευγουμε να καθαρίζουμε 2 εκατοστά από τις ρίζες των φυτών....:D :smt004
Αποφευγουμε να καθαρίζουμε 2 εκατοστά από τις ρίζες των φυτών....:D :smt004
αυτο ισχυει οταν βαζουμε τη σκουπα μεσα στο χαλικι,για να μην σπασουν οι ριζες.
Απλά σκουπίζεις εκεί που βλέπεις χαλίκι.
Το υπόλοιπο δεν το ακουμπάς για να μην το χαλάσεις….
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, με αφορμή αυτό το ποστ... :rolleyes:
Οσο ο βυθός μου ήταν κενός από φυτά, χρησιμοποιούσα σκούπα σε ΚΑΘΕ άλλαγή νερού.
Τώρα πια που χαλίκι φαίνεται μόνο σε πολύ λίγα σημεία και εφόσον δεν έχω άνοδο νιτρικών, σταμάτησα να χρησιμοποιώ.
Κακώς έκανα? Είναι πιο σωστό να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τη σκούπα στα κενά από φυτά σημεία? (μέχρι να έρθει αυτή η πολυπόθητη ώρα που θα καλυφθεί όλος ο βυθός επιτέλους !!!)
Αν κρίνω από την όψη του ενυδρείου σου και να σταματήσεις την σκούπα δεν θα έχεις πρόβλημα.
Ευτυχισμένη βυθοκάλυψη :)
ευχαριστώ χαλβά
Ευτυχισμένη βυθοκάλυψη :)
Οταν γίνει και "καθολική" βυθοκάλυψη, θα είναι ακόμα πιο ευτυχισμένη :):):)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.