PDA

Επιστροφή στο Forum : γεννα yellow lab...μεχρι ποτε?


tsdimitrios
11-10-06, 21:43
χθες το βραδυ παρατήρησα ενα νεο ψαρακι το οποιο εμφανηστικε ξαφνικα απο την μπουκωμενη lab yellow και σκεφτικα....επιτελους γενναει (μπουκωμενη 24-25 μερες χωρις φαγητο).
περασαν ομως περιπου 24 ωρες και ακομη ειναι μπουκωμενη!!!!
την λοιπαμε την καημενη την ψαρινα...εχει να φαει τοσες μερες και αδυνατησε αισθητα.
ποσες καιρος (ωρες/μερες) περναει μεχρι να τα βγαλει ολα τα ψαρακια απο την ωρα που θα εμφανισθει το πρωτο? δεν βγαινουν ολα μαζι ή εστω σε μικρο σχετικα χρονικο διαστημα?
παντως το καλο ειναι οτι το μικρο εχει την εξυπναδα να κρυβετε καλα μεσα σε ενα μικρο κενο που δημιουργουν δυο πετρες και μπαινοβγαινει για λιγο χωρις να ρισκαρει να ανοιχτει...

passenger
12-10-06, 07:44
Οι δικές μου συνήθως αδειάζουν τελείως μετά από 2 με 3 μέρες από την πρώτη απελευθέρωση του πρώτου μικρού, αλλά όλο και κάτι τσιμπολογάνε, δεν μένουν τελείως νηστικές. Σε μια δυο περιπτώσεις μάλιστα τρέφονταν καθόλη την διάρκεια της «εγκυμοσύνης»

tsdimitrios
12-10-06, 10:58
δηλαδη να κανω υπομονη...θα δω και σημερα τι παιζει...θα φαει?

GODLIGHT
12-10-06, 11:12
εγω προσφατα εγινα μπαμπας και η διαδικασια κρατησε 20 με 21 μερες. παρολο που ηταν μπουκωμενη ενα ψαρακι ηταν εξω απο το στομα της, λιγες ωρες αργοτερα βγηκαν και αλλα. βεβαια ηταν μεσα σε γεννηστρα ολον το καιρο. καποια στιγμη το βραδι δεν ειδα κανενα μικρο και νομιζα οτι τα καταπιε, αλλα το αλλο πρωι ηταν ολα εξω. εριξα ελαχιστη τροφη να δω αν θα φαει και εφαγε κανονικα. αφου ειδα πως δεν ειχε κανενα ψαρακι ακομα στο στομα της την αφησα ελευθερη και την ταισα κανονικα. μερικες φορες τα μικρα μπενουν παλι στο στομα της μητερας λογο για να κρυφτουν. μην φοβασε οπου ναναι θα τα βγαλει ολα. εκτος αν τα βγαζει το βραδι που ειναι κλειστα τα φωτα.
να σου ζησουν μπαμπα.

tsdimitrios
12-10-06, 11:18
δηλαδη υπαρχει περιπτωση να εχουν εκκολαυθει ολα τα αυγά, αλλα να ειναι μπουκωμενη γιατι εχει μεσα ζωντανα ψαρακια και να τα κρυβει? (δεν την χωρισα. ειναι μεσα στο ενυδρειο κανονικα).
και λες να μην τρωει ακομη γ'αυτο το λογο? αν ειναι ετσι...αυτη θα πεθανει της πεινας!!! :smt059

GODLIGHT
12-10-06, 11:31
η δικια μου ειχε ψαρακια στο στομα τις γιατι φαινοντουσταν, και δεν ετρωγε καθολου. τωρα νομιζω πως επειδη την εχεις μαζι με αλλα μαλλον τα προστατευει απο αλλα πιο μεγαλα. θα τα αφηνει που και που και μαλλον τα μαζευει παλι για προστασια.
κοιτα στο στομα να δεις αν υπαρχουν μικρα αν μπορεις.

tsdimitrios
12-10-06, 11:38
το ενα που το ειδα να κυκλοφορει ειναι αρκετα μεγαλο...περιπου 1 εκ. τοσο μεγαλα γεννιουνται?
αναρωτιεμαι μηπως εχουν βγει εδω και μερες και γω νομιζω με την απειρια μου οτι εχει ακομη αυγα και γιαυτο δεν τρωει...ενω αυτη να προστατευει ψαρακια.

GODLIGHT
12-10-06, 11:49
υπαρχει περιπτωση να τα εχει αφηση και να μην τα βλεπεις επειδη ειναι κρυμμενα? η να τα εχουν φαει καποια απο τα μεγαλυτερα? τωρα για το ενα cm τοσο περιπου ηταν τα δικα μου, αντε λιγο μικροτερα, δεν ειχα και χαρακα μαζι :).

tsdimitrios
13-10-06, 07:20
οκ. αρχισε να τρωει η κακομοιρα.
απο τα ψαρακια...αυτο που επθισημανα στην αρχη, αυτο εξακολουθω και βλεπω. τα υπολοιπα ισως ειναι κριμμενα και δεν φαίνονται ή.... :smt073
ευχαριστω για τις συμβουλες!!! :smt060