Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : χοχλιός και γαιοσκώληκας


nikman
10-10-06, 11:37
Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω το εξής έχω διαβάσει στο board πολλές φορές όταν γίνεται συζήτηση περί ζωντανών τροφών να αναφέρεται ότι ο γαιοσκώληκας είναι από τις ποιο πρωτεϊνούχες τροφές. Πουθενά δεν έτυχε να διαβάσω για το σαλιγκάρι που υπάρχει και κυκλοφορεί ευρέως στην ύπαιθρο και που μπορείς και να το βρεις και στο εμπόριο, τουλάχιστον εδώ στη Κρήτη, το τιμούμε δεόντως και το γευόμαστε με διάφορους ποικίλους τρόπους π.χ χοχλιούς μπουμπουριστούς. Λοιπόν αυτά τα σαλιγκάρια ή χοχλιούς όπως τα λεμέ εδώ μπορούν να δοθούν σαν ζωντανή τροφή σε ψάρια ή όχι? :smt105

drakoulis
10-10-06, 13:23
Κάπου είχα διαβάσει στο φορουμ ότι μπορείς να ταίσεις σαλιγκάρι βρασμένο (πριν του βάλεις την σάλτσα) και καθαρισμένο. Ψάχνω αλλα δεν μπορώ να το βρώ.

george
10-10-06, 13:33
Κάπου είχα διαβάσει στο φορουμ ότι μπορείς να ταίσεις σαλιγκάρι βρασμένο (πριν του βάλεις την σάλτσα) και καθαρισμένο. Ψάχνω αλλα δεν μπορώ να το βρώ.

Tην σάλτσα :confused: :confused: :confused:

drakoulis
10-10-06, 13:53
Τώρα που βρέχει και βγαίνουν τα σαλιγκάρια τα μαζευεις όχι τα πολυ μεγάλα (καράβολους) αλλά τα μικρομεσαία (σαλιάκιοι).
Τα βάζεις σε ένα καλάθι το οποίο το σκεπάζεις με μια πετσέτα ώστε να μην τα κυνηγάς παντου και τα ταίζεις αλευρι και τα καθαρίζεις για καμια εβδομαδα να γλυκάνει το κρέας τους.
Όταν έρθει η στιγμή του μαγειρέματος τα σαλιγκάρια τα βάζεις σε ενα τρυπητό-σουρωτήρι τα πλένεις και βλέπεις ποια είναι ζωντανα και πια ψόφια.
Τα ζωντανά να βάζεις σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα βράζεις.
Κατόπιν με ένα μαχαιράκι τους κόβεις τον "ποπο"
Μετά τα μαγειρευεις με ντομάτα η με ότι θέλεις.

Ετσι τα μαγειρευω εγώ.

Κάπου λοιπόν διάβασα ότι μπορεις να ταίσεις σαλιγκάρι μετά το βράσιμο και το καθαρισμα του "ποπού" και αφου φυσικά το βγάλεις από το κέλυφος.

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πιο πολύ αλλά και να μην είπα καμια μπαρούφα, αλλά ειμαι σιγουρος ότι κάπου το διαβασα στο φόρουμ.

caverman
10-10-06, 14:09
Λοιπόν αυτά τα σαλιγκάρια ή χοχλιούς όπως τα λεμέ εδώ μπορούν να δοθούν σαν ζωντανή τροφή σε ψάρια ή όχι?


Σαν ζωντανή τροφή πιστεύω πως όχι γιατί μπορεί να μεταφέρουν κάποια ασθένεια στο ενυδρείο σου. Εξάλου θα είναι μάλλον δύσκολο να σπάσουν το κέλυφος τα ψάρια σου. Για τις εξαιρέσεις εκείνες των ψαριών που τρώνε σαλιγκάρια από αυτά που συνήθως κολάμε από τα αληθινά φυτά δεν χρειάζεται να βγούμε στα ...χωράφια.

Τώρα σαν επεξεργασμένη τροφή όπως ανέφερε και ο drakoulis μάλλον η διαδικασία είναι επίπονη και υπάρχουν ευκολότερες συνταγές με επεξεργασμένες τροφές για τα ψαράκια μας.

Drakoulis ελπίζω να μας δωθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε την συνταγή σου...:rolleyes: :rolleyes: :D , γιατί τα Χανιά μας πέφτουν λίγο μακρυά...:D

Φιλικά
Caverman

Tolis
10-10-06, 14:35
Να μεταφερουν ασθενεια χλωμο - οι ασθενειες του "αερα" δεν πειραζουν τα ψαρια.

Η μονη εφαρμογη που θαβλεπα εγω ειναι να δωθουν ζωντανα μολις τα βγαλεις απο το καβουκι σε μεγαλα σαρκοφαγα ψαρια, αν και εγω προσωπικα τα συμπαθω τα σαλιγκαρακια...

Pritanis
10-10-06, 14:47
εγω ταιζα σαλιγκαρια...... Αυτο το ποστ μαλλον ψαχνεις Γιωργε...... Εβρασα τα σαλιγκαρια καλα, τα εβγαλα απο το κελυφος , τα περασα απο μπλεντερ να γινουν μικρα κομματια και καταψυξη...... αλλα ψαρια το τρωγανε αλλα οχι.....

memy
10-10-06, 19:03
Καλά δεν τα λυπάστε; είσαστε φιλόζωοι άνθρωποι εσείς ή μόνο φιλόψαροι; Τς...τς...τς... πολύ μακάβριο ποστ, ανατρίχιασα!...