PDA

Επιστροφή στο Forum : Otocinclus Arnoldi


stav
10-10-06, 10:01
Αυτο το ψαρακι που τρωει την αλγη ειναι και φυτοφαγο.Υπαρχει περιπτωση
να φαει και τα φυτα;Υπαρχοντα φυτα anubia barteri,ceratophylloum και
στο αμεσο μελλον microsorum pterobus,hygrofylla polysperma siamensis.

Filou
10-10-06, 10:30
Aυτο το ψαρακι τρεφεται με πρασινη και καφε αλγη. Μην ανησυχεις για τα φυτα σου, δεν κινδυνευουν. Οταν το ενυδρειο σου δεν εχει πολυ αλγη θα πρεπει να ταϊζεις τους οττοκυκλους με αγγουρακι,κολοκυθακι ή σπανακι που θα τα εχεις μαλακωσει λιγο σε καυτο νερο.

stav
10-10-06, 10:56
ευχαριστω FILOU.

Access
10-10-06, 13:47
Αυτό το οποίο θα πρέπει να προσέξεις Stav με τα otto για να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αν δεν τα έχεις αγοράσει ακόμα φυσικά.


Eίναι η πολύ καλή προσαρμογή στο νερό του ενυδρείου σου και σκοτάδι (εγώ θα φρόντιζα να τα αγοράσω το απογευματάκι έτσι ώστε να έχουν όλο το χρόνο να προσαρμοστούν μέχρι την επόμενη μέρα που θα ανάψουν τα φώτα).


Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι ψάρια που ζουν σε κοπάδι οπότε αν σε παίρνουν τα λίτρα σου αγόρασε τουλάχιστον 6, έτσι θα δεις και αποτέλεσμα όσον αφορά την άλγη.;);)
Last but not least, :rolleyes: προσοχή στις απότομες μεταβολές στις παραμέτρους του νερού (ιδίως αν έχεις CO2) γιατί φεύγουν αδιάβαστα.;) ;)
Φιλικά,

Εύα

stav
11-10-06, 06:11
ευχαριστω Ευα

george
11-10-06, 08:02
Και περισσότερες πληροφορίες εδώ :
http://www.otocinclus.com/

stav
13-10-06, 07:49
Τελικα πηρα δυο αλλα δεν βλεπω να κανουν τιποτα εδω και τρεις ημερες.
Ειναι αραχτοι σε ξυλα,πετρες,φυτα αλλα αλγη δεν τρωνε.

Kostas G.
13-10-06, 09:06
Δυο Otocinclus είναι πολύ λίγοι και για να κάνουν δουλειά αλλά κυρίως γιατί είναι κοπαδιαστά ψάρια και θέλουν να βρίσκονται σε κοπάδι των τουλάχιστον 6 ατόμων,αλλιώς δεν τα πάνε καλά.Πάρε άλλους τέσσερις τουλάχιστον.Έτσι και αποτέλεσμα θα δείς σε μερικές μέρες και τα Otos θα αισθάνονται καλύτερα.
Όσον αφορά το οτι δεν τρώνε άλγη,τρώνε απλά εσύ δεν τα βλέπεις ακόμα να το κάνουν γιατί όποτε πλησιάζεις να τα δείς αυτά φοβούνται ακόμα και σταματούν το φαί για να δούν τι θα κάνεις.Μόλις απομακρυνθείς συνεχίζουν.Αργότερα θα σε συνηθίσουν και θα τα βλέπεις να τρώνε.Επίσης λάβε υπόψη σου οτί είναι μικρά σε μεγεθό και επομένως δε μπορείς να περιμένεις να σου καθαρίσουν αμέσως το ενυδρείο από την άλγη.Θέλει αρκετές μέρες ή και βδομάδες ανάλογα με το πόση άλγη έχεις και τον αριθμό των Otocinclus που στη δική σου περίπτωση είναι μικρός.

stav
13-10-06, 10:16
Δεν πηρα περισσοτερους γιατι περιμενω να φερει καποιο μαγαζι Sae.Θελω να αγορασω και ενα SAE.

PascM
13-10-06, 10:18
Και τα SAE ζουν καλύτερα σε ομάδες των 6 ατόμων αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι εμπειρότεροι.

Kostas G.
13-10-06, 10:24
Και πάλι ,αφού επέλεξες να πάρεις Otos,δεν θα πρεπει να τους προσφέρεις αυτά που θέλουν;2 Otos είναι σαν να παίρνεις δυο cardinal tetra,γίνεται;Πιστεύω πως μέλημά μας θα πρέπει να είναι πρώτα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των ψαριών που έχουμε(σε συνθήκες νερού,σε κοπάδι,σε διατροφή) και μετά,αν μπορούμε,παίρνουμε και κάποιο άλλο ψάρι.
Ναι,και οι SAE είναι καλό να κρατιούνται σε κοπαδάκι.

Φιλικά,
Κωνσταντίνος

caverman
13-10-06, 11:09
Αγαπητέ stav,

Για το ενυδρείο των 110L θα διάλεγα τα ότο. θα έχεις έτσι περισσότερες επιλογές για άλλα ψάρια. Πρόσθεσε τουλάχιστον 4 άν όχι 6. Στο τάισμά τους έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τα SAE (κανένα λαχανικό και ταμπλέτα για ποικιλία). Σε παρόμοιο setup διατηρώ 10 τα οποία ανάλογα με την διάθεσή τους είτε είναι όλα κρυμένα είτε αλωνίζουν το ενυδρείο σε 2 ή 3 ομάδες.

Τα Sae επειδή γίνονται μαγαλήτερα θα σε περιορίσουν στον αριθμό των υπόλοιπων κατοίκων. Είναι όμως περισσότερο κινητικά σε σχέση με τα oto, περισσότερο λαίμαργα και εύκολα στο τάισμα. Εάν συνηθίσουν να τρώνε τροφή (φυλαράκι) παρατάνε την άλγη.

Μάλλον θα πρέπει να διαλέξεις ένα από τα δύο σε κοπάδι όπως αναφέρθηκε και πρίν.

Φιλικά,
Caverman.

stav
13-10-06, 12:54
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεεις.Τελικα θα κανω κοπαδακι οτο.