PDA

Επιστροφή στο Forum : ΟΧΙ στα παπαγαλόψαρα, τα βαμμένα ψάρια και τα άλλα τερατουργήματα!


Tolis
09-10-06, 22:31
Για να πληροφορηθείτε για τα υβριδια και άλλα ανθρωπινα δημιουργήματα, εδω: http://www.aquarist.gr/news/DyedFish/DyedFish.htm
(http://www.aquarist.gr/news/DyedFish/DyedFish.htm)
Η καμπάνια αυτη που ξεκινάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου ειναι πολυ σημαντικη!
Ολοι οι ευσυνείδητοι χομπιστες, ας βαλουν στην υπογραφη τους και εδω στο GAB, και σε οποιο άλλο Ελληνόφωνο φόρουμ συμμετεχουν αυτο το μπανερ, κι οσοι εχουν προσωπικη ιστοσελιδα, ας το αναρτησουν.
Ειναι σημαντικο να ειμαστε πολλοι, ειναι σημαντικο ολοι οι ευσυνείδητοι χομπιστες να πληροφορουν τους αρχαριους, και να διαμαρτυρονται (ευγενικα) στα καταστηματα, μπας και αναγκασουμε να μειωθουν οι παραγγελιες και η ζητηση αυτων των δυστυχισμενων πλασματων.

Πατωντας στην υπογραφη και στο μπανερ, θα ανοιγει ενα νεο παραθυρο που θα παραπεμπει στην πληροφορηση.

Για να βαλετε το μπανερ στην υπογραφη σας (ειτε εδώ ειτε σε αλλα φορουμς), αντιγραψτε στο πεδιο υπογραφης αυτον τον κωδικα:

http://www.aquarist.gr/news/DyedFish/BannerAnim.gif (http://www.aquarist.gr/news/DyedFish/DyedFish.htm)
Για να μπει στην ιστοσελιδα σας, αντιγράψτε αυτόν τον κώδικα στο σημείο που θέλετε να μπει το μπάνερ:

<a href="http://www.aquarist.gr/news/DyedFish/DyedFish.htm" target="new"><img src="http://www.aquarist.gr/news/DyedFish/BannerAnim.gif" border="0"></a>

klaz
09-10-06, 22:33
αντε... ολοι μαζι....:smt038:smt038:smt038:smt038

DimmyF
09-10-06, 22:41
Μεσα!!!!!!!!!!

nickall13
09-10-06, 23:04
Μέσα κι εγώ

Hypostomus
09-10-06, 23:15
Παμε Παμε!
( Ειναι σίγουρο πως αναπαράγονται??)

Tolis
09-10-06, 23:32
Αν εννοεις τα παπαγαλοψαρα, υπαρχουν σποραδικες αναφορες - εχω δει μερικες παλια, δεν μπορω να θυμηθω που, και ποσο αξιοπιστες ηταν.

Hypostomus
09-10-06, 23:35
Αν θυμαμαι καλα τα υβρίδια δεν αναπαράγονται και εχουν και χαμηλούς δείκτες επιβίωσης (στη φύση πάντα...)

Tolis
09-10-06, 23:39
Δεν ειναι απαραιτητο - απο οσο ξερω υβριδισμοι στα mbuna βγαζουν μια χαρα καρπερους απογονους.

PascM
10-10-06, 00:14
Παρότι δύσκολα θα μπορούσαν όσοι με ξέρουν να με πουν μαγαζάτορα εν τούτοις διατηρώ εδώ και κάποιους μήνες ένα μαγαζάκι στην περιοχή των Αχαρνών! Κάποια από τα μέλη με έχουν επισκεφτεί και πιστεύω να έχουν να πουν και καλά λόγια για τις Υδάτινες Ιστορίες.

Κυρίως και πάνω από όλα είμαι χομπύστας με αρκετά χρόνια στην πλάτη από μια εποχή που στην επαρχιακή πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα (Κοζάνη) τα πετ ήταν μια γυάλα με χρυσόψαρα και ο σκοπός όσων τα είχαν, να πουλήσουν, όχι να ζήσουν τα ψάρια και να σου μάθουν διάφορα για το χόμπυ. Τότε για να έχεις ενυδρείο έπρεπε να το φτιάξεις μόνος σου ή να είσαι πλούσιος! Εν πάση περιπτώσει αυτό είναι ένα άλλο θέμα, όπου τότε η μόνη μου επιλογή ήταν κρύου νερού.

Στο μαγαζάκι μου λοιπόν έχω και παπαγαλόψαρα τα οποία τα έχω από τότε που άνοιξα (πριν από έξι μήνες) και αν και πολλοί θα με κατηγορήσουν, ίσως, τα έχω σε ένα ενυδρείο όσο ποιο κρυφό γίνετε για να μην τα βλέπει ο πελάτης. Μπορεί να προσέχω την βιολογία τους και την τροφή τους όμως αποτρέπω όσους θέλουν να πάρουν τέτοια ψάρια (πλην από δυο μέχρι στιγμής).

Τι γίνετε όμως? Ακόμη και με τις γυάλες? Λίγα πράγματα!
Δεν ξέρω πόσο δυνατά πρέπει να φωνάξουμε όλοι μαζί το ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ γιατί περί αυτού ο λόγος ουσιαστικά.

Δυστυχώς όσο και να αποτρέπει ένα μαγαζάκι ο κόσμος τα ψάχνει και τα ζητάει και θέλει και τη γυάλα.
Δαπανώ αρκετές ώρες προσπαθώντας να πείσω κάποιον πελάτη ότι η γυάλα δεν κάνει για ψάρια και ότι τα βαμμένα (δεν έχω μην το ψάχνετε) ή τα υβρίδια δεν πρέπει να τα έχουμε στο ενυδρείο μας. Έτσι ναι μεν τα έχω ακόμη στο μαγαζί πλην όμως προσπαθώ και αποτρέπω με αρκετά μεγάλη επιτυχία πιστεύω εγώ, πελάτες μου να μην αγοράζουν παπαγαλόψαρα.
Όμως δυστυχώς για το χόμπυ εγώ αλλά και άλλα καταστήματα που υπάρχουν στο δικό μου μέγεθος δεν μπορούν να &#171;χάνουν&#187; πελάτες! Γιατί το ψαράκι θα φέρει το αντιχλώριο την τροφούλα κλπ κλπ κλπ.

Ελπίζω έστω και αυτή μου η προσπάθεια να σας βρίσκει σύμφωνους.
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα, ελπίζω να συμβάλουν και άλλα καταστήματα στην δική μας προσπάθεια και κυρίως τα μεγαλύτερα από το δικό μου.

Με εκτίμηση
Πασχαλάκης Μανώλης.

Tolis
10-10-06, 00:23
Ευχαριστουμε για την τοποθετηση Μανωλη.

Η θεση σε αυτο, ειναι αρκετα καθαρη: Υπάρχουν χιλιαδες (κυριολεκτικα) πολυχρωμα ψαρια, που μπορουν να αντικαταστησουν τα παπαγαλοψαρα και άλλα βαμμενα κλπ. Δεν νομιζουμε οτι λεγοντας στον πελατη, "δεν πουλαμε παπαγαλοψαρα γιαυτο και γιαυτο το λογο", τον χανεις.

Καποιος, σε μεγαλο και πολυ πετυχημενο μαγαζι μου ειπε, "αν σταματησουν να τα ζητανε, θα σταματησουμε να τα φερνουμε, να τους μαθετε να μην τα ζητανε".
Εμεις θα μαθουμε οσους μπορουμε να μην τα ζητανε. Δεν εχουμε ομως προσβαση σε ολους τους επιδοξους πελατες των μαγαζιων. Δεν θαπρεπε και οι επαγγελματιες να βοηθησουν σε αυτο? Ειναι τοσο υπολογισιμο το κερδος σε αυτα τα ψαρια ωστε να πρεπει να υπαρχουν στο στοκ τους?

PascM
10-10-06, 00:30
Το κέρδος αυτό καθ’ αυτό Τόλη και υπόλοιποι συνχομπίστες δεν είναι το τόσο υπολογίσιμο. Τα υπόλοιπα είναι όπως π.χ. ένα ενυδρείο για παπαγαλόψαρα. Ή αντί για γυάλα ένα ενυδρείο για χρυσόψαρα ικανό να μεγαλώσουν δυο χρυσόψαρα με τα απαιτούμενα γι'αυτά λίτρα (30 τουλάχιστον για το καθ'ένα).
Εγώ μέχρι στιγμής έχω «χάσει» πελάτη αλλά με ενοχλεί λιγότερο ‘κατά κάποιον τρόπο’ αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων καταφέρνω να τον ‘πάω’ σε άλλα ψάρια! Δεν φτάνω όμως εγώ! Φτάνω?

Tolis
10-10-06, 00:40
Προφανως δεν φτανεις - εγω την συζητηση δεν την κανω μαζι σου, αναφερω τους προβληματισμους για την κατασταση.

Αυτο που με απασχολει ειναι απλο. Μπορουν ολα αυτα τα δημιουργηματα να μην υπαρχουν στα μαγαζια? Ο πελατης ερχεται και ζηταει ενυδρειο για παπαγαλοψαρο, ή βλεπει το παπαγαλοψαρο στο μαγαζι και για αυτο ζηταει το ενυδρειο?
Ποσοι πελατες ειναι αυτοι που ερχονται και ζητανε παπαγαλοψαρα, βαμμενα, και ενυδρεια για αυτα, που δεν μπορουν να πεισθουν για κατι αλλο, και τελικως το μαγαζι τους "χανει"? Ειναι τοσοι, ωστε να ειναι υπολογισιμη η χασουρα? Δεν απευθυνομαι σε σενα ειδικα Μανωλη, ελπιζω να συμμετεχουν κι αλλοι επαγγελματιες στην κουβεντα, και μιας και εχω δωσει βημα σε πολλους, τους καλω και προσωπικα να συμμετεχουν στη συζητηση, nidal, water inn, abyssos, azores, amazonios κλπ.

PascM
10-10-06, 00:45
Εδώ θα πρέπει να απαντήσουν εμπειρότεροι καταστηματάρχες διότι σε εμένα όσες φορές μου έχει τύχει και ειδικά στα βαμένα και τα παπαγαλόψαρα, έρχονται και μου λενε είδαμε κάτι πολύ ωραία πολύχρωμα κόκκινα κίτρινα μπλε φωσφοριζέ εσείς δεν έχετε? ή Μεγαλύτερα παπαγαλόψαρα δεν έχετε? Έχει κάτι ωραία με καρδούλες!

Υ.Γ. Προφανώς δεν κάνουμε οι δυο μας την κουβέντα, αλλά πιστεύω οτι σιγά σιγά θα ανοίξει.

giannisg
10-10-06, 07:44
Μεσα και εγώ...

SpyrosK
10-10-06, 08:15
Μέσα κι εγώ.

dimitris21
10-10-06, 08:33
Θα πρότεινα το banner να αλλάξει και να εναλλάσσονται τα εξής μηνύματα:


Όχι στα τεχνητά βαμμένα ψάρια (όπως είναι και τώρα δηλαδή)

Όχι στα υβρίδια και στα μεταλλαγμένα ψάρια (δεν είναι μόνο τα παπαγαλόψαρα).


Δεν ξέρω αν το μεταλλαγμένα είναι η σωστή λέξη ή θα ήταν πιο σωστό παραμορφωμένα, αλλά νομίζω ότι καταλάβατε τι θέλω να πω.:)

accnt
10-10-06, 08:39
Πιστεύω ότι είναι λίγο κουραστικό να βλέπουμε από όλους τις ίδιες υπογραφές. Σαν Banner μια χαρά είναι.

Juan
10-10-06, 09:13
....
Καποιος, σε μεγαλο και πολυ πετυχημενο μαγαζι μου ειπε, "αν σταματησουν να τα ζητανε, θα σταματησουμε να τα φερνουμε, να τους μαθετε να μην τα ζητανε".
Εμεις θα μαθουμε οσους μπορουμε να μην τα ζητανε. Δεν εχουμε ομως προσβαση σε ολους τους επιδοξους πελατες των μαγαζιων. Δεν θαπρεπε και οι επαγγελματιες να βοηθησουν σε αυτο? Ειναι τοσο υπολογισιμο το κερδος σε αυτα τα ψαρια ωστε να πρεπει να υπαρχουν στο στοκ τους?
Ίσως, εαν υπήρχε μια ωραία αφίσα στα μαγαζιά, από τον ΠΣΦΕ, που έλεγε με απλό τρόπο την εναντίωση μας + φωτογραφίες, να έβγαζε τον μαγαζάτορα από τις εξηγήσεις στον πελάτη . . . + θα έχει 'σύμμαχο' έναν σύλλογο.

Ίσως αν ο πελάτης ξέρει κάποια από τα πράγματα που διαβάζουμε στην σελίδα, να μην τα αγοράσει.....δεν αρέσει σε κανέναν, να έρθει στην θέση του υβρίδιου.

Μπράβο στην ευαισθητοποίηση του ΠΣΦΕ που ξεκινά αυτή την προσπάθεια !! :smt038:smt023

caverman
10-10-06, 09:16
Πιστεύω ότι είναι λίγο κουραστικό να βλέπουμε από όλους τις ίδιες υπογραφές. Σαν Banner μια χαρά είναι.


Θα συμφωνήσω με το παραπάνω και θα προσθέσω ότι κατά την γνώμη μου το "μύνημα" θα περαστεί εύκολα στα μέλη του Forum μόνο με το banner.

Επειδή όμως η ειλικρινής τοποθέτηση του Pascm με προβλημάτησε αρκετά θα είχα να προτείνω την "αντιγραφή" από παρόμοιες πρακτικές σε άλλους χώρους:

-Την αναγραφή στις βιτρίνες των καταστημάτων ότι πρόκειται για μεταλαγμένα - γεννετικώς τροποποιημένα είδη.

Είναι μια κίνηση που πιστεύω ότι θα φέρει τους πελάτες προ των ευθυνών τους. Επιπλέον και σε σχέση με την άγνοια των πελατών ο παράγοντας φοβία για τα μεταλαγμένα θα λειτουργήσει καταλητικά και υπέρ του επιδιωκόμενου αποτελέσματος...
Μην ξεχνάτε ότι το δυσκολότερο είναι να περάσουμε το μύνημα σε χομπίστες που δεν είναι μέλη σε κανένα forum και δεν έχουν πληροφόρηση από το Internet...
Για τον παραπάνω λόγο πιστεύω ότι η αξιόλογη αυτή προσπάθεια του συλλόγου θα πρέπει να συμπληρωθεί με μία ανοικτή επιστολή προς τα καταστήματα πλέον της επικοινωνίας μέσω internet ώστε και με την συνδρομή τους να πετύχουμε ουσιαστικότερα αποτελέσματα...

Με εκτίμηση,

CaverMan

Apostolis
10-10-06, 09:52
...μήπως το κειμενάκι αυτό και οι φωτογραφίες να "έμπαιναν" και στο περιοδικό του Σύλλογα???

george
10-10-06, 10:16
Kαι δύο άρθρα από την ΟFI για το ίδιο θέμα.

http://www.ofish.org/data-area.asp?aid=9820&gid=4839
http://www.ofish.org/data-area.asp?aid=12443&gid=4838

GP250381
10-10-06, 11:05
μεσα ...

GODLIGHT
10-10-06, 11:10
ως πολυ νεος και εγω ειχα ενθουσιαστει με αυτα τα πολυχρωμα ψαρια(οχι παπαγαλοψαρα που ποτε δεν τα εχω συμπαθησει) και πηγαινα με την κοπελα μου να τα δουμε και να αγορασουμε. τοτε νομιζα πως ηταν απο την φυση τους ετσι γιατι ποτε κανενας "μαγαζατορας" δεν μου ειχε πει οτι αυτο δεν αληθευει. τωρα που διαβασα το ποστ καταλαβαινω πως ηταν λαθος.
ευτυχως στην ζωη μου μπηκαν οι κιχλιδες και πολυ συντομα αλλαξα γνωμη. σε αυτο βοηθησε και οτι ανακαλυψα και το site του συλλογου που με πολυτιμες βοηθειες με εκανε καλυτερο στην γνωση αλλα και να θελω το καλυτερο για τα ψαρια μου.
ενα μπραβο :smt038 και απο εμενα στην προσπαθεια σας και εγω μαζι σας στελνωντας αυτο το μυνημα σε ολους του φιλους με e-mail ασχετα αν ασχολουνται με το χομπυ.

notos
10-10-06, 11:23
Σ εμενα για ποιο λογο αραγε οταν το κανω copy-paste στην υπογραφη μου μου βγαζει τα γραμματα κι οχι το Banner?

scalare
10-10-06, 12:30
Ενα μπράβο και απο εμένα για την προσπάθεια σας!!!

..και μην ξεχνάτε τα υβρίδια κρύου νερού!!!

...είχα δει μια φορά οράντα με τεράστιες φούσκες στο πρόσωπο του ψαριού σαν μάγουλα...ίσα που μπορούσανε να κολυμπήσουνε και μια αλλη φορά κατι χειρότερο! κατι ψαρια που έμιαζαν με χρυσόψαρα αλλά χωρίς πτερύγεια ..σε όλο τους το σώμα ειχα μόνο την ουρά για να κολύμπανε...

Access
10-10-06, 14:19
Όχι στα υβρίδια και στα μεταλλαγμένα ψάρια και από μένα.

Tolis
10-10-06, 14:58
Δημητρη το μπανερ μπορει να αλλαξει ανα πασα στιγμη, θα το δουμε.

Ειναι οντως κουραστικο ολες οι υπογραφες - αλλά αυτο ευνοει μια "πλυση εγκεφαλου" μεχρι τα πιο πολλα μελη να ενημερωθουν. Μετα σιγα σιγα ας βγει.

Αποστολη στο επομενο τευχος του περιοδικου υπαρχει ηδη ενα (πιο πλουσιο) αρθρο με το ιδιο θεμα.

Τα χρυσοψαρα που βλεπουμε στο εμποριο δεν ειναι υβριδια, ειναι αποτελεσμα επιλεκτικων αναπαραγωγων. Θεωρητικα θαπρεπε να ειμαστε το ιδιο αντιθετοι, μιας και ορισμενες ποικιλιες εχουν κινητικο προβλημα, προβλημα ορασης κλπ. Ομως αφ ενος εχουν καθιερωθει εδω και πολλες δεκαετιες, και αφ ετερου (εξω) προειδοποιουνται οι επιδοξοι ιδιοκτητες για την προσοχη που πρεπει να δειξουν σε ορισμενες ποικιλιες.

Και στο επιμαχο...
Οντως μια αφισα στα μαγαζια, προσεκτικα γραμμενη ωστε να μην θιγει τους μαγαζατορες, θα ενημερωνε τους πελατες, και θα εβγαζε και τον μαγαζατορα απο τον κοπο να εξηγει.
Ποσοι μαγαζατορες ομως ειναι διατεθιμενοι να την βαλουν?

crazyio
10-10-06, 16:33
Το banner μπήκε στην σελίδα μου που τώρα φτιάχνεται (ο,τι να' ναι σελίδα δλδ, χιούμορ και τετοια).
συμφωνώ πως σε κάθε υπογραφή θα είναι κουραστικό... έως πολύ κουραστικο ....
ήδη έχει γεμίσει το φόρουμ .... πιστεύω πως η προσπάθεια που γίνεται θα αποδώσει καρπούς αργά η γρήγορα.

alan boy
10-10-06, 16:58
ως πολυ νεος και εγω ειχα ενθουσιαστει με αυτα τα πολυχρωμα ψαρια. και πηγαινα με την γυναικα μου να τα δουμε και να αγορασουμε. τοτε νομιζα πως ηταν απο την φυση τους ετσι γιατι ποτε κανενας "μαγαζατορας" δεν μου ειχε πει οτι αυτο δεν αληθευει. μαλιστα μου λεγαν οτι ζουν στον αμαζονιο:confused: τωρα που διαβασα το ποστ καταλαβαινω πως ηταν λαθος. αλλα εχω 7 παπαγαλοψαρα....
σε αυτο βοηθησε και οτι ανακαλυψα αργα το site του συλλογου.
ενα μπραβο :smt038 και απο εμενα στην προσπαθεια σας.
απο δω και περα ξερω τι πρεπει να αγοραζω

Mitsos
10-10-06, 18:02
πολη καλη κινηση! σιγουρα με αυτο το τροπο θα καταφερουμε να ενημερωσουμε και λιγα παραπανω ατομα που δεν ασχολουνται τοσο πολυ ωστε να γνωριζουν τα σχετικα, αλλα θελουν και τους νοιαζει να ειναι σωστοι χομπιστες !!!

iliasf
10-10-06, 18:21
πολυ καλη κινηση. συγχαρητηρια.

Juan
10-10-06, 19:15
....
.....
Ποσοι μαγαζατορες ομως ειναι διατεθιμενοι να την βαλουν?
Όσοι αγαπούν το χόμπι και εμάς ;)

Θα προτιμήσω ένα τέτοιο μαγαζί και ας πληρώνω την τροφή +0.60 την τροφή. (ίσως να πρέπει να το κάνουμε, οι χομπίστες)

stel
10-10-06, 19:26
Μεσα κ εγω...

Tolis
10-10-06, 20:11
Νομιζω juan οτι θα μεινεις με τα 0.60 λιγοτερα που εισαι τωρα....

Η (επωνυμη) προσκληση να ακουσουμε τις γνωμες τους παντως ισχυει...

deMetrIs
10-10-06, 20:59
μπραβο και απο εμένα !:D
ρωτησα ενα εκτρωφεα flowerhorn πως τα βγαζουν και μου απαντησε :
hi there.

it's depend how you want your fries fish gonna turn out. if you would like to get the same stran red flame then you would like to breed with another red flame female or golden emperor female. unless if you would like your fries fish have more pearl with red then you should try with texas cichlid or kamalau flowerhorn or even with parrot fish.. since red flame is flowerhorn also so it's very easy for you to breed.

PascM
11-10-06, 10:35
Αν μου επιτρέπετε στο παρόν ποστ θα ήθελα να κάνω μια πρόταση - σκέψη! Μήπως να γράφαμε κάποιο φυλλάδιο στο οποίο θα δίναμε μια πολύ σύντομη περιγραφή για τα πλέον γνωστά είδη ψαριών που υπάρχουν στις χονδρικές και στα καταστήματα της χώρας μας για να μπορεί το κάθε κατάστημα να τα δίνει στον νέο χομπύστα? Έτσι π.χ. θα μπορούσαμε να γράψουμε τα εξής:

"Κοινή ονομασία" - "Επιστημονική ονομασία" - Χαρακτηριστικά - Διατροφή - Ανάγκες σε λίτρα και ότι άλλο πιστεύετε!
και να ταξινομούσαμε κατά ομάδες εύκολους συνδυασμούς, γκρουπ δηλαδή ή κάπως έτσι για να μπορεί ο νέος χομπύστας να δει ποια ψάρια ταιριάζουν με ποια και φυσικά με την σφραγίδα του ΠΣΦΕ θα ήταν ποιο πιστευτό από έναν καταστηματάρχη που στο φινάλε αν δεν του δώσει γυάλα το κάνει για να πουλήσει ενυδρείο και να βγάλει περισσότερα? ή αν θέλει να του πουλήσει αντιχλώριο το κάνει για να κερδίσει.
Με μόνο "περιορισμό" ας το πω κάπως έτσι αν και δεν είναι πολύ δόκιμος ο όρος να είναι όσο ποιο σύντομη γίνετε η περιγραφή και κατανοητοί οι όροι για να μπαίνει στον κόπο κάποιος να το διαβάζει.
Έτσι θα μπορούσαμε να βάλουμε και το γκρουπ με τα μεταλαγμένα και υβρίδια!

Υ.Γ. Βέβαια Juan έτσι μπορεί να χάσεις το 0,60 :D

Πάντα φιλικά
Μανώλης

george
11-10-06, 21:57
Είδα το απόγευμα σε μαγαζί ένα ψάρι σαν αυτό της φωτογραφίας.
Το έλεγε tatto parrot ... και η τιμή του....50 ευρώ !!!!

Τα απλά παπαγαλόψαρα ξεκινούσαν από 15 ευρώ !!!

Blanch
11-10-06, 22:23
Σημαία το κάνανε! :smt070

PascM
11-10-06, 22:33
Καμιά πρόταση συνχομπίστες σε αυτό που είπα? το θεωρείτε δύσκολο να το κάνουμε?

iliasf
11-10-06, 23:12
Αν μου επιτρέπετε στο παρόν ποστ θα ήθελα να κάνω μια πρόταση - σκέψη! Μήπως να γράφαμε κάποιο φυλλάδιο στο οποίο θα δίναμε μια πολύ σύντομη περιγραφή για τα πλέον γνωστά είδη ψαριών που υπάρχουν στις χονδρικές και στα καταστήματα της χώρας μας για να μπορεί το κάθε κατάστημα να τα δίνει στον νέο χομπύστα? Έτσι π.χ. θα μπορούσαμε να γράψουμε τα εξής:

"Κοινή ονομασία" - "Επιστημονική ονομασία" - Χαρακτηριστικά - Διατροφή - Ανάγκες σε λίτρα και ότι άλλο πιστεύετε!
και να ταξινομούσαμε κατά ομάδες εύκολους συνδυασμούς, γκρουπ δηλαδή ή κάπως έτσι για να μπορεί ο νέος χομπύστας να δει ποια ψάρια ταιριάζουν με ποια και φυσικά με την σφραγίδα του ΠΣΦΕ θα ήταν ποιο πιστευτό από έναν καταστηματάρχη που στο φινάλε αν δεν του δώσει γυάλα το κάνει για να πουλήσει ενυδρείο και να βγάλει περισσότερα? ή αν θέλει να του πουλήσει αντιχλώριο το κάνει για να κερδίσει.
Με μόνο "περιορισμό" ας το πω κάπως έτσι αν και δεν είναι πολύ δόκιμος ο όρος να είναι όσο ποιο σύντομη γίνετε η περιγραφή και κατανοητοί οι όροι για να μπαίνει στον κόπο κάποιος να το διαβάζει.
Έτσι θα μπορούσαμε να βάλουμε και το γκρουπ με τα μεταλαγμένα και υβρίδια!

Υ.Γ. Βέβαια Juan έτσι μπορεί να χάσεις το 0,60 :D

Πάντα φιλικά
Μανώλης
πολυ καλο σαν ιδεα ,αλλα δεν νομιζω οτι θα συμφωνουσαν οι καταστηματαρχες με κατι τετοιο.(εκτος απο καποιες λιγες εξαιρεσεις).οι περισσοτεροι πιστευω οτι σκεφτονται πως θα πουλησουν περισσοτερο και οχι αν αυτα που δινουν στο πελατη ταιριαζουν μεταξυ τους.αυτο που λες εχει και καποια εξοδα για να γινει αρα θα πρεπει και να βρεθει καποιος τροπος για να καλυφθουν τα εξοδα.πως ομως?:confused:

PascM
11-10-06, 23:16
Αν το φτιάξουμε αναλαμβάνω να το τυπώνω και να το δίνω σε πελάτες και σε όποιο μαγαζί το ζητήσει.

kastmaniac
12-10-06, 07:16
Αναφορικά με το tattoo parrot που ανέφερε και ο George, μέχρι και στο Ηράκλειο έχει από δαύτα. Γαριδούλες amano όχι, λοιπά ψαράκια όχι, tattoo parrot, pearl oscars, baloon everything (απο χρυσόψαρα μέχρι μολυ..) φούξια electric parrot ναι..........

κρίμα....

memy
12-10-06, 09:11
Εσείς που βλέπετε τέτοια ψαράκια σε μαγαζιά, δεν τους λέτε τίποτα; Στους καταστηματάρχες εννοώ, όχι στα ψαράκια...

kastmaniac
12-10-06, 11:16
Memy το να το πείς είναι το εύκολο. Δυστυχώς αυτά τα έρημα τα ψαράκια "πουλάνε". Όσο πουλάνε λοιπόν, κανένας σχεδόν μαγαζότορας δεν ακούει..... όσο και αν τα λέμε....

Tolis
12-10-06, 16:43
Εγω εξακολουθω να ζηταω την γνωμη των μαγαζιων, τουλαχιστον οσων συμμετεχουν ενεργα εδω μεσα, και που απο οτι λενε ειναι πρωτα χομπιστες και μετα επαγγελματιες - ως τετοιοι θαπρεπε να εχουν αποψη...
Τους εστειλα κι ενα ΠΜ, σε περιπτωση που δεν ειδανε το συγκεκριμενο ποστ

Dionysis
12-10-06, 17:49
Μέσα και εγώ!!!

azores
12-10-06, 17:53
Σ'εμένα δεν πουλάνε εδώ και πολύ καιρό. Οι της θεσσαλονίκης μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό. Έχω πολύ πιο ωραίες κιχλίδες και σύντομα θα φέρω ακόμα πιο ωραίες.

Μου έχει μείνει βέβαια ένα παπαγαλόψαρο, αλλά δεν το έχω αγοράσει.
Μου το έχουν φέρει. Χάρισμα. Για τα glass fish το ήξερα ότι ήταν βαμμένα και επίσης δεν τα πουλάω εδώ και πολύ καιρό. Για τα molly balloon πάλι δεν το ήξερα.

Τις γυάλες τις έχω καταργήσει πλην των μονομάχων. Το ξέρω ότι θα πέσει κράξιμο, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Και στο φινάλε όπως έχει πεί και ο Μανώλης είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις τη νοοτροπία απο τη μια στιγμή στην άλλη και εντελώς ζημιωγόνο για το κατάστημα. Γιατί με τη γυάλα έφευγε και το αποχλωριοτικό, η τροφή, το διακοσμητικό, το χαλίκι, η απόχη και δεν θυμάμαι τι άλλο. Πλέον πουλάω ενυδρειάκια με φιλτράκια. Ξοδεύω περισσότερο σάλιο και καμιά φορά <<χάνω>>, γιατί όλοι δεν πείθονται, αλλά το πολεμάω. Άσε που σπάνε και πολύ εύκολα.

Έχω και άλλα να πώ, αλλά πρέπει να κατέβω στο μαγαζάκι μου. Θα τα συμπληρώσω το βράδυ με το κλείσιμο.

Συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

AMAZONIOS
12-10-06, 19:48
Kαι εγω με την σειρα μου θα συμφωνησω με τον Πανελληνιο Συλλογο Φιλων του Ενυδρειου.ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ.....(Καθαρα φυσικα χρωματα).

Tolis
13-10-06, 01:06
Φυσικα χρωματα δεν εχουν οι δισκοι (εκτος αυτων της αγριας μορφης). Ειναι κι αυτοι (οι μελον, μαρλμπορο και αλλες χρωματικες ποικιλιες), οπως και πολλα ζωοτοκα, ξανθα-μαυρα-εμπριμε σκαλαρια, μονομαχοι και αλλα, αποτελεσμα επιλεκτικης αναπαραγωγης - βρεθηκε δλδ ενα ψαρι που διεφερε το χρωμα του λιγο απο την αγρια μορφη, το διασταυρωσαν με τη μανα ή τα αδερφια του, βγηκαν απογονοι με περισσοτερους φορεις αυτου του χρωματος, και ουτω καθεξης.
Παρ' ολο που στη θεωρια θαπρεπε να ειμαστε αντιθετοι και σε αυτο, τουλαχιστον σε αυτα τα ψαρια η μονη "παρρεκλιση" απο το φυσιολογικο ειναι το χρωμα. Ουτε κινητικες δυκολιες εχουν, ουτε να φανε δεν μπορουν, και ουτε δεχτηκε ποτε ο οργανισμος τους επιθεσεις απο καρκινογονα χρωματα ή καυτερα λεηζερ.

pani
13-10-06, 06:41
Συμφωνώ απόλυτα με : ΟΧΙ στα βαμμένα ψάρια και στα μεταλλαγμένα, θα προσπαθήσουμε και εμείς εδώ στη Κύπρο να το περάσουμε και στα μαγαζιά μας και στους φίλους μας.

Devilsnake
13-10-06, 09:59
Καλημέρα

Δεν είχα δει το post, η πάγια θέση μου όσο αναφορά τα ‘’μεταλλαγμένα’’, ‘’βαμμένα’’, ‘’με ορμόνες’’ κτλ ψάρια είναι : ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ

Όσοι ξέρουν το μαγαζί θα επιβεβαιώσουν ότι ποτέ δεν είχα παπαγαλάκια, flower horn, κολοράντο, balloon molly και ότι άλλο παρόμοιο και αν κάποτε συνέβη ήταν από λάθος του εξαγωγέα.

Υπάρχουν τόσες χιλιάδες ποικιλίες ψαριών στη φύση που δεν βλέπω κανέναν λόγο να στραφούμε σε αυτά τα κατασκευάσματα.

george
13-10-06, 10:27
Είναι πολύ θετικό ότι μέχρι τώρα ο Αμαζόνιος,η Άβυσσος,ο Αζόρες και οι Υδάτινες Ιστορίες είναι μαζί μας σε αυτήν την προσπάθεια.
Μπράβο παιδιά !!

Οι υπόλοιποι ;;;

NIDAL
14-10-06, 00:54
Καλησπερα και απο εμενα!
Η εμπειρια μου απο το δικο μου μαγαζι ειναι ακομα πολυ μικρη.Υπαρχει ομως η εμπειρια στον Καρχαρια.
Δυστυχως οχι μονο πουλανε τα συγκεκριμενα ψαρια,αλλα ο κοσμος τα ζηταει και επιμονα.Παμπολες φορες εχω αναφερει στον κοσμο οτι τα ψαρια αυτα ειναι κατασκευασμα εργαστηριων.Πιστεψτε πως οχι απλα δεν πτοουνται,αλλα θελουν κι αλλα!!!Ειχε τυχει στο μαγαζι καποια περιοδο να υπαρχει ελλειψη παπαγαλοψαρων και καθημερινα επαιρνε κοσμος τηλεφωνο να ρωτησει αν φεραμε.Καταλαβαινετε λοιπον πως το καλυτερο που εχει να κανει ενα μαγαζι,ειναι να ενημερωνει τους πελατες του για το τι προκειται να αγορασουν ,αντιπροτεινοντας κατι φυσικο και περισσοτερο ομορφο για το ενυδρειο του!!!
Η καμπανια αυτη που ξεκιναει ο συλλογος θα με βρει και εμενα συμφωνο.Σε καμια περιπτωση δεν θα βγω να σας πω οτι δεν θα ξαναφερω κ.τ.λ!!!Αυτο που εγγυομαι ειναι κατι που κανω εδω και ενα χρονο που ασχολουμαι επαγγελματικα με το αντικειμενο.Πληρης ενημερωση του κοσμου για το τι ειναι αυτο που τους ενδιαφερει να αγορασουν.Αν απο 'κει και περα επιμενουν..................????????

Tolis
14-10-06, 01:03
Αν επιμενουν, αν θεωρεις ανηθικη την εισαγωγη αυτων των πραγματων στον χωρο, πες οτι δεν εχουμε και μην τα βαζεις στο μαγαζι....

NIDAL
14-10-06, 01:23
Δυστυχως Τολη υπαρχει και κατι που λεγεται "Ανταγωνισμος"!!!
Καλο λοιπον θα ηταν να μην το ξεχναει ποτε κανενας αυτο.............

Kostas G.
16-10-06, 10:07
Πολύ καλή καλή αυτή η προσπάθεια του συλόγου.Ποτέ δεν μου άρεσαν τα ψάρια που διαφέρουν από αυτά που ζούν άγρια στη φύση και με ενοχλεί όταν έιμαι σε ένα κατάστημα ενυδρείων και βλέπω κόσμο να τα αγοράζει.Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να αποδώσει.

Ενα μεγάλο μπράβο στους οργανωτές αλλά και σε αυτούς που τη στηρίζουν,ιδιαίτερα στους μαγαζάτορες;)

mikenuke
21-10-06, 09:50
Δειτε εδω.... http://demo.active3.gr/active.aspx μαλλον για λιγο καιρο...

Tolis
24-10-06, 20:13
Χωρις να θελω να αντιπαρατεθω προσωπικα με τον Nidal, θα παρω την απαντηση του και την απαντηση του Devilsnake ως παραδειγματα.

Ο Devilsnake - καταστημα Αβυσσος, ειναι χρονια στον χωρο, ειναι επιτυχημενος επαγγελματιας και απο οσο ξερω παει πολυ καλα, χωρις να εχει χρειασθει να πουλησει παπαγαλοψαρα κλπ.
Ο Nidal, ειναι ενας επαγγελματιας νεος, που ξεκινησε απο χομπιστας, και ζυμωθηκε μεσα στο (ή στα) φορουμ, και απο τετοιους χομπιστες θα περιμεναμε ισως μεγαλυτερο αισθημα ευθυνης απεναντι στην σωστη αντιμετωπιση καποιων πραγματων του χομπυ.
Ισως δεν εχει γινει σαφες ποσο σημαντικο ειναι να υπαρχει σωστη πληροφορηση για αυτο το θεμα. Ωστε να μην αναγκαζομαστε στα (σωστα) φορουμ εκ των υστερων να προσπαθουμε να "σωσουμε" νεους που πηραν εν αγνοια τους υβριδια και βαμμενα ψαρια, και κυριως να συμβαλλουμε στην μειωση ζητησης αυτων των "ψαριων",
Και λεω στα "σωστα", γιατι με λυπη μου βλεπω σε διπλανη... παραλία, στην ατελειωτη προσπαθεια να φανουν καλοι στους νεους, να συμβουλευουν νεους πως να μεγαλωσουν υβριδια παπαγαλοψαρων, και να λενε οτι αυτα συμβαινουν και στη φυση και ετσι εξελισσονται τα ειδη (πραγμα τελειως διαφορετικο) αντι να αποτρεπουν τετοιες κινησεις σαν φορουμ που υποτιθεται οτι προσπαθει για το καλο του χομπυ. Η μηπως τελικα... υπαρχει και κατι που λεγεται "Ανταγωνισμος" και καλο λοιπον θα ηταν να μην το ξεχναει ποτε κανενας αυτο...

Για να γυρισουμε στο θεμα μας, ποσο επηρεαζει τελικα ο "ανταγωνισμος" το τι θα βαλεις στο μαγαζι σου? Σε ενα μαγαζι οπου πουλας οτι εχει σχεση με το χομπυ του ενυδρειου, που βαζεις την διαχωριστικη γραμμη? πως μπορεις σαν χομπιστας και σαν απλος ζωοφιλος να αποριπτεις τετοιου ειδους κινησεις, και σαν μαγαζατωρ να τις προωθεις? Φερνουν τοσο κερδος τελικα, και αν ναι, μεχρι που φτανει κανεις για το κερδος αυτο?

Filou
24-10-06, 20:34
Προσωπικά δεν θεωρώ οτι τίθεται θέμα ανταγωνισμού. Ένα κατάστημα που καλύπτει το 99% των ''αναγκών'' του πελάτη και απλά δεν πουλάει τα προαναφερθέντα είδη ψαριών, ζημιώνεται τόσο πολυ???
Ο καταστηματάρχης που θα ενημερώσει σωστά τον πελάτη του για τα ψάρια αυτά και θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν τα εμπορεύεται, μπορεί ωραιότατα να του πουλήσει κάποια άλλα είδη. Και σε τελική ανάλυση υπάρχουν εκατοντάδες πανέμορφα και φυσιολογικά ψαράκια που μπορούν να κοσμήσουν ένα ενυδρείο!

NIDAL
24-10-06, 22:16
Ο Nidal, ειναι ενας επαγγελματιας νεος, που ξεκινησε απο χομπιστας, και ζυμωθηκε μεσα στο (ή στα) φορουμ, και απο τετοιους χομπιστες θα περιμεναμε ισως μεγαλυτερο αισθημα ευθυνης απεναντι στην σωστη αντιμετωπιση καποιων πραγματων του χομπυ.

Τολη ουτε εγω θα μπω σε διαδικασια αντιπαραθεσης μαζι σου!!!Το αν ομως ειμαι καλος χομπιστας και μαγαζατορας (πλεον!!!) δεν θα το κρινεις απο την υπαρξη παπαγαλοψαρων στο μαγαζι μου αλλα απο το ποσο ευχαριστημενοι ή δυσαρεστημενοι θα ειναι οι χομπιστες που ηδη με εχουν επισκευτει ή θα με επισκευτουν στο μελλον.
Οσον αφορα στο υπονοουμενο για την απεναντι παραλια,θα συνιστουσα να μη συγχεεις πραγματα με εμενα για δημιουργια εντυπωσεων!!!!Οι οποιες αντιπαλοτητες υπαρχουν μεταξυ σας δε νομιζω οτι κολλανε μαζι μου!!!

Tolis
24-10-06, 22:27
Δεν νομιζω να φαινεται οτι συγχεω εσενα με την αλλη παραλια, κι αν φανηκε ετσι δεν ηταν προθεση μου.

Στο πρωτο μερος ομως επετρεψε μου να διαφωνησω καθετα. Το αν ειναι καποιος καλος μαγαζατορας που βοηθαει το χομπυ (και μιλαω γενικα) δεν κρινεται απο τους (ηδη ψαγμενους) χομπιστες που θα βρουν στο μαγαζι αυτο που ηδη θελουν, αλλα στους εν δυναμει μελλοντικους χομπιστες που το μελλον τους σαν κατοχους ενυδρειων, θα εξαρτηθει πολλες φορες απο το τι θα τους δωσει ο μαγαζατωρ.
Τα παραδειγματα απειρα.

NIDAL
24-10-06, 22:31
Σ αλλα στους εν δυναμει μελλοντικους χομπιστες που το μελλον τους σαν κατοχους ενυδρειων, θα εξαρτηθει πολλες φορες απο το τι θα τους δωσει ο μαγαζατωρ.

Σου απαντησα σε αυτο πριν νομιζω!

Αυτο που εγγυομαι ειναι κατι που κανω εδω και ενα χρονο που ασχολουμαι επαγγελματικα με το αντικειμενο.Πληρης ενημερωση του κοσμου για το τι ειναι αυτο που τους ενδιαφερει να αγορασουν.Αν απο 'κει και περα επιμενουν..................????????

azores
24-10-06, 23:03
Αρχική Δημοσίευση από NIDAL
Αυτο που εγγυομαι ειναι κατι που κανω εδω και ενα χρονο που ασχολουμαι επαγγελματικα με το αντικειμενο.Πληρης ενημερωση του κοσμου για το τι ειναι αυτο που τους ενδιαφερει να αγορασουν.Αν απο 'κει και περα επιμενουν..................????????

συμφωνώ με τον NIDAL

Δεν μπορείς να πείς δεν πουλάω μετά την ενημέρωση και την επιμονή τους....
Νομίζω το είχα αναφέρει και στο γεγονός με τα χρυσόψαρα της βάφτισης.

Και τώρα το δικό μου παράδειγμα. Ενώ θα μπορούσα να κάνω την παλαβή και να μην πω τίποτα σε κανέναν, (ή να πιάσω το Γιώργο ή το Μιχάλη ή τον Τόλη και να του το πω εμπιστευτικά ή κάτι τέτοιο και ας μην ανέφεραν το όνομά μου και τους ευχαριστώ γι' αυτό), τη προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στο κατάστημά μου η "κυρία" και μου ζήτησε 18 χρυσόψαρα. Λέω και εγώ από μέσα μου: μεγάλο ενυδρείο πρέπει να έχει. φένκ σούι, αποκλείεται να είναι. Χρειάζεται <<8 μαύρα και ένα κόκκινο>>. Είμαι και περίεργος.... Στη πορεία κατάλαβα ότι ήταν για τη χθεσινή βάφτιση. Ενημέρωσα τη κυρία ότι τα χρυσόψαρα ΔΕΝ μπορούν να ζήσουν σε γυάλες και ειδικά σε μια τέτοια εκδήλωση...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: -πόσα θέλετε για τα ψαράκια;;;

Tolis
24-10-06, 23:20
Αυτο ειναι αλλη συζητηση Κωστα - μιλας για ψαρια που ηδη εχεις στο μαγαζι σου.
Εγω αναρωτιεμαι αν ειναι τοσο επιτακτικη η αναγκη να βρισκονται στο μαγαζι ολα αυτα τα τερατουργηματα - αποφερουν τοσο κερδος που δεν μπορει το μαγαζι χωρις?

PascM
25-10-06, 00:04
Ούτε καλός θέλω να το παίξω ούτε τίποτε άλλο. Το μαγαζί το άνοιξα γιατί πάνω από όλα είμαι χομπύστας, σίγουρα όχι πολύ έμπειρος υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα εμπειρότεροι. Η ιστορία του καταστήματος ξεκίνησε για αρκετούς λόγους και έχω δηλώσει και σε άλλο φόρουμ goldfish.gr ότι όταν θα πάψω να νιώθω χομπύστας ή ότι δεν μπορώ να βοηθήσω το χόμπι θα το κλείσω και θα ασχοληθώ με κάτι άλλο.
Το μαγαζί στην παρούσα φάση συστεγάζεται με το ανθοπωλείο Valentine και ναι είχαμε κρούσεις για χρυσόψαρα σε γάμους, όμως είπαμε όχι και δεν πουλήσαμε χρυσόψαρα και καταφέραμε να πείσουμε μετά κόπων σίγουρα τους πελάτες ότι αυτό είναι τουλάχιστον βάρβαρο. Αυτό φυσικά είναι μια άλλη συζήτηση όπως είπε και ο Τόλης.
Δεν είμαι υπεράνω χρημάτων και ειλικρινά μου λείπουν κιόλας. Το μαγαζί το άνοιξα με δάνειο το οποίο ξεπληρώνω με πολλές στερήσεις. (ούτε κλάψας θα σας το παίξω γιατί στ’ αλήθεια δεν είμαι και δεν μου ταιριάζει ο ρόλος)
Είναι μια τρύπα (το μαγαζάκι) και το παπαγαλόψαρο που έχει μείνει στο μαγαζί έχω ήδη αποτρέψει αρκετούς πελάτες να το αγοράσουν και ας έχω χάσει.
(Το κόστος Πρόεδρε και λοιποί συνχομπίστες δεν μπορώ να το υπολογίσω αλλά αν θέλετε υπολογίστε το εσείς! Π. Χ. τρεις πελάτες στους οποίους θα μπορούσα να πουλήσω και ένα μεγαλύτερο ενυδρειάκι και πολλά άλλα, από τους οποίους κανείς δεν πήρε κάτι άλλο από το μαγαζί τους έχασα. Ναι υπήρξαν και άλλοι που πήραν π. χ. Oscar ή Severiumή κάποιο άλλο ψάρι φυσικό και εκεί κέρδισα τα αναμενόμενα).
Φυσικά εδώ μπορείτε να πείτε ότι άλλο εγώ είμαι ίσως μια ακραία περίπτωση ίσως είμαι κουτός ή ότι άλλο.
Ναι έρχομαι και σε ρήξη με τους συνεταίρους μου για αυτό το λόγο, αποφεύγω με χίλιους δυο τρόπους να πουλήσω υβρίδια ή 5 χρυσόψαρα σε δέκα λίτρα.
Ούτε τον άγιο κάνω ούτε τίποτα. Αυτός είμαι και είτε το πιστεύετε είτε όχι έτσι θέλω να δουλεύει το μαγαζάκι μου, αλλιώς δεν έχει νόημα, το αφήνω ανθοπωλείο στον συνέταιρο και όλα μια χαρά! Δόξα το Θεό που μου έχει δώσει χεράκια και δουλεύω και θα ξεπληρώσω το χρέος μου στις Τράπεζες.


Δεν κατηγορώ κανέναν και αυτό θέλω να γίνει απόλυτα κατανοητό!

Ας βοηθήσουμε όμως όλοι μαζί το χόμπι μπορούμε, έτσι πιστεύω, τώρα αν ζω με φρούδες ελπίδες αυτό θα το νιώσω δυστυχώς.

didymos
25-10-06, 10:12
Επειδή τον γνώρισα τον Pascm, ξέρω ότι τα εννοεί αυτά που λέει.

Τώρα για τα parrots, έχω να πω ότι αν κάποιος είναι ιδεαλιστής, ας μην τα φέρνει καθόλου στο μαγαζί του. Άπαξ και τα φέρνεις, εννοείται ότι θα τα πουλήσεις! Αλλιώς τι τα έχεις; Να τα βλέπεις εσύ;
Δεν έχει νόημα να ρίχνω μομφή σε κάποιον έμπορο γιατί πάνω απ' όλα αυτή είναι η δουλειά του. Να πουλήσει.
Θα κατηγορήσω όμως τον χομπίστα που πήγε και τα αγόρασε.

Επομένως, καλό είναι να μοιράζονται φυλλάδια στους άπειρους πελάτες-χομπίστες και αν συνεχίσουν να τα θέλουν, τότε ο έμπορος καλά θα κάνει και θα του το πουλήσει.

azores
25-10-06, 12:22
Αυτο ειναι αλλη συζητηση Κωστα - μιλας για ψαρια που ηδη εχεις στο μαγαζι σου.
Εγω αναρωτιεμαι αν ειναι τοσο επιτακτικη η αναγκη να βρισκονται στο μαγαζι ολα αυτα τα τερατουργηματα - αποφερουν τοσο κερδος που δεν μπορει το μαγαζι χωρις?

Όχι Τόλη. Δεν μιλάω μόνο γι'αυτά.
π.χ.
Μιλάω για έναν απο τους φίλους που έχω (θέλω και το κάνω) και τον έκανα μέσα απο το κατάστημά μου όταν με επισκέυτηκε με μια ξαδέρφη μου πριν κάποια χρόνια. Έχει μούρλα με τα πιράνχα. Δυστυχώς οι ποικιλίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο γίνονται τέρατα σε μέγεθος για το 160λιτρο που έχει. Σε πληροφορώ ότι πιράνχα έχω να φέρω στο μαγαζάκι μου για τους λόγους μου πολύ καιρό.

Έχω όμως παραγγελία 8!!!! απο το φιλαράκι μου για το 160λιτρο.
Και δεν κατάφερα να τον μεταπείσω. Μου είπε επι λέξη "ρε λαλάκα εγώ πληρώνω, εσένα ποιό είναι το πρόβλημά σου; δεν θέλεις να πουλήσεις;"

Του είπα είναι μικρό το ενυδρείο σου, στο τέλος θα φαγωθούν, θα έχεις πολλά προβλήματα. Ε λοιπόν ξέρω για ποιο λόγο τα θέλει και ξέρω ότι κανένας απο εδώ μέσα δεν θα συμφωνήσει με τη λογική του και όχι μόνο.

Γιατί στο τέλος δεν θα πάρει μόνο πιράνχα.

Το ρεζουμέ είναι ότι δεν μπορώ να τον μεταπείσω εκτός και αν τον κοροϊδεύω για κάποιο χρονικό διάστημα ότι δεν έχει ο έμπορος.

Τι λες γι'αυτή τη περίπτωση; Πελάτης είναι και αυτός.

WATER_INN
25-10-06, 17:20
Συμφωνω απολυτα με τον Nidal.
Βλεπω οτι εχουμε λυσει ολα τα προβληματα του χομπυ στην Ελλαδα και το μονο που μας εχει μεινει ειναι τα παπαγαλοψαρα.
Η αγορα της χωρας μας συμφωνα με ερευνα που εχουμε κανει ειναι πισω απο τους δεικτες της Ευρωπης -269% και απο την Αμερικη -589% το μεριδιο της ελληνικης αγορας ειναι στην παγκοσμια αγορα το 0,00 τιποτα.
Απο το θεμα που ξεκινησε υπεθεσα οτι θα ειμασταν η μοναδικη χωρα στον κοσμο που πουλαει παπαγαλοψαρα και τα φτιαχνουμε μονο για μας, αλλα ουτε αυτο ισχυει υπαρχουν σε ολες τις χωρες .
Δεστε και ενα site http://parrotcichlid.com/ για το πως το αντιμετωπιζουνε στο εξωτερικο.

γαυρος
25-10-06, 17:31
τωρα το εξωτερικο δεν ειναι μετρο συγκρισης!!

και στην αγγλια καναν ερευνα οτι στους 4 αντρες ο 1 ειναι πεταχτουλης,

σημαινει τι? οτι να ψαχτουμε?:D

WATER_INN
25-10-06, 17:37
Εχεις δικιο εμεις οδηγουμε τις παγκοσμιες εξελιξεις στο χωρο.

Mariel
25-10-06, 18:05
πω;ς μου'χε ξεφυγει αυτο το θεμα...

θα συμφωνησω φυσικα για το θεμα των βαμμενων ψαριων,ομως οι επιλεκτικες διασταυωσεις ειναι μια μεγαλη ιστορια.αν δημιουργουν ζωα με προβληματα υγιειας η συμπεριφορας τοτε φυσικα και ειμαι κατα(με τα παπαγαλοψαρα για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω τι γινεται).ειναι ομως μια μεθοδος που χρησιμοποιει εδω και αιωνες ο ανθρωπος και τα περισσοτερα ζωα που εχουμε σαν κατοικιδια(πουλια,ψαρια,σκυλοι,γατες)ειναι αποτελεσμα επιλεκτικων διασταυρωσεων.

WATER_INN
25-10-06, 18:11
Μπραβο Mariel θα συμπληρωσω και οι ανθρωποι.

Tolis
25-10-06, 18:42
Βλεπω οτι εχουμε λυσει ολα τα προβληματα του χομπυ στην Ελλαδα και το μονο που μας εχει μεινει ειναι τα παπαγαλοψαρα.
Εχεις να μας προτεινεις μια συγκεκριμενη σειρά που θα ασχοληθουμε με τα προβληματα του χομπυ στην Ελλαδα και θεωρεις οτι αυτο πρεπει ναναι τελευταιο?

Απο το θεμα που ξεκινησε υπεθεσα οτι θα ειμασταν η μοναδικη χωρα στον κοσμο που πουλαει παπαγαλοψαρα και τα φτιαχνουμε μονο για μας, αλλα ουτε αυτο ισχυει υπαρχουν σε ολες τις χωρες.Δεστε και ενα site http://parrotcichlid.com/ για το πως το αντιμετωπιζουνε στο εξωτερικο.

Τα πως αντιμετωπιζουν ολα αυτα τα τερατουργηματα στο εξωτερικο θα τα δεις καλυτερα εδω http://cichlidresearch.com/hybrids.html κι εδω
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/campaign_details.php
κι αν θελει ο τζωρτζ να παραθεσει και αλλα λινκς που δεν μου ειναι προχειρα αυτη τη στιγμη.
Μην πας να μπλεξεις με πραγματα του χομπυ γιατι δεν τα ξερεις - κατσε στα της αγορας και της μπιζνες που ειναι και το στοιχειο σου. Η συζητηση που κανουμε δεν εχει να κανει με το χομπυ, αλλά με πραγματα εντελως εξω απο το χομπυ που προσπαθουν εις ονοματιν του κερδους να τα βαλουν μεσα σε αυτο. Για κερδος, μιας αλυσιδας μαγαζιου-χοντρεμπορα-παραγωγου μιλαμε, και κατα ποσον αυτο ειναι δυνατον να περιοριστει - δυστυχως αρχιζοντας απο τον ανιδεο πελατη, μιας και με ελαχιστες εξαιρεσεις τα γερα μαγαζια δεν θελουν να χασουν αυτην την παρτιδα κερδους. (Και κατα τα αλλα, βοηθανε το χομπυ).

WATER_INN
25-10-06, 19:20
Εχω να προτεινω
Η διακίνηση τεχνογνωσίας είτε δια ζώσης, είτε με έντυπο ηλεκτρονικό ή όποιο άλλο μέσο, το οποίο αποκτήθηκε με καθ' όλα νόμιμο τρόπο από το σύλλογο ή από μέλος αυτού, και κατόπιν έγκρισης του συγγραφέα και απόδοσης δικαιωμάτων, εφόσον αφορά σε ανατυπώσεις ή αναδημοσιεύσεις πρωτοτύπων - τμηματικές ή μη, σχετικής με τα ανωτέρω θέματα μεταξύ των μελών του,
(οπως εγινε στο θεμα αυτοι ειναι θηρευτες).

Η διοργάνωση σεμιναρίων προγραμμάτων επιμόρφωσης, επιστημονικών - ενημερωτικών ημερίδων και διαλέξεων επί θεμάτων σχετικών με τους σκοπούς του Σωματείου,
(οπως εγινε στη θεσσαλονικη)

Η διοργάνωση εκθέσεων ή και διαγωνισμών (όποιας μορφής, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής) σχετικών με τους σκοπούς του Σωματείου.

H δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης καθώς και δανειστικού τμήματος υλικού σε όποια μορφή, το οποίο έχει αποκτηθεί με καθ' όλα νόμιμο τρόπο, από το σύλλογο ή μέλος αυτού,

Η συμμετοχή του Συλλόγου σε σχετικές με το αντικείμενο εκθέσεις στον ελληνικό ή διεθνή χώρο.

Η προβολή του σκοπού και του έργου του στο ευρύτερο κοινό, στον ελληνικό και διεθνή χώρο, με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο.

Η συνεργασία με άλλες οργανώσεις ή συλλόγους με παρεμφερείς σκοπούς τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο.

Αν ειναι να μπλεξω με πραγματα του χομπυ που δεν τα ξερω να μην ζητατε την γνωμη μου.

γαυρος
25-10-06, 19:40
ασχετο αλλα, τελικα συλλογος η σωματειο ?? ...τι μου θυμιζει-τι μου θυμιζει...:rolleyes:

WATER_INN
25-10-06, 19:47
Για πες μου τι σου θυμιζει

george
25-10-06, 20:06
κι αν θελει ο τζωρτζ να παραθεσει και αλλα λινκς που δεν μου ειναι προχειρα αυτη τη στιγμη.


Aπό την ιστοσελίδα του OFI (Ornamental Fish International)
http://www.ofish.org/data-area.asp?aid=9654&gid=4837
http://www.ofish.org/data-area.asp?aid=12443&gid=4838
http://www.ofish.org/data-area.asp?aid=9820&gid=4839

Tolis
25-10-06, 21:55
ΟΛΑ τα παραπανω εχουν γινει, ή γινονται ή και σχεδιαζονται.
Επειδη εκτιμω οτι εισαι εξυπνος ανθρωπος δε, να υποθεσω οτι παρερμηνευσες την ειρωνικη μου απαντηση, στην ειρωνικη σου ερωτηση?

- Βλεπω οτι εχουμε λυσει ολα τα προβληματα του χομπυ στην Ελλαδα και το μονο που μας εχει μεινει ειναι τα παπαγαλοψαρα.
...............
- Εχεις να μας προτεινεις μια συγκεκριμενη σειρά που θα ασχοληθουμε με τα προβληματα του χομπυ στην Ελλαδα και θεωρεις οτι αυτο πρεπει ναναι τελευταιο?

Takis
25-10-06, 22:39
Πέρα από διαφημίσεις και ειρωνικά σχόλια που πάνε να καλύψουν τα συμφέροντα του καταστήματος, θα ακούσουμε κάποια στιγμή και κάτι χρήσιμο ή θετικό και καλοπροαίρετο από εσάς;:rolleyes:

Juan
25-10-06, 23:10
Όλες οι προτάσεις που κάνεις είναι ενδιαφέρουσες αλλά όχι για το δυναμικό της χώρας μας. Αφού έχεις τα στατιστικά, λογικά ξέρεις καλύτερα από εμάς.

Όχι ότι δεν το θέλουμε ή ότι δεν θα μας ξεστράβωνε αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα απ’όλα να υπάρχει αυτή η ομάδα που θα το οργανώσει με επιτυχία.
Κυρίως να έχει μέλη, γιατί αυτά είναι στην ουσία η ομάδα.
Αυτά θα προσφέρουν υπηρεσίες αλλά και βιβλία π.χ. για την δανειστική βιβλιοθήκη που ανέφερες.

Το πιο σημαντικό είναι όμως να υπάρχουν χομπίστες και αυτό νομίζω ότι πρέπει να υποστηριχθεί από όλες τις πλευρές (σύλλογος-καταστήματα).
Αν μπορούμε να κάνουμε κάποιον να μείνει στο χόμπι (μετά την αγορά του ενυδρείου) και να το ανακαλύπτει όλο και περισσότερο, θεωρείται επιτυχία.
Σε αυτό το κομμάτι νομίζω ότι τα καταστήματα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη.

"Η διακίνηση τεχνογνωσίας είτε δια ζώσης, είτε με έντυπο ηλεκτρονικό ή όποιο άλλο μέσο......"

Αυτό, πιστεύω να βλέπεις, ότι όσο είναι δυνατόν γίνεται από ‘όλες’ τις πλευρές, αλλά αφού είμαστε υπέρ του σωστού και της γνώσης που είναι δυνατόν να προτείνουμε σε κάποιον να αγοράσει ‘μεταλλαγμένα’ ψάρια ;
Κατά την γνώμη σας , αυτή είναι η 'ιδέα', ..μάλλον - αυτό έχει να προσφέρει - το χόμπι ;

Ας μην τους απογοητεύουμε λοιπόν για αρχή και μετά μπορούμε να μιλάμε για τα υπόλοιπα.


Υ.Γ. Το ότι υπάρχουν και άλλες χώρες που τα πουλούν, μας δικαιολογεί ;

Tolis
25-10-06, 23:22
Κατσε ρε Γιαννη. Οσα λεει ο κυριος τα εχουμε κανει ή τα κανουμε ή τα σχεδιαζουμε, ΔΕΝ θα τα αναφερω σε αυτο το ποστ ομως, και γιατι ειναι εκτος θεματος, και γιατι ταγραψε για να το παει αλλου. Μας λεει ειρωνικα οτι χωρις ναχουμε λυσει τα αλλα προβληματα του χομπυ ασχολιομαστε με τα παπαγαλοψαρα. Λες κι ειναι το μονο που κανουμε, ή λες και δεν μπορουμε να κανουμε δυο, τρια, δεκα πραγματα συγχρονως.
Μην πεφτετε στις παγιδες αποπροσανατολισμου, και οτι τετοιοι ανθρωποι βοηθανε το χομπυ... την τσεπη τους βοηθανε, μην τρελλαθουμε κιολας...
Ισως πρεπει πολλοι να επαναπροσδιορισουν την εννοια του χομπυ. Του συγκεκριμενου.

Liolios
25-10-06, 23:37
Το θέμα ξεκίνησε έτσι:

Για να πληροφορηθείτε για τα υβριδια και άλλα ανθρωπινα δημιουργήματα, εδω: http://www.tolibra.com/test/DyedFish.htm

Η καμπάνια αυτη που ξεκινάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου ειναι πολυ σημαντικη!
Ολοι οι ευσυνείδητοι χομπιστες, ας βαλουν στην υπογραφη τους και εδω στο GAB, και σε οποιο άλλο Ελληνόφωνο φόρουμ συμμετεχουν αυτο το μπανερ, κι οσοι εχουν προσωπικη ιστοσελιδα, ας το αναρτησουν.
Ειναι σημαντικο να ειμαστε πολλοι, ειναι σημαντικο ολοι οι ευσυνείδητοι χομπιστες να πληροφορουν τους αρχαριους, και να διαμαρτυρονται (ευγενικα) στα καταστηματα, μπας και αναγκασουμε να μειωθουν οι παραγγελιες και η ζητηση αυτων των δυστυχισμενων πλασματων.

Πατωντας στην υπογραφη και στο μπανερ, θα ανοιγει ενα νεο παραθυρο που θα παραπεμπει στην πληροφορηση.

Για να βαλετε το μπανερ στην υπογραφη σας (ειτε εδώ ειτε σε αλλα φορουμς), αντιγραψτε στο πεδιο υπογραφης αυτον τον κωδικα:

http://www.tolibra.com/test/BannerAnim.gif (http://www.tolibra.com/test/DyedFish.htm)


Για να μπει στην ιστοσελιδα σας, αντιγράψτε αυτόν τον κώδικα στο σημείο που θέλετε να μπει το μπάνερ:

<a href="http://www.tolibra.com/test/DyedFish.htm" target="new"><img src="http://www.tolibra.com/test/BannerAnim.gif" border="0"></a>


Δε συμφωνείτε ότι όλοι πρέπει να το κρατήσουμε σε αυτό το επίπεδο;
ΙΜΟ να μη δίνουμε σημασία σε άσχετα με το συγκεκριμένο θέμα, ποστς.
Ο σύλλογος μπαίνει σε ένα καλό δρόμο σιγά - σιγά και αυτό θα φανεί και θα αποδώσει εν καιρώ. Όμως τα περί Συλλόγου και των ενεργειών του είναι άλλο θέμα.

Tolis
25-10-06, 23:47
Σωστα Πανο, οσο αφορα τα του τι κανουμε για τα υπολοιπα μερη του χομπυ.
Αλλά τελικα το θεμα ειναι η διακινηση τερατουργηματων που δεν εχουν καμμια σχεση με το χομπυ, απο μαγαζια που υποτιθεται οτι βοηθουν το χομπυ. Ξερουν, και καλυτερα απο μας, τα μαγαζια, πως οτι δεν εχει ζητηση, δεν θα το παραγγειλουν απο τον εισαγωγεα. Και πως οτι ο εισαγωγεας δει οτι δεν εχει ζητηση, δεν θα το παραγγειλει απο την Ασια.
Διεθνως τις μερες που μιλαμε, γινεται καμπανια απο Συλλογους και εξειδικευμενο τυπο για να σταματησει αυτη η ιστορια. Στην Αγγλια το περιοδικο Practical Fishkeeping εχει ηδη πεισει πολλα μεγαλα καταστηματα να το βγαλουν απο το στοκ τους. Ολοι οι μεγαλοι Συλλογοι στην Αμερικη, Γαλλια, Γερμανια, μπουκοταρουν οσο μπορουν το φαινομενο, ενημερωνουν κοσμο, και κυριως, ενημερωνουν μαγαζια. Γιατι απο τα μαγαζια ξεκιναει.
Γιατι το χομπυ, για οσους αφορα αυτη η λεξη, δεν ειναι βαζω σε ενα διαφανες δοχειο χρωματιστα πραματα που κολυμπανε.

Mitsos
25-10-06, 23:54
Ειλικρινα δεν ξερω αν απο την στιγμη που μπλεκεται το εμποριο-κερδος στην υποθεση αν γινετε να βγαλουμε ακρη.

Συμφωνουμε ολοι οτι δεν ειναι σωστο αλλα ειναι δυσκολο να ακολουθηθει απο την πλευρα των εμπορων γιατι ο πελατης εχει παντα δικιο (ακομη και αν ειναι βλακας). Θα μου πειτε αν εκλειψουν αυτα τα ειδη πως ειναι δυνατον να τα ξερει ο πελατης και να τα ζηταει μετα? αλλα αυτο ειτε το κανουν ολοι οι εμποροι ειτε ο καθενας οτι καταλαβαινει, γιατι διαφορετικα αν μεινει εστω και ενας θα ειναι κερδισμενος <οικονομικα> εναντι των αλλων!
Εδω περνω το μερος τον εμπορων και δεν μπορω να τους κατηγορησω οπως δεν μπορω να κατηγορησω τον περιπτερα που πουλαει τσιγαρα!!!!

Σιγουρα θα μου κακοφανει αν τα δω στο χωρο του, λιγοτερο ομως απο το να βλεπω ψαρια σε αποσυνθεση η ελεεινη κατασταση (εδω βεβαια σκεφτεται κανεις για τα βαμμενα εισαι καλος εμπορος και αναγκαστηκα τα φερνεις για να εξυπηρετησεις ενω για την βρωμια μεσα και εξω απο τα ενυδρεια δεν σκεφτεσαι οτι εισαι εμπορος και οτι εχεις καποιες υποχρεωσεις απεναντι στους πελατες?)

Απο την αλλη οι μαγαζατορες αν εδειχναν για το συγκεκριμενο θεμα την ιδια θερμη και εξυπναδα σε καθε πελατη, οση και αυτη που εμφανιζουν στα διαφορα θεματα που εχουμε δει κατα περιοδους ολα αυτα τα χρονια, νομιζω οτι θα εκαναν πολυ κοσμο αναθεωρησει τις αποψεις του σχετικα με αυτα τα ψαρια.....

Προσωπικα σας θεωρω πολυ καλους και εξυπνους εμπορους (οσους ξερω τελοσ παντων) και δεν νομιζω οτι δεν μπορειτε να μεταπεισετε ενα πελατη πανω σε αυτο τα ζητημα αν θελετε.....

leonm
25-10-06, 23:57
Δεν νομίζω ότι κανένα μαγαζί είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα ή έχει σαν κύριο στόχο του τη σωστή διάδοση του χόμπυ και δεν νομίζω κάποιος εδώ να πιστεύει κάτι διαφορετικό.Η από κακή ως εχθρική σχέση του gab με τα περισσότερα μαγαζιά(ή έστω τα μεγάλα) στην Αθήνα είναι κάτι που προωθεί το χόμπυ;
Ή μήπως γι αυτό φταίνε μόνο οι "ασυνήδητοι" μαγαζάτορες;

Giorgos
26-10-06, 00:10
Η από κακή ως εχθρική σχέση του gab με τα περισσότερα μαγαζιά(ή έστω τα μεγάλα) στην Αθήνα είναι κάτι που προωθεί το χόμπυ;
Αυτό τώρα από πως το έχεις συμπεράνει; Τόσο καιρό στο GAB βλέπεις μόνο κακή συμπεριφορά (πόσο μάλλον εχθρική) των μελών προς τα μαγαζιά; Δεν έχεις δει ποτέ το ανάποδο (καλή συμπεριφορά εννοώ); Δεν έχεις δει ποτέ να δίνονται συγχαρητήρια ή να προτείνονται δημοσίως καταστήματα;
Πιστεύω ότι πρέπει να διαβάσεις περισσότερες δημοσιεύσεις για να το διαπιστώσεις από μόνος σου.
Ίσα ίσα που στο GAB ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει τις εμπεριστατομένες του απόψεις (είτε αυτές είναι καλές, είτε είναι κακές) δημόσια για οποιαδήποτε καταστήματα θέλει.

Tolis
26-10-06, 00:10
Η πολιτικη του Gab απο τοτε που το ανοιξα μεχρι τωρα ως προς το μαγαζια ειναι καθαρη: Ολοι εχετε βημα να μιλησετε, να ανακοινωνετε προσφορες και παραλαβες στα μελη ωστε να ενημερωνονται γρηγορα για κατι που ενδεχομενως θελουν. Αυτο βοηθαει το χομπυ.
Επισης ολα τα μελη εχουν το δικαιωμα να γραψουν καλες η κακες εμπειριες απο τα μαγαζια και να τα κατονομασουν. Αν αυτο προστατευει αλλους χομπιστες στο να μην κανουν τα ιδια λαθη, επισης βοηθαει το χομπυ.
Απο οσο ξερω, οι σχεσεις του Gab με τα περισσοτερα μαγαζια δεν ειναι κακες, χωρις να ειναι και "χτυπιομαστε στον ωμο και πινουμε καφεδακι".
Το Gab δεν εγλειψε ποτε κανενα μαγαζι, κι αν με καποια μαγαζια η σχεση ποτέ γινει κακη, ποσως με ενδιαφερει. Ετσι κι αλλιως, ειτε κακη, ειτε καλη, καποιοι μαγαζατορες θα το κακολογουν στους νεους, αλλά θα μπαινουν και μεσα να αρπαξουν μερικους πελατες με τις προσφορες τους.
Το χομπυ, ανεξαρτητα απο οτι σας λενε τα μαγαζια, ή καποιοι που γλειφουν τα μαγαζια, ΔΕΝ εξαρταται απο αυτα. Πληροφορηση σωστη θελει (πραγμα που ετσι κι αλλιως τα περισσοτερα μαγαζια δεν το κανουν), και τιποτα αλλο.

Juan
26-10-06, 09:47
Δεν νομίζω ότι κανένα μαγαζί είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα ή έχει σαν κύριο στόχο του τη σωστή διάδοση του χόμπυ και δεν νομίζω κάποιος εδώ να πιστεύει κάτι διαφορετικό.
... Και όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.
Όπως δεν θέλουμε να βάζουν σε ένα 'σακί' όλους τους χομπίστες το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς για τους μαγαζάτορες... και ξέρεις οι πράξεις και όχι τα λόγια πείθουν.
Υπάρχουν τέτοια (μεγάλα) μαγαζιά και αν προσέξεις το μήνυμα #51 (http://www.greekaquarist.com/vb/showpost.php?p=133092&postcount=51) θα δεις ότι η Άσυσσος έχει αυτή την 'τακτική' , όχι επειδή το άκουσε από το σύλλογο αλλά επειδή είναι 'πάγια θέση' του καταστήματος, όπως μας λέει....
"...η πάγια θέση μου όσο αναφορά τα ‘’μεταλλαγμένα’’, ‘’βαμμένα’’, ‘’με ορμόνες’’ κτλ ψάρια είναι : ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ "
Δηλαδή αν ένα μαγαζί πουλάει ένα παπαγαλόψαρο μαζί με ένα ενυδρείο, έφτιαξε ένα νέο χομπίστα ;
Αν δεν αναφέρει στον 'πελάτη' ότι ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ στρώσιμο πριν την πώληση ψαριών ;
Αν κόβει τις δαγκάνες από τους αστακούς* για να μην πειράξουν το υπόλοιπα ψάρια ;
-πρέπει να το δικαιολογίσουμε επειδή προσπαθεί να κρατήσει το καταστημά του ;

Μαγαζί(α) που δεν κάνει όλα τα παραπάνω υπάρχει και ίσως είναι το μόνο(α) που έχει το δικαίωμα να πει ότι προάγει ή έστω βοηθά το χόμπι στο συγκεκριμένο θέμα.
Εμείς οι χομπίστες δεν έχουμε κάποιο 'χρέος' απέναντι σε μια τέτοια συμπεριφορά ; Να αποδοκιμάσουμε δηλαδή το λάθος και να στηρίξουμε το σωστό (κατά την κρίση μας φυσικά) ;

Και να πω και κάτι δημόσια, δεν ξέρω κανέναν από τους μαγαζάτορες, οπότε δεν υπάρχει κάτι προσωπικό μεταξύ τους.

Εντύπωση μου κάνει πάντως το ότι διαφωνούμε για ένα τέτοιο θέμα ενώ είμαστε όλοι σύμφωνοι για την αναβάθμηση του 'σπορ'.... !
Οι εξελιγμένοι χομπίστες είναι καλύτεροι πελάτες για τα μαγαζιά ή κάνω λάθος ;



*Ναι . με αυτό το γεγονός 'κόλλησα' :?

WATER_INN
26-10-06, 10:53
Οι προτασεις που εγραψα δεν ειναι δικες μου υπαρχουν εδω http://www.aquarist.gr/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=34 και ειναι απο το καταστατικο του συλλογου, τωρα γιατι σε καποιες παραγραφους αναφερεστε σαν συλλογος και σε αλλες σαν σωματειο δεν ξερω εσεις ξερετε, και συμφωνω με αυτες γιαυτο και τις εγραψα αλλα δεν εχει σημασια γιατι εγω δεν ξερω απο το χομπυ μονο απο επιχειρησεις.
Θα μπορουσα και εγω να γραψω οτι οσες φορες στο καταστημα βρεθηκαν τετοια ψαρια <<ηταν λαθος του εισαγωγεα,απο λαθος τα παραλαβα,απο λαθος τα πληρωσα και απο λαθος τα πουλησα>>.
Νομιζω μια βολτα στα καταστηματα θα δειτε οτι δεν θα βρειτε και πολλα τετοια ειδη.
Οταν θελουμε να συγκριθουμε με χωρες που ειναι ετη φωτος μπροστα απο εμας και ασχολουνται τωρα με τα υβριδια ενω εμεις ειμαστε σε νηπιακο σταδιο ακομα αλλα εγω δεν ξερω απο το χομπυ μονο απο επιχειρησεις.
Δεν θεωρω οτι υπαρχει αντιπαλοτητα μεταξυ των forum, του ΠΣΦΕ και των καταστηματων και σιγουρα δεν θεωρω οτι υπαρχει με εμας.
Θεωρουσα οτι ο ΠΣΦΕ θα επρεπε οταν ετοιμαζοταν το water inn να ειχαν ερθει να ειχαν συζητησει μαζι μου να δουμε τι σκεφτομαι τι θελω να κανω τι μυαλο κουβαλαω στο κεφαλι μου αν χρειαζομαι καποια βοηθεια ή συμβουλη μετα και απο τοσο ντορο που ειχε γινει στο forum,και οχι να εμφανιστει ο προεδρος μετα απο ενα χρονο (αυτο το θεωρω λαθος και στο εχω πει Τολη) αλλα εγω δεν ξερω απο το χομπι ξερω μονο απο επιχειρησεις.
Εγω την κριτικη τη βλεπω παντα θετικα αν και μερικες φορες ειναι υπερβολικη γιατι μονο ετσι μπορω να βελτιωθω.
Δουλεια ολων μας ειναι να ενημερωνουμε σωστα τους χομπιστες αλλα και οι χομπιστες θα πρεπει να μαθουν να ακουν και οχι να κανουν του κεφαλιου τους και να τα χρεωνουν στα καταστηματα οπως συνηθως γινετε.
Κακοι επαγγελματιες υπαρχουν σε καθε χωρο αλλα υπαρχουν και κακοι καταναλωτες.
Τι να κανουν τα καταστηματα οταν ο πελατης θελει να παρει εναν μολοσσο για να ζησει σε ενα διαμερισμα ή καποιος που μολις πηρε διπλωμα θελει να παρει μια φεραρι.
Και μια τελευταια ερωτηση προς τον γαυρο γιατι οσες φορες εχουν ερθει πρασινα παπαγαλοψαρα δεν εχουν ζησει ενω με τα κοκκινα δεν υπαρχει προβλημα?

Takis
26-10-06, 11:57
Η μια λογική λέει ότι ο σύλλογος έπρεπε να έρθει να σε βρει.
Η άλλη (και πιο λογική αφού αφορά από την μια μεριά σύλλογο = πολλά άτομα και από την άλλη ένα άτομο) θα μπορούσες εσύ να επικοινωνήσεις με τον σύλλογο και να ζητήσεις βοήθεια ή συνεργασία.
Δεν το έκανες όμως.
Αν ήθελες να έρθουν και από τον σύλλογο εκεί άτομα και να κατοικοεδρεύουν, νομίζω ότι κάπου έκανες λάθος.
Όσο για την αντιπαλότητα με τον σύλλογο, έχουν ακουστεί πολλά από μέλη και για τα σχόλια υπαλλήλων σου για αυτόν, οπότε ας μην το συζητάμε.
Δεν έχω έρθει ποτέ στο μαγαζί λόγω απόστασης, και αυτό με κάνει να μην είμαι επηρεασμένος αλλά να λέω ότι έχει βγει από τα σχόλια που ακούω εδώ μέσα ή από μέλη του συλλόγου που τυχαίνει να είναι και φίλοι.
Όσο για το ειρωνικό σου στυλ σε πολλά μηνύματα, αυτό φαίνεται από μόνο του και δείχνει τα αισθήματα σου για τον σύλλογο.
Κάπου όμως εδώ θα πρέπει να σταματήσει και ο διάλογος γιατί η κουβέντα γίνεται από διαφορετικές σκοπιές, όσο και αν προσπαθείς να μας πεις ότι το πρώτο μέλημα σου είναι το χόμπι...

WATER_INN
26-10-06, 12:03
O διαλογος δεν πρεπει να σταματα ποτε.
Αν δεν ξερεις και αν δεν εχεις προσωπικη αποψη καλυτερα να μην μιλας, εγω εχω ερθει και στις εκλογες του συλλογου, την κινηση την εκανα την αντιμετωπηση την ξερεις?

Νίκος
26-10-06, 13:01
Τι με νοιάζει εμένα, αν οι ελέφαντες στο τσίρκο περπατάνε σε μια μπαλλα? Εγώ θα πληρώσω το εισητηριο να γελάσει το παιδί μου. Τι με νοιάζει πάλι, αν κόβουν αληθινα δέντρα τα χιστούγεννα? Αφού ο κόσμος τα ζητάει, άλωστε για αυτό το σκοπό φυτέφτηκαν και ας βλέπει το παιδί μου την ευκολία που το πετάω στα σκουπίδια. Αυτό μπορεί να το βοηθείση κιόλας να γίνει καλύτερος έμπορος αύριο! Τα έχετε μπλαίξει κύριοι. Και ο μολοσσός δεν είναι ούτε για αυλές ούτε για ταράτσες. Είναι για το διαμέρισμα που παρεπιπτόντως είναι μικρό για τον άνθρωπο όχι για αυτόν.

Takis
26-10-06, 13:01
O διαλογος δεν πρεπει να σταματα ποτε.
Αν δεν ξερεις και αν δεν εχεις προσωπικη αποψη καλυτερα να μην μιλας, εγω εχω ερθει και στις εκλογες του συλλογου, την κινηση την εκανα την αντιμετωπηση την ξερεις?
Για το αν θα μιλαω αφησε να αποφασισω εγω. Προσωπικη αποψη εχω απο την στιγμη που βλεπω πολυ καλα τις διαθεσεις σου. Οταν λεχθει εδω μεσα κατι που δεν σου αρεσει, πιανεις την ειρωνια και τις εξυπναδες. Ή κανω λαθος και σε αυτο?
Οσο για αντιμετωπιση, την παρακολουθω ακομα απο τοτε που το καταστημα σας δεν ειχε ακομα ανοιξει.
Ο διαλογος εχει νοημα οταν υπαρχουν καλες προθεσεις, κατι που απο την σταση σου και το ηφος σου δεν τις βλεπω.

WATER_INN
26-10-06, 13:21
Οταν απαιτουν την γνωμη μου σε ενα θεμα οπως στο παρον θα απαντω.
Οταν γραφουν θεματα που αφορουν το Water Inn θα απαντω.
Οπως εγω κρινω και οχι οπως με συμβουλεψε μελος του ΠΣΦΕ οπως εσεις θελετε.
Το forum δεν ειναι δικο μου, ειναι του Τολη.
Μπορειτε να μου πειτε να μην γραφω και να μην απαντω αλλα να βαζω μονο ανακοινωσεις με προσφορες και παραλαβες, μπορειτε να μου πειτε να μην κανω ουτε αυτο και να μην ενημερωνω, θα το σεβαστω ΑΠΟΛΥΤΑ.

γαυρος
26-10-06, 13:34
Και μια τελευταια ερωτηση προς τον γαυρο γιατι οσες φορες εχουν ερθει πρασινα παπαγαλοψαρα δεν εχουν ζησει ενω με τα κοκκινα δεν υπαρχει προβλημα?
λαθος ερωτηση !!! γιαυτο θα παρεις τη σωστη απαντηση για να την μαθεις !!!

τα πρασινα ηταν αγουρα και γι'αυτο τα τιναξαν.
τα κοκκινα εκτος του οτι ειχαν οριμασει ηταν και ολυμπιακοι !!!

αλλη ερωτηση...

WATER_INN
26-10-06, 13:45
Θοδωρη μια και παντα σεβομαι την γνωμη σου και τις συγκεκριμενες αποψεις σου, οταν φερνω πρασινα παπαγαλακια να τα βαζω κατω απο την λαμπα για να γινουν κοκκινα ή να ξαναφερουμε πρασινα οταν παρει πρωταθλημα ο παναθηναικος δηλαδη ποτε?

Tolis
26-10-06, 13:45
Επειδη τα περισσοτερα που γραφει ο Water inn εχουν καλυφθει στα προηγουμενα ποστ μου, δεν θα μακρυγορησω. Να πω με αφορμη αυτο

Θεωρουσα οτι ο ΠΣΦΕ θα επρεπε οταν ετοιμαζοταν το water inn να ειχαν ερθει να ειχαν συζητησει μαζι μου να δουμε τι σκεφτομαι τι θελω να κανω τι μυαλο κουβαλαω στο κεφαλι μου αν χρειαζομαι καποια βοηθεια ή συμβουλη μετα και απο τοσο ντορο που ειχε γινει στο forum

δυο πραγματα ομως γιατι πολυ εχει παρεξηγηθει το πραγμα με τα μαγαζια.
Ο ΠΣΦΕ ειναι συλλογος φιλων του ενυδρειου και του χομπυ. Στο καταστατικο δινεται ξεκαθαρα ο ορισμος του χομπυ. Δεν εχει ο ΠΣΦΕ καμμια δουλεια, να πηγαινει σε μαγαζια που ετοιμαζονται η θα ετοιμαστουν ή προυπαρχουν και να ρωταει τι σκεφτονται, τι εχουν στο κεφαλι τους ή να τους δινει συμβουλες. Η σχεση του με ολα τα μαγαζια ειναι καθαρα ενημερωτικη, και στην περιπτωση μονο του περιοδικου που εκδιδει ειναι και επαγγελματικη με οποια μαγαζια κρινουν οτι θελουν να καταχωρησουν μια διαφημιση στο περιοδικο.
Τα μαγαζια κανουν την δουλεια τους, που σε παρα πολλες περιπτωσεις δεν συμβαδιζει με αυτο που προασπιζεται ο Συλλογος. Και θα επαναλαβω ακομα μια φορα. Το χομπυ ΔΕΝ ειναι και ΔΕΝ εξαρταται απο τα μαγαζια.

Και επι του προκειμενου, η μονη απαντηση που εχουμε επι του θεματος των παπαγαλοψαρων, υβριδιων, βαμμενων κλπ απο τον Water Inn, ειναι οτι εδω υπαρχουν τοσα αλλα προβληματα, με αυτα θα ασχοληθουμε? Αν κανω λαθος, να με διορθωσει, και να πει κι αν θεωρει το προβλημα χωρις σημασια για το χομπυ.

Tolis
28-10-06, 11:59
Για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα.
Αγοραστε σημερα την Ελευθεροτυπια. Στο Εψιλον (σημερα Σαβατο βγηκε λογω 28ης) υπαρχει ενα πολυ ωραιο αρθρο του Δημητρη Αγγελιδη για ολα αυτα τα τερατουργηματα, που γραφτηκε με αφορμη την κινηση που ξεκινησαμε.
Τον ευχαριστουμε πολυ.

msigouros
30-10-06, 21:47
Ολοι παρέα μπας και κερδίσουμε μια κατά τα φαινόμενα χαμένη μάχη(κέρδος γαρ).
Κανένας δεν κέρδισε παρτίδα που εγκατέλειψε.

Maverick
31-10-06, 23:16
Δέν κολλάει με τη ροή της συζήτησης, αλλά σήμερα πήγα μία βόλτα από ενα γνωστό πετ σοπ και είδα ότι είχε βαμμένα Corydoras...! Ροζ, μωβ πράσινα κλπ... Το ξέρατε ότι βάφουν πλέον και corys εκτός από τα άλλα...??? Έλεος...

PascM
31-10-06, 23:39
Δυστυχώς φίλε υπάρχουν το ξέρω έγραψα κάτι πριν μέσα σε αυτό το ποστ, δυστυχώς το κάνανε να ζητάει ο κόσμος κάτι σι μπιζάκι σι ρουζάκι σι πρασινάκι και γενικώς στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να μην χρησιμοποιήσω άλλες εκφράσεις! και το κακό είναι οτι εκτός από την ελειπή ενημέρωση του νέου χομπύστα αλλά και πολλές φορές παλαιού, δυστυχώς οι παραγωγοί βρίσκουν σκαρφίζονται διαρκώς τρόπους να προσελκύσουν κόσμο και για να το καταφέρουν αυτό δεν σέβονται τίποτα στον βωμό του χρήματος! Ακόμη όπως γράφει και στο άρθρο αλλά και εδώ μέσα ψάρια με μονόγραμμα!

xontros
21-03-08, 22:01
Παίρνω το θάρρος κι εγώ να κάνω μια παρέμβαση, ελπίζω να μου το επιτρέπετε..

Η μικρή μου ιστοριούλα:
Εντελώς άσχετος, όταν είχα πρωτομπεί στο forum, είχε πάρει το μάτι μου το banner, αλλά χαμένος στον όγκο πληροφοριών που διάβαζα, δεν είχα ανοίξει το αντίστοιχο link, να μάθω λεπτομέρειες.. Είχα αρχικά μπλέξει guppy με cardinal, και μαθαίνοντας σιγά σιγά για τις διαφορετικές απαιτήσεις των ψαριών, επέλεξα τα ζωοτόκα, και πήρα μες στην τρελή χαρά για το ενυδρείο μου δύο molly balloon! Και την αμέσως επόμενη μέρα, πραγματικά στενοχωρήθηκα, όταν έμαθα ότι "Την δυσμορφία αυτή διακρίνει ατροφική σπονδυλική στήλη.. κ.τ.λ."

Επί της ουσίας:
Τα balloons (διαβάζοντας posts στο forum) βλέπω πως είναι πάρα πολύ διαδεδομένα.. Δε θα ήταν σκόπιμο να μπει στο banner και ένα "ΟΧΙ ΣΤΑ BALLOONS"; Να μην την πατήσουν κι άλλοι όπως εγώ;

harilaos
27-12-10, 14:48
Μήπως θα έπρεπε να γίνεται λόγος και για τα pangasius στο banner κλπ;

pana
09-08-15, 12:38
πριν μερικες μερες πηγα στο ocean aquarium της κυπρου και υπηρχε ενα ενυδρειο γεματο παπαγαλοψαρα και αλλα με flowehorn

nazgul
09-08-15, 12:53
Δυστυχως φιλε μου, οσο υπαρχει ζητηση, θα βλεπεις τετοιου ειδους ψαρια. Αν σταματησουμε να αγοραζουμε, θα εκλειψει και η "παραγωγη" ολων των "πειραγμενων" απο τον ανθρωπο ειδων. Μην ξεχναμε οτι τα μαγαζια θελουν να πουλησουν (και καλα κανουν).

Η σωστη ενημερωση του χομπιστα, μπορει να τα αποτρεψει ολα αυτα. Ειτε αφορα ψαρια "εργαστηριου", ειτε ακαταλληλα για οικιακα ενυδρεια ειδη.

pana
09-08-15, 13:10
Δυστυχως φιλε μου, οσο υπαρχει ζητηση, θα βλεπεις τετοιου ειδους ψαρια. Αν σταματησουμε να αγοραζουμε, θα εκλειψει και η "παραγωγη" ολων των "πειραγμενων" απο τον ανθρωπο ειδων. Μην ξεχναμε οτι τα μαγαζια θελουν να πουλησουν (και καλα κανουν).

Η σωστη ενημερωση του χομπιστα, μπορει να τα αποτρεψει ολα αυτα. Ειτε αφορα ψαρια "εργαστηριου", ειτε ακαταλληλα για οικιακα ενυδρεια ειδη.
το ξερω
ελλα εγω δεν μιλω για εναν απλο αρχαριο χομπιστα αλλα για δημοσιο ενειδρειο
υποτιθετε οτι κανει το καλυτερο για α ψαρια
επισης σε εναν ζωολογικο υπηρχαν καμιαα 10ριαχελωνες ρεδ μπελυ σε χελωνιερα
και χρυσοψαρα με πλεκο
ελεος

nazgul
09-08-15, 13:41
Ποιος σου ειπε οτι κατι δημοσιο να ειναι και σωστο? Κανεις λαθος...

Δεν ειναι παντα συνηθες (αν και θα επρεπε σε καθε επαγγελματικο τομεα) ο δημοσιος τομεας να απαρτιζεται απο ενημερωμενους ανθρωπους.

NikTheGreek
19-02-17, 18:37
Πραγματικά πολύ χρήσιμο άρθρο... είχα προφανώς υπόψιν μου για τα περί διασταυρώσεων κλπ, αλλά αυτό με τα ταττού και τις βαφές είναι εντελώς εκτός λογικής, ευτυχώς δε έχω δει κάτι τέτοιο σε μαγαζιά που έχω πάει... ειδικά αυτό που διάβασα για τα ακρωτηριασμένα ψαράκια για να μοιάζουν με καρδιές, μου γύρισαν τα άντερα ανάποδα. Θα θα παραπέμπω εδώ και γω φίλους μου, αυτά πρέπει να σταματήσουν! Υπάρχουν τόσα όμορφα ψάρια από την φύση τους χωρίς βαφές και χωρίς ταττού και χωρίς να ναι οι φρανκενστάιν του ενυδρείου...