Επιστροφή στο Forum : καφε αλγη;;
καλησπερα,τις τελευταιες μερες παρατηρησα την εμφανιση καφε αλγης σε καποιες πετρες κ στα φυλλα καποιων απο τα φυτα του ενυδρειου.Οι μετρησεις του νερου ειναι στα φυσιολογικα επιπεδε πιστευω ph:8,5 kh:17 gh:14.Θα πρεπει να ανησυχω;Απο τι προερχεται αυτο το φαινομενο;Υπαρχει κατι που μπορω να κανω;
47694768
καλώς τα δέχτηκες!
Πόσα watt ανά lt έχεις?
Δώσε κάποιες πληροφορίες για το ενυδρείο σου ....
πόσες ώρες έχεις αναμένα τα φώτα ?
Τι λάμπες έχεις ? πόσες και ποιές ? watt ?
Φυτά έχεις ?
ΝΟ3 ? έχεις μετρήσει ?
καλημερα!Αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο υπαρχουν 4 yellow labs,2 anubias nana και 2 anubias barteri angustifolia(afzeli).Λαμπες υπαρχουν 2 της sera,μια daylight και μια bluesky και οι δυο 25watt.To ενυδρειο θυμιζω πως ειναι 200 λιτρα.Η περιοδος φωτισμου ειναι 6 ωρες.....σας ακουω,λοιπον.....
kh:17 gh:14........
μηπως τα εχεις γραψει αναποδα........εγω ειχα ανεβασει τις ωρες φωτισμου απο 6 σε 10 μειωσα την ποσοτητα του φαγητου ανα ταισμα και επειδη δεν ειχα δυοξειδιο εβγαλα τα φυτα .....
Αν το ενυδρείο σου είναι νεοστημένο, τότε είναι φυσιολογικό να έχεις καφέ άλγη, η οποία με τον καιρό θα εξαφανιστεί εαν δεν υποπέσεις σε λάθη με το τάισμα κλπ.
Η φωτοπερίοδος (6 ώρες) είναι πολύ μικρή. Αύξησέ τη σταδιακά στις 10 ώρες. Όταν λέω σταδιακά εννοώ ένα μισάωρο κάθε περίπου 10 ημέρες. Αν το κάνεις απότομα, τότε σίγουρα θα γεμίσεις με άλγη!
Επειδή αυτό τον καιρό μόλις έστησα ξανά όλο από την αρχή το setup του ενυδρείου μου και από αμέλεια στην φωτοπερίοδο έφτασα να έχω παντού και σε ποσότητα καφέ άλγη, έχε υπόψη σου ότι μια έσχατη αλλά άκρως αποτελεσματική λύση είναι να κλείσεις τα φώτα για 2-3 μέρες και να σκεπάσεις το ενυδρείο σου με μια κουβέρτα.
Η εμπειρία μου από αυτή την ενέργεια είναι 100% λύση του προβλήματος της καφέ άλγης (και πίστεψέ με ήταν αρκετή...)
Special thanks to Giannisg για το πολύτιμο tip.
Δεν επηρεάζει τα ψάρια αυτή η συσκότιση;
Όχι δεν επηρεάζει τα ψάρια. Η παραπάνω λύση αποτελεί για μένα λύση μονο στην περίπτωση που παρουσιάζεται έξαρση άλγης όπως στο ενυδρείο του Didymou. Δεν αποτελεί μόνιμη λύση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απο εδώ και στο εξής, οσο αφορά μετρήσεις και κατάσταση νερου, σταδιακή αύξηση της φωτοπεριόδου, στην λίπανση, παροχή CO2 και προσοχή στις ποσότητες τροφής...α.. και στην ιχθυοφόρτιση (ακούς Didyme???????:D)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.