PDA

Επιστροφή στο Forum : φυτα σε αμμο???

prodigy
02-10-06, 17:07
παιδια μιας και δεν ξερω σχεδον τιποτα γιασ φυτα θα ηθελα να μαθω αν ζει κανενα σε ενυδρειο με υποστρωμα αμμο(τιποτα ευκολο)????και κατι ακομα με τι φυτο μπορω να καλυψω πληρως μια σπυλια απο πετρες???

ΠΟΠΟ
02-10-06, 18:20
το φυτο που μπορις να βαλεις για να καλυψεις τη σπηλια σου ειναι η Java moss στη περιπτωση που εχεις βεβαια κιχλιδες και να τη βαλεις θα βγει μετα απο λιγο.
τορα τα περρησοτερα ευκολα φυτα μπορουν να μεγαλωσουν σε αμμο
αλλα το πιο ευκολο ειναι το ειδος anubies

prodigy
02-10-06, 18:31
ευχαριστω ΠΟΠΟ θα ψαξω για javva moss ,δεν εχω κιχλιδεσ ουτε καν ψαρια(γ......ω την τυχη μου ακομα ψαχνω)...απλα δεν θελωνα εχω μονο ξυλα και φυτα αλλα μια ωραια σπυλια ποθ εφτιαξα απο πετρες,μονο που δεν μαρεσει ετσι "νεκρη"....

ΠΟΠΟ
02-10-06, 18:36
yparxoyn polla eidη φυτων ολα η java moss ειναι απο το καλιτερο και θα αρεσει πολυ στα ψαρια

prodigy
02-10-06, 18:42
θα προσπαθησω να βρω και θα ενημερωσω για αποτελεσματα!!!!!!!!!

Liolios
02-10-06, 20:45
Οι ανούμπιες είναι μεν εύκολο φυτό, αλλά δεν φυτεύεται ΠΟΤΕ κατευθείαν στο χαλίκι ή στην άμμο γιατί σαπίζει. Δένεται πάνω σε ξύλο ή πέτρες ή σε κάποιο διακοσμητικό τέλος πάντων.
Μεγάλωνει με αργούς ρυθμούς και δεν θέλει άμεσο και δυνατό φως.

Edit: Βγάλε καμμιά φωτό της σπηλιάς για να σου πούμε και καμμιά ιδέα!

Takis
02-10-06, 22:28
Οι ανούμπιες είναι μεν εύκολο φυτό, αλλά δεν φυτεύεται ΠΟΤΕ κατευθείαν στο χαλίκι ή στην άμμο γιατί σαπίζει. Δένεται πάνω σε ξύλο ή πέτρες ή σε κάποιο διακοσμητικό τέλος πάντων.
Μεγάλωνει με αργούς ρυθμούς και δεν θέλει άμεσο και δυνατό φως.

Edit: Βγάλε καμμιά φωτό της σπηλιάς για να σου πούμε και καμμιά ιδέα!
Να ξεκαθαρισουμε κατι.
Απαγορευεται να φυτεψουμε τον βλαστο μεσα στο χαλικι.
Αν ομως βαλουμε μονο τις ριζες και ο βλαστος μεινει εξω, δεν θα παθει τιποτα και μαλιστα θα προχωραει και θα ριχνει ολο και νεες ριζες.

Liolios
02-10-06, 23:37
Σωστός! Δική μου παράλειψη.

prodigy
14-10-06, 13:48
καλησπερα παιδια!!!σκεφτομαι να αγορασω ενα ετοιμο co2 και να βαλω κανα παραπανω φυτο!!!!εχω τωρα δυο ανουμπιες kai 2 hydrofilia(πιο ακριβως ειδος δεν ξερω)και σκεφτομαι να βαλω και τιποτα αλλο αλλα δεν ξερω αν θα εχω προβλημα επειδη δεν εχω υποστρωμα για φυτα κατω απο την αμμο....στο ενυδρειακι την δευτερα θα μπουν και παφερακια!!!!!(μην το γρουσουζεψω παλυ)....με το co2 την παλευω?????και κανα flourish????

caverman
16-10-06, 09:35
Με τόσα λίγα φυτά δεν χρειάζεται CO2.
Καλλίτερα μην βάλεις ψάρια ακόμη και μπες στον κόπο να βάλεις υπόστρωμα για φυτά. Αυτό εάν σου αρέσουν μέτρια και γρήγορα φυτά. Διαφορετικά και όλο το ενυδρείο να γεμήσεις ανούμπιες πάλι το Co2 θα είναι το τελευταίο που θα χρειαστείς.
DIY CO2 δεν σου προτείνω γιατί είναι ασταθές για μακροπρόθεσμη χρήση. Σε περίπτωση που θέλεις να το δοκιμάσεις για την εμπειρία διάβασε στην σχετική κατηγορία DIY πως θα το κάνεις.
Εάν πάλι προσθέσεις αρκετά φυτά αργής ανάπτυξης χωρίς υπόστρωμα θα σου πρότεινα την σειρά της shechem ξεκινόντας με το 1/4 της προτεινόμενης δοσολογίας ανάλογα με τα λίτρα σου.

Φιλικά

Caverman

prodigy
18-10-06, 15:44
ευχαριστω φιλε!!!αλλα θα βαλω το co2 γιατι θελω να βαλω κιαλα φυτα μετριων απαιτησεων....το co2 θα μου επηρεασει καθολου τις παραμετρους του νερου???

gaia
18-10-06, 19:06
Θα κατεβάσει το ph και για να μην έχεις απότομες διακυμάνσεις θα πρέπει να καταφέρεις σταθερή παροχή σε co2.
Kάνε και καμιά αναζήτηση , έχουν γίνει πολλές συζητήσεις πάνω στην κατασκευή και την λειτουργία μιάς DIY CO2 συσκευής.