Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φώτα και άλγη...

CASPER
01-10-06, 10:53
Καλημέρα σε όλους
Πριν μια εβδομάδα έβλα δυο παραπάνω λάμπες στο ενυδρείο μου.
Τις άναψα σταδιακά , μέχρι πριν τρεις μέρες περίπου, που ανάβουν πια δώδεκα ώρες, μαζί με τις άλλες.
Στη λίπανση δεν έχω αλλάξει (ακόμα τουλάχιστο) δοσολογία.

Χθές λοιπόν, παρατήρησα ότι έκανε την εμφάνισή της η φίλη μου η άλγη, στο τζάμι (οι πράσσινες κουκίδες) και σε φύλλα από κάποια φυτά μου.

Τώρα τι κάνουμε????
Τη λίπανση φαντάζομαι ότι δε μπορώ να τη μειώσω, γιατί θα "λείψει" από τα φυτά. Σωστά???
Κάποια ιδέα????

Νιτρικά δεν έχω αυξημένα. Χθες μέτρησα ΝΟ3 και είμαι στο 10.

klaz
01-10-06, 10:58
παρα πολυ βιαστηκες....μια-μια θα μπαινανε,και με διαφορα τουλαχιστο κανα μηνα η μια απο την αλλη,και παρα πολυ αργα να φτασουν τις προβλεπομενες ωρες...πχ να ξεκινησει με 5ωρο αναμμα,την αλλη βδομαδα +1 ωρα κλπ....τωρα......μην τις αφησεις ετσι...θα χειροτερεψει η κατασταση,και θα δεις αλγες που δεν φανταζοσουν οτι υπηρχαν.........πολυ μεγαλη προσοχη μαριλενα.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:smt108:s mt108:smt108:smt108:smt108:smt108

CASPER
01-10-06, 11:10
παρα πολυ βιαστηκες....μια-μια θα μπαινανε,και με διαφορα τουλαχιστο κανα μηνα η μια απο την αλλη,και παρα πολυ αργα να φτασουν τις προβλεπομενες ωρες...πχ να ξεκινησει με 5ωρο αναμμα,την αλλη βδομαδα +1 ωρα κλπ....τωρα......μην τις αφησεις ετσι...θα χειροτερεψει η κατασταση,και θα δεις αλγες που δεν φανταζοσουν οτι υπηρχαν.........πολυ μεγαλη προσοχη μαριλενα.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:smt108:s mt108:smt108:smt108:smt108:smt108 Κlaz, δε μπορώ να τις βάλω μία μία, γιατί είναι και οι δύο στο ίδιο balast, και δεν ανάβει αν δεν είναι και οι δύο πάνω.
Πράγματι όμως βιάστηκα όσον αφορά τις ώρες.....
Οταν τις έβαλα, είδα ότι πράγματι έλειπε περισσότερο φως (καθαρά οπτικά εννοώ). Είδα και κάποια από τα φυτά μου (ειδικά τα κόκκινα) να έχουν πολύ ωραία ανάπτυξη και..... την έκανα την πατατιά μου. Τρέχα τώρα Μαριλένα !!! Τώρα τα ωραία μου φυτάκια, έχουν και άλγη για ντεκόρ!!!
Προς γνώση και συμόρφωση !!!
Θα αρχίσω πάλι απότ την αρχή. Θα τις ανάβω τρεις ώρες για μία εβδομάδα και μετά από 1 ώρα παραπάνω κάθε εβδομάδα.
Ναι???

klaz
01-10-06, 14:20
ναι ετσι ακριβως....εγω παντως επιμενω οτι θα υπαρχει τροπος να αναβεις την 1 λαμπα μονο......!!!!ειναι σημαντικο,και ακομη και αν φτιαξεις το χρονοδιαγραμμα που ανεφερες παραπανω για την νεα φωτοπεριοδο,ΠΑΛΙ θα μπλεξεις με αλγες........ψαξτο λιγο......ζητα καμμια βοηθεια απο το σωτηρη...ολο κατιθα εχεινα σου προτεινει....καλη συνεχεια φιλαρακι απο μενα....:p:p:p:p

Zorba_The_Freak
01-10-06, 14:28
Και εννοείται ότι έχεις CO2 έτσι??

CASPER
01-10-06, 14:55
Ευχαριστώ klaz. Θα προσπαθήσω να βρώ τι πρέπει να κάνω για τη λάμπα

Και εννοείται ότι έχεις CO2 έτσι??
Ναι έχω...

netblues
01-10-06, 17:50
Κlaz, δε μπορώ να τις βάλω μία μία, γιατί είναι και οι δύο στο ίδιο balast, και δεν ανάβει αν δεν είναι και οι δύο πάνω.
Πράγματι όμως βιάστηκα όσον αφορά τις ώρες.....
Οταν τις έβαλα, είδα ότι πράγματι έλειπε περισσότερο φως (καθαρά οπτικά εννοώ). Είδα και κάποια από τα φυτά μου (ειδικά τα κόκκινα) να έχουν πολύ ωραία ανάπτυξη και..... την έκανα την πατατιά μου. Τρέχα τώρα Μαριλένα !!! Τώρα τα ωραία μου φυτάκια, έχουν και άλγη για ντεκόρ!!!
Προς γνώση και συμόρφωση !!!
Θα αρχίσω πάλι απότ την αρχή. Θα τις ανάβω τρεις ώρες για μία εβδομάδα και μετά από 1 ώρα παραπάνω κάθε εβδομάδα.
Ναι???

Δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να βαλεις χωριστα ballast...
Καντο οπως το λες, Μπορεις να προσθετεις 1 ωρα ανα 4-5 μέρες.
Αυξησε και λιγο το διοξειδιο, βοηθαει.

CASPER
01-10-06, 18:59
Δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να βαλεις χωριστα ballast...
Καντο οπως το λες, Μπορεις να προσθετεις 1 ωρα ανα 4-5 μέρες.
Αυξησε και λιγο το διοξειδιο, βοηθαει.
Ευχαριστώ. Αυτό θα κάνω με τα φώτα.
Εχω ΡΗ 6,8 και ΚΗ 6. Είμαι στο όριο δηλαδή βάση του πίνακα. Δεν θα εχω πρόβλημα αν το αυξήσω κιάλλο?