Επιστροφή στο Forum : Νέος ένοικος
Γεια και χαρά.
Χθές μου φέρανε δώρο έναν Ancistrus ο οποίος μετά από προσαρμογή κατέληξε στο ενυδρείο της υπογραφής. Μας χάλασε την συνταγή με τα Ασιατικά ψαράκια αλλά είναι αρκετά όμορφη (Θυληκιά πρέπει να είναι, χωρίς μουστάκια). Το μέγεθος της είναι 4-5 εκατοστά. Αμέσως πήγε και χώθηκε κάτο από το ξύλο.
Τι λέτε θα έχει πρόβλημα με τα υπόλοιπα ψαράκια μου?
Υ.Γ. Μήπως να πω στα φιλάράκια μου τωρα που μου πήραν τον ancistrus να μου πάρουν κι ένα ενυδρειο να τον στεγάσω?? :P
Carebean pirate
27-09-06, 14:29
Θυληκιά πρέπει να είναι, χωρίς μουστάκια
Είσαι σίγουρος ότι είναι θυληκό άγκιστρους..? Νομίζω ότι τα αρσενικά έχουν μεγάλα μουστακια και τα θυληκά μικρότερα.....Μπορεί να μην είναι άγκιστρους.....
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τα άλλα ψάρια.....;)
Τα θηλυκα βγαζουν μικρα μουστακια σε αρκετα προχωρημενη ηλικια.
ancistrus είναι. Επιβεβαιωμένω απο το μαγαζί αλλα και απο φωτογραφίες που βρήκα στο δίκτυο.
Επίσης είναι αρκετά μικρο γύρω στα 4 εκατοστά.
Για να μήν λέτε τίποτα φαντάζομαι ότι δεν έχω πρόβλημα.
Όπως το είπες και εσύ:δεν κολλάει σε Ασιατικό βιότοπο.Πάντως δεν θα έχει πρόβλημα.
Τον τσάκωσα!!! Αυτός είναι.... Οι φωτογραφίες είναι άθλιες αλλά μολις πλησίαζα στο τζάμι για φωτογραφία εξαφανιζόταν στην ασφάλεία της τρύπας του κάτω από το ξύλο.
έχει ένα άσπρο περιγραμμα στο πίσω και πάνω πτερύγιο του το οποιο δεν φαινεται στις φωτογραφίες. Τελικά τι ancistrus έχω? Ψάχνω ψάχνω αλλά δεν μπορω να καταλάβω.
Ancistrus L309 (http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=1665)
Το άσπρο-διαφανές περίγραμμα στην ουρά και στο ραχιαίο το έχουν όλα σχεδον τα μωρά Ancistrus.Φεύγει όμως καθώς το ψάρι ενηλικιώνεται και αποκτά το τελικό του μέγεθος.Υπάρχουν Ancistrus που έχουν μόνιμο άσπρο περίγραμμα στα πτερύγια αλλά αυτό είναι διαφορετικό και στο σχήμα αλλά και στο χρώμα από αυτό που έχει ο δικός σου.Ο δικός σου έχει άσπρο που είναι περισσότερο προς τις σκληρές ακτίνες της ουράς και λιγότερο στο κέντρο της και αντίστοιχα στο ραχιαίο το άσπρο είναι περισσότερο στη σκληρή ακτίνα του ραχιαίου και λιγότερο καθώς πηγαίνουμε προς τα πίσω.Αυτό το είδος του άσπρου είναι προσωρινό και θα φύγει με την ηλικία.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.