Επιστροφή στο Forum : CO2 και PH
Μολις εφτιαξα στο νεο μου ενυδρειο συστημα co2 με φιαλη 5 λιτρα απο βαρελι μπυρας και ενα ph controller weirpro.Η ερωτηση ειναι , εχω ph 7.3 αν βαλω τον controller να μου το κανει 6,8 ή 7 θα ειναι ΟΚ? Οι αλλες μετρησεις μου ειναι GH 8 - KH3-4 . Το ενυδρειο εχει μεσα 10 καρδιναλια και το ετημαζω για δισκους.
Μολις εφτιαξα στο νεο μου ενυδρειο συστημα co2 με φιαλη 5 λιτρα απο βαρελι μπυρας και ενα ph controller weirpro.Η ερωτηση ειναι , εχω ph 7.3 αν βαλω τον controller να μου το κανει 6,8 ή 7 θα ειναι ΟΚ? Οι αλλες μετρησεις μου ειναι GH 8 - KH3-4 . Το ενυδρειο εχει μεσα 10 καρδιναλια και το ετημαζω για δισκους..η βελτιστη παροχη co2συμφωνα με την ''ιερα βιβλο'' ειναι ph6,6 με kh 4.(εκει εχεις 30ppm που ειναι το max).αν θελεις να χαμηλωσεις το πεχα,θα το κανεις παρα-μα παρα πολυ αργα......:rolleyes:
αν θελεις μεσω της α.ο(που λογικα διαθετεις..)ριξε λιγο ακομη(3 βαθμους) τη gh.
Δεν εχω Α.Ο απλα αγοραζω απιονισμενο απο ενα εργοστασιο σε κανιστρες των 25 λιτρων το gh το κατεβαζω σιγα σιγα με τις αλλαγες νερου και το ph επεισης.
τοτε εισαι οκ.μακροπροθεσμα ομως παρε μια οσμωση να ησυχασεις και απο το κουβαλημα.......:rolleyes:;)
ειναι στο προγραμμα η αγορα της ΑΟ αλλα το παω αργα γιατι εχω βγει εκτος προυπολογισμου
ετο παω αργα γιατι εχω βγει εκτος προυπολογισμουοπως ολοι μας.......:D:D:D
Κατεβασα το ph 6,8 με το co2 αλλα και το kh τωρα ειναι 3 να βαλω τιποτα σοδα να το ανεβασω. Το gh εχει να κανει τιποτα με το ph ή δεν εχει σχεση η γενικη σκληροτητα? Δεν θελω να βαλω τιποτα χημικα ακομα και τη σοδα θελω να την αποφυγω.
To Gh δεν επηρεαζει το Ph..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.