Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για Labidochromis caeruleus...

Maverick
22-09-06, 15:13
Καλησπέρα σε όλους!

Σκέφτομαι να βάλω σε ένα παλιό 90λιτρο 4 Labidochromis caeruleus (ή yellow labs) σε αναλογία 3f-1m όπως μου είπαν... Το θέμα είναι ότι τα μικρά άτομα που πουλάνε στα μαγαζιά δεν έχουν τα κλασσικά σημάδια που βοηθούν στην αναγνώριση του φύλου (μάυρες γραμμές σε ραχιαίο και εδρικό πτερύγιο)... Ξέρετε κάποιον άλλον τρόπο για την αναγνώριση του φύλου των νεαρών ψαριών??? Η θα το πάω στην τύχη και αν το πετύχω παίζω και ένα τζόκερ...? ;-)

Ευχαριστώ

Takis
22-09-06, 16:15
αν το πετύχω παίζω και ένα τζόκερ...? ;-)

;) :D

malawi
22-09-06, 17:36
Καλησπέρα σε όλους!

Σκέφτομαι να βάλω σε ένα παλιό 90λιτρο 4 Labidochromis caeruleus (ή yellow labs) σε αναλογία 3f-1m όπως μου είπαν... Το θέμα είναι ότι τα μικρά άτομα που πουλάνε στα μαγαζιά δεν έχουν τα κλασσικά σημάδια που βοηθούν στην αναγνώριση του φύλου (μάυρες γραμμές σε ραχιαίο και εδρικό πτερύγιο)... Ξέρετε κάποιον άλλον τρόπο για την αναγνώριση του φύλου των νεαρών ψαριών??? Η θα το πάω στην τύχη και αν το πετύχω παίζω και ένα τζόκερ...? ;-)

Ευχαριστώ

συνηθως τα αρσενικα εχουν μαυρα πτερυγια απο αρκετα μικρα... (ξερω απο δικες μου γεννες)

οποτε εχεις πολλες πιθανοτητες να βρεις αρσενικο..

το θεμα κατα τη γνωμη μου ειναι στα θυληκα...

μπορει μετα απο καιρο να αποδειχθει οτι ηταν αρσενικα

ενα αλλο θεμα που θα βρεις μπροστα σου μετα νομιζω πως ειναι τα λιτρα... νομιζω ειδικα αν γεννησουν θα χρειαστεις μεγαλυτερο χωρο αν οχι απο την αρχη

γαυρος
22-09-06, 19:51
συνηθως τα αρσενικα εχουν μαυρα πτερυγια απο αρκετα μικρα... (ξερω απο δικες μου γεννες)

οποτε εχεις πολλες πιθανοτητες να βρεις αρσενικο..
θα αρχισω τις δαγκωνιες malawi.:smt036:smt079:smt021

δεν υπαρχει τροπος να βρεις το φυλο, μονο οταν αρχισουν να κανουν...τρελιτσες.
αυτο θα συμβει στους 4 με 5 μηνες απο τη γεννηση.
και φυσικα τα θηλυκα κανουν μπαμ οταν συμβει.

ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ...

χρονια χομπιστες με malawi, αδυνατουν να ξεχωρισουν το φυλο!!!

Maverick
22-09-06, 21:36
Οπότε διαλέγω τέσσερα με το... ένστικτο και βλέπω, αν χρειαστεί θα ανταλλάξω κανένα... Με τα λίτρα δε θα έχω πρόβλημα, γιατί δε θα κρατήσω μικρά στο ενυδρείο. Όσα μεγαλώνουν θα τα δίνω (σε μέλη ή σε κανένα πετσοπ) ή θα τα μεταφέρω σε άλλο ενυδρείο...;-)
Όταν καταλάβω, θα σας πω τι πήρα...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!:-)

γαυρος
22-09-06, 22:02
αν εχεις τυχη διαβαινε...

λαχειο ειναι.

ισως ιιιισως λεω, :rolleyes:
απο μια γεννα τα μικροτερα σε μεγεθος...αλλα μην κρεμαστεις σαυτο.
μπορειναναι κακοταισμενα η μιζερα στο φαι...

οποτε :cool::cool::cool::cool: