Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Νερό από Γεώτρηση

John T
21-09-06, 13:32
Γεια σας παιδιά,
πρόσφατα ένας φίλος ανακάλυψε μία νέα πηγή νερού από γεώτρηση. Είναι σίγουρο ότι το νερό έχει έρθει σε επαφή με λιπάσματα λόγω των γύρω κτημάτων αλλά παρ' όλ' αυτά είναι (σύμφωνα με τους χημικούς) πόσιμο.
Ίσως αργότερα παραθέσω τη χημική ανάλυση.

Μπορεί αυτό το νερό να το χρησιμοποιεί για ενυδρειακή χρήση; Αν ναι, χρειάζεται επεξεργασία με αντιχλώριο;

PascM
21-09-06, 13:39
Το οτι είναι πόσιμο δεν ξέρω αν σημαίνει οτι είναι και 100% κατάλληλο για ενυδρειακή χρήση! Όμως κάποιες τιμές από την χημική ανάλυση πιστεύω θα βοηθούσαν, φυσικά καλο είναι να πεις και για τι είδους ψάρια θέλεις να το χρησιμοποιήσεις?!

lasal
21-09-06, 13:44
Ίσως αργότερα παραθέσω τη χημική ανάλυση.
Ισως αυτό σε βοηθήσει στο θέμα της χημικής ανάλυσης
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=10611&highlight=%E1%ED%DC%EB%F5%F3%E7

Pritanis
21-09-06, 13:46
αν δεν δεις τη χημικη αναλυση ΟΧΙ...... Εγω που ειδα τη χημικη αναλυση απο τη δικια μου γεωτρηση (300 μετρα βαθος) εφριξα..... Τα νιτρικα που ειχε το καθιστουσε αχρηστο για ενυδρειο...... Αλλωστε τα λιπασματα προκαλουν σιγουρα αυξημενα νιτρικα .....

John T
21-09-06, 14:12
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη γρήγορη ανταπόκριση.

Ο φίλος μου τώρα στήνει το ενυδρείο του και ακόμα δεν έχει αποφασίσει για τα ψάρια (σίγουρα θα είναι μη απαιτητικά και δεν θα είναι απαραίτητη η Α/Ο).
Από τη χημική ανάλυση που με παρέπεμψες lasal δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα αλλά θα του τη ζητήσω για να την επισυνάψω.

Tolis
21-09-06, 18:02
Μην εχεις πολλες ελπιδες παντως, οπως ειπε κι ο Πρυτανης αν ειναι κοντα σε γη που λιπαινεται, θα εχει σιγουρα απαγορευτικες τιμες νιτρικων και φωσφορικων

alan boy
21-09-06, 19:16
εγω παντως διατηρουσα 2πακου για 6 χρονια με νερο μονο απο γεωτρηση.τιποτα αλλο.βεβαια ουτε ξερω τη συσταση του.
ειχαν γινει 45ποντους και 4,5κιλα το ενα.

Pritanis
21-09-06, 19:51
Ωρες ωρεσ....... Δεν ειπαμε οτι το νερο γεωτρησης απαγορευεται..... Αλλα οτι το νερο γεωτρησης δεν ειναι και απαραιτητα καθαρο.......

caverman
22-09-06, 09:36
Χάρην πληρότητας να προσθέσω ότι από μόνη της η χημική ανάλυση δεν επαρκεί και πρέπει να ακολουθήσει και ανάλυση από μικροβιολογικό εργαστήριο (για το πόσιμο). Από αυτήν θα εξαρτηθεί η ανάγκη η όχι χρήσης UV εάν το νερό περιέχει και παθογόνους μικροοργανισμούς. Αυτό επειδή συνήθως από μικρές γεωτρήσεις το νερό δεν οδηγείται σε δεξαμενές για να υποστεί χλωρίωση.
Επιπλέον οι απαραίτητες χημικές αναλύσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 σε διαφορετικές εποχές του έτους για να είναι κάποιος σίγουρος για την σταθερότητα της σύστασης των υπόγειων υδάτων...