PDA

Επιστροφή στο Forum : Πριγκιπικες Αναζητησεις !!!


hobbyman
19-09-06, 09:07
Μετά από ένα 4μηνο περίπου ασχολίας με χρυσόψαρα, την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα τον πρώτο μου μονομάχο. Τον Πρίγκιπα (ονομασία της κόρης μου. Που θα πάει θα την περάσει αυτή την ηλικία :p ).

Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω όλους στο φόρουμ γιατί διαβάζοντας εχθές σχεδόν ΟΛΑ τα θέματα, έμαθα πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσα. Όπως π.χ αυτές οι φυσαλίδες (εικόνα 3) στη μια γωνία του ενυδρείου ΔΕΝ είναι βρωμιά αλλά φωλιά (Please Μην γελάτε οι μυημένοι)!!!

Το νέο μέλος της οικογένειας το έχω σε ένα ενυδρείο 8 lt τετράγωνο (20χ20χ20) με απλό φίλτρο, χαλίκι κάτω με ένα ψεύτικο (ο θεός να το κάνει) κοράλλι και μερικά όστρακα (τα έχω πάνω από 3 μήνες στο ενυδρείο). Έμαθα εχθές και το κόλπο με το καθρεφτάκι για flare και τον είδα για 1η φορά σε όλο του το μεγαλείο. Όλα αυτά φαίνονται στην εικόνα 3. Ο φιλαράκος φαίνεται πολύ χαρούμενος,

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :

Τελικά πόσο φαί να του δίνω (blood worms αποξηραμένα) 4-5 ακόμα και 2 φορές την ημέρα (έτσι μου είπαν στο κατάστημα) ή 3-4 μία φορά όπως αν θυμάμαι καλά διάβασα εδώ
Χρειάζεται να βάλω θερμόμετρο και πιθανόν και θερμάστρα ?????
Τι φυτά προτείνεται δεδομένου του είδους αλλά και του μεγέθους του ενυδρείου ?
Και από παρέα (όχι μόνο γυναίκες… γενικότερη παρέα.. φιλαράκι/α)??? μοναχούλης θα είναι ο κακομοίρης. Έστω ένα κάτι τις να μην αισθάνεται τελείως μόνος του ???? δυστυχώς προς το παρόν δεν μπορώ να πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο.
μπορείτε να με βοηθήσετε στο τι είδος είναι ο μονομάχος μου. Αν κατάλαβα καλά από παρόμοιες φωτογραφίες πρέπει να είναι veiltail (ελπίζω να μην το σκότωσα)
Αν προσέξατε στις φωτογραφίες (ειδικότερα στις 1&2) το παλικάρι έχει ειδικότερα στο τελείωμα τις ουράς άσπρη απόχρωση σχεδόν διάφανη. Αντίστοιχα άσπρες περιοχές έχει και στο κάτω πτερύγιο αλλά και στη μουσούδα. Αυτό έχει να κάνει με διαβάθμιση του χρώματος λόγω των διαφόρων αναπαραγωγών ή είναι καμιά αρρώστια ??? ή σημάδια γήρατος ???Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να μην σας κούρασα πάρα πολύ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

HobbyMan

Tolis
19-09-06, 09:24
Καλωσορισες

Καλα τα εχεις κανει μεχρι στιγμης. Καλο θα ειναι να βγαλεις τα κοχυλια αμεσα, μιας και σκληραινουν το νερο. Βγαλε και το πλαστικο κοραλι, δεν εχει καμμια θεση σε ενα ενυδρειο γλυκου νερου - θα δειχνει πολυ καλυτερα αισθητικα με μερικα αληθινα φυτα. Αυτο το τετραγωνο πραγμα ψηλα ειναι φιλτρακι?

hobbyman
19-09-06, 09:42
Tolis ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το τετραγωνο που βλέπεις όντως φίλτρο είναι χεχεχε
Το κοράλι είναι πέτρινο αλλα θα πεταχτεί έτσι και αλλιώς. Τι είδη φυτών να βάλω ?? θα πρέπει να αλλάξω και το χαλίκι που έχω κάτω με κάτι άλλο ή όχι ?

Zorba_The_Freak
19-09-06, 09:57
Ο λεβέντης σου είναι υπέροχος :smt109 :smt109 :smt109

Για φυτά, εγώ θα εβγαζα οπωσδήποτε το μπλέ χαλικάκι (αν με ΄φηνε η κόρη μου βέβαια :p) θα έβαζα κάποιο πιο φυσικό και ίσως ένα μικρό ξύλο με μια ανούμπια δεμένη. Και λίγο κερατόφυλλο να επιπλέει.

Και μια ερώτηση: το φίλτρο τι μάρκα και μοντέλο είναι? Πόσο και από πού το πήρες?

Xotikouli
19-09-06, 10:01
Καλώς ήρθες!

Το χρώμα (αν και δεν είναι πολύ καθαρές οι φωτο) μου φαίνεται μάλλον φυσιολογικό.

Θα σου πρότεινα να βγάλεις τα διακοσμητικά και το μπλε χαλίκι και να βάλεις φυσικό χαλίκι και κάποιο/α αληθινά φυτά. Για τα φυτά ρίξε μια ματιά και εδώ (http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=4537). Ένα πολύ όμορφο ενυδρειάκι με τέτοιου τύπου διακόσμηση θα δεις εδώ (http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Parousiaseis/par_sgu.htm). Δεν είναι πιο όμορφο το φυσικό περιβάλλον? Πίστεψέ με, ο μονομάχος σου θα το εκτιμήσει πολύ!

Επίσης πολύ βασικό: βλέπω σωστά ότι δεν έχεις καπάκι? Αν ναι, φρόντισε να βάλεις άμεσα! Αν δεν θέλεις να βρεις τον φίλο σου στο πάτωμα... (Πηδάνε έξω χωρίς καπάκι)

Ο θερμοστάτης θα χρειαστεί οπωσδήποτε (επομένως και θερμόμετρο για να ξέρεις που βρίσκεσαι). Ρύθμισέ τον περίπου στους 26. Εκτός και αν βρίσκεται σε σημείο που δεν πέφτει η θερμοκρασία πιο κάτω τον χειμώνα.

Όσο για την παρέα... Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μένουν μόνα τους. Και επειδή δεν είναι και πολλά τα λίτρα σου, θα έλεγα να τον αφήσεις μόνο του. (Εκτός αν θέλεις να βάλεις καμια Caridina japonica ή apple snail).

hobbyman
19-09-06, 10:03
Thanks για τα σχόλια Zorba

Για το φίλτρο μπορώ να σου φώσω πολύ λεπτομερείς πληροφορίες !!!
Δεν έχω ιδέα τι μάρκα είναι, πόσο ακόμα την τιμή του (:confused: )γιατι το έκαναν δώρο στην κόρη μου (όλο το ενυδρείο) πριν από 4-5 μήνες.

:smt102

Zorba_The_Freak
19-09-06, 10:08
Thanks για τα σχόλια Zorba

Για το φίλτρο μπορώ να σου φώσω πολύ λεπτομερείς πληροφορίες !!!
Δεν έχω ιδέα τι μάρκα είναι, πόσο ακόμα την τιμή του (:confused: )γιατι το έκαναν δώρο στην κόρη μου (όλο το ενυδρείο) πριν από 4-5 μήνες.

:smt102

Ησουν πολύ αναλυτικός ευχαριστώ :p

Δεν γράφει τίποτα επάνω?

hobbyman
19-09-06, 10:13
Ευχαριστώ πολύ Xotikouli για τις πληροφορίες

όσον αφορά στο


Επίσης πολύ βασικό: βλέπω σωστά ότι δεν έχεις καπάκι? Αν ναι, φρόντισε να βάλεις άμεσα! Αν δεν θέλεις να βρεις τον φίλο σου στο πάτωμα... (Πηδάνε έξω χωρίς καπάκι)


Ευτυχώς έχει καπάκι (τζάμι και για αυτό δεν φαίνεται) με 1-2 εκατοστά κενό να παίρνει αέρα ο φιλαράκος. Πάντως thanks anyway.

BobbyMan

ΥΓ : και τα Links πολύ χρήσιμα επίσης

Mariel
19-09-06, 10:28
καταρχην καλως μας ηρθες:p !θα συμφωνησω με ο,τι ειπαν τα παιδια.
ο μονομαχος σου ειναι veiltail red butterfly(δηλαδη το μισο πτερυγιο ειναι κοκκινο το μισο διαφανο,εξου και η διαφοροποιηση του χρωματος στην ουρα,ιδανικα αυτη θα επρεπε να υπαρχει σε ολα τα πτερυγια)

σκουληκια ναι,3-4 την ημερα ειναι μια χαρα.

θερμοστατης οπωσδηποτε ;)

hobbyman
19-09-06, 10:56
Ευχαριστώ Mariel,
και όντως έχει την απόχρωση αυτή σε όλα τα πτερύγια !!!!

Τι μαθαίνει κανείς......... :confused:

tsikis
19-09-06, 13:45
Τι μαθαίνει κανείς......... :confused:

Kαι τί έχεις ακόμη να μάθεις..+-4 +-4

Κάλώς ήρθες φίλε μου στην παρέα μας.... -+5

melitropos
19-09-06, 14:34
μου αρεσει γιατι εχει ενα μοντερνο υφος το τοπιο...εχω εναν ιδιο μονομαχο αλλα εντελως πορφυρο...
καλως ηλθες στην παρεα μας:smt006

crazyio
19-09-06, 15:12
:smt023 πολύ όμορφος ο μονομάχος σου ....
για την διακόσμηση πιστεύω πως τα παιδία ήταν κατατοπιστικότατα ....
Όσο για το φίλτρο .... τυχαίνει να έχω 3 ίδια τέτοια στους δικούς μου μονομάχους ...
δυστυχώς δεν γράφει τίποτα απολυτος πάνω ούτε λίτρα ανα ώρα ούτε μάρκα ουτε τίποτα .....
Παντος είναι πολύ αποτελεσματικό φίλτρο για μικρά ενυδρειάκια όπως αυτό μια και δεν ρίχνει το νερό μέσα αλλά απο πάνω σαν καταράκτης .... με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί ροή νερού που ενοχλέι τους μονομάχους ...

Πληροφοριακά εγώ τα φίλτρα αυτά τα είχα πάρει απο Αθήνα .... 11 ευρω το ένα ..
Το μαγαζί δεν το αναφέρω για να μην φανεί σαν διαφήμηση ... όποιος θέλει πληροφορίες ΠΜ ..... ;)

hobbyman
22-09-06, 11:35
Όντως δεν γράφει απολύτως τίποτε το φίλτρο....

Προχθές που πήγα πάλι στο ψαρομάγαζο (ένα εξειδικευμένο με ψάρια στην Αγ. Παρακευή) είδα πως η τιμή ήταν περίπου τόσο γύρω στα 11-13 €.

αααααα... αγόρασα και ένα φυτάκι όπως με προτρέψατε ... ενα anubia ...:smt023

τά έκανα λίγο :smt013 μέχρι να το στερεώσω κάτω ... αλλα τελικά ο φιλαράκος μου φαίνεται πολύ χαρούμενος ... σε λίγες μέρες θα βάλω ακόμα μία ή κάπποιο άλλο φυτάκι ...

Δεν το πίστευα πως μέ μόλις ένα φυτάκι μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ όλο το ενυδρείο .... Σκέψου να βάλω κι άλλο !!! νιεχ νιεχ νιεχ !!!

Θα βγάλω και φωτογραφίες νέες να σας δείξω να μου πείτε τη γνώμη σας.

Και μια μικρή ερωτησούλα : μου έχει μέινει φαί από χρυσόψαρα σε νιφάδες, να δίνω στον "κολητό" μια στο τόσο για αλλαγή ή όχι ?????

Άντε και μία 2η : αν αποφασίσω να πάρω ένα λίιιιιιιγο μεγαλύτερο ενυδρείο (μπας και βάλω ακόμα ένα τσαράκι μέσα) να προτυμήσω μεγαλύτερο σε ύψος ή σε πλάτος ?????? και πόοοοσο λίγο πιο μεγάλο ???? (τώρα 20χ20χ20)

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.....

pet
22-09-06, 13:48
Φίλε μου, βλέπω να έχεις κολλήσει την αρρώστια "ενυδρείο", σιγά σιγά η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη, το λίιιιγο πιο μεγάλο ενυδρείο, σε κανά χρόνο θα είναι 300λτ. Στο λέω από πείρα, έτσι ξεκινάει η μόλυνση, με ένα μονομάχο και μια ανούμπια.
Επίσης θα σου πω ( είναι θέμα χαρακτήρα), ο δικός μου δεν θέλει κανέναν, στα 60 λτ, δε συζητάω τί θα γινόταν στα 20λτ. Οπότε μην πάρεις οποιοδήποτε άλλο ψάρι, αν δεν έχεις εναλλακτική που θα το βάλεις αν το αρχίσει στο κυνήγι. Άλλοι μονομάχοι είναι πιο δεκτικοί.
Σε σχέση με την τροφή, εκτός από αποξηραμμένο σκουλήκι, δοκίμασε Attison betta pro, είναι πολύ καλή, και φυσικά κατεψυγμένο σκουλήκι, που είναι πολύ καλύτερο. (όχι καθε μέρα όμως, μια φορά τη βδομάδα)

Τον δικό μου τον ταίζω και κανά κουνούπι άμα βρω, ζωντανή αρτέμια, grindals ζωντανά. Είναι λίγο υπερβολή όλα αυτά, από την άλλη όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και τον κρατάει σε εγρήγορση, γιατί αναγκάζεται να ψάξει την τροφή του.
Ζωντανές τροφές, (αν σου φαίνεται καλή ιδέα) μπορείς να βρεις στο σύλλογο. Και κανά κλάδεμα, (ίσως το Σάββατο αν προλάβω θα φέρω κι εγώ μια σακούλα), σίγουρα θα υπάρχει.

Αυτά, κι αν πας στο σύλλογο προσοχή! Είναι εξαιρετικά εθιστικό.

hobbyman
27-09-06, 09:54
Τον δικό μου τον ταίζω και κανά κουνούπι άμα βρω, ζωντανή αρτέμια, grindals ζωντανά. Είναι λίγο υπερβολή όλα αυτά, από την άλλη όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και τον κρατάει σε εγρήγορση, γιατί αναγκάζεται να ψάξει την τροφή του.


κουνούπι ? κουνούπι ... κουνοιυπένιο ???? κουνούπι ΖΖΖΖ ΖΖΖΖ φαπ .. σε σκότωσα καταραμένο ... πάρτο ψαράκο και φάτο ??????

ή καλιεργούμενα (:confused: ) σε ειδική συσκευασία κλπ κλπ κλπ

Θα με τρελένετε τελειώς εσείς εδωμέσα !!!!!!!!

Maverick
27-09-06, 10:13
Υπάρχουν και συσκευασμένες νύμφες κουνουπιών (σε freeze-dried μορφή αλλα και κατεψυγμένες) οι οποίες έχουν πολή καλή θρεπτική αξία και οι μονομάχοι τις τρώνε με μεγάλη όρεξη. Είναι μάλιστα πολύ καλές για conditioning (πρετοιμασία) πριν το ζευγάρωμα.
Αλλά και ένα ζωντανό κουνουπάκι που θα κουνιέται στην επιφάνεια, δε θα τον χαλάσει καθόλου τον μονομάχο σου...;-) Εγώ δεν έχω ρίξει ποτέ, αλλά μία μύγα που είχε πέσει μέσα από μόνη της, δεν έμεινε ολόκληρη για πολλή ώρα...

hobbyman
27-09-06, 10:35
Μήπως να τον αμολάω ελεύθερο τα καλοκαίρια (όσα βγάλει) να κάνω οικονομία και στα αντι-κουνουπικά ???? :smt038 :smt119 :smt026 :smt021

ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΦΡΟΡΑ ΑΠΟ ΤON HobbyMan !!!

χαχαχαχαχαχαχ

Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες !!!

Maverick
27-09-06, 10:53
lol :D

Πάντως αρκετά είδη ψαριών (όπως το Gambusia affinis ή "κουνουπόψαρο") έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιοχές όπου μαστίζει η ελονοσία για τον έλεγχο των πληθυσμού των κουνουπιών... Συνήθως βέβαια υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στα οικοσυστήματα από την εισαγωγή ξένων ειδών σε αυτά...

crazyio
27-09-06, 15:37
και εγώ τάιζα με κανένα κουνούπι απο αυτά που σκότωνα το καλοκαίρι (αυτά τα ενοχλητικά που τρυγυρνάνε πάνω απο το κεφάλι σου και κατεβάζεις καντήλια )
νομίζω πως κάποις όμως μου είχε πει να μην το κάνω αυτό λογό του οτι μπορεί να μεταφέρουν κάποια ασθένεια ..
απο τότε δεν ξανα τάισα κουνούπι....
αν ισχύει αυτό ή οχι δεν ξέρω ακριβώς ...

Maverick
28-09-06, 18:05
Γενικά οι ζωντανές τροφές μπορεί να μεταφέρουν ασθένειες, γιαυτό είναι προτιμότερο να τις προμηθευόμαστε από κάποιο πετ σοπ ή γενικά να τις καλλιεργούμε μόνοι μας σε - σχετικά - ελεγχόμενες συνθήκες, και να μην τις παίρνουμε από λίμνες και άλλα μέρη που δεν είμαστε σίγουροι... Παρολαυτά, καμία φορά υποκύπτουμε στον πειρασμό...

deMetrIs
28-09-06, 18:17
μπορεις να εχεις ζωντανες νυμφες κουνουπιων ... βγαζεις ενα κουβα με νερο (καταπροτημησει ενυδρειου) βαζεις κανενα φυτο για να επιμπλεει (για να μπορεσουν οι κυριες κουνουπες να αφησουν τα αυγα τους στο νερο) και σε λιμες μερες θα εχει ετοιμη ζωντανη τροφη !;)

hobbyman
02-10-06, 10:09
Το Σάββατο πάντως … τον τάισα ένα μυγάκι … πω πω .. το ξεκατίνιασε … μια χαψιά έγινε :smt110 … χχαχαχχα

Κάτι άλλο που κάνω σε καθημερινή βάση είναι να του ρίχνω το φαΐ (dried bloodworms) κοντά στο φίλτρο… έτσι ώστε ο κυματισμός και το ρεύμα που δημιουργείτε να κάνει τους μεζέδες «κινούμενους» και τον φίλο μας να παίρνει μία μικρή γεύση από κυνήγι (λέμε τώρα)

Mariel
02-10-06, 10:56
οντως,τους αρεσει πολυ η κινηση και τους τραβα την προσοχη.γι'αυτο καποια μικρα τρωνε μονο αρτεμιες ;)

hobbyman
04-10-06, 12:19
Ναμαστε λοιπόν με νέες φωτογραφίες από το μικρό μου ενυδρείο με αρκετές προσθήκες … έχουμε λοιπόν και λέμε …

1) φόντο ---> σκούρο μπλε πλαστικό (ιδέα από κάποιον στο φόρουμ)
2) φυτά ---> 1 anubia, java moss και το 3ο μάλλον φακί είναι (σωστά?)
3) φιλαράκι ---> cardinoula japonicoula … η αλλιώς Samantha (κάτσε καλά!!!) αν και για αρσενικό το κόβω J

Ο πρίγκιπας (βλέπε μονομάχος) τα πάει περίφημα… μετά από τις προσθήκες άρχισε πάλι να φτιάχνει φωλιά κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα…

Όσον αφορά τη συμβίωση με τη Σαμάνθα … στην προσαρμογή είχε τρελαθεί !!!! έκοβε συνέχεια βόλτες γύρω από το σακουλάκι … όταν την έβαλα μέσα στο νερό την κυνήγησε για κάνα μισάωρο αλλά μετά μια χαρούλα… 3 μέρες είναι μαζί και ο καθένας στον κόσμο του.

Το άτιμο το θυλικό (η amano) ενώ πρέπει να φέρω 10 βόλτες το ενυδρείο (και είναι μόλις 8 λ) για να δω που είναι εχ8ές μόλις πήρα τη φωτογραφική στο χέρι … πήρε θέση η κυρία … ήμαρτον !!!!!!!!

Πως σας φαίνονται οι αλλαγές (προσθήκες) ??? η εν γένει εικόνα του ενυδρείου βελτιώθηκε ??? Οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις – παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

HobbyMan

ΥΓ : από ότι βλέπετε κόλλησα μάλλον και εγώ σιγά σιγά το μικρόβιο, όπως κάποιος φίλος είχε προβλέψει… τώρα ψάχνομαι για λίγο μεγαλύτερο (15-20 λίτρα)

Zorba_The_Freak
04-10-06, 12:30
Ωραίο το έφτιαξες.

Μια παρατήρηση μόνο. Το κοχύλια, αν είναι αληθινά, πρέπει να φύγουν γιατί θα σου ανεβάσουν την σκληρότητα.

Οσο για τα 15-20 λίτρα που ψάχνεις, αν "ανεβαίνεις" με τόσο μικρά βήματα σε βλέπω σύντομα με 53 ενυδρεία :p

DimmyF
04-10-06, 13:25
το 3ο μάλλον φακί είναι (σωστά?)

Φακή δεν είναι σίγουρα, αλλά για να μην πω κ βλ@...α ασε να μας πουν πιο έμπειροι. Φακή εννοούμε τη Lemna Minor (http://www.rook.org/earl/bwca/nature/aquatics/lemna.html) ε?

hobbyman
04-10-06, 13:48
Φακή δεν είναι σίγουρα, αλλά για να μην πω κ βλ@...α ασε να μας πουν πιο έμπειροι. Φακή εννοούμε τη Lemna Minor (http://www.rook.org/earl/bwca/nature/aquatics/lemna.html) ε?

Μωρέ έχει και καμιά 10ριά τέτοια μικρούλια αλλά νόμιζα ότι΄γίνονται σαν τα μεγάλα όταν μεγαλώνουν !!!! :confused: :confused: :confused:

deMetrIs
04-10-06, 14:31
πολυ ωραιο το καινουριο σπιτι του μονομαχου σου!
ελπιζω να ελεξε οτι εβαλες μεσα με ακουαφορτε (κανει και το κεζαπ...) γιατι αν αυξανουν την σκληρωτητα ο μονομαχος σου δεν θα ειναι ευχαριστημενος...

Mariel
04-10-06, 23:32
πολυ ωραιο το ενυδρειο σου!ειμαι κι εγω υπερ των πιο "φυσικων" διακοσμητικων,αλλα κατα τ'αλλα ειναι πολυ ομορφο και ειμαι σιγουρος οτι ο μονομαχος σου κι η Σαμανθα θα λατρεψουν το νεο τους σπιτι:smt016

pet
06-10-06, 13:26
Λοιπόν, από τη φώτο δεν μπορώ να καταλαβω αν είναι caridina japonica ή ghost! Αν κάνεις μια αναζήτηση ghost schrimp θα βρεις φωτογραφίες. Μοίαζουν πολύ, και στα πετ σοπ τις πουλάνε με το ίδιο όνομα. Είχα πάρει δύο από αυτές και μια νύχτα... ΤΣΑΑΑΚ! πάει η ουρά του μονομάχου. Του φάγανε τη μισή ουρά. Έφριξα.
Το πάθημα μάθημα, ούτε σαλιγκάρι δεν βάζω από τότε, ποτέ δε ξέρεις...
Λένε ότι τρώνε και μικρά ψαράκια ...Evil...

hobbyman
09-10-06, 10:05
Είχα πάρει δύο από αυτές και μια νύχτα... ΤΣΑΑΑΚ! πάει η ουρά του μονομάχου. Του φάγανε τη μισή ουρά. ...

Και αν γίνει το ανάποδο ????????
και ξαφνηκά .... παφ............ και εξαφανίστηκε... πάει η γαριδούλα .. άφαντη !!!!!!! τι μπορεί να έγινε ????? δεν υπάρχει ούτε ίχνος !!!!:confused: :confused: :confused:

και μην αρχίσετε πως έχει κρυφτεί γιατί έχω ψάξει τα πάντα (τα όποία δεν είναι και πολλά λόγω μόλις 8 λιτρων).

Υπάρχει περίπτωση να την έφαγε ο άλλος ο μούργος ?????

γμτο .. τι άλλο να βάλω μέσα που να έχει μέλλον ?????:smt017

Maverick
09-10-06, 12:33
Νομίζω το καλύτερο θα ήταν να μη βάλεις τίποτα άλλο μέσα, άλλωστε οι μονομάχοι είναι απο τη φύση τους μοναχικά ζώα, δεν τους αρέσει και πολύ η παρέα... Θα μπορούσες να βάλεις κανένα σαλιγκάρι που να μην τρώει τα φυτά σου, αλλά και πάλι μπορεί να του επιτεθεί ο μονομάχος (σπάνιο αλλά συμβαίνει - μάλιστα είδα σε ένα site όπου έψαχνα για ψάρια που τρώνε σαλιγκάρια και έιχε και τους μονομάχους στη λίστα!) ;-)

deMetrIs
09-10-06, 13:30
εγω πιστευω οτι η γαριδα σου ειναι καπου κρυμενη ισως αλλξε κελυφως και τωρα κρυφτηκες δεν νομιζω ο μονομαχος να φαει μια ολοκληρη γαριδα χωρις ιχνη να την σκοτωσει οκ αλλα οχι και να την φαει

crazyio
12-10-06, 00:47
Έτσι και εγώ έψαχνα μάταια τα 2 Tetra .... Που είναι μα που είναι .... έ μέχρι που είδα τον μονομάχο να τρώει το 3ο και τελευταίο .... :(

hobbyman
12-10-06, 11:30
αααααααα το καθικάκι .....

οποτε έφαγε (μάλλον) και τη δικιά μου τη γαριδούλα !!!!!

θα του κάνω βασανιστήρια να τα πει ολα !!! θα του βάλω μέσα στο 8lt ενα πυράνχας !!!!

χαχααχαχαχαχαχ

hobbyman
13-10-06, 12:50
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ....

Η japonicoula ... is back !!!

μετά από τόσες μέρες κάνω εχθές μία αλλάγή νερού και .. .τσουπ... νάτη η κυρία ... δεν μπορώ να το πιστέψω....

καλά που ήταν ??? και ναπω ότι έχω ένα 400λτ ενυδρείο ... 8 λίτρα έιναι όλα και όλα !!!!! και όταν την έψαχνα το είχα αδιάσει σχεδόν όλα !!!!

:smt043

είχατε τελικά δίκιο !!!

ευχαριστώ

deMetrIs
13-10-06, 13:42
ειδες:D