Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : επιτελουσ παρουσιαση

prodigy
14-09-06, 14:59
επιτελουσς καταφερα να τελειωσω(σχεδον) το ενυδρειο μου αν και πιστευω θελω λιγα φυτα(και ψαρακια ενοοιτε)!!κριτικαρετε αντεχωωωωωω>>>>
Υ.Γ. στην πρωτη φοτο φταιει το φοντο το οποιο αυριο θα φαει αλλαγη..

1) http://www.greekaquarist.com/vb/attachment.php?attachmentid=4470&stc=1&d=1158238465P]
2)http://www.greekaquarist.com/vb/attachment.php?attachmentid=4471&stc=1&d=1158238587
3)http://www.greekaquarist.com/vb/attachment.php?attachmentid=4472&stc=1&d=1158238634

soza
14-09-06, 15:05
Ο μονομαχος τι κανει μεσα στο ενυδρειο.. ΟΕΟ? :D
Λοιπον.. νομιζω οτι με τις πετρες κατι δεν εχεις κανει καλα ..
Αρχικα.. εχεις βαλει κατι κατω απο τις πετρες για να προστατεψεις το ενυδρειο ?
Οι κιχλιδες σκαβουννν .. οποτε ευκολα μπορουν να μετατωπιστουν και οι πετρες.
Ο τροπος που τις εχεις βαλει.. δεν μου φαινεται και πολυ σταθερος..
Μετα.. θα πρεπει να σχηματιζεις σπηλιες που να εχουν οσο το δυνατον γινεται μια εισοδο.. Οι σπηλιτσες αυτες ειναι αρκετα μεγαλες νομιζω
Και βασικα... θεωρω οτι χρειαζεσαι ακομα λιγες πετρες.. ή τουλαχιστον μια σχετικη διευθετηση των ηδη υπαρχοντων.

prodigy
14-09-06, 15:13
ο μονομαισ μαλλον την βρισκει (σημερα εφαγε πολυ κυνηγι απο τον δισκο μου και δεν εχω που αλλου να τον βαλω,αν και εδω μεσα αρχισε ειδη να τρωει).εχω βαλει φελιζολ μπλε οικολογικο και απο πανω 6-7 ποντουσ αμμο απο θαλασσα...οι πετρεσ ειναι σταθερεσ αρκετα εκανα πρωτα δοκιμη...και αν και δεν φαινεται στην φοτο εχω μετρησει περιπου 12 σπηλιεσ..

crazyio
14-09-06, 15:39
Τι στοίχημα βάζεις πως αν βάλεις mmbuna εκει μέσα σε καμια 15αριά μέρες θα έχεις ... κατεδάφιση ??? :rolleyes:
εδω εμένα μου ρίξανε πέτρα 3,5 κιλα απο το σκάψιμο !! :smt118 :smt118 :smt118

prodigy
14-09-06, 15:45
και δεν σου εσπασε το ενυδρειο?????3,5κ????καλα δεν λεω κατι θα ξερεισ αλλα εγω τωρα τι να κανω με τισ πετρεσ μου για να μην εχω προβλημα???

GODLIGHT
14-09-06, 17:37
μπραβο αν τις εστησες χωρις προβλημα και δεν κουνιοντουσταν. εγω σημερα εφαγα ολο το μεσημερι να τις στησω και δεν εβγαλα ακρη. δεν μπορουσα να τις βαλω σε μια ταξη :smt120 :smt120 :smt120 :smt120 .αστα να πανε ακομα ειμαι χωρις πετρες μεσα και δεν ξερω τι να κανω, ειναι και γεματο το ενυδρειο οεο :( :smt009 . εχει κανεις καμια ιδεα?
ασε που χρειαζομαι τις δεκαπλασιες απο αυτες που εχω. 400 λιτρα ειναι αυτα που να τα κουμανταρεις :smt103. μαλλον πρεπει να βρω πετρες πολυ μεγαλυτερες απο αυτες που εχω για να πιανουν περισσοτερο χωρο. εχει ο θεος..........

αν τις πεταξω οπως ναναι πειραζει? θελω και ταξη τρομαρα μου

prodigy
14-09-06, 17:49
na soy pv kalh idea....(plaka kanv)egv efaga toylaxiston 3 vres kai na fantasteis oti exv mono 120 litra....sorry gia greeklish

crazyio
14-09-06, 18:17
και δεν σου εσπασε το ενυδρειο?????3,5κ????καλα δεν λεω κατι θα ξερεισ αλλα εγω τωρα τι να κανω με τισ πετρεσ μου για να μην εχω προβλημα???

καλά δεν είπα πως την ρίξανε και απο 1 μέτρο ύψος ... :smt119 :smt119
Απλά φορντίσανε και ...έπεσε .. πάνω στην άμμο φυσικά ... απλά θέλω να σου πω πως αν μπορέσανε να ρίξουν μια τέτοια πέτρα τότε φαντάσου τι μπορουν να κάνουν σε εσένα αν αρχίσουν και σκάβουν κατω απο τις κατώτερες πέτρες που ουσιαστικά στηρίζουν όλες τις άλλες .... ;)

crazyio
14-09-06, 18:21
μπραβο αν τις εστησες χωρις προβλημα και δεν κουνιοντουσταν. εγω σημερα εφαγα ολο το μεσημερι να τις στησω και δεν εβγαλα ακρη. δεν μπορουσα να τις βαλω σε μια ταξη :smt120 :smt120 :smt120 :smt120 .αστα να πανε ακομα ειμαι χωρις πετρες μεσα και δεν ξερω τι να κανω, ειναι και γεματο το ενυδρειο οεο :( :smt009 . εχει κανεις καμια ιδεα?
ασε που χρειαζομαι τις δεκαπλασιες απο αυτες που εχω. 400 λιτρα ειναι αυτα που να τα κουμανταρεις :smt103. μαλλον πρεπει να βρω πετρες πολυ μεγαλυτερες απο αυτες που εχω για να πιανουν περισσοτερο χωρο. εχει ο θεος..........

Ξέρεις τί μπορείς να κάνεις σε 400 λίτρα ????? παπάδες!!!!!!
Αφού έχεις τόσο χώρο στο ενυδρέιο μπορείς να κάνεις τις δυο πλευρές απίστευτα όμορφες με τις πέτρες ....... !!!
κατηφορικές πέτρες που θα ξεκινάνε απο ψηλά και θα καταλήγουν προς το κέντρο όλο και πιο χαμηλά .....
Φαντασία να υπάρχει ...
Όποτε θες σκάσε τηλ και έρχομαι για βοήθεια ... το τήλ μου το έχεις ... :cool:
Μπορείς να έρθεις να δέις και το δικό μου που εχω πάρει πέτρες απο μάντρα .... και αν σου αρέσουν πάμε να πάρεις και εσύ .... έχει πολύ όμορφες πέτρες και μεγάλη ποικιλία ..... :smt006

prodigy
14-09-06, 19:10
αν βαλω τιποτα απο τανγκανικα παλι τηα εχω προβλημα????

crazyio
14-09-06, 19:29
αν βαλω τιποτα απο τανγκανικα παλι τηα εχω προβλημα????

χμμμμμ τον ίδιο προβληματισμό έχω και εγώ φίλε μου ....
Άν απο Τανγκανίκα σκάβουν τόσο όσο απο Μαλάουι ....
ελπίζω να μας δώσει απάντηση κάποιος πιο έμπειρος που έχει περάσει και απο τις δύο..... λίμνες :smt025

prodigy
14-09-06, 19:32
ελπιζω γιατι στην τελικη θα τισ βγαλω ολεσ και μετα θα βαλω κανα πιρανχας....

γαυρος
14-09-06, 21:43
αν βαλεις μεσα μπουνα και αφησεις το scaping ετσι, 2 τινα θα συμβουν.
1.σε πολυ λιγο χρονο τα ψαρια θα αρχισουν το σκαψιμο δικην εξκαφεα,
2.ανευ καλων θεμελιων λοιπον οι πετρες θα κανουν μπουμ,
και αμα κανουν μπουμ και εχεις φελιζολ, τη γλυτωνεις την ζημια.
αν δεν, καλυτερα να μην το συζηταμε.

θα σου ελεγα να δεις τις φωτο του φιλου ανεμος,
που σαν scaping μου αρεσε τα μαλλα!!!

prodigy
15-09-06, 00:03
καλα ολα αυτα...φελιζολ εχω τισ πετρεσ που εχω τελιωσ χαμηλα τισ εχω αρκετα βυθισμενεσ...αλλα τι μπορω να κανω δεν μου ειπε κανεισ....σκεφτομαι για τανγανικα αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα εχω προβλημα με την "κατολισθηση"...

GODLIGHT
15-09-06, 09:39
:smt039 φιλε αστα να πανε, εχω μαζεψει πετρες απο παραλια, περιοχη προς λουκισια, προσπαθησα να κανω καποιο βουνο απο πετρες αλλα δεν μου βγηκε. ασε που κουνοντουσταν συνεχεια :smt026 . μαλλον πρεπει να βρω και πιο μεγαλες για να μην γεμισω με μικρες πολλες, ασε που δεν εχω και φελιζολ. φανταζομαι οσο πιο πολλες ειναι τοσο το χειροτερο απο βαρος δεν ειναι? αν ειναι πιο μεγαλες το ιδιο βαρος αλλα πιο δυσκολα στην μετακινηση. εχεις δικια σου φωτο να ριξω μια ματια :shock:?

crazyio
15-09-06, 10:15
άν έχεις πέτρες μεγάλες καλό είναι να μπούνε κάτω για "βάση" και πάνω τους να γίνει το "χτίσημο"....
Εγώ αφρολέξ δεν έχω βάλει γιατί όταν το έστησα το ενυδρείο δεν είχα διαβάσει για την χρήση του ... .τώρα είναι αργά ... για να βάλω πρέπει να το ξεστήσω και να το στήσω απο την αρχή ....
Γιαυτό και δεν το φορτώνω και με άλλες πέτρες ....
Για φωτό που ζήτησες, αυτό είναι το ενυδρείο μου ...
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=12369

Tzo
15-09-06, 12:39
Όποτε θες σκάσε τηλ και έρχομαι για βοήθεια ...

EIMAI KAI ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕ:smt040:smt040:smt040:smt040:smt040:smt040 :smt040:smt040

GODLIGHT
15-09-06, 12:41
θα προσπαθησω και εγω μια δευτερη αποπειρα και εχει ο θεος.
για να δουμε θα κανω και μια γυρα στις μαντρες για καμια πετρα καλυτερη.
αν τα βρω σκουρα θα σε καλεσω για βοηθεια και τον tzo κιολας γιανα γνωριστουμε καλυτερα ........... και ολα τα εξοδα πληρωμενα (καφε εννοω):lol: :lol: :lol:

crazyio
15-09-06, 12:51
και ολα τα εξοδα πληρωμενα (καφε εννοω):lol: :lol: :lol:

εεεε .... γυφτίες ..... αν δεν έχει κοψίδια στα κάρβουνα εν το κυνάω απε παε :smt042 :smt042
άντε καλη επιτυχία στο καινούργιο σου στήσιμο ... :p

Υ.Γ στον δρόμο για Βασιλικό έχει πολλές μάντρες με πέτρες ... εγώ απο κεί πήρα ...

Tzo
15-09-06, 12:56
θα προσπαθησω και εγω μια δευτερη αποπειρα και εχει ο θεος.
για να δουμε θα κανω και μια γυρα στις μαντρες για καμια πετρα καλυτερη.
αν τα βρω σκουρα θα σε καλεσω για βοηθεια και τον tzo κιολας γιανα γνωριστουμε καλυτερα ........... και ολα τα εξοδα πληρωμενα (καφε εννοω):lol: :lol: :lol:

Καφε θα φέρω εγώ ΕΕΕΕΕ τοσα κιλά εχω να μην προσφερω και εγω κάτι :D:D:D

Τηλ. και βρησκόμαστε να τα πουμε και απο κοντα

prodigy
15-09-06, 16:47
γ.....α τα σημερα τισ ευγαλα ολεσ να τισ στεγνωσω και μετα να κατσω να τισ κολησω με σηλικονη(παλουκι τοχω ξανακανει παλεωτερα)....και αν δεν πετυχει τα παραταω και βαζω red bellied piranhas....ρε παιδια τελικα και οι τανγκανικα σκαβουν πολυ????για μικρα μεγεθη μιλαω????ξερει κανεισ??

GODLIGHT
15-09-06, 18:07
εκει πηγα το μεσημερι και βρηκα εξω απο μια μαντρα εχει ενα σορο πεταμενες. οθτε φραγκο δεν εδωσα :smt109 . μαλλον θα παω και αυριο να συνεχισω το κουβαλημα. αυτη τη φορα θα τα καταφερω. τισ μισες που εβαλα , αποτι ειδα τις κατοικισαν ηδη:D :D :D :D . μικρες και μεγαλες ειναι ολο κρυψωνες και περασματα, μπενουν απο την μια βγαινουν απο την αλλη. μια κιχλιδα εκανε μαγκιες για να μην μπει μεσα και καποια αλλη οθτε που την αφηνε. απο αυριο θα γινει τις πετρας το καγκελο.:smt026 :smt026 +-8 +-8 :smt081 :smt081 :smt041 -+9 :smt041

crazyio
15-09-06, 18:19
Όμορφα !! :smt082 :smt082
Περιμένουμε λοιπόν φωτογραφία απο το ενυδρείο σου Godlight.... :)

GODLIGHT
15-09-06, 18:38
θα το κανονισω και για φωτο μολις το ολοκληροσω για να παρω και τις απαραιτητες γνωμες.:smt041 καλες η κακες :smt009 .

malawi
15-09-06, 20:53

απλα μια προταση μηπως και βοηθησω στο θεμα πετρες...

http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=12955

GODLIGHT
16-09-06, 09:19
ευχαριστω αλλα ηδη τις εχω δει :smt119 και μου αρεσαν αρκετα, πολυ δουλεια στο χτισημο, απο που αλλου θα επερνα ιδεες :D :D :D .

prodigy
16-09-06, 11:17
oeo τελικα ξερει κανεισ????ειναι να βρω julidochromis dickfeldi που ειναι και πιο μικρεσ και αναπτυσονται και πιο αργα....να βαλω????

malawi
16-09-06, 17:52
ευχαριστω αλλα ηδη τις εχω δει :smt119 και μου αρεσαν αρκετα, πολυ δουλεια στο χτισημο, απο που αλλου θα επερνα ιδεες :D :D :D .

και ετοιμαζομαι και για μεγαλυτερο χτισιμο...:rolleyes:

εχω κουραγιο ακομα:p

pficrx
19-09-06, 12:27
Μπορεις να μου πεις απο που εχεις παρει τις πετρες ?

prodigy
19-09-06, 12:45
Μεσα απο την θαλασσα (για την ακριβεια απο Νκητη χαλκιδικησ).Τισ ετριψα καλα με μπολικο νερο και βουρτσα....

GODLIGHT
19-09-06, 18:55
αναλογος ποιον ρωτας! :confused:

prodigy
23-09-06, 13:36
τελικα τις κολλησα ολες αν και σκεφτομαι να δω τι ψαρακια θα βρω και μετα να κανω ενα setup με πετρες απο κοκκινη λαβα...οσο για ττις μετρησεις που εκανα:ph-7,5
no2-1
no3-10
πως παω???

Panis
17-06-09, 16:48
ειδα ρωτας για ταγκανικα
τα tropheus δεν σκαβουν
για αλλα δεν ξερω δεν απαντω

Πάνος
17-06-09, 20:09
μετα απο 3 χρονια μαλλον θα εχει βρει τις απαντησεις..:p

kostaskich
18-06-09, 14:04
τα tangkanyika δεν σκαβουν τοσο οσο τα mbuna,αι γενικα εινα πιο ησυχα ψαρια.αληθεια γιατι δεν βαζεισ haplochromis τισ malawi ?εγω τα εχω σε 450αρι και μια χαρα ουτε σκαψιμο oυτε κρυβονται και ολα πανε ρολοι.δεν θελουν πολλες πετρες