PDA

Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο από τζάμι 4 mm

Zorba_The_Freak
10-09-06, 18:20
Παρέλαβα σήμερα από τη φίλη apten - που την ευχαριστώ και δημόσια - πολλά τζάμια 4 mm σε διάφορες διαστάσεις.

Έχω δύο ερωτήσεις:

1. Τι διαστάσεων ενυδρείο θα φτιάχνατε ΧΩΡΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ με αυτά τα τζάμια?
Εννοείται ότι θέλω να είναι 1000% ασφαλές σε αντοχή. Λέω χωρίς κόντρες γιατί μάλλον δεν θα μπορέσω να τις κόψω μόνος μου. Και αυτή είναι η δεύτερη ερώτησή μου...

2. Πως μπορώ να κόψω πιο εύκολα τα τζάμια? Εννοείται ότι θα αγοράσω το ειδικό κοπίδι. Εννοώ πως ακριβως το χρησιμοποιούμε :confused: :confused: :confused:

GP250381
11-09-06, 10:48
δεν ειναι κατι δυσκολο,αφου εχεις αρκετα τζαμια κανε δοκιμες.να εχεις βεβαια ενα οδηγο(χαρακα.ισιο ξυλο)για να το κοψεις ισια.τωρα χαραζεις με το κοπιδι πανω στο τζαμι,προσεξε το χαραζει μην νομιζεις οτι το κοβει τελειως.και μετα υπαρχει ενα ειδικο εργαλειο που πιανει το τζαμι αλλα και με μια πενσα κανεις δουλεια,πιανεις το τζαμι οχι την πλευρα που χρειαζεσαι αλλα την αλλη και το πιεζεις προς τα κατω.(συγνωμη για την παραληψη,μετα που θα το χαραξεις βαζεις κατι κατω απο το τζαμι να σηκωθει λιγο η το βαζεις σε ενα τραπεζι και το κομματι που χρειαζεσαι να παταει στο τραπεζι καλα και η γραμμη που εχεις χαραξει να ερχεται ισα ισα με την ακρη του τραπεζιου.πιανεις με την πενσα το αλλο κομματι και το πιεζεις προς τα κατω,εκει που εχεις χαραξει θα "σπασει" και καλα.οσο για το ποσα λιτρα,πιστευω στα 60 εισαι καλα