Επιστροφή στο Forum : περονοσπορος
συνχομπιστες καλησπερα τωρα τελευταια εχω ακουσει για πολλους θανατους μονομαχων προς το τελος του καλοκαιριου ειναι η εποχη τους? παντως η θεια μου εχασε 2 και εγω 1 τι γινεται,μηπως απλα απο την ζεστη
μπα δεν το νομιζω αφου οι μονομαχοι δεν εχουν μεγαλο προβλημα με την θερμοκρασια ισως απο γεραματα αν δεν υπηρχε κανενα συμπτωμα αρωστιας...
εγώ πάντος έχασα έναν μεσα στον αύγουστο λόγο ζέστης ... :(
δεν ηταν γερικοι μονομαχοι ειναι απο γεννα γνωστου και οι τρεις μαλλον απο ζεστη μας αφησαν
γενικα οι μονομαχοι ειναι οντως ανθεκτικοι σε υψηλες θερμοκρασιες και τα χαμηλοτερα επιπεδα οξυγονου πουαυτες συνεπαγονται.
για τι θερμοκρασιες περιπου μιλαμε δηλαδη?μεχρι 31 περιπου την ανεχονται
34 βαθμούς είδα στα ενυδρεία μου μάριελ όταν γύρισα πριν 3 εβδομάδες κυριακή βράδυ !!! φαντάσου πόσο μπορεί να είχε πάει μεσημέρι .....
υπολόγισε το αυτό επι 4 μέρες που έλειπα .....
ολα μου τα ψάρια βαράγανε "ντάγκλες" αλλά ο ένας δεν την πάλεψε .. :( :( :(
και εγω μεσα στον αυγουστο εχασα 2 crowntail που δεν ηταν ηλικιωμενοι και τρογανε και καλα...
οχι,τοσο υψηλη θερμορκασια δεν μπορουν να την αντεξουν.βεβαια κι εγω τους ειχα αφησει εδω σ'ενα σαλονι κλειστο που βραζει οταν κανει ζεστη.περιεργως οι μονομαχοι αντεξαν,τα υπολοιπα ψαρια εχασα στο μεγαλο καυσωνα:(
Μάλλον ήταν ανάδρομος ο Ερμής...
(ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΜΗΝ ΜΕ ΒΑΡΕΣΕΤΕ...)
Και εγώ πλάκα πλάκα έχασα 2 τον αύγουστο και έτσι το ξύλωσα το ενυδρείο και ξανά από την αρχή... Ο ένας πέθανε μάλλον από dropsi μέσα σε 3 μέρες και ο άλλος έφυγα για 10 μέρες και κάποια ζημια έπαθε το καλώδιο που δίνει ρεύμα το ενυδρείο και δεν ξέρω πόσο έμεινε αφιλτράριστο.. Δεν ήθελα να κάνω καν μετρήσεις... Ο κοκκινομπλεδούλης μου ήταν ζωντανός αλλά δεν άντεξε.... κλαψ....
Ετσι με την νέα αρχή έχω δύο νέους μονομάχους και περιμένουν να μπουν άλλοι δύο... Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά...
Εγώ πάντως τον Αύγουστο όχι μόνο δεν έχασα κανέναν μονομάχο, αλλά εκμεταλλευόμενος την άνοδο της θερμοκρασία, πήρε και μια γέννα.
ΥΓ Έτσι για να αλλάξει και λίγο η διάθεση μας ;)
:D και ακομα να μας κανεις παρουσιαση γεννας ??????????:D αντε!
Λοιπον και εγω εχασα μονομαχους αλλα οχι 1 και 2. 14 παρακαλω μεσα στον Αυγουστο. Για να μην πω για τα μικρα. Ειχα τρελαθει τελειως. Αφου δεν ειχα ορεξη ουτε για να μπω στο forum.Απο τοτε εχω μεινει με ενα female μονο. Οποια προσφορα δεκτη...(τωρα πρεπει να αλλαξω και την υπογραφη μου. Μονο οι κιχλιδες εμειναν}
Όπως είπε και η Μαριελ, αντέχουν ψηλές θερμοκρασίες μέχρι κάποιο όριο... Εμένα άντεξαν μέχρι 33 βαθμούς, αλλά αυτό παίζει από ψάρι σε ψάρι...Βάλτε κανα ανεμιστηράκι (στην ενότητα DIY θα βρείτε πολλές ιδέες), ειδικά οι Αθηναίοι που ο κάυσωνας είναι πολύ έντονος το καλοκαίρι... Εδώ μπορεί να είμαστε Αφρική αλλά σπάνια θα χτυπήσει 40αρια και για πολλές μέρες...;-)
ελα βρε Ηλια,τοσους πολλους??δεν το πιστευω...κριμα...:( αλλα μην το βαζεις κατω...ξανακεκινα τη μονομαχοσυλλογη και οταν ξαναπιασουν οι ζεστες θα εισαι καλυτερα προετοιμασμενος ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.