Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αναγνωριση

ANEMOS
09-09-06, 13:09
Το αγορασα για socolofi,ειναι η δεν ειναι ρε παιδια?

malawi
09-09-06, 13:13
με μια φωτο νομιζω κατι θα γινει... μπορει και να το αναγνωρισουμε...:cool:

ANEMOS
09-09-06, 13:18
ουπς,σορρυ

malawi
09-09-06, 13:31
socolofi με ΤΙΠΟΤΑ . HAP ειναι χωρις να θυμαμαι ποιο... που σου πουλησαν τη γατα για λιονταρι????:smt013

ANEMOS
09-09-06, 13:33
pet city

malawi
09-09-06, 13:34
με τι αλλα το εχεις βαλει?

ANEMOS
09-09-06, 13:36
mbuna μονο

deMetrIs
09-09-06, 13:36
σιγουρα δεν ειναι ps.socolofι ...:smt075
αλλα δυστηχως ουτε εγω ξερω τι ειναι ειναι και λιγο θολη η φωτο αν μπορεις να τραβηξεις καμια καλυτερη;) .

ANEMOS
09-09-06, 13:39
ειχα την εντυπωση οτι ηταν μεχρι που χτες αγορασα πραγματικα ps.socolofi και ειπα κατι δεν παει καλα

malawi
09-09-06, 13:39
για την ακριβεια αυλοκαναρο πρεπει να ειναι. δεν κανει με τα mbuna. με τι ειδη mbuna δηλαδη?:confused:

ANEMOS
09-09-06, 13:43
LABIDOCHROMIS,Melanochromis,Maylandia,demasoni socolofi και ps.carbo

malawi
09-09-06, 13:45
τωρα ο μονος δρομος ειναι ο δρομος της επιστροφης του ψαριου... στον τοπο αγορας... γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα...zw

Carebean pirate
09-09-06, 13:46
firemouth...?:smt026

ANEMOS
09-09-06, 13:47
κριμα και τον ειχα συμπαθησει,εχω περιθωρια να μεγαλωσει λιγο η πρεπει να φυγει τωρα

deMetrIs
Αρχική Δημοσίευση από Carebean pirate
αποκλειετε....

malawi

οχι οχι. καμια σχεση

ANEMOS
09-09-06, 13:48
τεσπα,ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια

malawi
09-09-06, 13:52
κριμα και τον ειχα συμπαθησει,εχω περιθωρια να μεγαλωσει λιγο η πρεπει να φυγει τωρα

οχι και τωρα... το απογευμα ισως ΠΡΕΠΕΙ ομως. οσο και να τον συμπαθησες κατι καο θα του συμβει:smt084 . ασε που ειναι σαν να εβαλες σε ενα κλουβι να ζησει αρμονικα ενα περιστερι με ενα γερακι... η ενα γατακι με ενα ποντικακι...
η ενα ιρακινο με ενα αμερικανο... η ενα εσκιμωο με ενα αφρικανο... η ενα ολυμπιακο με ενα παναθηναικο..
βεβαια ειμαι υπερβολικος... αλλα δεν κανουν μαζι... δεν τρωνε τα ιδια και καποια στιγμη η κλικα θα τον κανει ντα... γερο ντα ομως...zw

ANEMOS
09-09-06, 16:02
Να το σιγουρεψουμε πρωτα ομως τι ειναι?

malawi
09-09-06, 16:09
για την ακριβεια αυλοκαναρο πρεπει να ειναι. δεν κανει με τα mbuna.

αυτο που σου εγραψα πριν ειναι και η ουσιαστικη αληθεια... μπορουν αν θελουν να το δουν και αλλοι για να σιγουρευτει ο φιλος μας?:smt064

γαυρος
09-09-06, 19:03
για την ακριβεια αυλοκαναρο πρεπει να ειναι.
πολυ σιγουρο σε βλεπω γιατρε για το τι ειναι!!
για παρτο αλλιως γιατι αυτα δεν εχουν σιγουρια! :smt077

ενδεχεται να ειναι και aulonocara / fryeri / η ακομη και ιβριδιο μεταξυ των 2 αυτων.
ισως ουτε αυτο δεν ξερει, αλλα για βοηθησε μας λιγο ...
μια καθαρη πλαινη, να δουμε αν εχει το κυρτωμα των aulonocaras στο ρυγχος,.
γνωμη μου βλεποντας το κατω πισω πτερυγιο που ειναι πορτοκαλλι,
καθως και την ασπρη ριγα στη βαση του κεφαλιου,
οτι ειναι sc. fryeri.:wink:

andreas K
09-09-06, 19:23
Ισως aulonocara stuartgranti...σωματοτυπικα ομως μαλλον sciaenochromis fryeri,electric blue hap!!!Σε φωτισα τωρα!!!

malawi
09-09-06, 21:15
πολυ σιγουρο σε βλεπω γιατρε για το τι ειναι!!
για παρτο αλλιως γιατι αυτα δεν εχουν σιγουρια! :smt077

ενδεχεται να ειναι και aulonocara / fryeri / η ακομη και ιβριδιο μεταξυ των 2 αυτων.
ισως ουτε αυτο δεν ξερει, αλλα για βοηθησε μας λιγο ...
μια καθαρη πλαινη, να δουμε αν εχει το κυρτωμα των aulonocaras στο ρυγχος,.
γνωμη μου βλεποντας το κατω πισω πτερυγιο που ειναι πορτοκαλλι,
καθως και την ασπρη ριγα στη βαση του κεφαλιου,
οτι ειναι sc. fryeri.:wink:

η σιγουρια θα ερθει μονο αν μπορεσεις να του μιλησεις... και αυτο να σου απαντησει.. 2 φορες δυσκολο!!! το θεμα ειναι οτι δεν ειναι mbuna που σ'αυτο κανω διατριβες... και εντριβες:smt055 . η απαντηση δωθηκε στο πρωταρχικο ερωτημα... ειναι socolofi σε παρτυ μασκε...:smt066 .

φιλε γαβρε 2-0 τον παοκ

george
09-09-06, 21:45
Χμμμμ...και εγώ για Sciaenochromis fryeri το κόβω !

Δεν μου λες...σε πόσα λίτρα τα έχεις αυτά τα ψάρια ;
Δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας ;

ANEMOS
10-09-06, 07:07
Θα προσπαθησω να βγαλω καλυτερη φωτο,σε 500 λιτρα τα εχω,το setup ειν αι καινουριο

halvas69
10-09-06, 09:24
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.
Επί τη ευκαιρία βρήκα και ένα χαριτωμένο μοντάζ που διαβάζει το ψαράκι χου,χου και μάλιστα ρωσσικό βιβλίο αχαχούχαχα.

http://www.tanganyika.ru/images/oboi/oboi_1280_10.jpg

billy
10-09-06, 17:40
Ειναι χαπλοχρωμης αχλη 100 τα 100..Το εχω και εγω αυτο το ψαρι και ειναι πανεμορφο.;););)

γαυρος
10-09-06, 17:52
ωπα, πεναλτυ !! :D

αλλο το ahli, και αααλλο το fryeri.;)
ανηκουν και τα 2 στην οικογενεια sciaenochromis αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι το ιδιο ψαρι.

μοιαζουν βεβαια αρκετα...:smt048

billy
10-09-06, 18:08
Νομιζω πως ο φιλος μας αζορες εχει την απαντηση...

andreas K
10-09-06, 20:11
Ειναι διαφορετικα ψαρια αλλα η κοινη ονομασια του fryeri ειναι Hap ahli ενω του S.ahli ειναι Hap big eye...ετσι για να μπερδευομαστε περισσοτερο.Και μη χειροτερα!!!

γαυρος
10-09-06, 21:05
http://www.cichlid-forum.com/articles/s_fryeri.php

http://www.cichlid-forum.com/articles/s_ahli.php

να το κανω πιο ευπεπτο?

<<S. ahli is named after Dr. Ernst Ahl who descibed this species as Haplochromis serranoides. He used fish captured by Dr. Fuelleborn in 1927. It was renamed Haplochromis ahli by Trewavas in 1935. Eccles & Trewavas descibed a S. ahli in 1989, but recently Konings redescribed the Sciaenochromis family, limiting it to four species (S. psammophilius, S. fryeri (http://www.cichlid-forum.com/articles/s_fryeri.php),S. ahli, S. benthicola).>>

ANEMOS
10-09-06, 21:48
Τωρα που καταληξαμε τι ειναι το βγαζω η το αφηνω?

george
10-09-06, 22:08
Εμένα η όλη σύνθεση του ενυδρείου σου δεν με βρίσκει σύμφωνο.

ANEMOS
11-09-06, 16:25
Που διαφωνεις?

γαυρος
11-09-06, 16:38
πιθανολογω οτι εννοει την υπαρξη ενος hap με mbuna's.
και το σωστο φυσικα ετσι ειναι.:smt023
τωρα απο κει και μετα, εγκειται σε σενα κατα ποσο το θες.
το προβλημα θα ειναι στην διατροφη :smt036, μια και ειναι τα μεν χορτοφαγα
τα δε ...πρωτεινοφαγα, και ενα δευτερο οτι ισως, ισως λεω , πεσει ξυλο.:smt021
τπτ μη θεωρεις δεδομενο. αναλογα το ψαρι ειναι.:smt102

andreas K
11-09-06, 20:40
Κανε το κοροιδο κι ασε τα ιδια τα ψαρια ν αποφασισουν...

ANEMOS
11-09-06, 21:05
Aν ειναι μονο θεμα διατροφης θα τα καταφερω αν τωρα αρχισει το ξυλο το hap θα φυγει,παντως το hap ερχεται απο το προηγουμενο ενυδρειο οπου ηταν οντως αχταρμας απο επιλογες ψαριων μια και ηταν το πρωτο μου και γεματο απο λαθη

γαυρος
11-09-06, 21:09
melanochromis, maylandia & demasoni, ειναι ασφαλως πιο τσαμπουκαδες
και καφροι :smt013 σε σχεση με το χαρακτηρα του fryeri.
αρα αφου το γουσταρεις, εχε το νου σου μη το πετσοκοψει το melanochromis & maylandia, ριχνε και κανα πρωτεινο-μεζεδακι και οπερ εδει δειξαι...;)

george
11-09-06, 21:23
Με κάλυψε ο γαύρος ;-)

azores
15-09-06, 16:35
melanochromis, maylandia & demasoni, είναι ασφαλώς πιο τσαμπουκάδες
και κάφροι :smt013σε σχέση με το χαρακτήρα του fryeri.
άρα αφού το γουστάρεις, έχε το νου σου μη το πετσοκόψει το melanochromis & maylandia, ρίχνε και Κανά πρωτινό-μεζεδάκι και όπερ έδει δειξαι...;)
Καλησπέρα.

Πιστεύω ότι με κάλυψε και μένα ο γαύρος:smt112, αλλά θα επιθυμούσα:smt016 να πω και εγώ την άποψή μου.

Καταρχήν melanochromis auratus ήταν η πρώτη (δυστυχώς) κιχλίδα που έπεσε στα χεράκια μου.:smt025 Και λέω δυστυχώς, γιατί ούτε η ίδια δεν άντεχε τον εαυτό της και αυτοκτόνησε. Χτύπησε με το κεφάλι στο καπάκι και έμεινε στο τόπο......:smt082 Καλός δολοφόνος.

Τώρα το ψαράκι που έχεις σίγουρα δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα.
Αλλά είναι τσαμπουκάς καλός.
Έχω δώσει αρκετούς.
Haplochromis ahli electric blue.
Έχω δώσει και κάποια <<ξαδερφάκια>> της που λέγονται Haplochromis ahli light blue. Το χρώμα του σώματός του ΔΕΝ είναι τόσο έντονο μπλε.

Και τώρα που το βλέπω δίπλα δίπλα με το Sciaenochromis fryeri μπορεί να είναι το Sciaenochromis fryeri το <<ξαδερφάκι του>>. "Haplochromis ahli light blue".

Από τη μέρα που έβαλες το πόστ μέχρι και σήμερα τι συμπεριφορά έχεις παρατηρήσει στο ενυδρείο σου; Ζει ακόμα;

Σύντομα θα έχω Sciaenochromis fryeri ahli αρσενικά και θηλυκά. (άσχετο)

Υ.Γ. Γαύρε βάζε και καμιά οξεία...:smt039 δεν είναι δύσκολο.

ANEMOS
15-09-06, 19:20
Αυτο το ψαρι προερχεται απο το προηγουμενο κοινωνικο ας πουμε ενυδρειο που ειχα,βεβαια τοτε ηταν πιο μικρο αλλα ηταν σχετικα ησυχο,στο παρων ενυδρειο μετα απο σχεδον δυο εβδομαδες περα απο καποια κυνηγητα δεν εχει γινει κατι αλλο,εχω την εντυπωση οτι εχουν αρχισει να εχουν το καθενα το ρολο του και τον χωρο του

Venestus13
15-09-06, 20:13
Φίλε azores αν καταλαβα καλά εχεις pet shop,θα ήθελα να σε ρωτησω αν εχει περασει ποτε απο το χέρι σου Melanochromis chipokae ?Θα ήθελα να μάθω κατα πόσο είναι δυσευρετο και παρόλο που στο σαιτ το παρουσιαζει σαν ''δολοφώνο'' Σε ξένο σάιτ το είχε πιο ήρεμο απο το auratous,ποια η γνωμη σου για το συγκεκριμένο είδος ??

azores
15-09-06, 20:32
Φίλε azores αν καταλαβα καλά εχεις pet shop,θα ήθελα να σε ρωτησω αν εχει περασει ποτε απο το χέρι σου Melanochromis chipokae ?Θα ήθελα να μάθω κατα πόσο είναι δυσευρετο και παρόλο που στο σαιτ το παρουσιαζει σαν ''δολοφώνο'' Σε ξένο σάιτ το είχε πιο ήρεμο απο το auratous,ποια η γνωμη σου για το συγκεκριμένο είδος ??

Δεν "ευτύχησα" να έχω και τέτοιο Melanochromis.:smt031

Δες εδώ για πληροφορίες.
http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/mel_chipokae.htm

Εδώ πάλι έχει Melanochromis αλλά όχι chipokae. Βέβαια το stocklist του αλλάζει συνέχεια οπότε δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά εάν το φέρνει ή το αναπαράγει.:D
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=13285

Ελπίζω να σε κάλυψα.