PDA

Επιστροφή στο Forum : Ο νέος μου μονομάχος!!

tsikis
08-09-06, 16:02
Αφού ο πρώτος αποφάσισε να με αφήσει..:smt088 :smt088 (αμέλησα να κλείσω το καπάκι)
αποφάσισα να εγκαταλείψω το 7ίτρο και να πάρω ένα των 16 λίτρων.

Μέσα μπήκε ο νέος μου φίλος ο οποίος απ'ότι δείχνει το απολαμβάνει.

Για αρχή διακόσμησα τον χώρο με μια ρίζα μοπάνι και 2 anubia και ένα μικρό βραχάκι...

Δέν ξέρω τι μονομάχος είναι ακριβώς αλλά ξέρω πως μέσα απο αυτό το post και με την βοήθεια σας θα προσπαθήσω να του δώσω το ότι καλύτερο για να νιώθει ακόμη καλύτερα μέρα με την ημέρα.

Η ερώτηση η οποία έχω για την ώρα είναι η εξής:
Μπορώ να βάλω μέσα κάποιον συγκάτοικο για άλγες και καθαρισμό βυθού???

Ο μικρός όταν αγοράστηκε (waterinn) συγκατοικούσε χωρίς πρόβλημα με ένα γατόψαρο...

crazyio
08-09-06, 16:12
Τι φίλτρο έχεισ βάλει μέσα ?? Έχει μεγάλη ροή ? στους μονομάχους δεν αρέσει η μεγάλη ροή νερού .....
πολύ όμορφος είναι ... να σου ζήσει ... και μην ξεχνάς ... ΚΑΠΑΚΙ !!!!:p

tsikis
08-09-06, 16:15
Ναι το ξέρω πώς δεν τους αρέσει η μέγάλη ροή.
Απλά έχω μια μικρή ανατάραξη της επιφάνειας του νερού (ο μικρός είναι μπροστά και ούτε καν νιώθει τη ροή).

Όσον αφορά το καπάκι δεξιά ανεμιστηράκι για ψύξη και πίσω τρύπες για την εξάτμηση..
Σταθερά 26-27 βαθμούς...

Gatos
08-09-06, 16:19
Λογο του περιορισμενου χορου ( 16 lt ) 8α προτινα 1-2 aple snails που τρωνε αλγη και καθαριζουν τον βυθο

Αν εμπαινε και καποιο φυτο να καλυψει το φιλτρο κτλ 8α ηταν καλυτερα αισθητικα

tsikis
08-09-06, 16:36
Για φυτά θα κοιτάξω αύριο.
Λέω για κερατόφυλλο,Vallisneria spiralis ''Tiger'' ή elodea (egeria) densa (http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fyta/egeria_densa.htm)

Θα δείξει.
(http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:void%28null%29)

Zorba_The_Freak
08-09-06, 16:53
Τα συγχαρητήριά μου !!!!!

Έχεις έναν υπέροχο μονομάχο σε ένα καταπληκτικό ενυδρείο. Αν βάλεις τη βαλισνέρια μπροστά από το φίλτρο και λίγο κερατόφυλλο να επιπλέει θα είσαι τέλειος.

Αν και ο μονομάχος σου δεν φαίνεται καλά, μάλλον είναι crowntail γιατί απότι ξέρω το κατάστημα που τον αγόρασες είχε φερει.

Όταν προσαρμοστεί στο περιβάλλον του, βάλτου ένα καθρεφτάκι για να "αγριέψει" και τράβα τον μια καλύτερη φωτογραφία ;). Βέβαια μετά θα το βγάλεις τον καθρέφτη.

Χαίρομαι που οι υπέροχοι μονομάχοι βγαίνουν από τα ποτηράκια και αποκτούν τέτοια σπίτια.

deMetrIs
08-09-06, 20:10
να σου ζησει πολυ ομορφο χρωμα εχει ο μονομαχος σου !:p
ζορμπα αυτος δεν ειναι crowntail....

tsikis
09-09-06, 11:40
Από την πρώτη ημέρα που έβαλα τον μικρό στο νέο του χώρο είχα τοποθετήσει στην πίσω πλευρά του ενυδρείου μαύρο χαρτόνι για φόντο.
Απο χθές ο μικρός είναι μέσα στη τσαντίλα κοιτώντας στην πίσω πλευρά.
Έβλεπε τον εαυτό του και το flare πήγαινε σύννεφο.

Σήμερα το πρωί απομάκρυνα το χαρτόνι και όλα μια χαρά.
Όταν ππλησίαζα το χαρτόνι πάλι τα ίδια.

Τοποθέτησα μέχρι και μπλέ χαρτόνι μπας και μειώσει την αντανάκλαση του εαυτού του αλλά δεν.....

Τι κάνω τώρα?

Αφήνω το χαρτόνι μέχρι να συνηθίσει την παρουσία του ανύπαρκτου φίλου του η το απομακρύνω χαλώντας έτσι το όμορφο (για τα ματια μου πάντα) τοπίο????

crazyio
09-09-06, 14:37
ίσως το χαρτόνι που έβαλες να ήταν γυαλιστερό και να έκανε όντος αντανάκλαση .....
δοκίμασε με ματ χαρτόνι .... υπάρχουν και στο εμπόριο αυτοκόλλητο σε μαύρο και μπλέ που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία ....

tsikis
09-09-06, 16:12
Το χαρτόνι είναι ήδη ματ.
Μέχρι και χαρτόνι γκοφρέ έβαλα :D :D

Τίποτα

Tolis
09-09-06, 16:25
Δοκιμασε να το βαλεις σε καποια αποσταση, 4-5 εκ απο το τζαμι

Mariel
10-09-06, 01:48
συγχαρητηρια για το νεο σου μονομαχο :D !!!ειναι ενας veiltail κι ειναι κουκλος!!!!βλεπω ομως την ουρα του στις ακρες λιγο κομμενη?μηπως ειχε περασει παλιοτερα φινροτ?

υπαρχουν παντως μονομαχοι που επιτιθενται σε σαλιγκαρια...:rolleyes:

αν ταιζεις λιγο θα τρωει ολη την τροφη και δε θα υπαρχει αναγκη για ψαρη-καθαριστη ;)

tsikis
10-09-06, 10:31
Mariel.....

Όταν τον πήρα ο μικρός βρισκόταν σε ένα 80άρι (τουλάχιστον).
Όταν τον έβαλα στο 16 τα είδε όλα..

Μέσα σε 10-15 ώρες έγινε κρόσια και μετα ένα 48ωρο έφτιαξε αυτό το οποίο δείχνει και η φώτο στην ουρά (το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς).

Το μόνο πρόβλημα ήταν ο αντικατοπτρισμός του στο τζάμι ο οποίος τον έκανε πυρ και μανία.

Το έλυσα τοποθετώντας το χαρτόνι λίγο μακρύτερα όπως μου είπε πιο πάνω και ο πρόεδρος...
Προσωρινά γιατί έχω στο μυαλό μου κάτι άλλο για την τοποθέτηση στο χαρτόνι.

Πάντως ο μικρός χαίρει άκρας υγείας απ'ότι δείχνει.

Mariel
10-09-06, 11:23
βαλ'του και μρικες βιταμινες για να τον βοηθησουν στην αναπλαση της ουρας ;)

tsikis
10-09-06, 11:41
βαλ'του και μρικες βιταμινες για να τον βοηθησουν στην αναπλαση της ουρας ;)
Ήδη βάζω fishtamin

tsikis
16-10-06, 20:32
καλησπέρα.
Διακρίνω από χθες στον μονομάχο μου μια τάση βαρεμαρας...

Δηλαδη δεν κινείται όπως παλιά...
Αντιθέτως τον πιάνω να κάθεται με τις ώρες κάτω από τη ρίζα...
Αν ανοίξω καπάκι έρχεται αμέσως σχεδον και αν σταματησω να του δινω σημασια κάθεται σε μια γωνια του ενυδρειου ψηλα και κοιταει το άπειρο..

Πριν 10 ημερες έβαλα 2 apple snail και τα δεχτηκε αδιαμαρτηρητα.....

Μηπως νυσταζει?
Μηπως τα σαλιγκαρια δεν τον αφηνουν να ησυχασει το βραδυ και ζηταει υπνο?
Τρωει κανονικά, και οι τιμες στις μετρησεις πολυ καλες...

Αμμωνια 0
Νιτρωδη 0
ΡΗ 7,5
Νιτρικα 15

Προσθετω florish exel της seachem ανα 3 ημερες και florish της ίδιας εταιριας για λίπανση καθε κυριακη
...

Διέκρινα επίσης πρόβλημα στο πανω πτερυγιο.....
Σαν κατι να του το εκοψε...δεν ξερω...Fin rot πάντως δεν νομίζω να έχει.....

Αλλαγές νερού κάθε 3 ημέρες 30%

Δείτε τον σε βίντεο εδώ... (http://www.youtube.com/watch?v=vbPQXHRnfXo)

PascM
17-10-06, 00:32
Πολύ φοβάμαι οτι υπάρχει κάποιο βλαβερό βακτήριο στον μονομάχο σου. Πες μας υπάρχουν φορές που προσπαθεί να ξυθεί ή κάνει απότομες κινήσεις?

Mariel
17-10-06, 00:35
οπως σου εγραψα και στο πμ κατι δεν παει καλα για να καθεται συνεχεια με τα πτερυγια κλειστα.ειναι ομως και φαγωμενα.εγω θα εκανα θεραπεια με αλατι και θα εριχνα βιταμινες

tsikis
17-10-06, 15:30
Πολύ φοβάμαι οτι υπάρχει κάποιο βλαβερό βακτήριο στον μονομάχο σου. Πες μας υπάρχουν φορές που προσπαθεί να ξυθεί ή κάνει απότομες κινήσεις? Οχι τιποτα απο αυτα....

Μήπως να μεταφέρθηκαν ασθενειες με την εισαγωγή των σαλιγκαριών???

pet
18-10-06, 12:56
Όταν είχα παρει το μικρό μου είχε τα ίδια συμπτώματα..νωθρότητα, και τα πτερύγια του ήταν σαν μαραμένα... έμοιαζαν με τη φωτογραφία. Αλατάκι για 10 μέρες, και όλα καλά. Βελτίωση είδα από τις πρώτες μέρες.

Με τα φυτά ταλαιπωρήθηκα λίγο, γιατί τα είχα αφήσει μεσα (για να μην τον στρεσσάρω με αλλαγές).

tsikis
18-10-06, 15:08
Μάλλον κάτι από τα 2 έχω...
Παραθέτω το τί ακριβώς λέει...
---------------
1ο
SYMPTOMS: Bettas may or may not have slightly clamped fins, lay at bottom or at surface, not eat, barely swim around. They will not flare or build bubble nests.
-----------------------------
2ο
SYMPTOMS:
Betta may have clamped fins, lay at bottom or at surface, not eat, lose its color, turn gray, barely swim around. In more advanced cases, its body may start developing red patches, open sores and all kinds of nasty looking stuff. (Even holes in its head!! YIKES!!) Different bacteria affect fish differently. Some will attack the internal organs while others prefer to munch on the skin.
---------------------------------

Παραθέτω και τη σελίδα που βρήκα τα παραπάνω....
Για ρίξτε μια ματιά...

Ε Δ Ω (http://www.bettatalk.com/betta_diseases.htm)

Mariel
18-10-06, 22:25
ακομα στην ιδια κατασταση ειναι?ξεκινησες θεραπεια με αλατι?

tsikis
18-10-06, 22:28
Ναι έχω ήδη ξεκινησει....
Χθες και σημερα....
Εξακολουθει η νοχελικότητα...
Σταδιακη αύξηση θερμοκρασίας στους 28-29 βαθμούς και προσευχές...:(

Tkagem
18-10-06, 23:23
Ελα ρε George,τι έπαθε το ψαράκι,τώρα είδα το πόστ.Τα σαλιγκάρια είναι αυτά που είχες πάρει από το σύλλογο την προηγούμενη εβδομάδα?

tsikis
18-10-06, 23:27
Ελα ρε George,τι έπαθε το ψαράκι,τώρα είδα το πόστ.Τα σαλιγκάρια είναι αυτά που είχες πάρει από το σύλλογο την προηγούμενη εβδομάδα?
Καλησπέρα καλησπέρα...:D :D

Ναι αυτά είναι αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φταίνε αυτά....

Δεν μπορω να καταλάβω τι έχει...:(
Το παλεύω όμως...Δεν θα τον αφήσω στη μοίρα του...
Μακάρι να τα καταφέρω......

tsikis
19-10-06, 15:49
Δεν τα κατάφερε...:(

Δυστυχώς..... :smt088 :smt088 :smt088

crazyio
19-10-06, 17:41
κρίμα φιλε γιώργο :(
ελπίζω ο επόμενος μονομάχος που θα πάρεις να ζήσει ευτυχισμένος κοντά σου :)

Mariel
19-10-06, 17:51
κριμα....:( τουλαχιστον εκανες ο,τι μπορουσες...