Επιστροφή στο Forum : Ποια ψαρια θελουν μαλακο και ποια σκληρο νερο?
Τελικα ρε παιδια, ποια ψαρια θελουν το σκληρο και ποια το μαλακο νερο ?
Τελικα ρε παιδια, ποια ψαρια θελουν το σκληρο και ποια το μαλακο νερο ?
Και γιατί το ρωτάς μέσα σε ένα ποστ που ο τίτλος του είναι :
Κατάλληλες πέτρες και βότσαλα ;
γιατι οι πετρες και τα βοτσαλα που θα μπουν στο νερο συμβαλλουν στο αν θα κανουν η οχι το νερο πιο σκληρο.
κάθε ψάρι έχει τις δικές του απαιτήσεις σε σκληρότητα νερού και δεν μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα ψάρια σε σκληρού και μαλακού νερού
Μπορουμε, αλλά οχι σε ενα ποστ.....
Χονδρικά μπορείς να υπολογίσεις και να χωρίσεις τα ψάρια αν ξέρεις σε ποιες περιοχές ζουν στην φύση. Ας πούμε ότι τα ψάρια του Αμαζονίου ζουν σε μαλακό και σε σκληρό τα ψάρια των λιμνών της Αφρικής.
Βέβαια είναι από τις βασικές πληροφορίες που βρίσκει κανείς όταν ψάχνει σε κάποιο fish index.
δεν υπάρχει μόνο το μαλακό και το σκληρό, είναι ένα σχετικά μεγάλο φάσμα σκληρότητας νερού, ούτε είναι 2 περιοχές παγκοσμίως, οπότε δεν μπορούμε να πούμε αυτά είναι σκληρού και τα άλλα μαλακού γιατί άλλα θέλουν πολύ μαλακό, άλλα μέτριο, άλλα πολύ σκληρό, άλλα δεν μασάνε πουθενά κτλ...
δεν υπάρχει μόνο το μαλακό και το σκληρό, είναι ένα σχετικά μεγάλο φάσμα σκληρότητας νερού, ούτε είναι 2 περιοχές παγκοσμίως, οπότε δεν μπορούμε να πούμε αυτά είναι σκληρού και τα άλλα μαλακού γιατί άλλα θέλουν πολύ μαλακό, άλλα μέτριο, άλλα πολύ σκληρό, άλλα δεν μασάνε πουθενά κτλ...
Ε, εντάξει τώρα... το "τραβάς" λίγο το πράγμα... Με την ίδια λογική, ούτε "σκέτος" φραπές υπάρχει, ούτε "μέτριος" ούτε "γλυκύς" και ούτε μόνο 2 καφετέριες στις οποίες μπορείς να πιείς... Για να μην συμπεριλάβουμε και τον παράγοντα "γάλα"...! :smt036
Σε γενικές γραμμές για την Γενική Σκληρότητα (Gh) μπορούμε να πούμε ΠΕΡΙΠΟΥ για "ένα" νερό οτι απο 0-6 είναι "μαλακό", απο 6-12 "μέτριο" και απο 12 πάνω "σκληρό"... Τώρα μέσα σ'αυτά τα όρια, μερικά ψάρια είναι περισσότερο "απαιτητικά" και άλλα λιγότερο όσων αφορά στο πόσο συγκεκριμμένες συνθήκες θέλουν...
Σε γενικές γραμμές για την Γενική Σκληρότητα (Gh) μπορούμε να πούμε ΠΕΡΙΠΟΥ για "ένα" νερό οτι απο 0-6 είναι "μαλακό", απο 6-12 "μέτριο" και απο 12 πάνω "σκληρό"... Τώρα μέσα σ'αυτά τα όρια, μερικά ψάρια είναι περισσότερο "απαιτητικά" και άλλα λιγότερο όσων αφορά στο πόσο συγκεκριμμένες συνθήκες θέλουν...
οπότε συμφωνείς οτι δεν μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα ψάρια σε μαλακού και σκληρού... γιατί εάν ένα ψάρι θέλει 3-6 GH είναι μαλακού εάν όμως θέλει 4-9 τι είναι? 5-14? 9-15? 3-20? :rolleyes: δεν είναι 2 κατηγορίες λοιπόν, εγώ έτσι το βλέπω
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.