Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : accnt's reef ενυδρείο.

accnt
04-09-06, 22:38
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος (και δυο μήνες) από το στήσιμο του reef ενυδρείου μου. Ορίστε μερικές φωτογραφίες.

γαυρος
04-09-06, 23:01
ευγε !!! :smt023:smt060:smt041:smt041:smt041:smt041

Giorgos
04-09-06, 23:20
Μπράβο Γιάννη!!!
:smt041 :smt023 :smt041

yannis
04-09-06, 23:28
Ευρύχωρο, χρώμα με μέτρο, καλή διάταξη και πολύ ωραίο φυσικό background. Πολύ όμορφο.

Αυτά τα σαλιγκάρια που διακρίνω στην πλάτη τι είναι? Σαν μεσογειακά μου φαίνονται….

klaz
04-09-06, 23:53
ολεεεε,μπραβο βρε γιαννη......:smt103:smt023:p:p:p

accnt
05-09-06, 08:13
Αυτά τα σαλιγκάρια που διακρίνω στην πλάτη τι είναι? Σαν μεσογειακά μου φαίνονται….

Όχι τροπικά είναι, astrea και turbo snails. Στο ενυδρείο δεν υπάρχει το παραμικρό από Μεσόγειο.
…Τα φυλάω όλα στη θάλασσα για ένα νέο Μεσογειακό!+-6

Apostolis
05-09-06, 09:59
Φοβερό! Το έχω δεί και απο κοντά... Αυτό που θαυμάζω πιο πολύ αλλα δεν φαίνεται, είναι η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ που έχει και ο Γιάννης έχει κάνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλειά. Εξίσου σημαντικό, θεωρώ οτι ΟΛΑ τα μηχανήματα είναι επιμελώς κρυμμένα και δεν φαίνεται ΤΙΠΟΤΑ απο το σαλόνι (ΠΟΛΥ σημαντικό για'μένα!)
Τώρα... λίγο χρωματάκι ακόμη σε κοράλια, δεν θα έβλαπτε...!!! :smt023

SpyrosK
05-09-06, 17:26
Πολύ όμορφο ενυδρείο......ζηλεύω.

accnt
08-11-06, 13:30
Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται η ανάπτυξη ορισμένων κοραλλιών (και νέων και παλιών) που έχω στο ενυδρείο. Έχω βάλει και τις ημερομηνίες που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες για σύγκριση.

Νίκος
09-11-06, 00:29
Μπράβο βρε Γιάννη. Πολύ καλή ανάπτυξη μα καλά πως το σκέφτηκες αυτό το πριν και μετά?? Και τραβηγμένες οι φώτο από την ίδια γωνία. Να ένας αλάνθαστος τρόπος να παρατηρούμε τα ενυδρεία μας.:smt038:smt023

Giorgos
09-11-06, 01:19
Όντως, φοβερή δουλειά (σαν σκέψη και υλοποίηση αλλά και στο μεγάλωμα των κοραλιών) και πολύ καλή ανάπτυξη!

enzo
09-11-06, 07:04
απιστευτη αναπτυξη ειδικα στην τελευταια,την plate montipora
μπραβο john

safi
09-11-06, 08:48
:smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119

alan boy
09-11-06, 13:55
ολεεεε,μπραβο βρε γιαννη......:smt103:smt023:p:p:p

οντως.............. απαιχτο:razz:

koulio
09-11-06, 16:01
γιαννη πολυ καλη δουλεια ..πολλα μπραβο

φαινετε τι αποτελεσματα υπαρχουν ειδικα σε ενα θαλλασινο ενυδρειο οταν ξεκιναει με προσεκτικα βηματα και πολυ διαβασμα

Θανάσης
09-11-06, 16:52
:smt023 Πολύ ωραια!!!

:smt118ζηλευω...

accnt
10-11-06, 21:13
Και μερικές φωτογραφίες τραβηγμένες με την βοήθεια της νέας θήκης…
Η αριστερή φωτογραφία είναι τραβηγμένη από μπροστά ενώ η δεξιά από πάνω.

safi
11-11-06, 09:24
Σταμάτα επιτέλους!
Μας κάνεις κακό, δεν το καταλαβαίνεις ? :smt039

Θανάσης
11-11-06, 13:51
Σταμάτα επιτέλους!
Μας κάνεις κακό, δεν το καταλαβαίνεις ? :smt039
:D :D

Παντως μεγάλη διαφορά :smt023

accnt
03-12-06, 18:12
Σήμερα πρόσθεσα και το δεύτερο δοχείο (Diy το μικρό στα δεξιά της φωτογραφίας) μετά τον Calcium Reactor. Μέσα έχει media για Mg και φυσικά για Ca.
Αυτό το βάζουμε για να μας ανεβάσει (όσο γίνεται βέβαια) τo Ph από την έξοδο του calcium reactor.
Άντε και καλό λιώσιμο…. :smt120

Giorgos
03-12-06, 19:52
:smt023
(Diy το μικρό στα δεξιά της φωτογραφίας)
Τώρα θα περιμένουμε να μας δώσεις σε κάποια άλλη, γνωστή κατηγορία τον τρόπο κατασκευής του!!! :D

mmbuna
04-12-06, 00:34
Σήμερα πρόσθεσα και το δεύτερο δοχείο (Diy το μικρό στα δεξιά της φωτογραφίας) μετά τον Calcium Reactor. Μέσα έχει media για Mg και φυσικά για Ca.
Αυτό το βάζουμε για να μας ανεβάσει (όσο γίνεται βέβαια) τo Ph από την έξοδο του calcium reactor.
Άντε και καλό λιώσιμο…. :smt120

Ιωάννη, ομορφιά άλλωστε σου τα έχω πεί και από κοντα!
Ο κύλινδρος plexi/acrylic πόσο το μέτρο και από που?
Επίσης, μοίπως βρήκε κανείς διάφανο PVC σωλήνα σε κατάλληλη διάμετρο (δηλ. 10-12εκ) για Calcium Reactor ?

accnt
04-12-06, 00:39
Ο κύλινδρος plexi/acrylic πόσο το μέτρο και από που?

Το αγοράζω από τον Πειραιά στο Λιμάνι κοντά στον Παπαστράτο. Λέγεται TAS Α.Ε. Τώρα για τιμές δεν θυμάμαι, αλλά είναι και ανάλογα με την διάμετρο.
Γενικότερα είναι ακριβό υλικό.:(

manosdr
05-12-06, 21:53
Συγχαρητήρια για το ενυδρείο σου και το όλο στήσιμο του.:smt038 :smt038

accnt
13-05-07, 22:49
Αυτό είναι ένα βιντεάκι (http://video.google.com/videouploadfinished?docid=-1821595348083234542&cid=bdfab2f8cd277103) (δυστυχώς όχι τόσο καλό, τώρα μαθαίνω αυτά τα κόλπα…) από το reef ενυδρείο μου. Η λήψη του βίντεο έγινε τον Σεπτέμβριο του 2006, οπότε πολλά έχουν αλλάξει (προς το καλύτερο πιστεύω…).
Πως σας φαίνεται?

nikman
14-05-07, 00:41
Ωραίο βιντεάκι χαλάρωσα…
Το ενυδρείο σου Γιάννη δείχνει φυσικό και ώριμο. Εγώ βέβαια σαν αρχάριος θα το προτιμούσα πιο ‘παρδαλό’ αλλά φαντάζομαι ότι εσύ δεν το φόρτωσες με πολλά είδη κοραλλιών επίτηδες, προσέχοντας τα κοράλλια να ταιριάζουν μεταξύ τους και αφήνοντας χώρο για την ανάπτυξη τους.
Ακόμα μου έκανε θετική εντύπωση η απουσία κάθε μορφής άλγης.
Ήθελα να σε ρωτήσω τι είναι το στρογγυλό πάνω στην άμμο που μοιάζει με σαρκόφυτο ή ανεμώνη;

accnt
14-05-07, 07:55
Eίναι fugia. Aν θυμάσαι αυτή που "τεμάχισε" ο Calfo στα τέσσερα...
Στο ενυδρείο υπάρχουν πολλές αλλαγές στα κοράλλια, τόσο από θέμα ανάπτυξης αλλά και νέων. Από άλγες έχω λίγο τριχοειδής σε ορισμένα σημεία.

Θανάσης
14-05-07, 15:52
http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a075.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a115.gif
Καταπληκτικό Ενυδρείο !!
Ωραίο Βίντεο !!
Όμορφη μουσική!!!

NPS
17-05-07, 06:30
Πολύ ωραίο το video και το ενυδρείο σου φυσικά.
Τα συγχρητήριά μου!

oceanic
17-05-07, 07:09
Καλα ρε επιτηδες το κανεις????!!!! Ειδικα με το videaki μας αποτελειωσες. Το REEF σου ειναι Τ Ε Λ Ε Ι Ο ..... Μπραβο σου. Η απολυτη ηρεμια.Θεραπεια για καραφλους. 2 ωρες την ημερα παρακολουθηση του ενυδρειου σου και θα βγαλουν νεα μαλλια!!!!! Παρα πολυ ωραιο. Ειδα ενα παρομοιο στο MILANO-ITALY που ημουν τρεις μερες τωρα για ενα επαγγελματικο ταξιδι. Ηταν στη ρεσεψιον μιας δημοτικης πισινας και το φωτογραφισα αλλα η υπευθυνη ιταλιανα ρεσεψιονιστ εκει ,με αναγκασε να τη σβησω ( δεν καταλαβα ακριβως γιατι ) .....( πολυ ευγενικοι οι ιταλοι ) :smt084 :smt019 :smt071 :smt068 :smt067 :smt065 :smt021 anyway και παλι συγχαρητηρια για τη δημιουργια σου!!!!!!!!:smt038 :smt038 :smt038

accnt
17-05-07, 21:33
Κατά την διάρκεια μιας αλλαγής νερού, όλα μας φαίνονται συνηθισμένα.
Όμως αν παρατηρήσουμε καλύτερα, θα δούμε ότι κάποια πράγματα φαίνονται εντελώς διαφορετικά….

billy
17-05-07, 21:57
Κατά την διάρκεια μιας αλλαγής νερού, όλα μας φαίνονται συνηθισμένα.
Όμως αν παρατηρήσουμε καλύτερα, θα δούμε ότι κάποια πράγματα φαίνονται εντελώς διαφορετικά…. ΕΓΡΑΨΕΣ Φιλε...:smt119:smt119:smt023:smt023

accnt
31-05-07, 11:51
Έχω κάτι ακροπόρες (SPS) φραγκάκια στο ενυδρείο μου. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει με το συγκεκριμένο είδος κοραλλιού και έχει τις δυνατότητες να μου στείλει p.m. να κανονίσουμε.
Aκόμη και μακροάλγη chaeto για refugium.
Επίσης μπορώ και το Σάββατο στο Σύλλογο να φέρω.
(Να σας κάνω να έρθεται μερικοί....:D ).

Υ.Γ. Το έγραψα εδώ για να το δούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, μιας και δεν κοιτάνε όλοι τις μικρές αγγελίες.

eon123
31-05-07, 12:00
Με επεισες
μολις πεισω και την γυναικα μου ξεκιναω reef

accnt
31-05-07, 18:22
Από δαύτη άλλο τπτ.... Αφού κλαδεύω και πετάω......:p

accnt
03-06-07, 15:46
Σήμερα το πρωί με το που ξύπνησα και κατευθυνόμενος στο ενυδρείο, διαπίστωσα ότι είχα πλημμυρίσει. Όχι πολλά πράγματα καμιά 30-40 λίτρα.
Ψάχνω να δω τι είχε γίνει…. Και σκεφτόμουν έχει γούστο να ράγισε κάνας πάτος…:(
Εντοπίζω την διαρροή μετά από μερικά δευτερόλεπτα…. Ευτυχώς ήταν από το δοχείο της αναπλήρωσης νερού. Δηλαδή το νερό που είχε χυθεί έξω ήταν R.O. και όχι θαλασσινό….:o
Τι είχε συμβεί όμως? Στην έξοδο της αντλίας επιστροφής είχα βάλει ένα Τ (επειδή η έξοδος είναι μεγάλη και το σωληνάκι της επιστροφής μικρό) και είχα ταπώσει την άλλη έξοδο. Ε… η τάπα είχε φύγει και όταν η αντλία δούλεψε (αυτόματα το βράδυ) με την δύναμη πέταγε νερό έξω από το δοχείο, στο πάτωμα του σαλονιού.

Μετά την ανακούφιση τα έφτιαξα όλα, τα σκούπισα και ηρέμησα πίνοντας ένα καφεδάκι με την γυναίκα μου….:smt052

Καταλήγοντας μεγάλη προσοχή σε όλα και στην παραμικρή λεπτομέρεια…. Δεν αργεί να γίνει το κακό…..:roll: ;)

a-sakis
03-06-07, 16:52
φαντάζομαι...
...θα σου κοπήκαν τα γόνατα μόλις είδες τα νερά...

thanpapa
03-06-07, 22:24
Μετά την ανακούφιση τα έφτιαξα όλα, τα σκούπισα και ηρέμησα πίνοντας ένα καφεδάκι με την γυναίκα μου….:smt052

Εμενα αυτο ειναι το ονειρο μου: μετα απο μια ζημια να μπορω να πιω αυτο το ερμο το καφεδακι ....

accnt
25-06-07, 21:30
Με την ευκαιρία της δημοσίευσης στο περιοδικό του συλλόγου, του ενυδρείου μου, παραθέτω και μια νέα φωτογραφία (μαζί με αυτή του περιοδικού) για να δείξω πόσες αλλαγές μπορεί να γίνουν μέσα σε διάστημα δέκα μηνών. Αλλαγές λόγω αισθητικής βελτίωσης, αλλά κυριότερα αλλαγές λόγω ανάπτυξης των κοραλλιών.

Θανάσης
25-06-07, 23:05
http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a035.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a035.gif

asourtzo
26-06-07, 01:37
Μπραβο υπεροχο !!!!!!!!!!!περιμενουμε με ανυπομονησια το μεσογειακο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!:D :D :D :D :D :D οπως ειπες!!:rolleyes: :rolleyes:

nikman
28-06-07, 00:40
Πράγματι Γιάννη οι αλλαγές είναι πολλές κι εμφανείς δίνοντας χρώμα κι όγκο αλλά χωρίς να αλλοιώνουν το αρχικό στήσιμο των δύο νησιών.

Συγχαρητήρια και για την εκλογή σου! Πολύ το χάρηκα. :grin:

Tricky
28-06-07, 09:15
Πολυ ωραιο Γιαννη και ο Sohal ολα τα λεφτα !!!

perka
04-07-07, 00:40
Συγχαρητήρια:smt041 :smt041 :smt023 +-3 +-2 :smt055

profitia
05-07-07, 10:17
Είναι πολύ όμορφο, κυρίως μ' αρέσει το στήσιμο του βράχου!

accnt
03-10-07, 08:11
Το είδα και αυτό…

Προχθές γυρίζοντας σπίτι παρατήρησα ότι όλα τα clam ήταν «μαζεμένα».
Σκέφτηκα ότι πάνω στον γενικό χαμό, άρχισαν και αυτά να παραδίνουν πνεύμα και στεναχωρήθηκα πολύ, τόσο ώστε να σκέφτομαι ακόμα και να μην φτιάξω καν το νέο 250 λιτρο…

Παρατηρώντας όμως καλύτερα, διαπίστωσα ότι ο καλός γιατρός μου, τσίμπαγε τον μανδύα τους…. Τρελάθηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό το ψάρι έκανε κάτι τέτοιο. Και να πεις ότι δεν τρώει…. Τρώει κανονικότατα flakes και περιποιείται τα υπόλοιπα ψάρια.

Χθες αποφάσισα να τον βγάλω και να τον βάλω στο refugium, μέχρι να τον δώσω…
Τον έπιασα σχετικά εύκολα με την απόχη και σε 15 – 20 δευτερόλεπτα βρισκόταν εκεί. Με το που τον έβαλα έκατσε κάτω και ανάσαινε βαριά… Μετά από λίγο σηκώθηκε και έδειχνε μια χαρά… κολυμπούσε κανονικότατα.
Σήμερα το πρωί που σηκώθηκα τον βρήκα νεκρό…

Περίεργα πράγματα….

Να συμπληρώσω ότι το συγκεκριμένο ψάρι είχε πέσει 2-3 φορές στο πλαϊνό μου sump και πάντα τον έπιανα με την απόχη και τον ξανάριχνα στο ενυδρείο και ποτέ δεν είχε πάθει το παραμικρό. Μάλιστα με το που τον έριχνα και τον τάιζα, έτρωγε αμέσως…

Κρίμα…

klaz
03-10-07, 08:14
πολλες ομορφες φωτος του ενυδρειου σου,και εδω και στο περιοδικο......αυτο το ασχημο που σου ετυχε,εμενα μου κανει για ματι....
ακριβως τετοια ''ασχημα κουφα'' με τυχανε με τους δισκους....χωρις λογικη εξηγηση εστω αιτια......λες..??:rolleyes:

nikman
03-10-07, 09:35
Το να συμβαίνουν απώλειες και καταστροφές από το πουθενά σε έμπειρους χομπίστες που έχουν αφιερώσει ατελείωτες ώρες στο χόμπι βοηθώντας παράλληλα κι άλλους ακούραστα και με κέφι, είναι πολύ άδικο.
Γιάννη λυπάμαι ειλικρινά για τις τελευταίες ατυχίες σου.
Σου εύχομαι καλό κουράγιο.

accnt
03-10-07, 21:17
Θα σας πω κάτι αλλά δεν θέλω να με αποπάρετε….:rolleyes:

Ο γιατρός ζει!!!!!!!!

Έπαθα την πλάκα μου όταν γύρισα από την δουλειά…
Το πρωί τον είδα ακίνητο μέσα στην chaeto και φαινόταν νεκρός!
Μάλιστα επειδή δεν προλάβαινα να τον βγάλω, τον άφησα όπως ήταν. Σκέφτηκα ότι δεν θα έκανε ζημιά στο ενυδρείο έτσι μικρός που ήταν.
Όταν όμως γύρισα το απόγευμα και πήγα να τον βγάλω, τον είδα εκεί… Κολυμπούσε πάνω κάτω…:p

Ο αλήτης τι έκανε εκεί το πρωί? Κοιμόταν? Μάλλον.

Αυτά λοιπόν με τον Λάζαρο και με την γκάφα μου… Είμαι χαρούμενος! :p :p

klaz
03-10-07, 21:52
μπραβο γιαννη,χαρηκα πολυ με το ευχαριστο αυτο μαντατο..μακαρι <να ειχε συμβει τοτε κατι τετοιο και σε μενα....

NPS
04-10-07, 20:30
Η άσχημη αυτή συμπεριφορά του γιατρού, προς τα clams, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έχει αναφερθεί πολλές φορές.
Ο λόγος που επιτίθεται στα clams, ενώ κατά το παρελθόν δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον, οφείλεται συνήθως, όταν τα clams στρεσαριστούν για κάποιο λόγο και αποβάλλουν, έστω και προσωρινά, την προστατευτική και απωθητική, για τους φυσικούς τους εχθρούς, βλέννα του μανδύα τους.
Μετά..."καλομαθαίνει η γριά στα σύκα".
Η ίδια συμπεριφορά, μπορεί να παρατηρηθεί και με άλλα είδη ψαριών, όπως για παράδειγμα τα dwarf angel.

Με την ευκαιρία, να σας αναφέρω, ότι στο refugium μου, φιλοξενώ εδώ και πολλούς μήνες, έναν γιατρό Φίλου μας, ο οποίος του είχε ήδη εξολοθρέψει δύο τριντάκνες και πήγαινε ολοταχώς για τις υπόλοιπες.
Το συγκεκριμένο ψάρι βρισκόταν για χρόνια στο ενυδρείο του, έτρωγε τα πάντα (και τρώει), καθάριζε επιμελώς τα ψάρια του, μέχρι που του τη...βίδωσε και το γύρισε στο αλλιώτικο.

Όπως και να έχει όμως, δεν του άξιζε η θανατική πηνή.
Εύχομαι να ευτυχίσει στο refugium σου, ή στο ενυδρείο κάποιου Φίλου, που δεν θα έχει clams.

accnt
04-10-07, 22:44
Όπως και να έχει όμως, δεν του άξιζε η θανατική πηνή.

Με τίποτα.... αφού είχα καταστενοχωρηθεί νομίζοντάς τον για πεθαμένο.
Θα πάει σε ενυδρείο φίλου... ;)

perka
20-10-07, 10:25
καλή διαμονή να έχει:D

mikele
23-10-07, 19:16
φαναστικο το ενυδρειο σου.........:smt109