PDA

Επιστροφή στο Forum : Θαλασσινό ή γλυκό;


panel
03-09-06, 11:37
Γεια σας!
Ειμαι καινούργιος σε αυτό το υπέροχο χόμπυ και πριν ξεκινήσω θα ήθελα να ξεδιαλύνω μερικές βασικές απορίες, με τη βοηθειά σας φυσικά.
Τι χρειάζεται για να ξεκινήσω τη δημιουργία ενυδρείου με θαλασσινό
νερό;Ποιες οι διαφορές με αυτό του γλυκού νερού και ποιες οι ιδιαιτερότητες του; Εσεις τι μου προτείνετε;
Σας ευχαριστώ πολύ!

PascM
03-09-06, 11:51
Το θέμα είναι τι πιστεύεις οτι σου αρέσει! Θα έλεγα απλά ίσως οτι το γλυκό είναι κάπως ποιο εύκολο και με λιγότερα έξοδα.

Tkagem
03-09-06, 12:02
Εγώ θα σου πρότεινα άν δέν έχεις ξανασχοληθεί με το χόμπι να αρχίσεις με γλυκό κανά δυό χρόνια και μετά πήγαινε σε θαλασσινό.Άν ξεκινήσεις με θαλασσινό θα πετάξεις πολλά λεφτά λόγω απειρίας και δέν αξίζει...

accnt
04-09-06, 08:20
Το βασικότερο όλων είναι να αποφασίσεις εσύ τι ακριβώς θέλεις και μετά προτού κάνεις οτιδήποτε, να διαβάσεις πάρα πολύ! Δεν λέω να κάτσεις πάλι στα θρανία, αλλά η γνώση είναι απαραίτητη έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσεις τα προβλήματα και τυχόν απώλειες, οι οποίες θα ρίξουν την ψυχολογία σου και ίσως σε απομακρύνουν από το χόμπι.

Τώρα απατώντας στην ερώτησή σου, μπορείς να ασχοληθείς με οτιδήποτε μόνον όταν είσαι συνειδητοποιημένος το τι θα κάνεις και βέβαια να ακολουθήσεις τα παραπάνω.

Προσωπικά το πρώτο μου ενυδρείο ήταν με δίσκους το οποίο πήγε αρκετά καλά, αν εξαιρέσει κανείς κάποια λάθη λόγω ελλιπούς γνώσεως. Και η δυσκολία ενός ενυδρείου δίσκων πλησιάζει πολύ με αυτή ενός θαλασσινού fish only.

Μπορείς να κάνεις πάντα πολλά πράγματα, με διαφορετικές μεθόδους. Μπορείς να δώσεις ένα τσουβάλι χρήματα, μπορείς και να μην δώσεις και να καταφύγεις σε διαφορετικές λύσεις. Όλα παίζουν εδώ στο χόμπι μας.

Έτσι αν κάνεις τα παραπάνω το μόνο που θα σου λείπει θα είναι η εμπειρία, αναντικατάστατη βέβαια αλλά και εμείς γιατί είμαστε εδώ?

Ρίξε λοιπόν μια ματιά στα τόσα πολλά post που έχουν γίνει εδώ στο forum (για να λύσεις τις περισσότερες απορίες σου) και για ότι απομείνει αναπάντητο, μας ρωτάς.

accnt
04-09-06, 08:23
…και πάντα να ελέγχεις όλες τις συμβουλές που σου δίνονται. Είτε αυτές προέρχονται από επαγγελματίες (μαγαζάτορες), είτε από «έμπειρους» χομπίστες. Μην ακολουθήσεις ποτέ σου τπτ έτσι απλά προτού το διασταυρώσεις.

Tricky
04-09-06, 10:45
Τι χρειάζεται για να ξεκινήσω τη δημιουργία ενυδρείου με θαλασσινό
νερό;Ποιες οι διαφορές με αυτό του γλυκού νερού και ποιες οι ιδιαιτερότητες του;

Για να το πουμε απλα , οταν αγορασεις ολα αυτα που χρειαζονται (εξοπλισμο δηλαδη) και στρωσει το ενυδρειο σου και βαλεις τα ψαρακια σου (μιλαμε για ενα θαλασσινο ενυδρειο που θα εχει μονο ψαρια και οχι κοραλια) , οι μονες διαφορες του με το γλυκο νερο θα ειναι :

1) Οτι θα πρεπει να βαζεις συνθετικο αλατι στο νερο (1 κιλο ανα 30 λιτρα φρεσκου νερου).Οταν αλλαζεις νερο θα πρεπει να προετοιμαζεις το ''νεο'' νερο μια μερα πριν σε ενα ξεχωριστο δοχειο
2)Το καλοκαιρι θα εχεις μεγαλη εξατμιση και θα πρεπει να συμπληρωνεις συχνα γλυκο νερο στον ενυδρειο σου ωστε να μην αλλαζει η αλατοτητα.
Απλο φαινεται , ε ?

Προαπαιτουμενα :

1) 700-1000 ευρω για ενα ενυδρειο 240 λιτρων κομπλε με ολα οσα χρειαζεται.Οσο κανει δηλαδη ενας σκυλος σαρπει :)
2) 30- 40 σελιδες διαβασμα
3) Καλη θεληση απο καποιον ''θαλασσινο'' χομπιστα ωστε να σου στησει το ενυδρειο και να σου εξηγησει απο κοντα τι να κανεις και τι οχι
4)Το κυριοτερο , θεληση και σιγουρια οτι θες ενα τετοιο ενυδρειο αλλιως αν το βαρεθεις θα χασεις τα μισα απο τα 700-1000 ευρω , θα διαβασεις τζαμπα και ο ''θαλασσινος'' χομπιστας που θα σε βοηθησει θα σπαταλησει αδικα το χρονο του :):)

Φιλικα ,
Βασιλης