PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποιο ειδος mbuna;

panos73
16-08-06, 11:05
Ποιο ειδος mbuna και σε ποια αναλογια θα προτεινατε για συμβιωση με 4 lombardoi(1m+3f) σε 180 lt;

mmbuna
16-08-06, 12:21
Προσωπικά θα σου πρότεινα να μην βάλεις τίποτα άλλο σε αυτά τα λίτρα!

Επειδή ξέρω ότι είναι δύσκολο να ακούσεις μια τέτοια συμβουλή, αν, και λέω αν αποφασίσεις να πάρεις ένα τόσο ακραίο ρίσκο να βάλεις και άλλα ψάρια, μην βάλεις τίποτα άλλο εκτός από άλλα Metriaclima που ίσως να αντέξουν τον 'ξυλοδαρμό'.

Οι 2 ακρέες περιπτώσεις που θα μπορέσεις να βάλεις και άλλα ψάρια στα 180 λίτρα σου, αλλά με πολύ χαμηλές (για να μην πω μηδαμινές) πιθανότητες να μην πάθουν ζημιά όλα, θα είναι:

1) Να βάλεις πάρα, μα πάρα πολλές πέτρες και με ύψος σχεδόν μέχρι την επιφάνεια του νερού σου, ώστε τα 2 είδη να συναντιόνται σπάνια.

2) Το άλλο άκρο, συνηστά στο να αφαιρέσεις τις περισσότερες πέτρες σου, να βάλεις αρκετά ψάρια (over-population) σε σημείο που να μην ξέρουν με ποιόν να πρωτοτσακωθούν τα metriaclima (ή όποια άλλα 'επιθετικά' ψάρια βάλεις) και έτσι να επιζήσουν τα περισσότερα.

Κλείνωντας, χωρίς να είμαι ο ειδήμων αν και έχω μεγαλώσει και ζευγαρώσει αρκετά mbuna τα τελευταία 2 χρόνια, τα 2 παραπάνω σενάρια είναι πολύ ακραία, και επαναλαμβάνω, ότι η σοφή οδός θα ήταν να μην βάλεις άλλα ψάρια με τα ήδη υπάρχοντα, (στα υπάρχοντα λίτρα πάντα).

panos73
16-08-06, 13:02
Ο μονος λογος που θελω να βαλω κιαλλα ψαρια mmbuna, ειναι γιατι θελω μεσω του υπερπληθυσμου οπως λες και εσυ, να σταματησουν οι θηλυκες να σκοτωνονται μεταξυ τους και ο αρσενικος να σακατεβει και τις τρεις,γιατι απο τοτε που μειωσα τον αριθμο των ψαριων οταν εβγαλα ολα τα haps απο μεσα και προσθεσα κιαλλες πετρες το μονο που συμβαινει ειναι :smt068 :smt067 :smt072 :twisted: zw :smt084 :smt071 :smt070 :smt063 :smt093 :smt021 :smt062

Γιαυτο :smt100 me please.

crazyio
16-08-06, 13:14
Το ίδιο συμβάνει και σε εμένα με τα ίδια ακριβώς ψάρια ......
Βασικά τα "κυρίαρχα" είναι 2 .... ένα αρσενικό και ένα θυλικό αλλά λίγο μεγαλόσωμο ....
Πέραν τον τσακωμό των πρώτων ημερών για το ποιο ψάρι θα καταλάβει ποιά περιοχή δεν πέφτει ξύλο παρα σπάνια ....
Τα υπόλοιπα ψαρια (άλλα 3 θυλικά) περιφέρονται στο ενυδρίο αλλά ΔΕΝ πλησιάζουν τις προαναφερόμενες περιοχές ...
άν μπούν σε αυτές τις περιοχές τα άλλα δύο τα κινηγάνε για να φύγουν αλλά δεν πέφτει ξύλο .....
Πάντος είναι όντως πολύ επιθετικό είδος και υπερασπίζονται τρελά τον χώρο τους ... :smt072