Επιστροφή στο Forum : Να ταΐσω τα ψαράκια μου αχινιούς ?
:smt115 Έχω δύο όσκαρ ενήλικα και έκανα τη σκέψη σήμερα που πήγα σε μία παραλία στη νότια Κρήτη και μάζεψα κάτι αχινιούς αν θα ήταν καλή ιδέα να έδινα ένα μεζεδάκι από αυτούς στα αγαπημένα μου όσκαρ ή θα τα βρω τούμπανο την άλλη μέρα θα ήθελα τη γνώση και την γνώμη σας πάνω σε αυτό.
Oscar - Ψάρια γλυκού νερού
Αχινοι - Θάλασσα
Δεν το ξανά σκέφτεσαι?
Eγω παντως αμα ειχα αχινους... θα τους καθαριζα , θα εριχνα και λαδοξιδο.. και θα ταϊζα εμενα :D:D
:D :D :D :D :D Σωστό και αυτό Σονια! :D :D :D :D
Δεν σου συνιστω κατι τετοιο μαλων περισσωτερα προβληματα θα εχεις ωπος πχ να μην το φανε τα ψαρια σου γιατι δεν το γνωριζουν σαν φαι και να σαπισει στο ενυδρειο σου.
Δεν σου συνιστω κατι τετοιο μαλων περισσωτερα προβληματα θα εχεις ωπος πχ να μην το φανε τα ψαρια σου γιατι δεν το γνωριζουν σαν φαι και να σαπισει στο ενυδρειο σου.
Μπα δεν νομίζω οτι είναι το μόνο πρόβλημα!!!
Οι περισσοτερες πετυχημενες και δοκιμασμενες πολλα χρονια "συνταγες" για σπιτικες κατεψυγμενες τροφες για ψαρια γλυκου νερου, εχουν κυριο συστατικο γαριδες, μυδια κι άλλα ασπονδυλα και σαρκα ψαριων θαλασσινου νερου.
Εκτος αν μου ξεφευγει κατι, δεν θα ειχαν κανενα προβλημα τα οσκαρ.
Και οι περισσότερες αποξηραμένες τροφές του εμπορίου έχουν μέσα όλα αυτά πρόεδρε όμως είναι επεξεργασμένα και όχι ωμά που όπως κατάλαβα θέλει ο φίλος να δώσει στα οσκαρ του. Εγώ πιστεύω οτι θα δημιουργηθεί πρόβλημα τουλάχιστον στην χημεία του νερού του.
Εγω μιλαω παντα για κατεψυγμενη τροφη, που ειναι ακατεργαστη.
Υπ οψιν οτι οτι ενδεχομενο παθογονο θα μπορουσε να υπαρχει σε αυτα, ειναι ακινδυνο για το γλυκο νερο.
Και εκτος αν εχυνε ζουμια και θαλασσα, η σαρκα του αχινου (η οποιουδηποτε αλλου ασπονδυλου) δεν θα επιβαρυνε το νερο.
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν τα ετάισα τελικά προχθές με αχινιούς ίσως μια άλλη φορά να κάνω μια δοκιμή αν και από αυτά που μου έγραψε ο Τolis υπάρχουν και οι κατεψυγμένες γαρίδες μύδια και διάφορα τέτοια τα οποία φαντάζομαι ότι μπορώ να τα χτυπήσω στο μπλέντερ και να ταΐσω με αυτά που και που. Δεν ξερώ αν είναι προτιμότερο να τα βράσω πρώτα λίγο και μετά να ταΐσω η είναι καλύτερα να τα δώσω ωμά αφού πρώτα ξεπαγώσουν φυσικά. :)
Από όσο γνωρίζω η κατάψυξη λειτουργεί και σαν είδος αποστείρωσης. Οπότε δεν νομίζω οτι οι γαρίδες και τα συναφή χρειάζονται βράσιμο εκτός αν θέλεις απλά να τα μαλακώσεις λίγο περισσότερο για να μπορούν να δαγκωθούν ποιο εύκολα από τα ψάρια.
Εδω http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=8904 εχει συνταγες για home made τροφη.
Οχι βρασιμο ουτε ζεσταμα, το κατεψυγμενο αφου κοπει σε μικρα κομματια παει κατευθειαν στο blender.
...και τυχόν παράσιτα? Εδώ δεν είμαστε πολλές φορές σίγουροι για τις τυποποιημένες - εργοστασιακές τροφές... πόσο μάλλον για "wild caught"...???
Πιστεύω οτι με την κατάψυξη αν όχι όλα σχεδόν όλα τα παράσιτα εξολοθρεύονται (ας μας πουν οι εμπειρότεροι) και δέχομαι την απάντηση του Τολη μια και έχει πολύ εμπειρία επάνω του σε τέτοια θέματα. +-3
Παρασιτα θαλασσινα σε γλυκο νερο πεθαινουν, και το αντιστροφο.
εγω παντως βραζω τα παντα,απο το συκωτι και τις γαριδες μεχρι το σπανακι!!!!!;) .οχι βεβαια μεχρι να λιωσουν
Κακως, χανουν πολυ απο την θρεπτικη τους αξια και τις βιταμινες.
Παρασιτα θαλασσινα σε γλυκο νερο πεθαινουν, και το αντιστροφο.
είναι θέμα όσμοσης ;)
εγω παντως βραζω τα παντα,απο το συκωτι και τις γαριδες μεχρι το σπανακι!!!!!;) .οχι βεβαια μεχρι να λιωσουν
Επειδή έχω δουλέψει 2+ χρόνια ως μάγειρας σε μεγάλο εστιατόριο έχω να πω το εξής:
Η θερμοκρασιακή ζώνη ανάπτυξης βακτηριδίων στις τροφές είναι περίπου από 4 έως 72 οC (με pick στους 37)... Συμπέρασμα.. τα 'με λίγο βράσιμο' τρόφιμα Βρίσκονται μέσα στη ζώνη.. ΑΛΛΑ δε νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολεί ΤΟΣΗ ανάλυση ΑΡΑ καλύτερα χωρίς βράσιμο όπως είπε κ ο Τόλης
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.