Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αχιβάδες ερωτήσεις …

Lsourtzo
08-08-06, 09:59
Σε μία πρόσφατη επίσκεψη μου στο water inn είδα τα παρακάτω …
Ξέρει κανείς πως λέγονται ?

σε τι ενυδρεία μπορούν να μπουν ?
έχουν πρόβλημα με φυτά ? :smt064

και άλλα τέτοια …

pet
08-08-06, 10:50
πήγα κι εγώ και τα είδα χθες, πρέπει να είναι μύδια γλυκού νερού. Θυμήθηκα όμως μία συζήτηση που είχε γίνει εδώ. Αυτά μπορεί να πεθάνουν χωρίς λόγο (για μας, όχι για τα ίδια) και επειδή μπορεί να μην το αντιληφθείς αμέσως, θα σου ανεβάσει την αμμωνία απότομα και πολύ, και θα κινδυνεύσουν τα ψάρια σου. 'Αρα, καλύτερα να τα κρατάς μόνα τους, και όχι στο ενυδρείο.
Δεν βρίσκω το link

klaz
08-08-06, 11:00
μακριαααααααααααα...κανε μια αναζητηση με τη λεξη ''μυδια'' και θα διαβασεις τη ζημια που μου κανανε.....μιλαω ειδικα για τους ''φονιαδες'' της πρωτης φωτο.......μακριααααα

Lsourtzo
08-08-06, 11:17
μακριαααααααααααα...κανε μια αναζητηση με τη λεξη ''μυδια'' και θα διαβασεις τη ζημια που μου κανανε.....μιλαω ειδικα για τους ''φονιαδες'' της πρωτης φωτο.......μακριααααα
ρε Klaz δεν το βρίσκω .. δεν μας λές πάλι τι έπαθες ??

PascM
08-08-06, 11:36
Του απέθανε το μύδι και έγινε το ενυδρείο μαντάρα και τρόμαξε να το συνεφέρει. Πάντος από τότε που έχει συζητηθεί το θέμα εγώ έχω μύδια σε ένα 50λιτρο (μόνα τους έτσι) και ρίχνω και λίγη τροφούλα κάπου κάπου και μέχρι στιγμής αν δεν κάνω λάθος εδώ και τρεις περίπου μήνες (δεν κράτησα καλές σημειώσεις δυστυχώς) δεν έχω κάνει αλλαγή νερού και οι μετρήσεις μου Αμωνία κλπ είναι όλες μηδενικές.

Lsourtzo
08-08-06, 11:45
μετακινούνται ??? εννοώ μόνα τους ?? ή όπου τα βάλει κάθονται .. πόσα έχεις μέσα στο 50 λίτρο ?

PascM
08-08-06, 11:55
Μετακινούνται μόνα τους αν και με αναμένα φώτα δεν θα το δεις αυτό, απλά θα το καταλάβεις γιατί θα τα δεις να αλάζουν θέση. Μέσα στο 50λιτρο έχω 10 από αυτά. (είπαμε είναι τεστ). Και σήμερα θα βάλω και ένα χρυσόψαρο (μικρό) και θα συνεχίσω το πείραμα που το έχω αμελήσει τελευταία με τακτικές μετρήσεις για να δούμε τι γίνεται.

Lsourtzo
08-08-06, 12:08
Μετακινούνται μόνα τους αν και με αναμένα φώτα δεν θα το δεις αυτό, απλά θα το καταλάβεις γιατί θα τα δεις να αλάζουν θέση. Μέσα στο 50λιτρο έχω 10 από αυτά. (είπαμε είναι τεστ). Και σήμερα θα βάλω και ένα χρυσόψαρο (μικρό) και θα συνεχίσω το πείραμα που το έχω αμελήσει τελευταία με τακτικές μετρήσεις για να δούμε τι γίνεται.

ενημέρωνε μας να ξέρουμε πως πάει ... ίσος άμα έχεις πολλά ακόμα και αν πεθάνει κάποιο τα άλλα να προλάβουν να απορροφήσουν την αμόνια χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα ...

PascM
08-08-06, 12:13
Οκ! Θα τα λέμε εδώ!

Tolis
08-08-06, 12:15
Στα 5 χρονια του GAB πρεπει να εχω προειδοποιησει δεκαδες φορες να μην βαζετε μυδια και αλλα οστρακοειδη μαζι με ψαρια. Ο θανατος ενος, απαρατηρητος ισως για μερες απο εμας, μπορει να ανεβασει την αμμωνια στα υψη (δεν απορροφουν αμμωνια τα αλλα μυδια). Μεχρι που την επαθε κι ο κλαζ http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=11960&highlight=%EC%F5%E4%E9

Μην παιζετε με την τυχη σας....

PascM
08-08-06, 12:20
Δεν διαφωνούμε πρόεδρε!

netblues
08-08-06, 12:35
Προφανως και ΔΕΝ απορροφουν αμμωνια τα μυδια. :smt119
Παρομοια ζημια μπορει ναπαθει κανεις αν εχει πολλα apple snails και ψοφησουν μαζικά...
(απλα καθοτι τα apple snails ειναι πολυ πιο ανθεκτικα δεν συμβανει και τοσο ευκολα...)

PascM
08-08-06, 12:39
Έτσι όπως λες πρέπει να είναι Σωτήρη απλά στο δικό μου "πειραμα" λόγω του οτι είναι μόνο μύδια και δεν έχει ψοφήσει κανένα δεν έχω δει πρόβλημα και επίσης λογικά δεν έχουν και πολλά απόβλητα γι'αυτό και οι μετρήσεις είναι οκ.

klaz
08-08-06, 13:02
...και επισης να προσθεσω στα λογια του προεδρου,οτι δεν κανουν για φυτεμενα ενυδρεια,γιατι σκαβουν,σκαβουν,σκαβουν........και σκαβουν.....:rolleyes:

Lsourtzo
08-08-06, 13:06
Στα 5 χρονια του GAB πρεπει να εχω προειδοποιησει δεκαδες φορες να μην βαζετε μυδια και αλλα οστρακοειδη μαζι με ψαρια. Ο θανατος ενος, απαρατηρητος ισως για μερες απο εμας, μπορει να ανεβασει την αμμωνια στα υψη (δεν απορροφουν αμμωνια τα αλλα μυδια). Μεχρι που την επαθε κι ο κλαζ http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=11960&highlight=%EC%F5%E4%E9

Μην παιζετε με την τυχη σας....

ok το μύνημα το πείρα ... δεν βάζω στρήδια, μύδια και άλλες λυπές βλακίες σε ενυδρείο .. thanks !

Eustratios
08-08-06, 23:54
Ta sugekrimana ostraka(koxulia).Ta poulane edo sti germania opou meno, mo no gia tank kriou nerou me Koies

PascM
09-08-06, 08:34
Ta sugekrimana ostraka(koxulia).Ta poulane edo sti germania opou meno, mo no gia tank kriou nerou me Koies

:confused: Δεν ανήκουν πιστεύω στα κρύου νερού όμως! Έχει κανείς άποψη?

tzimakos
09-08-06, 22:10
to δευτερο pιc πρεπει να ειναι Pilsbryoconcha exi http://www.interaquaristik.de/catalog/images/gross/01339neu.jpg

και το πρωτο μοιαζει με Hyriopsis bialatus
http://www.interaquaristik.de/catalog/images/gross/04169.jpg