Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ξυλινο ενυδρειο

ANEMOS
02-08-06, 21:44
Οπως ειχα γραψει στο post για την υπερχειληση ημουν στη φαση κατασκευης ενυδρειου απο μπετοφορμ.Σημερα επιτελους βρηκα χρονο να κολλησω το τζαμι και αναμενω να στεγνωσει η σιλικονη και να το τεσταρω με νερο.Το ενυδρειο ειναι διαστασεων 1,80-0,70-0,50,το τζαμι ειναι 12αρι extra clear που κοστισε 200 ευρωπουλα,αν ειναι λογικη η τιμη η μου πιασανε την εδρα ας μου απαντησει καπιος που ξερει.Χρονος κατασκευης περιπου δυο μερες και ολα τα ξυλα συνολικα μαζι με της βασης που ειναι απο 4cm συμιδα δεν περασαν τα 200 ευρω,θα προσθεσω και καδρονακι στη πλατη για να αποφυγω την καμπυλη του μπετοφορμ.Το sump ειναι ετοιμο και τεσταρισμενο πλεον απο νερο διαστασεων 0,60-0,50-0,40 κατασκευασμενο απο 5αρι τζαμι.Για την υπερχειληση τα ειπαμε και ειμαι ακομα στη φαση της μελετης μια και θα γινει μετα τις διακοπες,μια ερωτηση μονο για τον φωτισμο μια και εχω αρχισει να σχεδιαζω το καπακι,οι λαμπες φθοριου που κλεινουν με καπακι απο μπροστα θα με καλυψουν απο υγρασιες η θα εχω προβλημα?Επισης η πρωτη σκεψη που υπαρχει ειναι να φιλοξενισει mbuna.Θελω επισης να πω οτι πολυτιμη βοηθεια βρηκα στο αθρο του περιοδικου του συλλογου για τα ξυλινα ενυδρεια καθως και απο τη σελιδα malawicichlidhomepage.com

Tkagem
02-08-06, 21:50
Από πού το προμηθεύομαι και πώς το χρησιμοποιώ.Μπορώ με μπετοφόρμ να φτιάξω τη βάση και τις τρείς πλέυρές και στην μπροστινή πλευρά μόνο να βάλω γυαλί?

ANEMOS
02-08-06, 21:59
Αυτο εχω κανει και εγω,τρεις πλευρες ξυλο μια γυαλι,για τη βαση εξαρτατε απο το βαρος του ενυδρειου,το βρισκεις σε ξυλεμπορικα

Nrgman
02-08-06, 22:01
Από πού το προμηθεύομαι και πώς το χρησιμοποιώ.Μπορώ με μπετοφόρμ να φτιάξω τη βάση και τις τρείς πλέυρές και στην μπροστινή πλευρά μόνο να βάλω γυαλί?

Κοίτα εδώ
http://www.garf.org/140.gallon.html
http://www.malawicichlidhomepage.com...lywoodtank.htm

Επίσης υπάρχει ένα άρθρο στο περιοδικό

http://www.aquarist.gr/Magazine_files/teyxos2.html

Πέρνα απο τον σύλογο να το αγοράσεις (αν υπάρχει βέβαια)

Tkagem
02-08-06, 22:02
Το μπετοφόρμ βρίσκω σε ξυλεμπορικά?Και πώς το χρησιμοποιώ?Σορυ που σε ζαλίζω αλλά θάλω να ξέρω μήπως το επιχειρήσω και γώ...

Tolis
02-08-06, 22:07
Καλυτερα να παρεις το περιοδικο απο τον συλλογο, και να στα πουμε κιολας εκει.

ANEMOS
02-08-06, 22:08
Κοιτα στα link που σου εδωσε ο nrgman και αν δεν καταλαβεις κατι εδω ειμαστε,πολυ χονδρικα παιρνεις απο το ξυλεμπορικο τα κομματια που θες και βιδωνεις βαζοντας σιλικονη στις ενωσεις

Tkagem
02-08-06, 22:09
Θέλω πολύ να έρθω στο σύλλογο αλλά Σάββατα λίγο δύσκολο.Άλλες μέρες μπορώ να έρθω?Τα Σάββατα τί ώρες γίνονται οι συναντήσεις?

Nrgman
02-08-06, 22:11
Θέλω πολύ να έρθω στο σύλλογο αλλά Σάββατα λίγο δύσκολο.Άλλες μέρες μπορώ να έρθω?Τα Σάββατα τί ώρες γίνονται οι συναντήσεις?

Μετα τις 5 κάθε Σάββατο.

Tkagem
02-08-06, 22:16
Μιχάλη αν πηγαίνεις τα Σάββατα θα μπορείς κάποιο Σάββατο να περάσω να πάμε μαζί???γιατί απο Πειραιά και πέρα δέ ξέρω καθόλου,ειδικά Κορυδαλλό που είναι τα γραφεία...

Nrgman
02-08-06, 22:24
Μιχάλη αν πηγαίνεις τα Σάββατα θα μπορείς κάποιο Σάββατο να περάσω να πάμε μαζί???γιατί απο Πειραιά και πέρα δέ ξέρω καθόλου,ειδικά Κορυδαλλό που είναι τα γραφεία...

οκ όποτε θες. Ας συνεχισουμε με πμ γιατι το spamάραμε full το post.:D

ANEMOS
03-08-06, 12:36
Kαποια απαντηση σχετικα με τις λαμπες φθοριου?

Tolis
03-08-06, 13:07
οι λαμπες φθοριου που κλεινουν με καπακι απο μπροστα θα με καλυψουν απο υγρασιες η θα εχω προβλημα?

Γινε λιγο πιο λεπτομερης

ANEMOS
03-08-06, 13:32
Εχω δει σε μαγαζια με ηλεκτρολογικο εξοπλισμο λαμπες φθοριου σε πλαισιο μονες η διπλες που κλεινουν μπροστα με γυαλινο η πλαστικο καπακι,den εχω μπορεσει ακομα να βρω φωτο

ANEMOS
03-08-06, 14:25
Κατι τετοιο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
03-08-06, 15:27
Εχω μια τέτοια λάμπα στην δουλειά μου, νομίζω ANEMOS οτι είναι πολύ ογκώδες πράγμα για χρήση σε ενυδρείο.
Αν σε απασχολεί η υγρασία τα στεγανά ακροφύσια είναι αρκετά .

caverman
04-08-06, 08:12
Είχα δει πρόσφατα στον ΣΚΡΕΚΗ ωραιότατα φωτιστικά από πάνελ αλουμινίου (προφίλ Η ) με ηλεκτρονικό balast και δύο λάμπες που ήταν πολύ κομψά και λεπτά. Οι λάμπες ήταν χωριστά από τα balast και υπήρχε και προστατευτικό τζάμι για τις λάμπες. Τα είχε σε διάφορα μεγέθη και οι τιμές τους ήταν πολύ καλές.
Ήταν δε αρκετά λεπτά για να μπούν πάνω σε ενυδρείο. Δυστηχώς δεν θυμάμαι τον τύπο. Οι λάμπες ήταν Τ5.

ANEMOS
04-08-06, 14:03
Που ειναι ο Σκρεκης caverman?

caverman
04-08-06, 14:36
Γούναρη 71 Γλυφάδα ή Λ.Σπάτων 76 Γέρακας

www.skrekis.gr (http://www.skrekis.gr)

Τα είχα δει στο κατάστημα του Γέρακα. Στο site δεν τα έχει...

ANEMOS
05-08-06, 14:19
Το ενυδρειο με αρκετη αγωνια γεμισε σημερα και πηγαν ολα καλα,θα μεινη ετσι κανα 20ημερο για σιγουρια και μετα τις διακοπες προχωραμε με τρυπες καπακια κτλ

Tkagem
27-08-06, 14:29
Aυτά τα 2 είναι το ίδιο πράγμα ή άλλο το ένα και άλλο το άλλο?

Tolis
27-08-06, 16:08
Διαφορετικά. Το betoform ειναι το ξυλο που χρησιμοποιουν στις οικοδομες για να καλουπωσουν το μπετο.

Tkagem
27-08-06, 16:20
Και ποιό είναι καλύτερο για να φτιάξεις ενυδρείο?Και αυτό που δέν έχω καταλάβει είναι πώς γίνεται και δέ πίνει νερό το ξύλο?Είναι περασμένο μονωτικό απο τη μέσα πλευρά?

lasal
28-08-06, 01:52
Και ποιό είναι καλύτερο για να φτιάξεις ενυδρείο?Και αυτό που δέν έχω καταλάβει είναι πώς γίνεται και δέ πίνει νερό το ξύλο?Είναι περασμένο μονωτικό απο τη μέσα πλευρά? Δεν περνάει νερό μέσα απο το betoform.
Εχει επικάλυψη ρυτίνης απο μελαμίνη
http://www.pafili.gr/images/xileia_proionta/big/pafili%20sa.gif
http://www.perihellas.gr/gr/el/pub/products.cfm/fuseaction/productdiashow/product_ID/96/productcategory_ID/25/imgpath/18_10_peri_beto_21.jpg.cfm
Μπορείς να δεις μια παρουσίαση στο περιοδικό του συλλόγου
τευχος 2ο
http://www.aquarist.gr/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=55

Tkagem
28-08-06, 12:09
μόλις πήρα τηλέφωνο την ξυλαποθήκη απ'όπου παίρνω ξύλα και μου είπαν ότι έχουν 2 είδη μπετοφόρμ...το ένα είναι το φιλμέ-γυαλιστερό και το άλλο λέγεται οκουμέ....εγώ δέ τα έχω ξανακούσει αυτά τα είδη.επίσης του είπα ότι τα θέλω για ενυδρείο και μου είπαν πως δέ κάνει...για βοηθήστε λίγο γιατί θα μου στρίψει.

και τί να κάνω,στέκουν αυτά που μου είπαν ή δε ξέρανε...το θέμα είναι αν όντως δέ κάσνει το μπετοφόρμ που έχει η συγκεκριμένη ξυλαποθήκη,που θα βρώ αλλού κατάλληλο μπετοφόρμ για ενυδρείο?

caverman
28-08-06, 12:31
Ευτυχώς που δεν ξέρουν οι ξυλέμποροι ότι κάνει και για ενυδρεία διαφορετικά οι τιμές θα πάρουν την ανηφόρα.
Νομίζω ότι στις μέχρι τώρα γνωστές κατασκευές έχει χρησιμοποιηθεί το γυαλιστερό.
Κάποιοι μάλιστα το πέρασαν με γυαλόχαρτο για να πιάσει η σιλικόνη και να κάνουν background με λεπτή στρώση άμμου.
Το Οκουμέ λογικά θα έχει επιφάνεια ποιό άγρια στην αφή. Περίμενε μήπως κάποιος το έχει χρησιμοποιήσει και σου απαντήσει στα σίγουρα.

Και κάτι ενδιαφέρον σχετικά με τις ποιότητες και τις διαφορές σε αντοχή:

http://europa.eu.int/eur-lex/lex/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32004R1942:EL:HTML

Tkagem
28-08-06, 12:39
Νά'σαι καλά,σ'ευχαριστώ...

Tolis
28-08-06, 14:33
Το μαυρο γιθαλιστερο κανει - δε με ρωταγες προχτες στο συλλογο βρε...Το Σαββατο αμα ερθεις να σου πω λεπτομερειες, και να παρεις και το περιοδικο με το αρθρο.

Tkagem
28-08-06, 16:46
Αυτό έπρεπε να κάνω,μέσα στον ενθουσιασμό μου όμως δέ το σκεφτηκα ο κουτός...Τέλοσπάντων,υπομονή 5 μερούλες θα κάνω.Ευχαριστώ!

soza
28-08-06, 22:36
Αν θυμαμαι καλα.. το οκουμε ειναι κοντρα πλακε..
Υπαρχει το φτηνο κοντρα πλακε.,το ρωσικο οπως λεγεται διαφορετικα.. που χρησιμοποιειται κυριως για οικοδομες , καθως ειναι αρκετα ψιλο και εχει ροζακια στην επιφανεια του.
Το οκουμε ειναι αρκετα ακριβοτερο.. ξεχωριζει γιατι εχει χρωμα κοκκινοροζε, σε αντιθεση με το ρωσικο που εχει το κιτρινο χρωμα του ξυλου.

ANEMOS
02-09-06, 13:25
Το ενυδρειο αρχισε να λειτουργει,βαζω μερικες φωτο και περιμενω τις γνωμες σας,500 λιτρα με 90 λιτρα sump με υπερχειληση,ρυθμηστηκε η σταθμη νερου ενυδρειου sump και αφου μονωθηκε ο σωληνας υπερχειλησης ο μονος θορυβος ειναι ενα ανεπαισθητο βουητο απο την αντλια.Τρεις λαμπες 36W εκαστη,η μια ειναι μπλε που αναβει στην αρχη και το τελος της περιοδου φωτισμου.Οι πετρες ειναι απο θαλασσα που βραστηκαν και πλυθηκαν και η αμμος ποταμισια οικοδομικη που και αυτη πλυθηκε καμποσες φορες.Αναλυτικοτερη παρουσιαση οταν μπουνε τα πρωτα ψαρια.

LeeHook
30-09-06, 14:36
Μήπως κάποιος έχει άποψη για το LAMINATE; Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενυδρείου; Είναι το υλικό που κατασκευάζονται οι πάγκοι για κουζίνες. Είναι PVC & μελαμίνη (αν δεν κάνω λάθος). Θεωρητικά πρέπει να είναι πλήρως αδιάβροχο. Δεν ξέρω βέβαια τι κόλλα χρειάζεται για αυτό το υλικό.

Tkagem
30-09-06, 14:59
Anemos = Τις πέτρες που πήρες από τη θάλασσα τσέκαρες άν είναι ασβεστολιθικές?Γιατί μου είπαν πως τα περισσότερα πετρώματα στην ελλάδα είναι ασβεστολιθικά....Εκτός αν βάλεις αφρικάνες....

Takis
30-09-06, 15:08
Μήπως κάποιος έχει άποψη για το LAMINATE; Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενυδρείου; Είναι το υλικό που κατασκευάζονται οι πάγκοι για κουζίνες.
Υποθετω οτι κανει, αλλα ειναι πολυ πιο ακριβο και ισως να μην υπαρχει στις διαστασεις που το θες (ιδιαιτερα στο πλατος)

ANEMOS
30-09-06, 15:17
Με 70 ευρω περιπου παιρνεις μπετοφορμ για 500αρι ενυδρειο,γιατι να μπλεκεις με LAMINATE,για κολλα δεν τιθεται θεμα αφου η ενωση γινεται με βιδες και σιλικονη απλως για στεγανωση

ANEMOS
30-09-06, 15:18
Τgaken,το ενυδρειο φιλοξενει αφρικανες οντως

Zorba_The_Freak
30-09-06, 18:47
ΑΝΕΜΕ, έχεις κάνει παρουσίαση από την κατασκευή του ενυδρείου?

Γιατί δεν μπόρεσα να την βρώ :smt022:smt022:smt022

ANEMOS
01-10-06, 07:38
zorba οτι παρουσιαση εχω κανει απο την κατασκευη ειναι σε αυτο το post

Zorba_The_Freak
01-10-06, 10:02
zorba οτι παρουσιαση εχω κανει απο την κατασκευη ειναι σε αυτο το post

ΟΚ, ευχαριστώ.

ANEMOS
27-08-07, 20:11
Το ενυδρειο μου συμπληρωνει σχεδον ενα χρονο λειτουργιας,μεχρι στιγμης δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα στεγανωσης και λειτουργιας του sump,το μονο που προσθεσα ειναι ενα εσωτερικο φιλτρο γιατι οι κιχλιδες μου σκαβουν ακαταπαυστα.Εχω δει πολλες γεννες αν και 2-3 καταφεραν να επιβιωσουν.Αν και μου ειχαν πει οτι το ξυλινο ενυδρειο εχει μεγαλο ρισκο στον ενα χρονο που δουλευει ειναι αψογο.

Tolis
27-08-07, 23:05
Ποιος στο ειχε πει αυτο? Εμενα μου δουλευει 2 χρονια αψογα, και ειδικα οι Γαλλοι ενυδρειοφιλοι που χρησιμοποιουν παρα πολλα ξυλινα επι παρα πολλα χρονια ειναι κατεφχαριστημενοι.

giagligian
27-08-07, 23:14
Να πω ένα συγχαρητήριο στον άνεμο έχει φτιάξει κάτι πανέμορφο... :smt041:smt041 Μακάρι να σε φτάσω κάποια στιγμή :rolleyes:

leonm
27-08-07, 23:25
Πολύ καιρό τώρα σκεύτομαι τι να κάνω με το νέο ενυδρείο 2m+ και τελικά κατάληξα σε ξύλινο. Μερικές απορίες...Ρωτόντας μου είπαν για διάφορες ποιότητες μπετοφόρμ, φαντάζομαι ότι πληρώνεις παίρνεις.Κάποια πρόταση για συγκεκριμένη εταιρεία?Βγαίνει και σε διάφορα πάχη, θα προτιμούσα 15mm ή καλύτερα 20mm?H στεγανοποιηση στα σημεία κοπής αρκει με το βάψιμο, καλύτερα να στοκαριστεί πρώτα, ή υπάρχει κάτι άλλο?Επειδή μάλλον θα πάρω διπλής όψης υπάρχει τρόπος να βαφτεί ή δεν?

Tolis
27-08-07, 23:36
22 χιλιοστα - βγαινει και σε μορφη που γραφει "betoform" πανω, να το διευκρινησεις οτι δεν το θες. Στεγανοποιηση δεν γινεται με βαψιμο - με σιλικονη και βιδωμα γινεται.
Βαψιμο απεξω οπως θες.

leonm
27-08-07, 23:49
Σήμερα πήρα τηλέφωνα και αύριο θα πάω να τα δω. Μου είπαν για πάχη από 10 ως 20(το 20 βέβαια μπορεί νάναι και 22).Επειδή δεν θέλω νάχει γράμματα μου είπαν για ένα στα 20 διπλής όψης (το φιλμ και απ τις 2 μεριές) 1,2*2,5 στα 130Ε το φύλλο.Για τη στεγανοποίηση ρωτάω όχι για το εσωτερικό αλλά για τα σημεία κοπής της κορνίζας και το πάνω μερος γιατί όλο και λίγο νερό θα πέφτει εκεί κατά καιρούς(αλλαγες κλαδέματα κλπ). Για το βάψιμο πάλι, επειδή και από μπροστά θα έχει φίλμ υπάρχει τρόπος αυτό το φιλμ να βαφτεί ή όχι?

GODLIGHT
28-08-07, 02:05
αχ τι μου κανετε, αυτα βλεπω και το ξανασκευτομαι το θεμα για ξυλινο. παντος το παραπανω ειναι πολυ καλο και μου δινει μια ωθηση να το ψαξω παλι.

ANEMOS
28-08-07, 07:57
Αυτα ειναι διπλης οψεως ολα,τωρα απο ποιοτητες εχει διαφορες,απεφυγε τα κινεζικα,οσο για την στεγανοποιηση στο πανω μερος εμενα παταει το καπακι και οτι κενο εμεινε περαστικε με σιλικονη.Εγω προτιμησα να το ντυσω εξωτερικα παρα να το βαψω,και κατι αλλο,απαραιτητα εξωτερικη κοντρα στην πισω και πανω μερια σε μεγαλες διαστασεις γιατι κανει κοιλια.

Tkagem
30-08-07, 15:18
Το δικό μου δουλεύει 11 μήνες και δόξα το θεό δέν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα,από μπετοφόρμ με 3 πλευρές τζάμι,μόνος το πάλεψα με συμβουλές και καθοδήγηση από Gab και Σύλλογο.