Επιστροφή στο Forum : το καινουργιο μου ενυδρειο
καλησπερα παιδια.μολις τελειωσα το κολλημα του ενυδρειου μου.ακολουθουν φωτο της βασης που την εφτιαξα μονος και το ενυδρειο.υπομονη μεχρι να στεγνωσει!!!!!αυριο ξεκιναω το καπακι.
καλη αρχη,και καλη συνεχεια μελλον συναδελφε δισκα....:p:p:p
:smt041:smt041:smt041
ευγε , ευγε !!!
καλο γεμισμα...;)
(μην βιαστεις ομως, ασε μερικες μερες)
ευχαριστω.δεν θα βιαστω καθολου!!!!!!!!οι διαστασεις ειναι 2,50/0,60/0.80
Εύγε..
Δείχνει πολύ καλή κατασκευή.
Και πάλι μπράβο :smt041 :smt041 :smt041
Δισκους ειπες .. ε??
Μια χαρα οι δισκοι...
Εγω παντως αν ειχα ενα τετοιο σουπερ ενυδρειο, θα το χρησιμοποιουσα για ταγκανικες.;)
[quote=sonia
Εγω παντως αν ειχα ενα τετοιο σουπερ ενυδρειο, θα το χρησιμοποιουσα για ταγκανικες.;)[/quote]..η θα εκανα μια προτυπη βιομηχανια γαλακτος....:rolleyes::D
Μμμμμ!!! Ότι πρέπει για ένα θαλασσινό fish only.:cool:
Προχώρα και εμείς μαζί σου.
θαλασσινο??αν εχω 1% ιδεα για το γλυκο νερο για το θαλασσινο εχω -100.
Zorba_The_Freak
31-07-06, 11:42
Υπέροχο είναι ;)
Αν θέλεις, δώσε και κάποια στοιχεία για τα υλικά, διαστάσεις, μάρκες, τιμές κυρίως και από που τα αγόρασες πχ τα τζάμια, ξυλεία, σιλικόνη κλπ Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο (τουλάχιστον για μένα)
Επειδή και γω ψάχνομαι να φτιάξω ενα 155 x 50 χ 65 μπορείς να μου πείς τι πάχος τζαμιού χρησιμοποίησες και πόσο σου κόστισε ;
τα τζαμια ειναι 12χιλ ψημενο τζαμι και σιλικονη logo για ενυδρεια.ειναι σιδερενια με γωνια 5x5 και την εντυσα με κοντρα πλακε επυκαλυμενο 16 χιλ.πανω και κατω στη βαση εχει κοντρα πλακε θαλασσης 9 χιλιοστα.τα ξυλα κοστισαν 114ευρω μαζι με τα κοφτικα.τα τζαμια κοστισαν 760 ευρω επειδη ειναι πολυ φιλος και τα φτιαχνει ο ιδιος.δηλαδη εχει φουρνο.πολυ δυνατα τζαμια
Φίλε Γιώργο, περιμένουμε νέα σου και φωτογραφίες από το καπάκι και τα φώτα.
παρε μια ιδεα απο ενα αντιστοιχο δισκοενυδρειο 2,5μετρων και στειλε φιλακια σε οσους λενε για αλμυρες και ταγκανικες........ Δισκοι, οι βασιλιαδες του γλυκου νερου!!!!!
φιλε pritani φοβερο ενυδρειο.εγω θα βαλω δισκους δεν αλλαζω γνωμη.ΔΙΣΚΟΙ ΔΑΓΚΩΤΟ
φιλε pritani φοβερο ενυδρειο.εγω θα βαλω δισκους δεν αλλαζω γνωμη.ΔΙΣΚΟΙ ΔΑΓΚΩΤΟ
Μην νομίζεις ότι είναι του Πρύτανη το ενυδρείο της φωτογραφίας !!!!!
Μην νομίζεις ότι είναι του Πρύτανη το ενυδρείο της φωτογραφίας !!!!!σοβαρα μιλας γιωργο...??και γω νομιζα οτι ειναι η γεννηστρα του......:smt110:smt110:smt110:smt110:smt043:smt04 3:smt043:smt043:smt030
μερικοι στη μεση εχουν αρχισει να πρασινιζουν,:D
πιασανε αλγη !!!
το μοναδικο ψαρι στον πλανητη που πιανει αλγη...:smt016
Εδώ μπορείς να βρείς περισσότερες λεπτομέρειες γύρω απο το συγκεκριμένο ενυδρείο.
Είναι 4000 λίτρα φυσικά.
http://www.pbase.com/plantella/image/52901832
και
http://www.pbase.com/plantella/bigstgt&page=all
για χαλικι παιδια ο χαλαζιας ειναι ενταξει??
Εξαρτάται από το πόσο φυτεμένο το θέλεις! (Το δικό μου δεν θα το χαρακτήριζα υπερβολικά φυτεμένο) Χαλαζία χρησιμοποιώ και εγώ στα ενυδρεία μου και μέχρι στιγμής δεν βλέπω το λόγο να τον αλάξω μια χαρά είναι (ψιλόκοκο έχω άμμο δηλαδή)
οχι αμμο!!!χαλαζιακο χαλικι 3-5χιλ φυσικο χρωμα
3-5 mm είναι πολύ μεγάλου διαμετρήματος. Κοίταξε κάτι πιο κοντά στα 1-2 mm (για να μην πω λιγότερο).
απο φιλτρα θα φτιαξω 2 αυτοσχεδια αλλα θελω να ξερω ποσα λιτρα υλικων (ziporax,peat)χρειαζομαι,σφουγγαρι??οι δασκαλοι ας επιστρατευσουν την εμπειρια και τις γνωσεις τους.τι προτεινεται για συνδυασμο για τα φιλτρα?????εννοω υλικα ποσα?ποια?ιδεες???.τον καδο τον κανονιζω εγω ποσα λιτρα θα ειναι αρα μην κολλατε στο ποσο μεγαλος θα ειναι οσο και αν ειναι ο καθενας δεν με νοιαζει.αντλιες θα βαλω 2 eheim pump 1262 3400l/h
για να μπρολαβω καποιους αν και ειναι καλη ιδεα sump τωρα δεν γινεται να φτιαχτει τωρα γιατι η βαση εχει μονταριστει και το ενυδρειο ειναι πανω,
με τοσα λιτρα ευχης εργο θα ηταν αν ειχες σαμπ.....θα μεγαλωνες ακομη περισσοτερο τα λιτρα σου,και ολα θα τα εβαζες-εκρυβες εκει....
Το θετεις πολυ γενικα το θεμα και γιαυτο δεν υπαρχουν απαντησεις.
Γενικα θα ελεγα οτι μιας και μιλαμε για 1200 λιτρα ενυδρειο θες τουλαχιστον 15 λιτρα βιολογικο υλικο τυπου substrat/siporax ειδικοτερα αν προκειται να το φορτωσεις αρκετα σε ψαρια.. Peat σε τοσα λιτρα θα βαρεθεις να αλλαζεις πολυ γρηγορα. Απο αντλιες εισαι μαλλον οκ, αν δεν μειωθει η ροη αισθητά.
Σαν ιδεες θα χρησιμοποιουσα προφιλτρα στην εισοδο των φιλτρων, μετα κατι σε μακαρονι για τα χοντρα και μετα βιολογικο substrate.
Επισης καλη ιδεα ειναι ενα φλοτερ επιφανειας να μαζευει το film που σχηματιζεται.
Στα 2,5 μετρα αυτα ολο και καπου κρυβονται....
<Επισης καλη ιδεα ειναι ενα φλοτερ επιφανειας να μαζευει το film που σχηματιζεται>
δηλαδη????
Γεια σου κλαζ με τις σαφεις απαντησεις σου... :smt072
Δες εδω
http://www.eheim.com/skimmer.htm
και δω
http://www.aquaristic.net/shop/shop.php/cl/details/anid/442000/Eheim-Surface-suction-extractor-3535
ΥΓ.
Για αλλη μια φορα εκνευριστικα με το απαραδεκτο site της eheim..
Τι να κανουν τα παιδια.. δεν υπηρχε budget..
Γεια σου κλαζ με τις σαφεις απαντησεις σου... :smt072
Δες εδω
http://www.eheim.com/skimmer.htm
και δω
http://www.aquaristic.net/shop/shop.php/cl/details/anid/442000/Eheim-Surface-suction-extractor-3535
ΥΓ.
Για αλλη μια φορα εκνευριστικα με το απαραδεκτο site της eheim..
Τι να κανουν τα παιδια.. δεν υπηρχε budget.....και μετα σε πειραζει ο θειος κλαζ.........εδω κοτζαμ eheim..και ειναι λακωνικοτατη.....:smt079
Ρουφαει νερο απο την επιφανεια, παρασυρωντας οτι καθεται εκει..
Εχει συστημα με φλοτερ για να παρακολουθει μικροαλλαγες στη σταθμη.
Περα απο το γεγονος οτι μπορει να βουλωσει/κολλησει, φαινεται και καπως, οποτε κανει μονο για μεγαλα ενυδρεια.
μαλιστα.καλυβεται ευκολα δεν υπαρχει προβλημα.η γνωμη σου ειναι ενα η δυο??ενα σε καθε γωνια οπου θα ειναι και τα φιλτρα?
και μετα βιολογικο substrate
κανενα link να το δω??
Ενα ειναι υπεραρκετο.. Ασε που αν κατι παει στραβα να δουλεψει το αλλο.
Επισης θες και κατι να ρουφαει νερο απο τον πατο... Οποτε οχι δυο σε καμμια περιπτωση
Link για το substrat pro?
google it.
με επιτυχια εγινε η δοκιμη για τη στεγανοτητα του ενυδρειου.γεμισε μεχρι τα ταμπουνια.μεγαλος ογκος παιδια!!!!!!!!!τα εχασα!!:eek: .αλλα ευτυχως ολα καλα:) :) :) :)
:smt041 :smt041 :smt041 +-8 +-8 +-8 :smt026 :smt026 :smt026 Ευγε άντε και καμιά φωτό να το δούμε και σιγά σιγά να διαμορφώνετε!!!
χθες τελειωσα το καπακι και την κυριακη ερχεται ο ηλεκτρολογος να φτιαξει τα ηλεκτρικα και συνδεσμολογιες.
Μόλις το τελειώσεις, ανέβασε καμιά φωτό να το θαυμάσουμε και εμείς. ;)
μερικες φωτο απο το καπακι.δεν ειναι ετοιμο βεβαια ακομα θα ανεβασω και αλλες φωτο.εχει 8 λαμπες sylvania gro lux 36w kai 8 sylvania daylight 36w
δεν αντεξα το εβαλα απανω και ας μην τελειωσε.
Zorba_The_Freak
22-08-06, 09:29
Και "είδωμεν το φως το αληθινο".
Καταπληκτική δουλειά..
Οι ανακλαστήρες που χρησιμοποίησες τι ακριβώς είναι? Από τι μαγαζί τους αγόρασες και πόσο?
ηρεμα με τοσο φως...
Η αλγη καραδοκει. μεχρι να σταθεροποιηθει λιγο το ενυδρειο, (2-3 μηνες δλδ). Πρεπει να εισαι πολυ φειδωλος στο φως, γιατι αλλιως μιλαμε για κουβαδες αλγης....
Η μπερδεύτικα ανάμεσα στα ποστ ή μίλαγες για έξι λάμπες και εγώ μέτρησα περισσότερες?
Υ.Γ. Οι ανακλαστήρες είναι οι πλαστικοί που πουλάνε τα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού?
Και "είδωμεν το φως το αληθινο".
Καταπληκτική δουλειά..
Οι ανακλαστήρες που χρησιμοποίησες τι ακριβώς είναι? Από τι μαγαζί τους αγόρασες και πόσο?
ειναι πλαστικοι απο μαγαζια με ηλεκτρικα.μαρκας pilux kai 3 ευρω ο ενας.οι λαμπες ειναι 16.8 sylvania gro lux kai 8 sylvania daylight.
ηρεμα με τοσο φως...
Η αλγη καραδοκει. μεχρι να σταθεροποιηθει λιγο το ενυδρειο, (2-3 μηνες δλδ). Πρεπει να εισαι πολυ φειδωλος στο φως, γιατι αλλιως μιλαμε για κουβαδες αλγης....
τι εννοεις???ειναι 576watt.περιπου 0,5w/l.
τι εννοεις???ειναι 576watt.περιπου 0,5w/l. Στο ξεκίνημα θα ανάβεις λιγότερες λάμπες.
Σιγά σιγά θα ανάβεις και τις υπόλοιπες μέχρι να βρείς τις ισορροπίες.
Τα watt αυτά ειναι καλά για ενα full planted ενυδρείο ομως οταν εχει περάσει κάποιο εύλογο διάστημα και εχουν αναπτυχθεί τα φυτά.
Σε αντίθετη περίπτωση θα ταίζεις άλγη.
τι εννοεις???ειναι 576watt.περιπου 0,5w/l.
Οταν τα λιτρα γινονται πολλα, ο κανονας αρχιζει και "δυσκολευει"..
Ναι μεν 0,5w/λιτρο δεν ειναι παρα πολλά σε σχεση με το μεγιστο του 1,2 που εχουν εφαρμοσει καποιοι, αλλά καθοτι οι λαμπες σου ειναι τοποθετημενες κολλητά, τοπικά θα υπαρχει αρκετό φως.
Για αρχη θα ξεκινουσα με 1 grolux και μια daylight σε καθε μερια (συνολικα 4 λαμπες)
μαλιστα.καλα που κουβεντιαστηκε αυτο γιατι αλλιως θα την ειχα πατησει......ευτυχως.
θελω να καθαρισω τα τζαμια απο την μεσα μερια.τι μπορω να χρησημοποιησω????
Από τι θέλεις να τα καθαρίσεις? Από άλγη? Ίσως ο μαγνήτης να μην πιάνει υπάρχει και η άλλη λύση του "μπαστουνιού" το οποίο έχει σφουγγάρι μπροστά, ή κάνεις μια δικιά σου λύση με ένα καινούργιο σφουγγάρι (κουζίνας π.χ.) και κάποιο ας πούμε κοντάρι σκούπας!? :p Αλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτί κουζίνας, ακόμη και με νερό δεν λιώνει αμέσως και κάνει καταπληκτική δουλειά.
θελω να καθαρισω τα τζαμια απο την μεσα μερια.τι μπορω να χρησημοποιησω????
Για διάβασε εδώ :
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/algae_cleaning_greek.html
Φίλε Γιώργο, το ενυδρείο σου εάν έχω καταλάβει σωστά είναι ακόμα άδειο.
Επίσης τα φώτα σου ανάβουν 3-4 μέρες, άρα δεν πρέπει να έχεις άλγη.
Τι ακριβώς έχουν τα τζάμια σου και θέλουν καθάρισμα, ή απλά ρωτάς για αργότερα;
η εικονα που ειδατε απο το ενυδρειο ηταν ο ελενχος για διαροη και μετα το αναμα των φωτων για να δω πως ειναι.αφου δεν υπαρχει διαροη το αδειασα για να αρχισω να βαζω το χαλικι,υποστρωμα κλπ.λοιπον θελω να καθαρισω τα τζαμια απο την σκονη,τυχων σιλικονη με λιγα λογια να το κανω ετοιμο για το τελικο γεμισμα
Ε αν είναι έτσι πανάκι νεράκι χαρτί κουζίνας και όλα οκ!
αν στη συνεχεια το ξεπλυνεις καλα, δεν υπαρχει προβλημα..
προτιμησε καθαρο αντι για φωτιστικο, το οποιο εξατμιζομενο δεν αφηνει καταλοιπα.
σε κατι ακομα πιο φυσικο, μπορεις να χρησιμοποιησεις πανακι με ξυδι.
οπως και να χει... μετα το καθαρισμα, το γεμιζεις μεχρι καποιο υψος που να βολευει, το φυτευεις πρωτου το γεμισεις τελειως.
στη συνεχεια το γεμιζεις μεχρι επανω και περιμενεις να κατακαθισει.
αν δεν βαριεσαι κανεις και μια τελευταια μεγαλη αλλαγη νερου ωστε να φυγουν τυχον υπολλειματα και οτι χοντρο εχει διαρρευσει απο το υποστρωμα, ξαναγεμιζεις, αντιχλωριο, θερμοκρασια, μπολιαζεις και βαζεις τα πρωτα ψαρια μετα απο 24 ωρες.
Zorba_The_Freak
25-08-06, 09:42
Μετά το μπόλιασμα, πόσο αντέχουν τα βακτήρια χωρίς ψάρια-τροφή?
Εννοείται ότι το φίλτρο θα είναι σε λειτουργεία.
Το πολυ σε 48 ωρες πρεπει να ταιστουν, εστω και με μερικες ΣΤΑΓΟΝΕΣ αμμωνιας...(2-3)
Τονιζω το σταγονες.. γιατι τελευταια φευγουν μπουκαλια στα ενυδρεια..
:d:d
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.