Επιστροφή στο Forum : Γιατί δεν ζευγαρώνουν?...
Τον τελευταίο καιρό (περίπου 1,5 μήνα) έχω παρατηρήσει ότι τα ψάρια δεν ζευγαρώνουν... Έχω την εντύπωση ότι αυτό συνέβει με την άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ξέρει κανένας τι ακριβώς γίνεται?
Περιμένω τα φώτα σας...
Μια συμβουλή βάση προσωπικής εμπειρίας, καθόλου τεκμηριωμένη επιστημονικά:
Στην επόμενη μεγάλη αλλαγή νερού που θα κάνεις, φρόντισε το νέο νερό να είναι αρκετά (3-4 βαθμούς) πιο κρύο από αυτό του ενυδρείου και πρόσεξε για αλλαγή συμπεριφοράς.
Τα δικά μου, πάντα είναι πιο.... ανήσυχα όταν κάνω το παραπάνω.
Επίσης, έχεις προσθέσει κάτι τον τελευταίο 1,5 μήνα? Άλλα πιο επιθετικά, ή αρκετά πιο μεγάλα σε μέγεθος ψάρια?
Μια συμβουλή βάση προσωπικής εμπειρίας, καθόλου τεκμηριωμένη επιστημονικά:
Στην επόμενη μεγάλη αλλαγή νερού που θα κάνεις, φρόντισε το νέο νερό να είναι αρκετά (3-4 βαθμούς) πιο κρύο από αυτό του ενυδρείου και πρόσεξε για αλλαγή συμπεριφοράς.
Τα δικά μου, πάντα είναι πιο.... ανήσυχα όταν κάνω το παραπάνω.
και επειδη συμπτωση επαναλαμβανομενη παυει να ειναι συμπτωση,
και επειδη και εμενα συνεβαινε επι χρονια ακριβως οπως το περιεγραψε ο γιαννης,...
τωρα οι λογοι που κοψανε τα ...παιχνιδακια μπορει να ειναι πολλοι.
μπορει μια αλλαγη πετρων, μπορει καποιο καινουργιο ψαρι, μπορει
η ανοδος οπως προειπες της θερμοκρασιας, πολλα μπορει...
δοκιμασε αυτο που σου λεει ο γιαννης, μια γερη αλλαγη νερου, και κατσε κανε ματι...:D
Σύπτωση λέτε να είναι και για μένα που τα κορύδορας μου σταμάτησαν να γεννάνε; Βασικά αλλαγή του νερού γίνεται και την κάνω αργά το βράδυ οταν το νερό μμμμ ειναι λιγακι κρύο εδώ μας έχει κάψει που να βρείς κρύο νερόοοο.
Παρακαλάω να περάσει και ο Αύγουστος χωρίς απώλειες..... τρέμει η ψυχούλλα μου σαν θα φύγω απο το σπίτι τον Αύγουστο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.