PDA

Επιστροφή στο Forum : To ενυδρείο φάντασμα……


dialpistis
11-07-06, 10:50
9 θανάτους μετράει…. Άντε να δω αν γίνουν 12

Το ιστορικο.
Είναι 10λιτρο. Το πήρα για να στεγάσω τα διωγμένα από το 100αρι χρυσόψαρα. Χωρίς φiλτρο στην αρχή.. .. Σε μια εβδομάδα με 10 μέρες τα έχασα (μέρα παρα μέρα 50% αλλαγή νερου + αντιχλωριο). Έξω στο μπαλκώνι είχα σε τάπερ ένα αρρωστο χρυσοψαρο το οποίο ζούσε όμως κάτω από αντίξοες συνθήκες… μετα τον θάνατο των 2 ήρθε η ώρα του να πάρει θέση στο ενυδρειάκι. Μεσα σε 3 μέρες νεκρο και αυτό.
Το πηρα απόφαση και το έκανα μικρό ενυδρείο.. με το χαλικάκι του το φιλτράκι του και όλα τα απαραίτητα. Μέσα κατοίκισαν για 12 ώρες 4 μολλυς 2 αλπινο και 2 μπαλουν. Το ένα το μπαλουν εχασα από στρες σε λίγες ώρας αφου το αρσενικός αλπινο δε το άφηνε σε ησυχία . 20 εβδομάδες αργότερα χάνω από γιατί πήαυτοκτονία τον αρσενικό δηξε έξω από το ενυδρείο ώρες που έλλειπα.
Ένα ατυχές περιστατικό έμελε να συμβεί πριν από 4 μέρες. Το γατοψαράκι που έιχα βάλει στο κατοστάρι από το κινητό των κιχλίδων (@α@ακία του καταστηματάρχη που είπε μη φοβάσαι βάλτο μέσα δε θα έχει πρόβλημα) στούπωσε σε ένα κανάτι-δολοφόνο που έχω κακός τελικά μέσα στο ενυδρειο και το έβγαλα σε χάλια μορφη καταφαγωμένο. Το άφησα στο 10αρι για το οποιο μιλάω εδώ και σε 12 ώρες τέζα ΚΑΙ αυτό. Το περίεργο έιναι ότι τα φαγωμένα πτερύγια του σε 12 ώρες γίνανε καπως… σαν να είχες πιάσει το ψαρι στα χέρια σου και να άρχισες να το τρίβεις με δύναμη .. δεν ξεχώρισες πτερύγιο. Ίσως σήψη??? 2 μέρες μετα.. το μπαλλον μολυ μου έιπε αντίο και χθες το αλπινο. Τι να πω..,,?? Προβλημα στο νερό??? Πρόβλημα με κάτι που έχω στο ενυδρείο?? (ισως μια άγκυρα που τη πηρα από κατάστημα με ειδη ενυδρειων??) πρόβλημα με ασθενια που μετέδωσε το γατόψαρο???

Εχω πελαγώσει..

Έχω βάλει τώρα 3 μικρά (ενός μηνα) μολλυ αλμπινο Αν φυγουν και αυτά.. τοτε.. μάλλον η άγκυρα παει για πέταμα. Τα άλλα δε τα φοβάμαι.. το φιλτράκι είναι μια χαρα.. οι παράμετροι του νερου δε ξερω παιδια .. δεν έχω τεστ για την ώρα από μέτρηση όμως παλαιότερη όλα ήταν οκ.. τι άλλο να φταίει....????
το θετικό ειναι οτι οι γονεις που τώρα δε ζουνε μου εχουν αφησει 20 υπέροχα μικρα που ζουν σε ενυδρειακι 7αρι 20cm απο αυτο που αναφέρω.
Θα κατηγορούσα εμένα πρώτα αλλα πως να το κάνω .. απο τη στιγμη που τα άλλα δυο εδυρεια χαιρουν άκρας υγειας??? το μεγαλο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΛΑ και η γεννηστρα επίσης υγέιέστατη.... :confused:

george
11-07-06, 10:55
Τα λες όλα μόνος σου.
Αν το ξαναδιαβάσεις θα βρεις τις αιτίες των προβλημάτων σου.

PascM
11-07-06, 10:56
Μήπως με αυτά που μας λες πρόβλημα χώρου? Στενότητας? Χρυσόψαρα σε 10λιτρο? τι ήταν μωράκια? :confused:

dialpistis
11-07-06, 11:06
Μήπως με αυτά που μας λες πρόβλημα χώρου? Στενότητας? Χρυσόψαρα σε 10λιτρο? τι ήταν μωράκια? :confused:
Koita ta χρυσοψαρα ειναι το λιγότερο... αντε να σου πω εγω πως το πάθανε απο το στρωσιμο του μεγαλου και ηταν θεμα χρονου να "φυγουν"
τα μολλυς δε καταλαβαινω γιατι πεθαναν...

ευτυχως μωρα δεν εχω χασει ακομα.. ειναι τα μωρα απο τη γεννα που ειχα
3 απο αυτα τα εχω βαλει δοκιμαστικα μεσα στο 10αρι να δω αν θα επιβιοσουνε ..:smt102

PascM
11-07-06, 11:08
Φίλε/η λαλήσαν τα ψαράκια. Το 10λιτρο καλό είναι για μονομάχο.

Lsourtzo
11-07-06, 11:42
πάρα πολά λάθη σε τόσο λίγο χρόνο ... :smt067 :smt102
θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να μας περιγράψεις την υπάρχουσα κατάσταση ... (όχι το τί είδη έγινε ) ... αλλά τι έχεις τώρα ... για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε ...

βασική προϋπόθεση ... ελπίζω να έχεις dsl γιατί θα πρέπει να διαβάσει πολλά Posts στο gab για να δεις πόσα λάθη έκανες μαζεμένα !!!

μην αγχώνεσαι .. όλοι κάνουμε λάθη ... slow down και προσπάθησε από εδώ και πέρα πριν κάνεις οτιδήποτε είτε να το έχεις διαβάσει εδώ !! είτε να το έχεις ρωτήσει πρώτα σε κάποιον εδικό !!!

SOCRATIS
11-07-06, 17:36
βασική προϋπόθεση ... ελπίζω να έχεις dsl γιατί θα πρέπει να διαβάσει πολλά Posts στο gab για να δεις πόσα λάθη έκανες μαζεμένα !!!
Ή να ξεκινήσεις να έρχεσαι στις συναντήσεις μας
κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα;)

klaz
11-07-06, 18:49
Ή να ξεκινήσεις να έρχεσαι στις συναντήσεις μας
κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα;):smt023:smt023:smt023:smt038:smt038:smt038:s mt038:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038-+5-+5-+5

Nassos
15-08-06, 00:27
Δε θελω να σε στεναχωρησω, ουτε να "το παιξω εξυπνος" μιας και ειμαι απο τους πιο "φρεσκους" εδω μεσα...

Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι: Ποσα επιτελους ψαρακια θα πρεπει να πεθανουν, για να βρεις τι φταιει στο συγκεκριμενο ενυδρειακι?
Ριχνεις μεσα το ενα μετα το αλλο, λες και προκειται για καποια μαχη που εχει ξεσπασει αναμεσα σε εσενα και το "ενυδρειο φαντασμα" Για το ποιανου θα περασει τελικα το δικο του...:(

Λες οτι δεν εχεις μετρησεις, αλλα απο την αλλη δεν σου περναει απο το μυαλο οτι κατι δεν παει καλα με καποια απο τις παραμετρους του μικρου αυτου βιοτοπου, μιας και παλαιοτερα ολα ηταν μια χαρα.:?

Ενα ψαρακι μηκους 4εκ, δεν εχει μικροτερο δικαιωμα στη ζωη απο εναν ελεφαντα η μια πανεμορφη και πανεξυπνη εκφραστικοτατη γατα... μονο και μονο επειδη δεν εχει φωνη να μας νιαουρισει, η δε μπορει να ερθει να τριφτει πανω μας...;)

Αν για παραδειγμα αφηνες ενα σκυλο να ζει δεμενος μεσα σε ενα σκυλοσπιτο, και τον εβρισκες πεθαμενο την αλλη μερα... εβαζες αλλον στη θεση του και παθαινε το ιδιο... κ.ο.κ. κ.ο.κ θα συνεχιζες να φερνεις στο σπιτι σκυλακια και να τα βαζεις στο ιδιο σημειο μεχρις ωσοτου υπαρξει το πρωτο που δε θα πεθανει??? Δε θα σου περνουσε απο το μυαλο οτι κατι δεν παει καλα? Δε θα προσπαθουσες να λυσεις το προβλημα ΠΡΙΝ αυτο οδηγησει σε αλλη μια απωλεια? Με τον σκυλο ισως δεν το εκανες γιατι εχει τη δυναμη να σου δειξει το φοβο και το πονο του... Τα ψαρακια (δεν εχουν αυτον τον τροπο) ή πολλοί από μας τουλάχιστον δεν τα καταλαβαίνουμε όταν νοιώθουν(?) έτσι...
Ίσως γι αυτό νομίζουμε ότι δεν πονάνε, ή ότι δεν καταλαβαίνουν... επειδή δεν μπορούμε εμείς να τα καταλάβουμε...

Συγχώρεσέ με. Δεν τα λέω όλα αυτά επί προσωπικού, κι ούτε έχω κάτι μαζί σου. Στη δική σου περίπτωση ό,τι έγινε... έγινε! Ορμώμενος όμως από τη δική σου ιστορία, προσπαθώ ίσως να προβληματίσω κάποιους άλλους που ενδεχομένως να είναι έτοιμοι να κάνουν το ίδιο λάθος...

Φιλικά και χωρίς παρεξήγηση (ελπίζω);)

Νάσος

Nassos
15-08-06, 12:47
Ωρε nasso, μήπως σε ξέρω από κάπου??
steile pm