Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τι προβληματα μπορει να δημιουργησω!!

nkmyrtos
06-07-06, 22:22
Μετα την αγορα πετρων που εγινε σειρα εχει η τοποθετηση τους μεσα στο ενυδρειο( φυσικα οι πετρες ειναι τσεκαρισμενες για το αν ειναι ασβεστολιθικες και βραστηκαν για πανω απο 4 ωρες) στο οποιο ομως κατα την διαρκεια του στησιματος του δεν ειχε τοποθετηθει φελιζολ σαν υποστρωμα και μπηκε κατευθειαν το χαλικι υψους 6 εκ. περιπου. Θα ηθελα λοιπον να μαθω απο τους ποιο εμπειρους αν επιτρεπεται να βγαλω το χαλικι και να το ξαναβαλω αφου τοποθετησω το φελιζολ(εννοειται οτι οταν θα βγει απο το ενυδρειο θα μπει μεσα σε λεκανη που θα υπαρχει νερο απο την αλλαγη του ενυδρειου), ή ειναι προτιμοτερο να το μεταφερω στην μια ακρη του ενυδρειου και να βαλω το φελιζολ μισο μισο? Επισης ισως και να μην επιτρεπεται τιποτα απο τα 2 μιας και απο οσα γνωριζω το χαλικι δουλευει και σαν φιλτρο και κραταει μεσα του διαφορους μικροοργανισμους καθως και βρωμιες και με αυτον τον τροπο διαταραξω την λειτουργια του ενυδρειου μου. Οποιος μπορει ας μου πει την αποψη του μιας και θα περιμενω μεχρι να παρω τα μηνυματα σας πριν προχωρησω σε οποιαδηποτε ενεργεια.

Giorgos
06-07-06, 22:39
Το φελιζόν έχει τεράστια άνωση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αδειάσεις και το νερό από το ενυδρείο και κολλήσεις το φελιζόν στον πάτο με σιλικόνη κατάλληλη για ενυδρεία. Η σιλικόνη χρειάζεται τουλάχιστον 24 ώρες για να στεγνώσει.
Έχεις κάπου να μεταφέρεις τα ψάρια σου για να κάνεις αυτές τις εργασίες;

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι συνήθως τοποθετούμε φελιζόλ σε ενυδρεία που πρόκειται να βάλουν ΠΟΛΛΕΣ πέτρες (όπως σε ενυδρεία με m'buna). Με τη σύνθεσή σου, φαίνεται ότι δεν χρειάζεσαι τόσες πολλές.

nkmyrtos
06-07-06, 22:41
Με το βαρος που θα μπει απο πανω ειναι προβλημα να μην κολληθει?? Μονο το χαλικι χωρις τις πετρες που θα μπουν ζυγιζει 25 κιλα και αλλα 10-15 οι πετρες

Strahos
06-07-06, 23:40
αν οι πέτρες ακουμπήσουν πάνω στο χαλίκι και όχι στο κάτω τζάμι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. το φελιζόλ χρειάζεται σε ενυδρεία με ΠΟΛΛΕΣ πετρες, μερικές πετρούλες δεν κάνουν τίποτα. σιγουρέψου οτι είναι σταθερές μόνο

Pritanis
07-07-06, 10:33
Μην τυχον και δεν κολλησεις το φελιζολ.......Την επαθα και στο λεω...... Οσο χαλικι και να βαλεις λιγο να μετακινηθει το φελιζολ και να παρει αερα απο κατω θα το δεις να σηκωνεται μαζι με πετρες φυτα και οτι εχεις...... Οταν θα πας να κανεις και καμια αλλαγη ντεκορ εκει να δεις πλακα......

Θεοδωρος
07-07-06, 19:47
το φελιζολ για πιο λογο το βαζετε;σε ενα ενυδρειο (π.χ54 λτ.που εχω εγω ποσο βαρος περιπου αντεχει;)γιατι σκεφτομαι να βαλω καποιες πετρες και μαζι με τα διακοσμητικα που εχω να μην κανω καμια ζημια.

Pritanis
07-07-06, 19:51
το φελιζολ κανει καλο για να μην τραυματιστει το τζαμι απο τις πετρες..... Οπως ξερεις καλα το τζαμι κινδυνευει να σπασει απο αντικειμενα με αιχμες πολυ ευκολα και ειναι πιθανο κατα τις μετακινησεις των πετρων να σου ξεφυγει καμια.......Επισης με το φελιζολ μοιραζεις το βαρος σε μεγαλυτερη επιφανεια και μειωνεις τη τοπικη καταπονηση του γυαλλιου......

Θεοδωρος
07-07-06, 19:55
εγω εχω ψιλο χαλικι και αν βαλω 2-3πετρες(οχι πολυ μεγαλες)μπορει να κανω ζημια.επεισης σαν διακοσμητικα εχω ενα μικρο σταμνακι και ενα μικρο γεφυρακι και 5ψευτικα φυτα.

Strahos
07-07-06, 20:51
η φώτο είναι από το πρώτο στήσιμο του ενυδρείου μου (carfour) έχει αρκετό χαλίκι όπως βλέπετε και οι πέτρες είναι λίγο βυθισμένες ίσα ίσα να είναι στεθερές. χωρίς πρόβλημα. επειδή οι σπουδές μου είναι πολιτικά έργα υποδομής και έχω να κάνω με στατική και διαγράμματα κατανομής φορτίων σας διαβεβαιώ οτι για λίγες πέτρες το χαλίκι παίζει τον ίδιο σχεδόν ρόλο με το φελιζόλ χωρίς κανέναν κίνδυνο. Σε περιπτωση που οι πέτρες είναι πολλές ή θέλεις να βυθιστούν τόσο ώστε να ακουμπούν το τζάμι τότε κάνε αυτό που σου λένε με το φελιζόλ οπωσδήποτε.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-j11-exidna000-b.jpg

Θεοδωρος
08-07-06, 20:41
μαλλον δεν θα τις βαλω πολυ βαθια.καλα μιλαμε ωραια η κατασκευη σου με τις πετρες.πως τις στερεωσες και δεν πεφτουν;απο την θαλασσα τις μαζεψες;

Strahos
09-07-06, 10:24
όχι δεν ήταν από τη θάλασσα αλλά από τα βουνά, ότι έβρισκα και μου άρεσε το έπαιρνα. Είναι παλιό το στήσιμο αυτό, τώρα δεν έχει καμία σχέση το ενυδρείο. τότε την είχα πατήσει και πολλές από τις πέτρες ήταν ασβεστολιθικές όπως η πορτοκαλί στη βάση αριστερά και η τετράγωνη γκρι σχεδόν από πάνω της.
όσο για το στερέωμα φρόντισα να πατάει καλά η κάθε πέτρα και να μην κουνιέται (έχουν μεγαλύτερο πλάτος προς τα μέσα απ'ότι φαίνεται). πάντως δεν είναι και τόσο ωραίο το θέαμα για ενυδρείο...λίγο αφύσικο γι'αυτό και άλλαξε πια

Θεοδωρος
10-07-06, 21:06
μπορουμε να βαζουμε πετρες στο ενυδρειο απο που να ναι;δηλ.απο βουνα,απο χωραφια και απο οπουδηποτε;

halvas69
10-07-06, 21:14
Ναι ανάλογα όμως την χρήση τους δηλ τι τύπου ψάρια φιλοξενεί το ενυδρείο.

Strahos
11-07-06, 09:41
οι ασβεστολιθικές πέτρες ανεβάζουν την σκληρότητα και το ph οπότε μόνο για κιχλίδες που ζουν σε τέτοια νερά, απαγορεύονται για άλλα ψάρια. το αν είναι ασβεστολιθικές το ελέγχουμε με κεζάπ (ή αλλιώς άκουα φόρτε, ή διάλυμα υδροχλωρικού οξέως). ρίχνουμε λίγο επάνω κι αν αφρίζει είναι ασβεστολιθική.
οποιαδήποτε πέτρα μπορείς να την βράζεις και να την βάζεις μέσα

dr_yianni
03-09-06, 21:25
Το φελιζολ, μπορει να σαπισει μεσα στο ενυδρειο ?
Για κοινωνικο ενυδρειο κανει?

halvas69
03-09-06, 21:41
Δεν σαπίζει.