PDA

Επιστροφή στο Forum : Tροπικά με χρυσόψαρα?

kefalonitis
06-07-06, 21:27
Έχω ενα ενυδρείο 220 λίτρων και έχω βάλει ορισμένα τροπικά μαζι με χρυσόψαρα.Είναι λάθος?Η θερμοκρασία για τα τροπικά είναι όντως 27 βαθμοι?Τα χρυσόψαρα επιβιώνουν μαζί με τα τροπικά?:confused:

Strahos
06-07-06, 21:37
γεια σου kefalonitis καλως ήρθες στο φόρουμ.
δεν είναι καθόλου σωστό να έχουμε ψάρια κρύου νερού με τροπικά, όχι μόνο οι θερμοκρασίες διαφέρουν αλλά και τα χαρακτηριστικά του νερού που χρειάζονται. κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην διαφορά κρύου με τροπικό αλλά από ψάρι σε ψάρι και έχει να κάνει από ποια περιοχή έρχεται (ζει) το καθένα.
το 27 για τροπικά είναι σχετικό για τον παραπάνω λόγο που σου είπα. άλλη θερμοκρασία οι δίσκοι άλλη οι κιχλίδες κτλ (μικρή διαφορά αλλά παίζει ρόλο)

george
06-07-06, 21:45
Και η διατροφικές τους ανάγκες είναι διαφορετικές.

Giorgos
06-07-06, 22:00
Επίσης, τα χρυσόψαρα μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες ή/και παράσιτα στα τροπικά ψάρια που δεν μπορεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα να "καταπολεμήσει".

άλλη θερμοκρασία οι δίσκοι άλλη οι κιχλίδες κτλ (μικρή διαφορά αλλά παίζει ρόλο)
Και οι δίσκοι κιχλίδες είναι.

Strahos
06-07-06, 22:21
...Και οι δίσκοι κιχλίδες είναι.
όπα sorry δεν το ήξερα... δεν έχω ασχοληθεί ούτε με δίσκους ούτε με υπόλοιπες κιχλίδες γιαυτό και δεν το ήξερα :) γράψατε λάθος... :smt036

Blanch
07-07-06, 00:46
Συνοψίζοντας...

http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=11606