PDA

Επιστροφή στο Forum : Eρωτηση! (κυκλοφορητης)


CC-Gio
03-07-06, 14:47
Εχω την εντυπωση οτι απο τοτε που το πηρα (εδω και 2 μηνες,μαζι με το ενυδρειο!) εχει πεσει η αποδοση του! η παροχη ειναι μικροτερη! ισχυει κατι τετοιο?

μηπως να σκεφτω για κανενα εξωτερικο φιλτρο ?!?!?

marios400
03-07-06, 14:56
δωσε μας περισοτερα στοιχεια π.χ ποσα λιτρα ενυδρειο εχεις,τι φιλτρο,απο τοτε που το εβαλες πρωτη φορα να δουλεξει το εχεις καθαρισει?αν ναι ποτε?τι μαρκα ειναι το φιλτρο η γενικα το συνολο?

CC-Gio
03-07-06, 15:07
96λιτ.
2 μηνες λειτουργει-το ενυδρειο ειναι των καρφουρ
οχι δεν το εχω καθαρισει!

Δεν ειναι μαρκα! (made in china)

klaz
03-07-06, 15:17
καθαρισε το,και τσεκαρε αν δουλευει σωστα....οτι ομως αποτελεσμα και να εχεις δωσε λιγα ευρουδακια ....(καμμια 60ρια)και παρε το eheim 2213 εξωτερικο,για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο μια για παντα.....πλεονεκτηματα..1)δεν πιανει χωρο μεσα στο ενυδρειο,2)αυξανεις κατα πολυ τον βιολογικο σου ογκο,αρα και ολη σου τη βιολογια,και 3)αυξανεις τα συνολικα λιτρα του ενυδρειου σου.....δεν σου φτανουν ολα αυτα...???:rolleyes: :p :p :p

Tricky
03-07-06, 15:18
Αν ειναι κυκλοφορητης ξεχωριστος μεσα σε φιλτρο-κουτο , τοτε εφοσον πρωτα τον βγαλεις και τον καθαρισεις και δεις οτι δεν βελτιωνεται η ροη , τοτε αγορασε αλλο κυκλοφορητη ... οχι μικροτερο απο 550-600 λ/ω .

Ποσα λ/ω ειναι αυτος ο κινεζικος ?

Παντως με ενα καθαρισμα μπορει να φτιαξει ...

klaz
03-07-06, 15:20
Αν ειναι κυκλοφορητης ξεχωριστος μεσα σε φιλτρο-κουτο , τοτε εφοσον πρωτα τον βγαλεις και τον καθαρισεις και δεις οτι δεν βελτιωνεται η ροη , τοτε αγορασε αλλο κυκλοφορητη ... οχι μικροτερο απο 550-600 λ/ω .

Ποσα λ/ω ειναι αυτος ο κινεζικος ?

Παντως με ενα καθαρισμα μπορει να φτιαξει ...tricky...νομιζω οτι δεν αξιζει στην προκειμενη περιπτωση να ριξει ουτε ενα ευρω για κυκλοφορητη.......:smt102 μονο με ενα εξωτερικο φιλτρο θα γινει σωστα η δουλεια.....

Tricky
03-07-06, 15:28
tricky...νομιζω οτι δεν αξιζει στην προκειμενη περιπτωση να ριξει ουτε ενα ευρω για κυκλοφορητη.......:smt102 μονο με ενα εξωτερικο φιλτρο θα γινει σωστα η δουλεια.....

καλα , δεν τιθεται θεμα οτι με ενα 2213 θα κανει καλυτερη δουλεια απο οτι με τον κινεζικο κυκλοφορητη ...αλλα ειναι ενα κοστος που δεν ξερω εαν ο φιλος μας μπορει να αναλαβει ...

Το θεμα των εσωτ. φιλτρων το εχουμε ξαναθιξει ...
παγια αποψη μου ειναι οτι και τα εσω και τα εξω τα καταφερνουν το ιδιο καλα εφοσον ειναι καλα στημενα... το ζητημα ειναι καθαρα αισθητικο και διαθεσιμου χωρου στο ενυδρειο .

KOKORAS
03-07-06, 16:46
Φίλε μου εάν δεν σε ενδιαφέρει η αισθητική του να έχεις σε μια πλερά του ενυδρείου σου σφουγγάρι, προχώρα στη λύση του φίλτρου τύπου Αμβούργου και υσηχάζεις μια για πάντα με τυν υπόθεση φίλτρο. Και με τον ίδιο κυκλοφορητή αφού τον καθαρίσεις. Μήν μπεισ στη διαδικασία να ξεκολήσεις το φιλτρόκουτο βάλε μπροστά από αυτό το σφουγγάρι. Τελειώνεισ με κόστος κανα 10ρι ευρώ.
Φυσικά εάν κάνω κάποιο λάθος με διορθώνουν οι εμπειρότεροι.

Φιλικά Νίκος

CC-Gio
03-07-06, 17:06
Δηλαδη αν παρω το 2213 θα ειμαι οκ! με αυτα τα χρηματα ειναι ολα κομπλε,ετοιμο να δουλεψει?

με τα πρωτα χρηματα,θα παω να το παρω!!

(ερχονται και τα γενεθλια μου:d :d :d )

Πιστευω να αντεξει για κανενα μηνα ακομα! χρειαζεται να το βγαλω να το καθαρισω? ή αντεχει?

ο κυκλοφορητης ειναι 450λ/ω...

eliasfot1
03-07-06, 20:11
Ένα καθάρισμα θα βοηθούσε πολύ την λειτουργία του;);)
Και όχι μονο τον κυκλοφορητή καθάρισε και το σφουγγάρι

CC-Gio
04-07-06, 13:40
Oλα ενταξει παιδια!

Το καθαρισα και επανηλθε η αρχικη του παροχη!

Ευχαριστω παρα πολυ!

Μπορει να εκανα και μια βλακεια...το σφουγκαρακι της αντλιας και γενικοτερα ολη την αντλια την επλυνα με νερακι βρυσης και το καθαρισα καλα και μετα το εβαλα μεσα στο ενυδρειο!

Καλα το σφουγκαρακι ειχε γεμισει ποοοολυ πραμα....:confused:

filoxenos
04-07-06, 13:44
Αν δεν έχω καταλάβει λάθος, μόλις εξόντωσες όλη τη χρήσιμη και πολύτιμη αποικία βακτηριδίων σου, αποκτώντας ένα άστρωτο φίλτρο, με ότι συνέπειες θα έχει αυτό στο ενυδρείο... :(

klaz
04-07-06, 13:45
Μπορει να εκανα και μια βλακεια...το σφουγκαρακι της αντλιας και γενικοτερα ολη την αντλια την επλυνα με νερακι βρυσης και το καθαρισα καλα και μετα το εβαλα μεσα στο ενυδρειο!

Καλα το σφουγκαρακι ειχε γεμισει ποοοολυ πραμα....:confused:ε..μαλλον την εκανες...σε πληροφορω να αρχισεις συχνες αλλαγες νερου...γιατι η βιολογια σου πεταξε..σε εναν αλλο...κοσμο καλυτερο........αυτο το ποοολυ που κακως καθαρισες με νερο βρυσης(επρεπε με νερο του ενυδρειου!!!)επρεπε να ειναι πολυ λιιγο γιατι εκει υπηρχε καποτε βιολογια......:smt073 :smt073

CC-Gio
04-07-06, 14:08
Και τοτε τι καθαρισμα επρεπε να κανω?

Το σφουγκαρακι δεν επρεπε να το καθαρισω???

Ολο το κακο στην παροχη αυτο το εκανε!

klaz
04-07-06, 14:23
Και τοτε τι καθαρισμα επρεπε να κανω?

Το σφουγκαρακι δεν επρεπε να το καθαρισω???

Ολο το κακο στην παροχη αυτο το εκανε!σε ειπαν να χ*** και εσυ ξ******κες......!!!!λιγο καθαρισμα θελει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙς ΟΛΗ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ(ενα μεγαλο μερος της βρωμιας ειναι τα ωφελιμα βακτηρια...)

filoxenos
04-07-06, 14:26
Και τοτε τι καθαρισμα επρεπε να κανω? Το σφουγκαρακι δεν επρεπε να το καθαρισω??? Ολο το κακο στην παροχη αυτο το εκανε!
Και όλο το καλό, όμως... :(
Ξεπλένουμε και στίβουμε ελαφρά, σε λίγο παλιό νερό ενυδρείου (σε λεκανάκι, κανάτα ή κουβά), φροντίζοντας να μην καταστρέψουμε την αποικία (όλη η βρώμα που είδες, δεν είναι μόνο βρώμα, αλλά και πολύτιμα/χρήσιμα βακτηρίδια).
Τώρα είσαι με "νεκρό" φίλτρο μάλλον. Ξεκινάς από την αρχή!

george
04-07-06, 14:27
Ο κόσμος λέει το εξής :
αν θέλεις να καθαρίσεις το σφουγγαράκι να το στίψεις 2-3 φορές μέσα σε έναν κουβά που θα έχεις γεμίσει πρηγουμένως με νερό από το ενυδρείο σου.

CC-Gio
04-07-06, 14:44
Ο κόσμος λέει το εξής :
αν θέλεις να καθαρίσεις το σφουγγαράκι να το στίψεις 2-3 φορές μέσα σε έναν κουβά που θα έχεις γεμίσει πρηγουμένως με νερό από το ενυδρείο σου.

Τωρα ειναι αργα πια! Αν μου το διατυπωνατε καπως ετσι θα το εσωζα!

Δεν πειραζει ομως! Οτι εγινε,εγινε! Ελπιζω να καταφερουν να επιζησουν τα ψαρια μου!

Αν μπορειτε να μου πειτε ΤΩΡΑ πια τι μπορω να κανω εκτος απο αλλαγες νερου.....(τι ποσοστο νερου να αλλαξω? ποτε? καθε ποσο?)

klaz
04-07-06, 14:47
εγω πλεον...φοβαμαι να σου πω..μη τυχον το βγαλεις ολο το νερο....:rolleyes: πλακα κανω ετσι..? τακτικες αλλαγες νερου τουλαχιστο το 30-40%καθε 3-4 μερες πιστευω οτι ειναι καλα..και μην ξεχνας το αντιχλωριο..ετσι..?

CC-Gio
04-07-06, 14:51
Σημερα να κανω αλλαγη? ή απο αυριο...μεθαυριο?

Το απογευμα θα κανω και κανενα τεστ!

filoxenos
04-07-06, 14:56
Πες ακριβώς τι ψάρια έχεις και σε πόσα λίτρα, φυτά κλπ, μπας και γίνει πιο συγκεκριμένη η εικόνα, για να γίνει και πιο εύκολη (ίσως) η απάντηση...
Τι θα έκανα εγώ:
- Καθόλου τάισμα για τις 3 επόμενες ημέρες και μετά πολύ λίγο τάισμα 1 ημέρα και μετά, ημέρα παρά ημέρα και από πολύ λίγο (ίσα-ίσα για συντήρηση) μέχρι να στρώσει μαλακά το πράγμα.
- Πρόσθεση προ-βιολογικού υλικού από τα έτοιμα ζουμιά, για επίσπευση της ανάπτυξης της νέας αποικίας.
- Καθημερινές προσεκτικές αναλυτικές μετρήσεις αμμωνίας και ΝΟ2, από σήμερα το βράδυ.
- Ανάλογα με τις μετρήσεις, συχνές αλλαγές νερού, για κατέβασμα των τυχόν ανεβασμένων τιμών αμμωνίας και ΝΟ2.
- Προσπάθεια να βρώ έτοιμη αποικία από άλλον χομπίστα στην περιοχή μου (αν καθαρίσει κάποιος το φίλτρο του και σου δώσει την "μπίχλα", την βάζεις μέσα και σχεδόν γλυτώνεις, άμεσα!).
- Διάβασμα πολύ σχετικά, για να κατανοήσω πλήρως την διαδικασία, γιατί αποδείχτηκε (με την πράξη μου) ότι δεν την ξέρω...
Αυτά... και καλή τύχη στα ψαράκια σου... :(

Υ.Σ.: Ξέρω ότι έχεις μηχανάκι. Αν δεν έχεις κανέναν άλλον να σου δώσει, έλα τώρα από τον Βύρωνα, να στίψω ένα φίλτρο, να τα πάρεις και να τελειώνεις. Ευτυχώς έχω σε λειτουργία πολλά...

klime
04-07-06, 18:38
96λιτ.
2 μηνες λειτουργει-το ενυδρειο ειναι των καρφουρ
οχι δεν το εχω καθαρισει!

Δεν ειναι μαρκα! (made in china)
Αδερφέ έχω το ίδιο ενυδρείο με σένα... Φυσικά δεν περίμενα να δουλέψω με το βιολογικό που υπάρχει κολλημένο στη μια μεριά αλλα πήγα και πήρα ένα ΕΗΕΙΜ εξωτερικό και καθάρισα.. Αν πάλι δεν θέλεις να δώσεις τόσα λεφτά( μου πιάσανε λίγο τον....) πάρε ένα καλό εσωτερικό( και η αδερφή μου έχει το ίδιο ενυδρείο) και θα είσαι μια χαρά... Ωστόσο τον κυκλοφοριτή τον χρησιμοποιώ και αυτόν και τον καθαρίζω με μία παλιά οδοντόβουρτσα γιατί δεν ανοίγει ...:p Όσο για το "καθάρισμα" που έκανες... τα "καθάρισες" όλα!!!

CC-Gio
05-07-06, 17:32
Ολες οι μετρησεις μεχρι τωρα ειναι σε επιτρεπτα ορια!

Ριχνω nitrivec της sera!

Το μονο που μου παρουσιαστηκε ειναι ick σε 3 ψαρια!(αυτο βεβαια μπορει να φταιει που ανακατεψα λιγο την αμμο:confused: )

Αυξησα 2 βαθμους την θερμοκρασια και αρχισα και θεραπεια ick!

kefallinos
06-07-06, 01:46
ο φιλος που επλινε το σφουγγαρι δεν μπορει να αγορασει και να βαλει ετοιμα βακτηριδια?

dialpistis
06-07-06, 07:40
ρε παιδια... τι είναι αυτα που λέτε?????? για πια καταστροφή μιλάτε???

το παλικάρι απο τι κατάλαβα επλινε το σφουγγαράκι της αντλίας με νερο βρύσης και όχι το μπλε του φίλτρου. Οπότε γιατί όλος αυτός ο πανικός??
ΚΑΜΙΑ βιολογική αποικία δε κατέστρεψες φίλε μου. Καλά έκανες και επλινες τόσο καλά την αντλία έτσι πρεπει... εγώ τη καθαρίζω κάθε μήνα.
Στο μπλέ σφουγγάρι να δώσεις προσοχή και στην ενυσχυσή του με παραπάνω βιολογικά υλικά.
Αν και απο προσωπική εμπειρία καλύτερα πριν αγοράσεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άκου τους φίλους.. και πάρε ένα εξωτερικο μια και καλη... για να κάνεις ΄καλή δουλεια πάνω κάτω τα ίδια χρήματα θα δώσεις... οποτε επέλεξε τη λύση του εξωτερικού διαλιοντας το εσωτερικό γιο ανα μη σου πίανει και χόρο.

Να πώ μόνο κάτι.... το βέβαιο έιναι οτι θα με κράξουν πολλοί απο δώ.. :smt104 :mad: αλλα θα το πώ. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις τίποτα... για το πρώτο τουλάχιστον 6μηνο και αν κρατήσεις χαμηλά την ιχθυοφόρτωση μη πάρεις τπτ... το μικρό σου μπλε σφουγγάρι και λίγο ιαλοβάμβακα επιπλέων είσαι οκ...

CC-Gio
06-07-06, 12:29
Απ'οτι βλεπω και στις μετρησεις δεν χαλασαν τα χαρακτηριστικα του νερου!

Ακομα δεν εχω καταλαβει αν πραγματικα ειναι κακο αυτο που εκανα!(το μονο κακο που πιστευω εκανα ειναι οτι επλυνα το σφουγκαρακι της ΑΝΤΛΙΑΣ με νερο βρυσης,αλλα και παλι δεν ειναι και τραγικο)

Εκτος απο το μπλε σφουγκαρι και τον υαλοβαμβακα εχω και 2 ''καλτσες'' με μπιλιες λευκες....της jbl νομιζω ειναι.....

george
06-07-06, 12:33
το παλικάρι απο τι κατάλαβα επλινε το σφουγγαράκι της αντλίας με νερο βρύσης και όχι το μπλε του φίλτρου. Οπότε γιατί όλος αυτός ο πανικός??

Ναι ε; Ας μην μας πιάνει πανικός ...το πολύ πολύ κανένα ick να βγάλουν τα ψάρια

ΚΑΜΙΑ βιολογική αποικία δε κατέστρεψες φίλε μου. Καλά έκανες και επλινες τόσο καλά την αντλία έτσι πρεπει... εγώ τη καθαρίζω κάθε μήνα.

ΟΛΕΣ τις κατέστρεψες ....και εσύ φίλε dialpistis...εύγε νέε μου

Αν και απο προσωπική εμπειρία καλύτερα πριν αγοράσεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άκου τους φίλους..Εμ δεν τους ακούτε και πάρε ένα εξωτερικο μια και καλη... για να κάνεις ΄καλή δουλεια πάνω κάτω τα ίδια χρηματα θα δωσεις 04 :mad: αλλα θα το πώ. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις τίποτα... για το πρώτο τουλάχιστον 6μηνο και αν κρατήσεις χαμηλά την ιχθυοφόρτωση μη πάρεις τπτ... το μικρό σου μπλε σφουγγάρι και λίγο ιαλοβάμβακα επιπλέων είσαι οκ...
Μάλιστα...καλύτερα να πάρει ένα εξωτερικό αλλά μέτα από 6 μήνες ; Γιατί αυτό ;;;



Φίλε dialpistis
νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσεις στους πιο έμπειρους από εσένα τις συμβουλές και τις υποδείξεις.

Δεν έγινε και τίποτα...ΜΟΝΟ σε 3 ψάρια εμφανίστηκε ick...κατά τα άλλα....όλα μια χαρά !!!!
Και δεν φταίει το ότι ανακάτεψες λίγο την άμμο !!!

Apostolis
06-07-06, 12:53
Δεν είναι ανάγκη να πάρεις τίποτα... για το πρώτο τουλάχιστον 6μηνο και αν κρατήσεις χαμηλά την ιχθυοφόρτωση μη πάρεις τπτ... το μικρό σου μπλε σφουγγάρι και λίγο ιαλοβάμβακα επιπλέων είσαι οκ...
Αυτό φίλε μου, δεν μπορεί να το υποδείξει ΟΥΤΕ ο dialpistis, ούτε ο Apostolis, ουτε ΚΑΝΕΝΑΣ! Μόνο οι μετρήσεις των παραμέτρων του νερού που έχουν σχέση με τον κύκλο του Αζώτου και η γενικότερη εικόνα του ενυδρείου σου!

Επειδή τυγχάνει να έχω παρόμοιο ενυδρείο, δεν καταλαβαίνω τί εννοείς "σφουγγαράκι αντλίας"... καθ'ότι οι αντλίες δεν παριβάλλονται απο εξωτερικό "δικό τους" σφουγγαράκι...! Άρα, μάλλον εννοεί το μπλέ σφουγγάρι που υπάρχει στον ενιαίο κάδο... αν το έπλυνε αυτό με νερό βρύσης, καλά θα κάνει να κάνει καθημερινές μετρήσεις και τις απαραίτητες αλλαγές νερού (ΠΑΝΤΑ με αντιχλώριο!) που προβλέπονται κατά το "στρώσιμο ενυδρείου"...

Τα εξωτερικά φίλτρα και η απόδοσή τους, είναι ΣΧΕΤΙΚΗ! Ένα καλοστρωμμένο εσωτερικό μπορεί να είναι είναι το ίδιο αποτελεσματικό! Γνώμη μου είναι, ο άνθρωπος (αν ΔΕΝ θέλει να μπεί σε έξοδα!) να πάει να πάρει μια ΣΩΣΤΗ αντλία ΕΠΩΝΥΜΗΣ εταιρίας (προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο την EHEIM!) 500-600 lt/h και αν θέλει ας της βάλει γύρω-γύρω και μία στρώση "τούλι μπομπονιέρας" για να μην μπαίνουν μέσα σαλιγγαράκια κλπ... Αλλιώς, ένα EHEIM 2215 είναι η καλύτερη λύση...! ;)

Strahos
06-07-06, 13:04
Απ'οτι βλεπω και στις μετρησεις δεν χαλασαν τα χαρακτηριστικα του νερου!
μετράς αμμωνία και νιτρίτη?

peritzan
06-07-06, 13:32
Quote ::Επειδή τυγχάνει να έχω παρόμοιο ενυδρείο, δεν καταλαβαίνω τί εννοείς "σφουγγαράκι αντλίας"... καθ'ότι οι αντλίες δεν παριβάλλονται απο εξωτερικό "δικό τους" σφουγγαράκι...! Άρα, μάλλον εννοεί το μπλέ σφουγγάρι που υπάρχει στον ενιαίο κάδο...

Ο κυκλοφορητης του εχει ενα μικρο σφουγγαρακι εσωτερικα για να μην βουλωνει,μαλλον αυτο εννοει και οχι το μεγαλο μπλε σφουγγαρι (ελπιζω)

CC-Gio
06-07-06, 19:44
Quote ::Επειδή τυγχάνει να έχω παρόμοιο ενυδρείο, δεν καταλαβαίνω τί εννοείς "σφουγγαράκι αντλίας"... καθ'ότι οι αντλίες δεν παριβάλλονται απο εξωτερικό "δικό τους" σφουγγαράκι...! Άρα, μάλλον εννοεί το μπλέ σφουγγάρι που υπάρχει στον ενιαίο κάδο...

Ο κυκλοφορητης του εχει ενα μικρο σφουγγαρακι εσωτερικα για να μην βουλωνει,μαλλον αυτο εννοει και οχι το μεγαλο μπλε σφουγγαρι (ελπιζω)

Ακριβως!:smt023

CC-Gio
06-07-06, 19:52
Για να μην ανοιγω καινουριο τοπικ,θελω να ρωτησω κατι αλλο....αν τα ψαρια ενοχλουνται απο τον θορυβο που κανει ο κυκλοφορητης......δεν κανει και σαν κομπρεσερ αλλα.....

Λογικα με το εξωτερικο φιλτρο τα ψαρια θα ησυχασουν αλλα μετα μπορει να ενοχλει εμενα!?!?!? ή κανω λαθος!:smt017

halvas69
06-07-06, 20:57
Τα ψάρια είτε τα ενοχλεί είτε όχι, τον συνηθίζουν τον θόρυβο.
Αν βάλεις εξωτερικό φίλτρο δεν θα αλλάξει τίποτα καθώς ο ήχος σε στερεά και υγρά ταξιδεύει πιό γρήγορα απ'ότι στην ατμόσφαιρα (αέρια) και θα ακούγεται πάλι.

dialpistis
07-07-06, 07:59
Φίλε dialpistis
νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσεις στους πιο έμπειρους από εσένα τις συμβουλές και τις υποδείξεις.

Δεν έγινε και τίποτα...ΜΟΝΟ σε 3 ψάρια εμφανίστηκε ick...κατά τα άλλα....όλα μια χαρά !!!!
Και δεν φταίει το ότι ανακάτεψες λίγο την άμμο !!!

συντοπίτη γίωργο ..που με χαρά θα ήθελα να τα πούμε καποια στιγμή απο κοντα... να σου πώ ενα - δυο πράγματα....
"Ο κυκλοφορητης του εχει ενα μικρο σφουγγαρακι εσωτερικα για να μην βουλωνει," ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ και τπτ αλλο. Προφανός το ενυδρείο δε το ξέρεις.... Η αντλία του ενυδρείου 450λ/ωρα που έρχεται στη συσκευασία έχει ένα μικρό σφουγγάρι που δίνει μικρή προστασία απο το να μη σου μπουκώνει κάθε 7 μέρες.. Το σφουγγαράκι δεν έχει καμοια βιολογική "λειτουργία" αφου οι πόροι ειναι τεραστιοι...΄με επιβεβαιώνει ο ίδιος ο CC-Gio. οπότε ΟΥΤΕ Ο CC-Gio ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑ ΤΠΤ. ελπίζω να κάτάλαβες το λάθο σου. ;)
Το να τη λές στον άλλον για καλό λόγο είναι επικοδομιτικο... Το να του τη λες όμως ενω έχει δίκιο δε το βρισκω ορθό.

όσον αφορά για το εξωτερικο φίλτρο και το μπλε σφουγγάρι που προτείνω και τα 2 (με τη μηδαμινή εμπειρία όπως μου επισήμανες) γι ατους εξής λόγους.. Αν είναι να έχει στο ενυδρειο αυτο 2-3 ψαράκια(σε μεγεθος) απότι έχω διαβάσει το μπλε σφουγγαρι απο μόνο του κάνει καλά τη δουλεία του και μηχανικά και βιολογικά. κανω λάθος??????
Απλά είπα πως αν έχει σκοπό να δώσει λεφτα το παλικάρι καλό είναι να προσανατολιστει προς το εξωτερικο και να μει μπει στη διαδικασία του "πως να βελτιώσω το υπάρχον" Το έκανα εγώ και τη πάτησα. Και σε αυτή τη συμβουλή που έδωσα φιλε γίωργο η μικρή εμπειρια απο μόνη της είναι αρκετη.. δε χρειαζεται να περάσουν 3-4 χρονια για να καταλάβεις οτι εδωσες λεφτά ντζαμπαααααααα το καταλαβαίνεις μέσα σε 3-4 μέρες:( :( :(
Αυτα...

Tolis
07-07-06, 10:37
Οι μοντερατορες περνανε ατελειωτες ωρες εδω μεσα προσπαθωντας να βοηθησουν, συνηθως σε λαθη που γινονται και ξαναγινονται ατελειωτες φορες επειδη οι νεοι στο χομπυ δεν μπαινουν στο κοπο να διαβασουν πεντε πραγματα που ειναι πολυ ευκολο να τα βρουν εδω. Κανεις δεν "την λεει" σε κανεναν.

Kiki
07-07-06, 12:03
εαν εχεις τον κυκλοφορητη που ειχε το ενυδρειο πρεπει να αγορασεις μεγαλυτερο!:cool: για τα λιτρα αυτα δεν καταφερνει να φιλτραρει αυτο που χρειαζεται! κι εγω εχω αυτο το ενυδρειο και αγορασα μεγαλυτερο κυκλοφορητη .:)

CC-Gio
10-07-06, 14:49
εαν εχεις τον κυκλοφορητη που ειχε το ενυδρειο πρεπει να αγορασεις μεγαλυτερο!:cool: για τα λιτρα αυτα δεν καταφερνει να φιλτραρει αυτο που χρειαζεται! κι εγω εχω αυτο το ενυδρειο και αγορασα μεγαλυτερο κυκλοφορητη .:)

Δεν νομιζω!

Πιστευω οτι αρκει το 450 για το 96αρι ενυδρειο,τωρα αν ειχα καποια λεφτα στην ακρη για φιλτρο θα επαιρνα ενα εξωτερικο και με καλυτερη αποδοση για να ειμαι πιο ησυχος!