Επιστροφή στο Forum : Ερωτήσεις για μπουκάλα
Βρήκα:smt026 στην αποθήκη του σπιτιού του παππού μου μια 3κιλη μπουκάλα παροχής οξυγόνου που είχε.
Η ερωτησή μου είναι: μπορεί η μπουκάλα να χρησιμοποιηθεί για διοξείδιο και τι μανόμετρο χρειάζεται να βάλω πάνω μιας και έχει ένα μόνο με ενδείξεις από 0-300? Έψαξα λίγο στο ebay και είδα ότι υπάρχουν μανόμετρα με ενδείξεις από 0-10. Κάνει ένα τέτοιο ή χρειάζεται κάποιο άλλο συγκεκριμένο?
Μπορώ να το συνδέσω από την κάτω μεριά του άλλου μανόμετρου όπως φαίνεται στην πίσω φώτο ή χρειάζεται κάποιο άλλο που να πέρνει δίπλα δίπλα τα δύο μανόμετρα ?? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.:)
Η μπουκαλα σαν μπουκαλα σιγουρα κανει. Για να την γεμισεις ομως θα πρεπει να πας σε καποιο μαγαζι που αναγομωνει πχ πυροσβεστηρες.
Εκει καλο ειναι να την ανοιξουν, να δουν αν εχει η οχι σωληνα αναρροφησης απο τον πατο(κανονικα δεν πρεπει να εχει) και να δουν επισης αν ειναι σκουριασμενη από μέσα. Κανονικά αν ειναι πολυ καιρό αχρησιμοποιητη πρεπει να περάσει απο δοκιμή πιεσης επισης.
Το πολυ πολυ να σου αλλαξουν και την βανα αν ειναι σκουριασμενη/χαλασμενη.
Στη συνεχεια χρειαζεσαι ενα διπλο μανομετρο και μια βελονοειδή βαλβιδα για διοξειδιο. Στα πυροσβεστικα ειδη δεν εχουν τετοια. Φτηνοτερη πηγή το ιντερνετ.
Οι Θεσσαλονικεις θα σε κατατοπισουν ελπιζω σχετικως ως προς τα καταστηματα.
Σωτηρη παλι νυσταζεις.....
Οι Θεσσαλονικεις θα σε κατατοπισουν ελπιζω σχετικως ως προς τα καταστηματα.
http://www.greekaquarist.com/vb/member.php?u=186
yiatse
Πρόσθετες πληροφορίες
Περιοχή: Πάτρα
Χα,χα,χα Τόλη ζωγράφισες πάλι.
Γιάννη μανόμετρα έχει εδώ στην Πάτρα ο Ευστρατιάδης (αν δεν κάνω λάθος) σε καλή τιμή.
Αν είναι σε καλά κατάσταση κάνει .. το έχω κάνει αν και δεν είχα μπουκάλα για Ο2 οπότε χρειάστηκε να κάνω μετατροπές στον μειωτήρα.
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=10146
Ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι ότι είναι δύσκολο να ρυθμίσεις την ροή διότι η πίεση που βγάζει ο μειωτήρας είναι περίπου 4 bar -δηλαδή υψηλή- και δεν ρυθμίζεται. Στον δικό μου με ελάχιστο άνοιγμα φτάνει στις σχεδόν 30 φυσαλίδες το λεπτό. Το χρησημοποιώ βέβαια όπως είναι και κάνει καλή δουλειά. Πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις.
Αυτό που λές μανόμετρο αποτελείται από 3 τμήματα. Τον μειωτήρα που ρυθμίζει την πίεση και σου βγάζει σταθερή πίεση στην έξοδό του. Το μανόμετρο που απλώς την μετράει, όταν βάλεις CO2 δεν θα δείχνει πάνω από 60 bar πίεση φυάλης -με O2 την γεμίζουν στο περίπου 150-200 για αυτό και το μανόμετρο δείχνει 300 μέγιστο- και το ροόμετρο με το οποίο ρυμίζεις λίτρα/λεπτό. Λογικά αυτό που έχει είναι για 15λτ/λεπτό, εσύ θα το ανοίγεις ελάχιστα.. εκτός κλίμακας
Ηθελα να γραψω ιθαγενεις.. αλλα ειπα να μην παρεξηγηθουμε.. :D:D
(αν και λεκτικα ο ιθαγενης δεν εχει καμμια σχεση με κρικους και mao mao..)
Εκτος αν εισαι απο ουζουμπουρου.
Καλως τον yiatse, που εισαι χαμενος τοσο καιρο!
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλες τις απαντήσεις! Χαλβά ρώτησα στον ευστρατιαδή δεν έχει! Περιμένω το τηλ που θα κάνεις στον Παύλο!!!:smt079
Μιχάλη ήμουν φαντάρος και τώρα σπουδάζω στην Άρτα!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.