PDA

Επιστροφή στο Forum : Αρχάριος αλλα και ερωτεθμενος με τα bettas!!!


kefallinos
27-06-06, 14:03
Γεια σας,ειμαι καινουργιος στο χωρο(παρα πολυ καινουργιος)το ενδιαφερον μου για τα ψαρια ξεκηνισε οταν αρχισα να εργάζομαι σε μια εταιρια εισαγωγης γνωστης μαρκας τροφων και φαρμακων για ψαρια ενυδρειου.εχω τρεις μονομαχους και τους ειμαι πολυ εν8ουσιασμενος μαζι τους,ο πίπης,η λιλη και ο αναξημανδρος.θελω να μπω στη διαδικασια αναπαρωγης,αν και πολυ αρχαριος,οι πληροφοριες στο forum ειναι πάρα πολυ χρησιμες αλλα υπαρχουν καπια πραματα που δεν καταλαβα :confused:

π.χ:τι ειναι η φωλια?????
υπαρχει καποιος οδηγος βημα-βημα για την διαδικασία της αναπαρωγης(λεμε τωρα)

Φιλικά κωστας(ο γραφών)πίπης,λιλι,αναξημανδρος

klaz
27-06-06, 14:06
Γεια σας,ειμαι καινουργιος στο χωρο(παρα πολυ καινουργιος)το ενδιαφερον μου για τα ψαρια ξεκηνισε οταν αρχισα να εργάζομαι σε μια εταιρια εισαγωγησ γνωστησ μαρκας τροφων και φαρμακων για ψαρια ενυδρειου.εχω τρεις μονομαχους και τους ειμαι πολυ εν8ουσιασμενος μαζι τους,ο πίπης,η λιλη και ο αναξημανδρος.θελω να μπω στη διαδικασια αναπαρωγης,αν και πολυ αρχαριος,οι πληροφοριες στο forum ειναι πάρα πολυ χρησιμες αλλα υπαρχουν καπια πραματα που δεν καταλαβα :confused:

π.χ:τι ειναι η φωλια?????
υπαρχει καποιος οδηγος βημα-βημα για την διαδικασία της αναπαρωγης(λεμε τωρα)

Φιλικά κωστας(ο γραφών)πίπης,λιλι,αναξημανδροςκαλως ηρθες κατ'αρχας....εχεις πολυ διαβασμα για αρχη....ξεκινα με το παρακατω λινκ,και περιμενε τη μαριελ...για τα παραπερα......:smt041 :smt041 http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fish/betta.htm ΥΓ. να συμπληρωσω οτι τωρα την κυριακη που εχουμε συναντηση για καφεδακι,μπορουμε να τα πουμε απο κοντα,και να σε βοηθησουμε περισσοτερο!!!!!!!

kefallinos
27-06-06, 14:18
παρα πολυ ωραια,θα χαρω να σας πρηξω και απο κοντα :D που και ποτε????

klaz
27-06-06, 14:22
παρα πολυ ωραια,θα χαρω να σας πρηξω και απο κοντα :D που και ποτε????http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=9672 θα χαρουμε να τα πουμε απο κοντα,και σιγουρα ολο και με κανα κλαδεματακι κουτρα θα φυγεις......!!!!!! θα σε περιμενουμε:p :p :p :p

george
27-06-06, 14:37
Φιλικά κωστας(ο γραφών)πίπης,λιλι,αναξημανδρος

Καλώς ήρθες και από εμένα.
Καλά....αυτά τα ονόματα...πως σου ήρθαν ;;; :D :D :D

klaz
27-06-06, 14:50
χαχαχαχαχααχαχαχα....ποιος απο τους 7.....εισαι....?????χααχαχαχαχαχα:D :D :D :D :D

george
27-06-06, 14:53
O γκρινιάρης !!!! :smt011 :smt093 :smt092 :-x :smt091 :smt014 :smt084 :smt013 :smt019 :mrgreen: :smt099

klaz
27-06-06, 14:56
O γκρινιάρης !!!! :smt011 :smt093 :smt092 :-x :smt091 :smt014 :smt084 :smt013 :smt019 :mrgreen: :smt099εγω θα σου απαντησω,και μετα μπορεις να το σβησεις..:rolleyes: :p ...πιο πολυ με ΠΙΩΜΕΝΟ νανο μοιαζεις.....χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα:D :D :D :D

kefallinos
27-06-06, 20:26
το κωστας το διαλεξε ο μπαμπας μου,ειναι το ονομα του πατερα μου,τα υπολοιπα εγω :rolleyes:

deMetrIs
27-06-06, 20:53
αναπαραγωγη :
ταϊζουμε το ζευγαρι καλα για 2 ευδομαδες με προτεϊνουχες τροφες οπως κατεψγμενα, αποξηραμενα bloodworms κτλ ! μετα τοποθετουμε το θυληκο μεσα στο ενυδρειο για 2 μερες μονη της για να προσαρμωστη στην συνεχεια την βαζουμε στην γεννηστρα, και τοποθετουμε τον αρσενικο μεσα στο ενυδρειο. Οταν δουμε οτι εκανε φουσκαλοφωλια απελευθερωνουμε την θυληκια ενα 15 πριν κλεισουμε τα φωτα συνηθως! το πρωι θα ζευγαρώσουν:p οταν τελιωσει το ζευγαρωμα βγαζουμε την θυληκια , ο ρσενικο9ς μενει και προσεχει τα αυγα, τον αφηνουμε μαζι με τα παιδια του μεχρι να μπορουν να κολυμπου οριζοντια και οχι καθετε συνηθως 3 μερες μετα τον βγαζουμε και εκεινον ! τα μικρα τρεφονται μονο με ζωντανη τροφη καλυτερη τροφη για αυτην την ηλικια ειναι ζωντανη αρτεμια καθως ειναι πολυ προτεϊνουχη!
στους -3 μηνες θα αρχησουν οι πρωτοι καυγαδες μεταξυ τους ετσοι θα πρεπει να χωρισεις τα αδερφια !

το ενυδρειο ειναι καλυτερα να ειναι 60 λιτρων και χαμηλωνουμε την σταθμη στα 13 cm βαζουμε θερμοστατη για να διατιρουμε την θερμοκρασια σταθερη στους 29 βαθμους κελσιου !

αν ξεχασα κατι ας με συμπληρωση η μαριελ....;)

filoxenos
27-06-06, 23:45
...θελω να μπω στη διαδικασια αναπαρωγης...
Καλώς ήρθες και εύχομαι το καλύτερο για 'σένα και τα ψαράκια σου.
Λες ότι θέλεις να μπεις στη διαδικασία της αναπαραγωγής των Μονομάχων. Αν το κάνεις, θα δεις και θα ζήσεις "μαγικές" στιγμές σε όλες της τις φάσεις! Ομως πρώτα θα πρέπει να ενημερωθείς πολύ καλά και σφαιρικά και να έχεις βρει λύσεις σε όλα, γιατί δεν είναι μια απλή αναπαραγωγή όπως όλα τα άλλα ψάρια, αλλά έχει σημεία δύσκολα, με σημαντικότερο και δυσκολότερο το σημείο του διαχωρισμού των μικρών, στην ηλικία των 2 μηνών περίπου. Το μεγάλο πρόβλημα έγκυται στο γεγονός ότι μπορεί να χρειαστείς ακόμα και πάνω από 50 χώρους/ενυδρεία (μπορεί λιγότερα, αλλά απ' ότι έμαθα πρόσφατα, μπορεί και ΠΟΛΥ περισσότερα!), για να ξεχωρήσεις τα μικρά που θα αρχίσουν να "τρώγονται" μεταξύ τους και στη συνέχεια να τα μεγαλώσεις χωριστά. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και για εσένα και για τα ψάρια.
Ενημερώσου (ευτυχώς υπάρχει όλο το υλικό εδώ μέσα - ψάξε και διάβασε), οργανώσου, προετοίμασε λύσεις και μετά ... do it!

Για τη φωλιά, δες και εδώ: http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=12366
Για το μεγάλωμα των μωρών, κοίτα και αυτό: http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=11044
Για τη λύση που έδωσα εγώ στο αντίστοιχο δικό μου πρόβλημα, δες και εδώ: http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=11724

Καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξεις. ;)

Mariel
28-06-06, 00:48
καταρχην καλως ορισες στο μαγικο κοσμο των μονομαχων :smt041 !!!

πρωτα απο ολα συγχαρητηρια για τα 3 ψαρακια σου και τα πρωτοτυπα ονοματα τους ;) αν εχεις και καμια φωτο τους να μας δειξει ακομα καλυτερα :D !!

τωρα για την αναπαραγωγη...θελει οντως πολυ διαβασμα σε πρωτη φαση και φυσικα υπομονη,χωρο,χρονο και χρημα...το βασικο ειναι το προβλημα του χωρου.η διαδικασια αυτη καθεαυτη με σωστη προετοιμασια δεν ειναι τοσο δυσκολη οσο ισως λεγεται.

αν πας το σαββατο στη συναντηση με τα παιδια,ζητα να σου δωσουν το τευχος 6 και 7 του περιοδικου.στο 7 υπαρχει αναλυτικο αρθρο με ενα προς ενα τα βηματα για την προετοιμασια του ζευγαριου,τη διαδικασια και πολλες πολλες φωτογραφιες ;)

klaz
28-06-06, 01:38
καταρχην καλως ορισες στο μαγικο κοσμο των μονομαχων :smt041 !!!

πρωτα απο ολα συγχαρητηρια για τα 3 ψαρακια σου και τα πρωτοτυπα ονοματα τους ;) αν εχεις και καμια φωτο τους να μας δειξει ακομα καλυτερα :D !!

τωρα για την αναπαραγωγη...θελει οντως πολυ διαβασμα σε πρωτη φαση και φυσικα υπομονη,χωρο,χρονο και χρημα...το βασικο ειναι το προβλημα του χωρου.η διαδικασια αυτη καθεαυτη με σωστη προετοιμασια δεν ειναι τοσο δυσκολη οσο ισως λεγεται.

αν πας το σαββατο στη συναντηση με τα παιδια,ζητα να σου δωσουν το τευχος 6 και 7 του περιοδικου.στο 7 υπαρχει αναλυτικο αρθρο με ενα προς ενα τα βηματα για την προετοιμασια του ζευγαριου,τη διαδικασια και πολλες πολλες φωτογραφιες ;)να επαναλαβω,οτι την κυριακη,και οχι το σαββατο βρισκομαστε στη β.ελλαδα.......

Mariel
28-06-06, 13:12
ε,εφταιγε το προχωρημενο της ωρας...:smt089

kefallinos
28-06-06, 18:42
Εβαλα τον πιπη μαζι με την λιλη,μετα πο λιγη ωρα ειδα λιγο αιμαι στο γυαλι.Το στερνο τοθ πιπη ειναι πρισμενο και εχει σκισει τα λεπια μπροστα,ψαχνω να δω τι θα κανω.help!!!!!!!!!!!!!!!

pet
28-06-06, 19:23
Χώρισε τους! και ξεκίνα θεραπεία στον κτυπημένο! Γράψε μας πως έβαλες το ζευγάρι μέσα...μήπως εκεί έγινε το λάθος... Η θηλυκιά είχε βγάλει τις χαρακτηριστικές κάθετες ρίγες?
Μήπως είναι κανένας αρσενικός πλακάτ η λίλι?
Λυπάμαι, ελπίζω να το ξεπεράσει το ψαράκι σου

filoxenos
28-06-06, 20:34
Εγώ τώρα τι να πω! Οτι νοιώθω...? Αστο καλύτερα...
Οταν κάποιος αφιερώνει χρόνο από τη ζωή του για να σε καλωσορίσει, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για να προσπαθήσει να βοηθήσει στην όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωσή σου, γύρω από τα ερωτήματα που θέτεις σχετικά με την αναπαραγωγή των Μονομάχων - που λες ότι θα ήθελες να κάνεις - και σου εντοπίζει τις ενδεχόμενες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες των ζώων αυτών, εφιστώντας σου την προσοχή και καλώντας σε να διαβάσεις ΠΟΛΥ και αναλυτικά γύρω από το θέμα (το GAB, είναι ΓΕΜΑΤΟ πληροφορίες!) και συ βγαίνεις μετά από 28-29 ώρες και γράφεις αυτό, μπορείς να καταλάβεις τι μπορεί να νοιώθει αυτός..?
Πότε διάβασες?
ΤΙ διάβασες?
Τι προετοιμασία έκανες στον εαυτό σου και στα ψάρια σου?
Τι μέτρα πήρες για όλα όσα είδες (...είδες?) ότι πρέπει να προσέξεις?
Τι.......?
Θα μου πεις... τι ρωτάω..!
...................................
Τίποτα άλλο και συγνώμη για την ένταση, αλλά... ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ..! :mad:
Γιατί αυτά τα ζώα... :(
ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ !

filoxenos
28-06-06, 22:02
Αφού αναγκάστηκα να πάρω μια χούφτα χάπια για να συνέλθω, επανέρχομαι…
Κατά τη γνώμη μου… ποτέ δε βάζουμε Μονομάχους μαζί, χωρίς πριν να το «παλέψουμε» καλά στο μυαλό μας (πρώτα) και χωρίς να πάψουμε να είμαστε από πάνω τουλάχιστον στην αρχή, για κάθε ενδεχόμενο (με την απόχη ανά χείρας).
Αρσενικό με θηλυκό, βάζουμε μόνο για αναπαραγωγή και για κανένα άλλο λόγο.
Τα ψάρια μας (και γενικά τα ζώα) δεν είναι πειραματόζωα ή άψυχα πράγματα, να δοκιμάζουμε πάνω τους διάφορα… Είναι ζωντανοί οργανισμοί, που εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό (για να μην πω απόλυτα…) από εμάς και τη συμπεριφορά μας. Η ζωή τους, η υγεία τους και η διάθεσή τους, είναι στα χέρια μας και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο για να είναι καλά.
Για να δεις αίματα «κάποια στιγμή» θα πει ότι δεν ήσουν μπροστά στο περιστατικό και ότι δεν ξέρεις τι έγινε. Γιατί? Πριν από αυτό όμως, γιατί τους έβαλες μαζί? Για να αναπαραχθούν? Χθες ρωτούσες τι είναι φωλιά και σήμερα βάζεις 2 Μονομάχους μαζί? Νομίζω ότι δεν ήταν και πολύ σωστό…
Τέλως πάντων, σημασία έχει τώρα να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε στο τι να κάνεις (μια και ζητάς «…help!!!!!!!!!!!!!!!»
Κατ’ αρχήν τους χωρίζεις άμεσα. Φρόντισε οι συνθήκες του νερού και γενικά του ενυδρείου που βρίσκεται ο τραυματίας, να είναι όσο το δυνατόν πιο καλές. Να θυμάσαι ότι χρειάζεται πλέον πολύ ησυχία (σημαντικό είναι και η πολύ μικρή ανατάραξη του νερού).
Θα σου έλεγα για αρχή να βάλεις στο νερό του, λίγο αλατάκι ενυδρειακό (1 γραμμάριο ανά λίτρο νερού) και να παρακολουθείς συνεχώς την πορεία του. Ανάλογα με την εξέλιξη, μπορεί να χρειαστεί να κάνεις και άλλα (αντιβακτηριδιακό κλπ). Ρίξε και λίγες βιταμίνες να το βοηθήσουν στην ανάρρωση και θα έλεγα να δοκιμάσεις να ταϊσεις πολύ λίγο αύριο - και αν δεις ότι τρώει, καλώς, αλλοιώς μην ρίξεις φαϊ για 2-3 μέρες.
Αν έχει κάποιος άλλος και άλλη πρόταση, ας την πει.
Ενημέρωνε για την πορεία του και όποιος μπορεί να βοηθήσει από εδώ μέσα, να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνει…
Καλή ανάρρωση και καλή τύχη του εύχομαι… :(

kefallinos
28-06-06, 22:24
απο οτι διαβασα,τα θυλικα ειναι ηρεμα και δεν ειναι οπως τα αρσενικα!ο πιπης ειναι στην εντατικη και φενετε πολυ καλητερα,τα αφησα μονα τους για πολυ λιγη ωρα,λαθος βεβαια,δεν μπορω να πηστεψω πως η θυλικια εκανε κατι τετοιο.τα εκανα ολα αυτα,η θερμοκασια ειναι οκ.να του βαλω αντιβιωση?Δεν εκανα πηραματα,ουτε ηθελα να τους δω να μαλωνουν,απλα τα εβαλα λιγο μαζι για να ερ8ει ο πιπης σε εγρηγορση,ειναι λιγο προχορημενης ηλικιας,και να σκεφτεις οτι φοβομουν για τη θυλικια.Αν παθει κατι ο πιπης θα φρικαρω.

filoxenos
28-06-06, 22:54
απο οτι διαβασα,τα θυλικα ειναι ηρεμα και δεν ειναι οπως τα αρσενικα!ο πιπης ειναι στην εντατικη και φενετε πολυ καλητερα,τα αφησα μονα τους για πολυ λιγη ωρα,λαθος βεβαια,δεν μπορω να πηστεψω πως η θυλικια εκανε κατι τετοιο.τα εκανα ολα αυτα,η θερμοκασια ειναι οκ.να του βαλω αντιβιωση?Δεν εκανα πηραματα,ουτε ηθελα να τους δω να μαλωνουν,απλα τα εβαλα λιγο μαζι για να ερ8ει ο πιπης σε εγρηγορση,ειναι λιγο προχορημενης ηλικιας,και να σκεφτεις οτι φοβομουν για τη θυλικια.Αν παθει κατι ο πιπης θα φρικαρω.
Κοίταξε να δεις: Οι Μονομάχοι έχουν ο καθένας τον δικό του χαρακτήρα και δύσκολα μπορείς να πεις γι αυτούς ότι κάνουν έτσι ή έτσι και ότι είναι έτσι ή έτσι... Συνεχώς ανατρέπονται τα δεδομένα μαζί τους (στη συμπεριφορά, αναφέρομαι). Είναι λάθος να πιστεύεις ότι οι θηλυκιές είναι ήρεμες. Κάποιες θηλυκιές, ναι, άλλες όμως, όχι. Μπορεί να συναντήσεις θηλυκιά χειρότερη από αρσενικό!
Οταν θέλεις "να ερ8ει ο πιπης σε εγρηγορση" όπως λες, να του βάζεις καθρεφτάκι για 3-4 λεπτά και είναι οκ. Να ξέρεις όμως ότι και γι αυτό υπάρχει η αντίθετη θεωρία, ότι δηλαδή τελικά, τους κάνει κακό. Δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά ποιο από τα 2 είναι το σωστό. Κι εγώ κάνω καθρεφτάκι στα δικά μου, αλλά δεν σου κρύβω ότι έχω αρχίσει και το σκέφτομαι και αλλοιώς...
Προτείνω να μην κάνεις θεραπεία με φάρμακο ακόμα, αλλά να περιμένεις να δεις 1-2 μέρες την εξέλλιξη. Μόνο αν δεις να χειροτερεύει και ανάλογα με τα συμπτώματα.
Και ένα τελευταίο: Μην βιάζεσαι με τα ψάρια και ειδικά με τους Μονομάχους... Αυτό που μας διδάσκουν με την παρουσία τους και την συμπεριφορά τους στα ενυδρεία μας, είναι η υπομονή... ;)

deMetrIs
28-06-06, 23:05
!επισης μια θυληκια μονομαχινα οταν κρατηθει μονη της για αρκετο καιρο μπορει να ''πολεμισει'' τοσο καλα όσο και ενας αρσενικος....!

Mariel
29-06-06, 12:41
θα συμφωνησω σε ολα με τον Ντινο....εχω ξαναδει αυτη τη συμπεριφορα και ειλικρινα δεν την καταλαβαινω....βαζεις τα ψαρια μαζι να δεις τι θα γινει...

ωραια,και ΑΝ γινοταν και ζευγαρωναν,μετα τι??σε τι μεγεθος ενυδρειου θα ηταν?ειχες παρει αυγα αρτεμιας?ειχες μαθει πως να την εκκολαπτεις?ηξερες πως να καταλαβεις οτι τελειωσε το ζευγαρωμα?ποτε θα επρεπε να τα χωρισεις αν η συμπεριφορα γινοταν υπερβολικα επιθετικη???ειχες σκεφτει που θα εβαζες ολα τα μωρα σε 2 μηνες?

εγω θεωρω οτι εισαι και τυχερος που δε σου σκοτωθηκε κανενα ψαρι...

ανεβασμα θερμοκρασιας,αλατι και betta spa σε συνδυασμο με ηρεμια(ΜΗΝ του δειχνεις τη θηλυκια)ισως βοηθησουν.

και οχι,οι θηλυκες δεν ειναι ηρεμες,αν το'χες ψαξει περισσοτερο θα'βλεπες οτι αρκετες εχουν σκοτωσει τους αρσενικους,ακομα και με σωστη προετοιμασια.

φαντασου τι γινεται οταν χωρις καθολου προετοιμασια "τσουπ" τα βαζουμε και τα δυο μαζι.

kefallinos
30-06-06, 20:52
οκ,εκανα μαμακια οπου δε θα επαναληφθει,πλεον ολη οικογενια ειναι καλα :smt041
κατι αλλο,επειδη ακομα δεν εχω ενυδρια για τους μονομαχους και δεν μπορω να τουσ βλεπω στις κλειστοφοβικες μονομαχιερες,τους εχω σε τεραααααααααστια pirex,υπαρχει καποιο προβλημα με αυτο?by the way,το τρικ με το καθρεφτακι δουλευει,το βαζω για 2-3 λεπτα καθε μερα.

filoxenos
30-06-06, 21:36
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως η κατάσταση που περιγράφεις παραπάνω (αίματα), έγινε "καλά" σε τόσο σύντομο διάστημα... Αυτό αγγίζει τα όρια του "θαύματος" αλλά τέλος πάντων, ίσως να γίνονται ακόμα...

Δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα σε αυτό που ρωτάς, πλην του ότι θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ, για να μην βρεθεί κανείς έξω από το νερό και στεγνωμένος... (οι Μονομάχοι ΠΗΔΑΝΕ! ).
Και αυτό το λέω, γιατί δεν έτυχε να έχω δει τόσο βαθειά pirex...

Καλό διάβασμα (σχετικά) και καλή συνέχεια. ;)

Mariel
01-07-06, 01:38
ειδες δηλαδη βελτιωση?με ποιον τροπο?

γιατι δεν παιρνεις ενυδρειακια 5λιτρα για καθεναν?οντως,υπαρχει προβλημα με αβαθη δοχεια οπως ειπε κι ο ντινος

kefallinos
01-07-06, 18:32
βασικα με αλατι ενυδριου μονο,δεν του εβαλα αντιβιωση.δεν φενετε πλεον τοσο ασχημα το ελκος του,απλα δεν ειναι και πολυ ζωηρος,ποτε δεν ηταν βεβαια.ελπιζω οτι δεν θα εχουμε προβληματα.εχουν 8 ποντους βαθος,το κακο ειναι οτι δεν μπορω να μαγειρεψω στον φουρνο προς το παρον,εν αναμονη μεχρι να ερθουν τα 3 20λιτρα απο Αθηνα και το 80αρι.
Ξερει κανεις που μπορω να βρω προϊοντα της Jbl,υπαρχουν στην Ελλαδα?

Mariel
02-07-06, 01:09
ξερω εδω αθηνα οτι φερνει το πετ-σιτυ σιγουρα,για θεσ/κη δεν εχω ιδεα...:(

klaz
02-07-06, 09:48
για να πω την αλήθεια...,δεν θυμαμαι να εχω δει εδω στη θεσ/νικη.....:(

kefallinos
03-07-06, 00:19
Η λιλι μαλλον δεν ειναι καλα,οταν ειναι ακηνιτη το σωμα της περνει μια κλιση σχεδον πλαγια και δεν ειναι καθολου ηρεμη,ειναι φυσιολογικο?

Mariel
04-07-06, 00:37
εννοεις οτι ξαπλωνει στο πλαι?αυτο μπορει να ειναι ειτε σημαδι αρρωστις η μεγαλης ηλικιας...αλλα συμπτωματα?

kefallinos
04-07-06, 20:47
μονο αυτο ειχε!η λιλη μας αφησε :( .δεν καταλαβενω,το νερο ηταν οκ(κh/ph/αμωνια),η θερμοκρασια οκ,φαγητο της εδινα σκουλικι και ξαφνηκα αυτο.

Mariel
05-07-06, 00:34
κριμα....δυστυχως πολλες φορες δεν εινια δυνατον με απλη εξωτερικη παρατηρηση να καταλαβουμε τους λογους απο τους οποιους ψοφησε ενα ψαρι...:( ηταν και αλλα μαζι της στο ιδιο ενυδρειο?

kefallinos
05-07-06, 15:29
οχι μονη της ηταν,μονο μονομαχους εχω.
Y.Γ:Δεν μου αρεσει η λεξη "ψοφησε" ,μου ακουγετε καπως...