Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση
Μεσα στο ενυδρειο μου με αφρικανικες κιχλιδες εχω δυο τρια πλαστικα φυτα και θελω να τα αντικαταστισω με αληθινα.Εχω διαβασει μεσα στο GAB να προτεινουν βαλισνεριες και ανουμπιες για τετοια ενυδρεια αλλα διαβαζοντας ενα βιβλιο μου εγραφε οτι οι ανουμπιες θελουν μαλακο νερο και ελαφρως οξινο ph, δεν θυμαμαι αν το εγραφε και για τις βαλισνεριες.
Αν θελετε διαφωτιστε με.
Ανούμπιες,βαλισνέριες,crinum thaianum ή crinum calamistrum.
Δοκιμασμένα με επιτυχία σε νερό με ΡΗ 8,2 ΚΗ 12 GH 22 ;)
Ευχαριστω george, ξερεις αν αντεχουν και στα δαγκωματα; :D
Για τις αμαζονες (saggitaria) τι λες;
Εγώ έχω μέσα μόνο διάφορες ανούμπιες (με μεγάλα φύλλα) και crinum thaianum και calamistrum.
Τα τσιμπάνε που και που....και σπάνε τα τρυφερά βλαστάρια τους καθώς κολυμπάνε γύρω τους,αλλά τίποτα το τραγικό.
Εγω παλι εβαλα μια ωραια ανουμπια πιασμενη πανω σε πετρα μεσα στο ενυδρειο με τις αφρικανες.
Σε 2-3 μερες ειχαν μεινει μονο τα κοτσανια και δεν υπηρχε ιχνος φυλλου.
Τα εξαφανισαν....:confused:
Μπορει ομως αν τις βαλεις απο την αρχη να μην τις πειραξουν...
Tότε δεν είναι κιχλίδες Τάκη....κουνέλια είναι :D
:smt044:smt044:smt044 :-D:-D:-D
Σου εχω δωσει δικαιωμα για αστειακια με τα ψαρια μου; :smt063 :smt075 :smt064 :mrgreen: :mrgreen:
Αυτο φοβαμαι και εγω Takis και γιαυτο δεν εχω βαλει μεχρι τωρα αληθινα φυτα.Το ενυδρειο τρεχει εδω και δυο χρονια οποτε δεν προκειται να συνηθισουν, εδω τα δικα ξεριζωνουν και τα πλαστικα .Βεβαια μια δοκιμη θα μας πεισει :smt106 :smt106 :smt106
Αυτο φοβαμαι και εγω Takis και γιαυτο δεν εχω βαλει μεχρι τωρα αληθινα φυτα.Το ενυδρειο τρεχει εδω και δυο χρονια οποτε δεν προκειται να συνηθισουν, εδω τα δικα ξεριζωνουν και τα πλαστικα .Βεβαια μια δοκιμη θα μας πεισει :smt106 :smt106 :smt106
Οταν ομως αλλοι εχουν δοκιμασει με επιτυχια, σημαινει οτι αν σταθεις τυχερος μπορει και να τα δεχτουν....
Κανε μια δοκιμη και βλεπεις.
Eτσι θα κανω φιλε αντι για μαρουλακι θα τους δωσω ανουμπιες :D
Να σου πω οτι εχω δοκιμασει και υφασματινα φυτα....Τα κουρελιασαν!!!
Μια μερα βλεπω να κρεμεται μια λευκη κλωστη απο...πισω απο το θηλυκο cobalt zebra μου,στην αρχη φοβηθηκα για εσωτερικα παρασιτα :smt102 γρηγορα ομως καταλαβα πως προκειται για κλωστη απο τα υφασματινα φυτα.
Φαντασου τωρα γιατι μανία μιλαμε!
Σου εχω δωσει δικαιωμα για αστειακια με τα ψαρια μου; :smt063 :smt075 :smt064 :mrgreen: :mrgreen:μην του αντιμιλας τακη....δεν τον βλεπεις πως ειναι......????:rolleyes::rolleyes:καταραμενο ποτο........:cool::cool::D:D:D:D
δασκαλε μπας και ειχες ξεχασει κανα μηνα τα ... ψαρακια σου αταιστα? :smt064
σε γενικες γραμμες δε τις τρωνε, οπως ειπε ο γιωργος κανα βλασταρακι το κοβουν σαλατα.
αν ειναι μεγαλη ουτε να τη χεσουν...
το ιδιο και με τις βαλισνεριες κλπ...
δασκαλε μπας και ειχες ξεχασει κανα μηνα τα ... ψαρακια σου αταιστα? :smt064
Εχετε καποιο λογο να μου σπατε τα νευρα αγορια μου καλοκαιριατικα???:smt084
αν ειναι μεγαλη ουτε να τη χεσουν...
το ιδιο και με τις βαλισνεριες κλπ...
Έτσι !
εμένα έχουν αρχίσει να μου τσακίζουν τον μαγνήτη άλγης !! προσπαθούν να ξηλώσουν τα "ακιδάκια" πού έχει απο μέσα !!!
θα τους βάλω μπετόβεργες να ακονίζουν τα δόντια τους αν θέλουν !! :smt021 :smt021 :D
Δεν σας τα λέει όλα ο Τακούλης.
Ναι μπορεί να του έφαγαν την ανούμπια αλλά παραδόξως ευδοκιμούν στο ενυδρείο του αρκετό καιρό, Crypts...καλό εεε ? :)
Δεν σας τα λέει όλα ο Τακούλης.
Ναι μπορεί να του έφαγαν την ανούμπια αλλά παραδόξως ευδοκιμούν στο ενυδρείο του αρκετό καιρό, Crypts...καλό εεε ? :)
Ετσι ειναι, αλλα η κουβεντα εγινε για την ανουμπια και αφου την δικη μου την ξετιναξαν, σκεφτηκα να πω οτι υπαρχει και αυτη η περιπτωση.
Εχουμε αντιρρηση γαυρε; :smt014 :smt075 :smt064
οχι...δασκαλε !!! +-3-+10:smt030
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.