PDA

Επιστροφή στο Forum : Χρώμα μικρών guppy

John T
23-06-06, 01:37
Γεια σας, πριν από λίγο καιρό, συγκεκριμένα στις 29/05/2006 είχα μία γέννα guppy. Μέχρι τώρα όλα πάνε πολύ καλά και η ανάπτυξή τους πολύ καλή αλλά δεν έχουν αποκτήσει χρώματα. Πότε γίνεται αυτό; Μέχρι τώρα τα ταϊζω μόνο microworms δύο φορές τη μέρα. Είναι καλό αυτό ή θα πρέπει να τους δίνω και τίποτ' άλλο; Αλλαγές κάνω δύο φορές την εβδομάδα.

filoxenos
23-06-06, 08:39
Η διαδικασία χρωματισμού στα γκάππυς ξεκινάει περίπου λίγο πριν από τον πρώτο μήνα (ανάλογα...) και ολοκληρώνεται προοδευτικά στους 4-5 μήνες. Ολα είναι σχετικά και εξαρτάται και από τα χρώματα που κουβαλάνε γονιδιακά. Τα θηλυκά χρωματίζονται λίγο πιο αργά και έχουν λιγότερο έντονα χρώματα.
Σχετικά με το τάισμα, καλύτερα να ταϊζεις ποικιλία τροφών, αφού τις τρίψεις πρώτα για να μπορούν να τις φάνε. Τις πρώτες 15-20 ημέρες, ακόμα καλύτερα είναι (αν μπορείς) να τους δίνεις ζωντανή αρτέμια από καλλιέργεια και μάλλον θα έλεγα ότι πιο καλά είναι το 3 έως 4 φορές την ημέρα, που σταδιακά κατεβαίνει.
Καλό μεγάλωμα στα μικρά σου. ;)

Fonamstel
23-06-06, 21:54
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι όλα θηλυκά :p

filoxenos
23-06-06, 22:11
Πολύ πιθανόν, αν έχει χαμηλές σκληρότητες και pH.
Και το λέω αυτό, γιατί από παρατηρήσεις που έχω κάνει στα δικά μου γκαπποενυδρεία, τείνω να πιστέψω κάποια τέτοια σχέση, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος ακόμα.

John T
23-06-06, 23:48
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι όλα θηλυκά

Αν όχι όλα, τα περισσότερα γιατί αυτά είναι αρκετά μεγάλα σε σχέση με δυό τρία που είναι μικρότερα.