PDA

Επιστροφή στο Forum : Τελικα τι νομιζουμε οτι ειναι φυσικο?


Tolis
19-06-06, 20:27
http://www.greekaquarist.com/vb/attachment.php?attachmentid=3336&d=1150627358

http://www.greekaquarist.com/vb/attachment.php?attachmentid=3337&d=1150627442

http://www.greekaquarist.com/vb/attachment.php?attachmentid=3338&d=1150627494

http://www.greekaquarist.com/vb/attachment.php?attachmentid=3339&d=1150627550

Για το παραπανω ενυδρειο που φτιαξαμε στον συλλογο, ειδα οτι και εδω αλλά και εκει εκ του πλησιον, στους περισσοτερους αρεσαν οι αριστερες πετρες, παρολο που οι μεσαιες και οι δεξιες, που ειναι ιδιο στυλ ολες, πλησιαζουν πιο πολυ μια φυσικη κατασταση, και μοιαζουν πιο πολυ με τον πετρωδη βυθο της λιμνης. Εχουμε συνηθισει λαθος?

γαυρος
19-06-06, 21:14
λυσσαξες πια...:smt062

αν εχεις κανει καμια βουτια, σα το φιλο μας το γιαννη , θαβλεπες οτι ο βυθος δεν ειναι παντου ιδιος προεδρα!!
αρα ...

ναι μεν οι δεξιες φερνουν περισσοτερο λογω σχηματος, ομως σε λιγο καιρο
που θαναι ολες δεξιοαριστερες ιδιο χρωμα λογω αλγης,
θα δεις οτι θαναι κουστουμι.

netblues
19-06-06, 21:16
εμενα μαρεσανε οι δεξιες παλε...

melisg
19-06-06, 21:29
Εαν το προσεξατε τα ψαρια μαζευονται στη αριστερη μερια :smt060

Αρα εμας δεν μας πεφτει...λογος +-6

ΥΓ για γαυρο....αντε να δουμε ποτε θα δεις τις...βουτιες μου :smt118

filoxenos
19-06-06, 22:59
Εαν το προσεξατε τα ψαρια μαζευονται στη αριστερη μερια ...
Γι αυτό σας έλεγα να βάλουμε γκάππυς!!! Θα κολυμπάγανε παντού και δεν θα... έγερνε το ενυδρείο!!! :D Ασε που αριστερά γίνεται ώρες-ώρες της... Ομόνοιας (βλπ. σταθμός Μετρό...) ! :D ;)

Liolios
20-06-06, 00:01
Εμένα πρόεδρα, μου αρέσουνε οι δεξιές πετρούλες

mikenuke
20-06-06, 08:47
Πιστευω οτι μας (μου) αρεσει η αριστερη πλευρα γιατι μπορει η πετρες να μην ειναι οπως οι πραγματικες αλλα σε μικρογραφια ειναι πιο πιστη αναπαρασταση.
Δεν ξερω αν κανω λαθος η μου δημιουργηθηκε λαθος εντυπωση διαβαζωντας καποιο αρθρο, αλλα η λιμνη δεν εχει ολοστρογγυλες πετρες σαν ειναι ποταμισιες...εχει τετραγωνες πετρες με στρογγυλεμενες ακρες, επειδη δεν εχει κινηση οπως σε ενα ποταμι.Αν κανω λαθος διορθωστε με.

melisg
20-06-06, 09:02
Δεν ξερω αν κανω λαθος η μου δημιουργηθηκε λαθος εντυπωση διαβαζωντας καποιο αρθρο, αλλα η λιμνη δεν εχει ολοστρογγυλες πετρες σαν ειναι ποταμισιες...εχει τετραγωνες πετρες με στρογγυλεμενες ακρες, επειδη δεν εχει κινηση οπως σε ενα ποταμι.Αν κανω λαθος διορθωστε με.

Εδω φαινεται πως ειναι ο βυθος της λιμνης
( Μιλαει ο ειδικος στις...βουτιες.....οπως λεει ο γαυρος :) )

Apostolis
20-06-06, 12:11
Προσωπικά μου άρεσε η αριστερή πλευρά!
Το θέμα "βιότοπος" ή "ανθρωπότοπος" έχει συζητηθεί λίγο-πολύ και μάλλον τείνω στο "ανθρωπότοπος" οταν πρόκειται για "display" ενυδρείο... αρκεί βέβαια να ρωτήσουμε και τα ψάρια ωστε να μην έχουν πρόβλημα...! :smt081

eliasfot1
20-06-06, 13:42
Πιστεύω ότι βλέποντας το ενυδρείο κυριαρχεί στο μάτι η αριστερή πλευρά ίσος γιατί οι πέτρες είναι πιο "φυσικά " στημένες και για τι το χρώμα τους δημιουργεί αντίθεση.
Λυπάμαι Τόλη αλλα και εγώ θα συνηγορήσω υπέρ τις αριστερής.
Τώρα αν ξεφεύγουμε και λίγο από τον βιότοπο όσο είναι λίγο δεν χάθηκε και ο κόσμος άλλωστε σε λίγο καιρό όπως είπε και ο γαύρος δεν υπάρχει περίπτωση να να μείνουν έτσι;)

caverman
20-06-06, 14:18
Χωρίς να μπορώ να καταλήξω εάν μου αρέσει περισσότερο η μία πλευρά από την άλλη κάτι με ... ενοχλεί στην συνύπαρξη των δύο. Είναι σαν να έχει κολήσει κάποιος δύο διαφορετικές εικόνες.

Σαν ποιό φυσική μου μοιάζει η δεξιά πλευρά με στρογγυλεμένες γραμμές όπου κυριαρχεί ακινησία στα νερά. Αν είχε γίνει με μεγαλύτερες πέτρες όπως αυτές της αριστερής σίγουρα θα μου άρεσε περισσότερο...:)

klaz
20-06-06, 14:30
Σαν ποιό φυσική μου μοιάζει η δεξιά πλευρά με στρογγυλεμένες γραμμές όπου κυριαρχεί ακινησία στα νερά. Αν είχε γίνει με μεγαλύτερες πέτρες όπως αυτές της αριστερής σίγουρα θα μου άρεσε περισσότερο...:)και εγω ειμαι αυτης της αποψης...οντως σου δινει πιο νορμαλ αισθηση.....αληθεια τι κανεις βρε φιλαρακι με το ''μπισκοτο''...???:p :p :p

Tolis
20-06-06, 16:59
Παιρνοντας υποψιν οτι οι πετρες στον βυθο της λιμνης εχουν σχηματιστει ετσι μετα απο διολισθησεις, λιγο δυσκολο η αριστερη πλευρα να φαινεται φυσικη.

(Δεν κανω γκαλοπ ποια πλευρα μας αρεσει περισσοτερο)

mikenuke
20-06-06, 17:41
ουτε η δεξια ομως φαινεται φυσικη, γιατι στην πραγματικοτητα η λιμνη εχει πετρες τετοιες αλλα σε 3πλασιο ογκο καθε μια.Οποτε θελω να καταληξω οτι αυτο το μεγεθος μου θυμιζει βυθο ποταμου.

filoxenos
20-06-06, 17:52
Θα πω κι εγώ μια γνώμη...
Νοιώθω ότι είναι καθαρά ανθρώπινη, δική μας, εγκεφαλική "ιδεοληψία", το να λέμε ότι αυτό ή εκείνο το ενυδρείο είναι βιότοπος και άρα είναι καλύτερα ή χειρότερα ή λάθος, για τα ψάρια.
Προσπαθούμε εμείς να κάνουμε ένα βιότοπο, όπως νομίζουμε ότι είναι το αντίστοιχο πραγματικό περιβάλλον, αλλά (ρωτάω) έτσι είναι τα πράγματα?
Κατ' αρχάς για να κλείσω (για 'μένα) το θέμα σχετικά με τα ψάρια, νομίζω ότι δεν ενδιαφέρονται και τόσο για το αν μοιάζει με τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους, γιατί ούτε έζησαν ποτέ εκεί, ούτε το είδαν στην τηλεόραση, ούτε σε φωτογραφίες του National Geographic... (αυτό αντίθετα, δεν ισχύει/αφορά τα άγρια, που πιάστηκαν και μπήκαν εκ των υστέρων σε ενυδρεία).
Προσωπικά τείνω να πιστέψω ότι όλα τα ψάρια ενυδρείων, προτιμούν ο χώρος να είναι όπως εκεί που γεννήθηκαν και πρωτογνώρισαν ή (αν οι συνθήκες εκεί ήταν άσχημες) όπως εκεί που "πρωτοχάρηκαν"... Ολα τα υπόλοιπα είναι δικά μας "κολλήματα"...
Φυσικά, είναι πολύ σεβαστή η προσπάθεια κάποιου να προσπαθήσει να στήσει μια προσομοίωση κάποιου περιβάλλοντος, αλλά για μένα θα είναι πάντα προσομοίωση... Και θα απέχει πάντα από το πραγματικό, όχι τόσο εμφανισιακά (αυτό είναι εύκολο να το πετύχει κάποιος) αλλά ουσιαστικά.
Πιο πολύ σημασία έχει να τους δώσουμε αυτό που πραγματικά χρειάζονται (καθαρό νερό με τις εκάστοτε συνθήκες του κάθε είδους, άπλετο χώρο, σωστό φωτισμό και θερμοκρασία, κρυψώνες, φυτά αν τα χρειάζονται, σωστή τροφή, παρέα, ζευγάρωμα κλπ κλπ), παρά να πασχίζουμε να πετύχουμε την εμφάνιση του ενυδρείου να μοιάζει με τις φωτό που έχουμε δει στη Ταγκανίκα ή στη... Βόλβη και μετά να αλλάζουμε νερό κάθε μήνα ή να τα βάζουμε να χορεύουν υποχρεωτικά... Black Sabbath ή... Καζατζίδη ! Η να τα κρατάμε ξάγρυπνα μέχρι τις 3 το πρωί, επειδή πήγαμε στην ταβέρνα και ξεχάσαμε τα φώτα αναμμένα (αυτό το λέω για 'μένα... :( ) :cool:

Tolis
20-06-06, 18:19
Συμφωνω με την τελευταια παραγραφο Ντινο, αλλά αυτα ειναι αυτονοητα - οταν μιλαμε για διακοσμηση η την εργονομια ενος ενυδρειου, εχουμε ως δεδομενο οτι οι υπολοιπες συνθηκες ειναι οπως πρεπει.

Θα διαφωνησω με τα πιο πανω. Τα ψαρια κι ας μην εχουν γνωρισει το φυσικο τους περιβαλλον, ειναι στο DNA τους να αποζητουν τις ιδανικες γιαυτα συνθηκες, ειδικα οταν προκειται για ειδη που εξαρτωνται αμεσα απο το περιβαλλον χωρου τους. Αν γεννηθουν κει μεγαλωσουν mbuna ή άλλα πετροψαρα σε γυμνο ενυδρειο, παντα θα ψαχνουν για σχηματισμο πετρων κι ας μην τις εχουν "δει" ποτε. Το ιδιο τα σκαλαρια ή οι δισκοι θα ψαχνουν για μερη με πολλες ριζες και κλαδια, το ιδιο τα γατοψαρα για σπηλιες κλπ. (Δεν ειναι δικη μου γνωμη αυτη, ειναι αποδεδειγμενο και ειναι και λογικο).

Επι του προκειμενου, δεν νομιζω να μιλαω καν για ενυδρειο βιοτοπο ή μερος αυτου. Μιλαμε για το αν φαινεται πιο φυσικο το κεντροδεξιο ή το αριστερο μερος του συγκεκριμενου ενυδρειου οπως εχουν σχηματιστει οι πετρες. Ανεβαζω και δυο φωτος απο το βυθο της λιμνης λιγο πιο καθαρες.

γαυρος
20-06-06, 18:57
οι φωτο του τολη τεινουν καθαρα στην αριστερη πλευρα, εχουν ολες γωνιες ,
επαναλαμβανω οτι σε 2-3 μηνες το μονο που θα εχει διαφορα ειναι μονο το σχημα.

νομιζω οτι και οι 2 πλευρες εχουν η καθε μια την δικη της οπτικη...8)

filoxenos
20-06-06, 19:00
...Τα ψαρια κι ας μην εχουν γνωρισει το φυσικο τους περιβαλλον, ειναι στο DNA τους να αποζητουν τις ιδανικες γιαυτα συνθηκες, ειδικα οταν προκειται για ειδη που εξαρτωνται αμεσα απο το περιβαλλον χωρου τους. Αν γεννηθουν κει μεγαλωσουν mbuna ή άλλα πετροψαρα σε γυμνο ενυδρειο, παντα θα ψαχνουν για σχηματισμο πετρων κι ας μην τις εχουν "δει" ποτε. Το ιδιο τα σκαλαρια ή οι δισκοι θα ψαχνουν για μερη με πολλες ριζες και κλαδια, το ιδιο τα γατοψαρα για σπηλιες κλπ. (Δεν ειναι δικη μου γνωμη αυτη, ειναι αποδεδειγμενο και ειναι και λογικο)....
Καμμία αντίρρηση σε όλα αυτά και συμφωνώ απολύτως. Αλλο είπα, ίσως δεν το διατύπωσα πολύ καθαρά (και pls, μην το παίρνεις προσωπικά... ;) ): Αν φτιάξουμε σπηλιές στα mbuna, δεν νομίζω να νοιαστούν για το αν οι πέτρες είναι τετράγωνες ή περισσότερο στρογγυλές, αλλά για το πόσες είναι οι σπηλιές και πόσο ευρύχωρες, φωτεινές, ασφαλείς κλπ.
...Επι του προκειμενου, δεν νομιζω να μιλαω καν για ενυδρειο βιοτοπο ή μερος αυτου. Μιλαμε για το αν φαινεται πιο φυσικο το κεντροδεξιο ή το αριστερο μερος του συγκεκριμενου ενυδρειου οπως εχουν σχηματιστει οι πετρες. Ανεβαζω και δυο φωτος απο το βυθο της λιμνης λιγο πιο καθαρες.
Μήπως το θέμα πάει σε καθαρά προσωπικό γούστο και αισθητική? Στο κάτω-κάτω, έχουμε ενυδρεία ΚΑΙ για να μας ευχαριστούν/ικανοποιούν. Αν κάποιος προτιμά καλύτερα τις τετράγωνες από τις στρογγυλές ή το ανάποδο, για μένα λίγη σημασία έχει. Ολα σεβαστά. Εξ άλλου στις φωτο βλέπω μάλλον και τα δύο (?).
Πάντως για να πω κι εγώ τη γνώμη μου, στο συγκεκριμένο, μου κάθεται καλύτερα αισθητικά η δεξιά μπάντα του ενυδρείου και πραγματικά απορώ γιατί τα ψάρια πάνε αριστερά... Αλλά σίγουρα θα έχουν κάποιο λόγο. Θα μάθουμε άραγε?

Tolis
20-06-06, 19:06
Δεν το παιρνω προσωπικα καθολου. Και προφανως ειναι και για να μας ικανοποιουν τα ενυδρεια, κι επειδη ακριβως ειδα τις προτιμησεις (με τις οποιες διαφωνω) ανοιξα κι αυτην την κουβεντα. Μην ξεχναμε οτι η Κατηγορια αυτη συζηταει αυτο ακριβως το θεμα..

DimmyF
20-06-06, 20:05
...να πω κ γω τη γνώμη μου...
Χωρίς να έχω καμία σχέση με malawi θα μιλήσω καθαρά για το αισθηικό αποτέλεσμα.
Μου αρέσει η αριστερή πλευρά του ενυδρείου (κ μένα!)
Προσπαθώντας δε να φανταστώ αυτές τις πέτρες (αριστερά) με άλγη επάνω νομίζω ότι θα είναι τέλειο το αποτέλεσμα!
Πιάνοντας όμως άλγη και οι αριστερές ίσως να μου αρέσουν και αυτές.. :)

γαυρος
20-06-06, 22:30
πιάνοντας όμως άλγη και οι αριστερές ίσως να μου αρέσουν και αυτές..
:smt102:smt102

αφου οι αριστερες σαρεσουν, πως θα σου ξαναρεσουν με αλγη ?? :D

προφανως εννοεις οι δεξιες, απλα το γραφω να μην μπερδευτουν οι αλλοι συνδρομοι !!! ;)

DimmyF
21-06-06, 01:20
οκ οι δεξιές εννούσα...sorry..

Juan
21-06-06, 10:56
Τελικα τι νομιζουμε οτι ειναι φυσικο?

Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι τόσο απλό να απαντηθεί κάτι τέτοιο.
οι παράμετροι που πρέπει να υπολογίσουμε είναι τόσες που δεν .....
Γενικότερα και εμένα με έχει απασχολήσει αυτό το θέμα και για να κατανοήσω μερικά πράγματα έκανα την μεταφορά στο δικό μας (ανθρώπινο) φυσικό κόσμο.
Αν ρωτήσουμε το ίδιο για το άνθρωπο, "ζει σε φυσικό περιβάλλον ;" τι θα απαντούσαμε ; :D
Ας σκεφτούμε μια καλύβα σε κάποιο 'παρθένο' δάσος και ένα σπίτι με ένα μεγάλο (Ιαπωνικό) κήπο.
Μπορεί το δευτερό να μην είναι φυσικό αλλά εγώ προσωπικά εκεί θα ήθελα να ζήσω !!! ΕΙΝΑΙ φύση κάτι τέτοιο και ας είναι 'τεχνιτή'.

Για να έρθω λοιπόν στο θέμα, εαν χρησιμοποιήσεις φυσικά υλικά, ακολουθήσεις τους κανόνες (!) της φύσης (οπτικά) και τοποθετήσεις τις πέτρες με σωστό τρόπο*, δεν μπορεί να μην είναι όμορφο.
Αν βουτήξουμε σε μια λίμνη ή αν διαλέξουμε ένα τοπίο (έξω από το νερό) αυτό μπορεί να είναι από αδιάφορο μέχρι κάτι το μοναδικό !!!
Αν είναι να αντιγράψουμε κάτι σε ένα ενυδρείο ας είναι το 'εντυπωσιακό' και όχι το 'αδιάφορο'. Και τα δύο φυσικά είναι αλλά το αποτέλεσμα τελείως διαφορετικό. :D

Το πρώτο βήμα για το ενυδρείο μας συμφωνούμε όλοι ότι είναι να μπουν πέτρες από το ίδιο είδος, βαλμένες με φαντασία.... Ανάλογα με το τι θέλεις να 'αντιγράψεις ' διαλέγεις και το είδος. Προσωπικά μου αρέσει η αριστερή πλευρά γιατί μοιάζει με βράχο και μπορείς να αποδώσεις το ύψος πιο εύκολα απ'ότι πολλές στοιβαγμένες στρογγυλές πέτρες

* Ο φίλος μας ο caverman (που έχει τις γνώσεις) μπορεί μα μας πει κάποια πράγματα για την σωστή τοποθέτηση των πετρών.

caverman
21-06-06, 15:07
Αν και πολοί εμπειρότεροι από εμένα θα μπορούσαν να προτείνουν...
Με αφορμή την δεύτερη φωτό του Tolis θα τολμήσω μια πρόταση βασισμένη στα παρακάτω:

- στίβες από μικρές στρογκυλές δεν ...
- πέτρες με ορατά έντονες ακμές δεν...
- μικρές στρογυλές από την μιά και μεγάλες "σπασμένες" από την άλλη δεν...
- όλες οι μεγάλες θα πρέπει να έχουν την ίδια κλίση (κατακρίμνηση) π.χ από δεξιά προς αριστερά
- όλες οι μικρές θα είναι σε μικρές όμαδες των 2 ή 3 μισοβυθισμένες στην άμμο ή θα οριοθετούν μια συνεχή περιοχή.


Οι μεγάλες τετράγωνες ανά δύο θα αποτελέσουν 3 κυρίαρχους σχηματισμούς με ίδια κλίση όμως ως προς τον επίπεδο πυθμένα. (σαν να κύλησαν ή έπεσαν από το ίδιο σημείο προς ένα πλάτωμα του κεκλιμένου βυθού)
Οι μικρές στρογγυλές σε ομάδες των 2 ή 3 θα αποτελέσουν μικρούς σχηματισμούς γύρω από τους μεγάλους κυρίαρχους σχηματισμούς. (εάν στον βυθό θέλουμε να κυριαρχεί η άμμος)
Όλες οι πέτρες θα τοποθετηθούν ώστε να μην είναι ορατές οι έντονες ακμές τους.
Όσες δεν πληρούν την προδιαγραφή αυτή θα πρέπει να αφαιρεθούν. (στις φωτό είναι προφανές ότι οι πέτρες είναι μαζεμένες από διαφορετικές περιοχές)
Κάθε μικρός σχηματισμός θα σχηματίζει μια σχεδόν θαμένη σπηλιά στην άμμο.
Οι μεγάλοι σχηματισμοί θα οριοθετήσουν τυφλές περιοχές και θα βοηθήσουν τα ψάρια...
Από τις σρογγιλές πέτρες να προτιμηθούν οι πιό πλακοειδής (σαν αυτές την πρώτης φωτό), οι εντελώς στρογγιλές μάλλον δεν κάνουν και θα πρέπει να χησιμοποιηθούν μόνες τους μισοθαμένες στην άμμο.

Εναλακτικά οι 3 μεγάλοι σχηματισμοίμπορούν θα οριοθετήσουν μια περιοχή συγκράτησης μικρότερων (και πυκνότερων μικρών σχηματισμών) που θα φθίνει σε μια περιοχή που θα κυριαρχεί η άμμος και λιγότερο οι θαμένες λείες πέτρες.
Για να γίνει όμως το τελευταίο θα πρέπει όλες οι πέτρες να δίνουν την αίσθηση ότι προέρχονται από την ίδια περιοχή δηλαδή ότι έχουν διαμορφωθεί από τα ίδια φυσικά φαινόμενα.(π.χ ποτάμι, αλπικό τοπίο κλπ)

Εάν επισκευθείτε τεχνιτή λίμνη θα διαπιστώσεται ότι πολλές πέτρες έχουν έντονες ακμές καλυμμένες από λάσπη ώστε να δείχνουν λείες.
Επιπλέον εάν οι πέτρες μοιάζουν σαν να τις έχει σκάψει κουτάλι είναι "ακατάλληλες" αφού αυτές προέρχονται από καταράκτες και έντονη ροή μεγάλης ποσότητας νερού.
Για το πως διαμορφώνει το νερό την πέτρα νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον να ανοίξω άλλο topic...με φωτό....

liquid
21-06-06, 22:22
Το ενυδρείο είναι πάρα πολύ ωραίο. Μου αρέσει πολύ και ο φωτισμός του, δείχνει πολύ φυσικός έτσι που πέφτει από ψηλά.

Δυο μικρές παρατηρήσεις έχω να κάνω αν και άρχάριος στη διακόσμηση. Δείχνει άσχημη η απουσία φυτών. Επίσης θα ήταν ωραίο και καλό για τα ψάρια να υπάρχει κάποιο φυσικό χώρισμα που να χωρίζει το ενυδρείο στα δυο.

Άσχετο αλλά παρατήρησα οτι τα ψάρια είναι κοντά στην επιφάνεια.. Με το οξυγόνο είναι οκ?

halvas69
21-06-06, 23:26
Δείχνει άσχημη η απουσία φυτών. Boingggg :confused:
Επίσης θα ήταν ωραίο και καλό για τα ψάρια να υπάρχει κάποιο φυσικό χώρισμα που να χωρίζει το ενυδρείο στα δυο. Boingggg :confused:

Tolis
21-06-06, 23:31
Φυτα σε βιοτοπο μαλαουι οχι...

Τα ψαρια ειναι απανω γιατι ζητανε ανελλιπως τροφη.....;)

Για το χωρισμα, εγω προσωπικα θαθελα το δεξι μερος να γινει ενα προθετοντας κι αλλες ιδιες πετρες και να χωριζει απλως με το αριστερο.

crazyio
22-06-06, 01:29
κατ 'αρχας συγχαρητήρια για το καταπληκτικό αποτέλεσμα ....+-8 +-8
είναι απλά θαυμάσιο ... και ο φωτισμός απο ψηλά είναι φοβερός.
και εγώ είμαι υπέρ της αριστερής πλευράς ....
δείχνει πιο "άγριο" και πιο "βραχώδη" απο την δεξιά...
αρχικά και εγώ για το δικό μου ενυδρείο τέτοιες (αριστερή πλευρά) ήθελα να βρώ και να μαζέψω ... απλά γιατι θα ήθελα να αποδώσω μια "αγριάδα" στο ενυδρείο .....
τελικά κατέληξα σε πέτρες που βρήκα σε θάλασσα που μοιάζουν με τις δεξιές (δεν είναι πορώδες όπως στην φωτό, απλά είναι παρόμοιου σχήματος) λόγο του οτι δεν βρήκα πουθενά "άγριες" πέτρες....
το μόνο σίγουρο πάντος είναι πως αν βρώ θα μαζέψω και θα γίνει μια αλλαγή διακόσμησης.
επίσης όπως προανέφερε και κάποιος άλλος φίλος πιο πάνω.... το οτι μαζέυονται όλες σχεδόν οι κιχκλιδες αριστερά ... δεν μας λέει κάτι ?
Δεν μπορεί να έγινε τυχαία φαντάζομαι το αριστερό μέρος τόπος συνάντησής τους .. :rolleyes:

liquid
22-06-06, 10:36
Φυτα σε βιοτοπο μαλαουι οχι...

Ελάχιστα φυτά υπάρχουν και στο φυσικό τους περιβάλλον. Καμιά anubia εννοούσα, θα κάνει καλό και στο νερό.


Τα ψαρια ειναι απανω γιατι ζητανε ανελλιπως τροφη.....;)

Και οι δικές μου κιχλίδες πεθαίνουν της πείνας αλλά ψάχνουν για τροφή στην άμμο. Μια ιδέα ρίχνω μήπως υπάρχει πρόβλημα..

jojo
22-06-06, 10:55
και εγώ υπέρ της αριστερής πλευράς είμαι ....αλλα δεν θελω να πω αυτο,...ριχτε μια ματια σε αυτο το λινκ http://www.nies.ch/diving/index.en.php για να δουμε γενικοτερα ποιο ειναι το φυσικο.

Tolis
22-06-06, 13:37
τα φυτα στη λιμνη υπαρχουν μονο σε εκβολες ποταμων (λασπωδες εδαφος, χωρις ψαρια)

οταν πλησιαζουμε στο ενυδρειο ανεβαινουν ολα πανω για να φανε, ειμαστε εκι συνεχεια μην ανησυχεις

potami
01-12-09, 17:53
η δεξια ειναι αφυσικη
ποτε μεγαλες πετρες δεν μαζευονται η μια πανω στην αλλη

sifnos
01-12-09, 18:00
ποπο πανε σχεδον 4 χρονια πλεον δεν υπαρχει το ενυδρειο στη θεση του υπαρχουν πλεον 2 2μετρα ενυδρεια...

imichal
01-12-09, 21:57
Τι ανακαλυψατε παλι βρε ???

Roussaks
02-12-09, 12:29
Και που να ρθει και το πασχα!!!!

PascM
02-12-09, 14:47
....good wines :)

Γιώργος Κ
02-12-09, 15:04
....good wines :)
Επιτελους .... καιρο ειχα να το ακουσω αλλα δε θυμαμαι το νουμερο ... σε ποιο ειχες μεινει? :smt120