PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι ασθενεια ειναι αυτη ? Ιδεες-προτασεις

georgesa
19-06-06, 18:11
111

netblues
19-06-06, 21:37
Ειναι πολυ πιθανον ελλειψη καλλιου. Τα λιπασματα που ριχνεις ειναι μαλλον φτωχα σε καλιο. Δεν χανεις τιποτε να δοκιμασεις.
Δοκιμασε ειτε flourish potassium ειτε K2So4 απο μαγαζι με χημικα/γεωργικα
Ακινδυνο σε αλγες ακομα και με σχετικη υπερδοσολογια.

georgesa
20-06-06, 13:02
netblues βαζω το floreal spureal,floreal iod kai to flourish potassium ths seachem στις προτεινομενες δοσεις περιπου.Δε με καλυπτουν λες αυτα?

klaz
20-06-06, 13:39
kai to flourish potassium ths seachem στις προτεινομενες δοσεις περιπου.Δε με καλυπτουν λες αυτα?αυξησε το αργα και σταδιακα,και παραλληλα να παρατηρεις.....

netblues
20-06-06, 14:18
Θεωρητικα σε καλυπτουν.. Δεν εχεις παρα να αυξησεις τις ποσοτητες του Flourish potassium και να δεις τι γινεται..

DimmyF
20-06-06, 15:37
Υπάρχει υπόστρομα κάτω από το χαλίκι?
Λέω 'μήπως' φταίει κ αυτό?

georgesa
22-06-06, 13:48
Υποστρωμα υπαρχει καλης ποιοτητας.
Τωρα με το καλιο που συζηταμε εχω αυξησει καπως τις δοσεις και θα δουμε.
Πρεπει παντως κατι να παει να γινει διοτι βλεπω στο κοκκινο φυτο στη κορυφη του κατι φυλλαρακια να εμφανιζονται,τα αλλα φυλλα παραμενουν το ιδιο.
Δε συμβαινει ομως το ιδιο και με το λογχοειδες φυτο (λυπαμαι αλλα δε γνριζω τα ονοματα τους) το οποιο συνεχιζει τη καθοδικη του πορεια.
Σα γενικη παρατηρηση που εχω να κανω με τη μικρη εμπειρια που εχω ειναι οτι τα πρωτα φυτα ,δηλαδη η valisneria,polysperma,annubias παρουσιαζουν αξιοσημειωτη αναπτυξη ολο αυτο το καιρο τη λειτουργιας του ενυδρειου απο το Νοεμβριο του 2005.Αρα τα υπολοιπα που εχω προσθεσει η δε μπορουν να προσαρμοσθουν η ειναι ακαταλληλα για τις συνθηκες του ενυδρειου.

:confused:

klaz
24-06-06, 13:37
Σα γενικη παρατηρηση που εχω να κανω με τη μικρη εμπειρια που εχω ειναι οτι τα πρωτα φυτα ,δηλαδη η valisneria,polysperma,annubias παρουσιαζουν αξιοσημειωτη αναπτυξη ολο αυτο το καιρο τη λειτουργιας του ενυδρειου απο το Νοεμβριο του 2005.Αρα τα υπολοιπα που εχω προσθεσει η δε μπορουν να προσαρμοσθουν η ειναι ακαταλληλα για τις συνθηκες του ενυδρειου.

:confused:η....τα φυτα γρηγορης αναπτυξης να καταναλωνουν πολυ πιο γρηγορα τα ''λιγα'' λιπασματα που ριχνεις με αποτελεσμα να δημιουργηθουν προβληματα στα φυτα αργης αναπτυξης....ακομη και τωρα που θα αυξησεις ορισμενα απο τα λιπασματα σου,θα πρεπει να εχεις υπομονη ,και συνεχεια να παρατηρεις.......καλη τυχη.....;);)

georgesa
01-07-06, 09:42
Ευχαριστω παιδια,συνεχιζω οπως μου προτεινατε,επιμονη και υπομονη.
Το λογχοειδες φυτο ηδη ξεριζωθηκε και απομακρυνθηκε διοτι ειχε γεμισει το κοσμο με τα απομειναρια του,τα αλλα συνεχιζουν ακαθεκτα και το βασικοτερο ελαχιστη αλγη!