Επιστροφή στο Forum : επιτελους ετοιμο το 10λιτρο!
τελικα ετοιμαστηκε επιτελους το ενυδρειακι και σημερα γεμισε και με ψαρακια.μπηκαν 2 θηληκες γκαπινες,ενα apple-snail,και μια caridina japonica.
ερωτηση νουμερο 1:δεν εχει παραγεμισει,ε?
ερωτηση νουμερο 2:η γαριδα τρωει αλγη η θελει βυθιζομενα pellets?
ερωτηση νουμερο 3:αν μπει αλατι για τα γκαπακια,υπαρχει περιπτωση να πειραξει τα υπολοιπα η τα φυτα?
Αλάτι?:smt018 Δεν ξέρω αν θυμάσαι τί είχε πάθει το φυτεμένο μου, όταν ξεκίνησα (2-3 μέρες) μέσα τη θεραπεία... Τα ξετίναξα τα φυτάκια, έχουν περάσει 2 μήνες σχεδόν κι ακόμα να ισιώσουν... τις γαρίδες δεν τις πειράζει το αλάτι, τα σαλιγκάρια τα κάνει να συρρικνώνονται.
Τις δικές μου γαρίδες τις ταίζω εξτρα (όχι πολύ συχνά), βλέπεις πότε είναι νηστικές από μια μαύρη γραμμή στην πλάτη. Αγγουράκι, κολοκυθάκι, σπιρουλίνα, 1/4 ταμπλέτας για βυθόψαρα, ότι πέφτει από τη τροφή των ψαριών.
στη θεραπεια ομως δεν ειναι πολυ περισσοτερο το αλατι απο αυτο που χρειαζονται τα ζωοτοκα?εννοω οτι αν ριχνεις πολυ λιγο,μπορει να χαλασουν τα φυτα?
υπαρχουν φυτα που αντεχουν το αλατι εχει και αλλα που δεν το αντεχουν ;)
ερωτηση : το 10L δεν προοριζοταν για μονομαχο ?:rolleyes:
Τα σαλιγκαρια δεν συρρικνωνονται ουτε παθαινουν τα περισσοτερα ειδη τιποτα με λιγο (η αρκετο) αλάτι.
Έγω όταν έκανα θεραπεία τα apple snail για τρεις μέρες κούρνιασαν και μετά τα βρήκα να επιπλέουν. Πέθαναν ακόμα και μερικά σαλιγκάρια παράσιτα που είχαν αρχίσει να βγαίνουν.
Έγω όταν έκανα θεραπεία τα apple snail για τρεις μέρες κούρνιασαν και μετά τα βρήκα να επιπλέουν. Πέθαναν ακόμα και μερικά σαλιγκάρια παράσιτα που είχαν αρχίσει να βγαίνουν.εχω κανει απειρες θεραπειες...και το μονο που κουρνιασε ηταν....η περηφανεια μου....:rolleyes::smt056
Η caridina japonica τρωει βασικά άλγη αλλά δεν λεει όχι και στην ψαροτροφή. Τις δικές μου δεν τις ταΐζω έξτρα, όταν ταΐζω τα ψάρια βουτάνε και αυτές το μερίδιο τους. Στη θέση σου θα έβαζα τουλάχιστον 2 caridina japonica και ένα φυτό να αράζουν και να τσιμπάνε αλγη (πχ μια ανούμπια).
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.