Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Algaefix

filoxenos
16-06-06, 23:52
Με αφορμή την αγγελία για τα φυτά που ζητά ο Σύλλογος και αφού συνειδητοποίησα ότι η "καλλιέργειες" άλγης που έχω στα ενυδρεία μου, θέριεψαν, αποφάσισα να περιποιηθώ λιγάκι τα 2 από αυτά...
Ξεκίνησα λοιπόν με κλαδέματα γενναία, καθαρισμό με 1:19 σε χλωρίνη (κάνει θαύματα!) αλλά δοκίμασα και το συγκεκριμένο προϊόν της AQ. PH.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στη χρήση του? :confused:

filoxenos
21-06-06, 23:19
Μετά από 5 ημέρες, περίμενα ότι κάποιος θα είχε κάτι να πει για το AlgaeFix...
Καλά, κανείς δεν το χρησιμοποιεί? :confused:

Juan
22-06-06, 08:49
....
Καλά, κανείς δεν το χρησιμοποιεί? :confused: Γενικά δεν προτείνουν τέτοια λύση οι 'δάσκαλοι'.
Εσύ Ντίνο θα έχεις ακούσει πολλές φορές περί 'ισορροπίας' των τιμών (= λύση στα προβλήματα.)

Αφού το ξεκίνησες δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες τις εταιρείας και να μας πει το αποτέλεσμα :D

filoxenos
22-06-06, 09:48
Ετσι είναι και να σου πω την αλήθεια, δεν το έχω δει σαν λύση, αλλά σαν συμπληρωματική άμεση (ενδεχομένως...) προσπάθεια καθαρισμού μαζί με τα άλλα (χλωρίνες, οξυζενέ, κλαδέματα, καθαρίσματα) και μετά με προσπάθεια "στρωσίματος" των παραμέτρων, ίσως να λύσω το πρόβλημα.
Αλλά ρώτησα, γιατί η εμπειρία κάποιου που το έχει χρησιμοποιήσει, ε, πως να το κάνουμε... σίγουρα θα έχει κάτι να πει και να βοηθήσει σε καμιά ενδεχόμενη "πατατιά"...
Πάντως μέχρι στιγμής, δεν έχω καταλάβει αποτέλεσμα (με νορμάλ χρήση) από το προϊόν, αντίθετα από χλωρίνες και οξυζενέ...

PascM
22-06-06, 14:59
Ντίνο δεν νομίζω να δεις και πολλά πράγματα από το εν λόγω σκεύασμα, μάλλον πρόκειται για νεράκι του Θεού αν και έχει κατα καιρούς βολέψει ειδικά σε νεα ενυδρεία με την γνωστη καφέ άλγη ομως όχι άμεσα και όχι ανώδυνα συνήθως αναστέλει και την ανάπτυξη των φυτών (από δική μου παρατήρηση).

filoxenos
29-06-06, 11:03
Κλείνοντας λοιπόν αυτό το θέμα, να γράψω και τα όποια αποτελέσματα είχα, μήπως και φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλον, που σε μια σχετική αναζήτηση στο μέλλον, θα βρεθεί να διαβάζει εδώ...
Εβαλα κανονική δόση του υγρού σε σχέση με τα λίτρα, αλλά δεν ακολούθησα τις επακαληπτικές που λέει (κάθε 3 ημέρες). Ξαναέβαλα δεύτερη δόση μετά από 6 ημέρες και μετά σταμάτησα (παράλληλα καθ' όλη τη διάρκεια της "θεραπείας", μείωσα τη φωτοπερίοδο από 12 σε 10 ώρες).
Το αποτέλεσμα ήταν:
ξέκανε τελείως την elodea και το κερατόφυλλο (σχεδόν διαλύθηκαν), δεν έκανε τίποτα στην πράσινη σποτ στα τζάμια και στις ανούμπιες, εξαφάνισε την ΒΒΑ από προσώπου γης (...!) και την ψιλοάκουσε η πράσινη τριχοειδής...
Τα ψάρια δεν πάθανε τίποτα, το ίδιο και οι τιμές του νερού (βιολογία). Άλλα φυτά δεν έδειξαν αντίδραση.
Αυτά...

PascM
29-06-06, 11:11
Μια γεναία αλλαγή νερού τώρα όμως γιατί σε βλέπω να ξεμένεις από φυτά έτσι όπως τα ακούω τα πράγματα!

leonm
29-06-06, 11:12
εξαφάνισε την ΒΒΑ από προσώπου γης (...!) και την ψιλοάκουσε η πράσινη τριχοειδής...

Πολύ ενδιαφέρον...
Τι άλλα φυτά είχες που άντεξαν;

filoxenos
29-06-06, 13:14
Αλλαγές έχουν γίνει, το ζουμί έχει απομακρυνθεί και η "θεραπεία" σταμάτησε/τέλειωσε
Τα υπόλοιπα φυτά που υπάρχουν στα 2 αυτά ενυδρεία και δεν την "ακουσαν" από το φάρμακο (εννοώ, δεν έπαθαν ζημιά) είναι:

Anubias barteri var. Barteri,
Anubias barteri var. Nana,
Cabomba caroliniana,
Hydrocotyle leucocephala,
Hygrophila corymbosa ''Siamensis'',
Hygrophila difformis,
Hygrophila polysperma,
Vesicularia dubyana (Java Moss),
Εχινόδορος (μεγάλος),
και η "φακή"...

Να σημειώσω εδώ ότι;
Πιστεύω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αλλά πολύπλοκα. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τους πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που λειτούγησαν παράλληλα κατά τη διάρκεια της "θεραπείας", ούτε το πως λειτούργησαν, αλληλοεπιδρώντας μεταξύ τους. Τα συμπεράσματα που αναφέρω είναι μάλλον σχετικά/ενδεικτικά και ίσως μόνο στα συγκεκριμένα ενυδρεία, με τις συγκεκριμένες συνθήκες συνέβησαν. Απλά τα καταθέτω, μπας και βοηθήσουν κάποιον. Οποιος θέλει μπορεί να πειραματιστεί.

lasal
30-06-06, 07:49
Μετά από 5 ημέρες, περίμενα ότι κάποιος θα είχε κάτι να πει για το AlgaeFix...
Καλά, κανείς δεν το χρησιμοποιεί? :confused: Ντίνο έτυχε να το δοκιμάσω.
Μπορεί να κάνει δουλειά το AlgaeFix όμως αυτό ειναι βραχυπρόθεσμα γιατι αν δεν βρεθεί η αιτία/ες που σου παρουσιάστηκε η άλγη τότε μπορεί να ξαναβγεί και μάλιστα δριμύτερη.
Αυτού του είδους τα προιόντα δεν καταπολεμούν τις αιτίες.

Τα συμπεράσματα που αναφέρω είναι μάλλον σχετικά/ενδεικτικά και ίσως μόνο στα συγκεκριμένα ενυδρεία, με τις συγκεκριμένες συνθήκες συνέβησαν. Απλά τα καταθέτω, μπας και βοηθήσουν κάποιον. Οποιος θέλει μπορεί να πειραματιστεί. Καλό ειναι να υπάρχει σαν πληροφορία γιατί θα μπορούσε να λειτουργήσει
σε μια έξαρση της άλγης (κατάσταση πανικού) .
Ομως τι είδους άλγης........

filoxenos
30-06-06, 08:14
Συμφωνώ απόλυτα και θα ήταν λάθος να το δει κάποιος σαν: "Ααα, εντάξει. Βρήκαμε τη λύση... Θα ρίχνω το ζουμί και τελείωσε...".

leonm
30-06-06, 11:43
Ποιας εταιρείας είναι το algaefix;

george
30-06-06, 11:49
http://www.aquariumpharm.com/en_us/productTechSheet.asp?productid=291