Επιστροφή στο Forum : Rineloricaria, τρώνε άλγη?
βρήκα σε ένα πετσοπ κάτι μικρά Rineloricaria (δεν ξέρω ποιο είδος ακριβώς) και ήθελα να ρωτήσω, ξέρει κανείς αν είναι αλγηφάγα?
Nαι είναι αλγοφάγο αλλά μην περιμένεις και να τα κάνει λαμπίκο.
Θέλει τα αγγουράκια του, τα μαρουλάκια του και τις σπιρουλίνες του.
Εκτος απο το οτι τρωνε αλγη,κανουν πολυ καλη δουλεια και στον καθαρισμο της αμμου,αν εχεις,και ετσι αποτρεπουν την δημιουργια ανεροβιων αποικιων.Ομως οπως ειπε και ο συνμοδερατορας ειναι σημαντικο το να ταιζονται καθως η τροφη που βρισκουν με τους τροπους που αναφερθηκαν ειναι πολυ λιγη.
του έβαλα αγγουράκι το βράδυ αλλά δεν κατάλαβα αν έφαγε τελικά, είναι και πολύ μικρός ακόμα...
άμμο δεν έχω στο μεγάλο αλλά πως ακριβώς την καθαρίζει?
έχει κανείς από εσάς? ο δικός μου είναι ο parva μάλλον.
του έβαλα αγγουράκι το βράδυ αλλά δεν κατάλαβα αν έφαγε τελικά, είναι και πολύ μικρός ακόμα...
άμμο δεν έχω στο μεγάλο αλλά πως ακριβώς την καθαρίζει?
έχει κανείς από εσάς? ο δικός μου είναι ο parva μάλλον.εχεις καμμια φωτο,να καταλαβω ποιο ψαρι ειναι...?
ο κύριος είναι parva ή misiones,στην 1η φωτο είναι ένας parva και στην 2η misiones. θα ανεβάσω φώτο σύντομα να τον δείτε
http://www.akwafoto.pl/fotoreport/rychnov2001/rineloricaria_parva1.jpg
http://www.scotcat.com/images/rineloricaria_sp_misiones1_2.jpg
ευχαριστω για την πληροφορια.φαινεται ενδιαφερον ψαρι........
Πόσο τον πήρες?Και πόσα εκατοστά είναι περίπου?
τον πήρα 8 ευρώ, είναι 5 cm περίπου τώρα και γίνεται 12 :)
Τα Rineloricaria κυκλοφορουν συνηθως με το στομα μεσα στην αμμο.Ετσι οτιδηποτε φαγωσιμο εντοπιζεται με τη βοηθεια των πολυαριθμων μουστακιων που βρισκονται γυρω απο το στομα.Με αυτον τον τροπο η αμμος και ανακατευεται αλλα και καθαριζεται απο υπολειματα τροφων.
Εγω εχω ενα αρσενικο Rineloricaria πιθανοτατα parva εδω και 2 χρονια.Το ποιο ειδος ειναι σιγουρα θα το εξακριβωσω μεσα στο καλοκαιρι που θα εχω καποιο χρονο μια και θελω να του βρω ταιρι.
εγώ έχω χαλίκι λάβα για υπόστρωμα... τι μπορώ να τον ταίζω? ο halvas είπε αγγούρι, μαρούλι και σπιρουλίνα, για σπιρουλίνα θα αγοράσω κάτι σχετικά χαπάκια, μαρούλι αγγούρι θα δοκιμάζω να βάζω, υπάρχει κάτι άλλο?
Σπανάκι, κολοκύθι, φύλλο από παντζάρι, καρότο...
Όλα ζεματισμένα σε βραστό νερό για 5 λεπτά για να πιάνουν πάτο και να είναι μαλακά.
Κάθε μέρα αντικαθιστάς με νέο.
Μήπως έχει δεί κανείς σε μαγαζί της Αθήνας πρόσφατα το ψαράκι αυτό;;;
Μήπως έχει δεί κανείς σε μαγαζί της Αθήνας πρόσφατα το ψαράκι αυτό;;;
μπρίζοσα πολλούς για το ψαράκι αυτό ε? :D :D που να δείτε τα γατόψαρα του Φίλιππου από Ελβετία...
εγώ έχω χαλίκι λάβα για υπόστρωμα... Δυστυχώς το χαλίκι λάβας κάνει κακό στα μυστακοφόρα, τους χαλάει την μουστακοκούπ.
Αγαπητέ Strahos (STR_thess),
είμαι ήδη στην μπρίζα αφού έχω ένα μικρό που του μοιάζει. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι κάποιος parotocinclus αλλά δεν το έψαξα γιατί είναι πολύ μικρό ακόμη (<1,5 cm) και περιμένω να μεγαλώσει λίγο πριν επιχειρήσω να ψάξω με φωτό. Με ενδιαφέρει να του βρώ παρέα.:)
Το συνεχίζω εδώ...http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=12387
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.