Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Rineloricaria, τρώνε άλγη?

Strahos
15-06-06, 20:00
βρήκα σε ένα πετσοπ κάτι μικρά Rineloricaria (δεν ξέρω ποιο είδος ακριβώς) και ήθελα να ρωτήσω, ξέρει κανείς αν είναι αλγηφάγα?

halvas69
15-06-06, 20:53
Nαι είναι αλγοφάγο αλλά μην περιμένεις και να τα κάνει λαμπίκο.
Θέλει τα αγγουράκια του, τα μαρουλάκια του και τις σπιρουλίνες του.

Strahos
16-06-06, 16:02
οκ τον αγόρασα

Kostas G.
20-06-06, 09:06
Εκτος απο το οτι τρωνε αλγη,κανουν πολυ καλη δουλεια και στον καθαρισμο της αμμου,αν εχεις,και ετσι αποτρεπουν την δημιουργια ανεροβιων αποικιων.Ομως οπως ειπε και ο συνμοδερατορας ειναι σημαντικο το να ταιζονται καθως η τροφη που βρισκουν με τους τροπους που αναφερθηκαν ειναι πολυ λιγη.

Strahos
20-06-06, 16:33
του έβαλα αγγουράκι το βράδυ αλλά δεν κατάλαβα αν έφαγε τελικά, είναι και πολύ μικρός ακόμα...

άμμο δεν έχω στο μεγάλο αλλά πως ακριβώς την καθαρίζει?

έχει κανείς από εσάς? ο δικός μου είναι ο parva μάλλον.

klaz
20-06-06, 16:35
του έβαλα αγγουράκι το βράδυ αλλά δεν κατάλαβα αν έφαγε τελικά, είναι και πολύ μικρός ακόμα...

άμμο δεν έχω στο μεγάλο αλλά πως ακριβώς την καθαρίζει?

έχει κανείς από εσάς? ο δικός μου είναι ο parva μάλλον.εχεις καμμια φωτο,να καταλαβω ποιο ψαρι ειναι...?

Strahos
20-06-06, 17:11
ο κύριος είναι parva ή misiones,στην 1η φωτο είναι ένας parva και στην 2η misiones. θα ανεβάσω φώτο σύντομα να τον δείτε
http://www.akwafoto.pl/fotoreport/rychnov2001/rineloricaria_parva1.jpg
http://www.scotcat.com/images/rineloricaria_sp_misiones1_2.jpg

klaz
20-06-06, 17:23
ευχαριστω για την πληροφορια.φαινεται ενδιαφερον ψαρι........

Tkagem
20-06-06, 21:41
Πόσο τον πήρες?Και πόσα εκατοστά είναι περίπου?

Strahos
21-06-06, 16:47
τον πήρα 8 ευρώ, είναι 5 cm περίπου τώρα και γίνεται 12 :)

Kostas G.
22-06-06, 12:55
Τα Rineloricaria κυκλοφορουν συνηθως με το στομα μεσα στην αμμο.Ετσι οτιδηποτε φαγωσιμο εντοπιζεται με τη βοηθεια των πολυαριθμων μουστακιων που βρισκονται γυρω απο το στομα.Με αυτον τον τροπο η αμμος και ανακατευεται αλλα και καθαριζεται απο υπολειματα τροφων.
Εγω εχω ενα αρσενικο Rineloricaria πιθανοτατα parva εδω και 2 χρονια.Το ποιο ειδος ειναι σιγουρα θα το εξακριβωσω μεσα στο καλοκαιρι που θα εχω καποιο χρονο μια και θελω να του βρω ταιρι.

Strahos
22-06-06, 14:00
εγώ έχω χαλίκι λάβα για υπόστρωμα... τι μπορώ να τον ταίζω? ο halvas είπε αγγούρι, μαρούλι και σπιρουλίνα, για σπιρουλίνα θα αγοράσω κάτι σχετικά χαπάκια, μαρούλι αγγούρι θα δοκιμάζω να βάζω, υπάρχει κάτι άλλο?

caverman
22-06-06, 14:10
Σπανάκι, κολοκύθι, φύλλο από παντζάρι, καρότο...

Όλα ζεματισμένα σε βραστό νερό για 5 λεπτά για να πιάνουν πάτο και να είναι μαλακά.

Κάθε μέρα αντικαθιστάς με νέο.

Μήπως έχει δεί κανείς σε μαγαζί της Αθήνας πρόσφατα το ψαράκι αυτό;;;

Strahos
22-06-06, 15:55
Μήπως έχει δεί κανείς σε μαγαζί της Αθήνας πρόσφατα το ψαράκι αυτό;;;

μπρίζοσα πολλούς για το ψαράκι αυτό ε? :D :D που να δείτε τα γατόψαρα του Φίλιππου από Ελβετία...

halvas69
22-06-06, 20:52
εγώ έχω χαλίκι λάβα για υπόστρωμα... Δυστυχώς το χαλίκι λάβας κάνει κακό στα μυστακοφόρα, τους χαλάει την μουστακοκούπ.

caverman
23-06-06, 10:12
Αγαπητέ Strahos (STR_thess),

είμαι ήδη στην μπρίζα αφού έχω ένα μικρό που του μοιάζει. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι κάποιος parotocinclus αλλά δεν το έψαξα γιατί είναι πολύ μικρό ακόμη (<1,5 cm) και περιμένω να μεγαλώσει λίγο πριν επιχειρήσω να ψάξω με φωτό. Με ενδιαφέρει να του βρώ παρέα.:)

Το συνεχίζω εδώ...http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=12387