PDA

Επιστροφή στο Forum : ηλικία μονομάχου

pet
09-06-06, 10:49
Χθες πήγα σε ένα πετ σοπ, που δεν είχα ξαναπάει, και έμεινα με καλές εντυπώσεις. Ο τύπος μοιάζει περισσότερο με χομπίστα παρά με έμπορο... Είχε δικές του αναπαραγωγές, και γενικά από ότι είδα και στους προηγούμενους πελάτες, πολύ δύσκολα έβαζε την απόχη να δώσει ψάρι... Ρωτούσε μετρήσεις ενυδρείου, λίτρα, έψαχνε το προφίλ για να σου πει τελικό μέγεθος ψαριού, τέτοια...έμεινα μ****ας. Με είχε πιάσει και ένας ενθουσιασμός να πάρω κάτι χαζόψαρα, μου λέει "θα στα κρατήσω", μέχρι να ξεπερασω το πρόβλημα που έχω.
Τον μονομάχο μου τον είχα αγοράσει με fin rot και του έκανα θεραπεία. Στην αρχή φάνηκε να ανακάμπτει γρήγορα, εδώ και καιρό η κατάσταση μένει στάσιμη. Έχω παρατηρήσει δύο μικροσκοπικές τρυπούλες στα πτερύγια του που είναι τόσο μικρές που μπορεί και να προυπήρχαν και να μην είχα δει, και στις άκρες, έχει σε κάποια σημεία, σαν να μαζεύται το πτερύγιο και να γίνεται μικρό κουβαράκι. Κι αυτό πολύ καιρό τώρα, δεν επιδεινώνεται.

Μου είπε πως μάλλον δεν είναι τίποτα, και ο μονομάχος μου είναι ένας παλιόγερος.(υπάρχει τρόπος να μάθω την ηλικία του? και μη μου πείτε να του βγάλω λέπια ή να τον ρωτήσω...:D ).
Γενικά είναι καλά, δεν παρατηρώ να έχει συμπεριφορά σαν να είναι άρρωστος. Του έριξα μια κουταλια ΕΚΤΟΖΟΝ που από ότι ξέρω, δεν χαλάει το φίλτρο και λειτουργεί ως πρόληψη. Τη γνώμη σας!
(φυτεμένο, 54λτ. ωφέλιμο, μετρήσεις πολύ καλές, μόνος του, χαμηλή ροή φίλτρου, ζωντανή αρτέμια, αποξ. σκουλήκι). τώρα που γράφω έχει γεμίσει την επιφάνεια με φωλιές!

Mariel
09-06-06, 11:10
οι μικρες αυτες τρυπουλες προκαλουνται απο ελλειψη καποιου στοιχειου στο νερο(χωρις να θυμαμαι ομως τωρα ποιου)και δεν εχουν σχεση με φινροτ.συνηθως φευγουν μονες τους,οποτε μην ανησυχεις.

δυστυχως οταν αγοραζουμε ψαρια απο πετ-σοπ ειναι αδυνατο να γνωριζουμε την ηλικια τους.μονο οπτικα μπορεις να καταλαβεις ενα γερασμενο μονομαχο..

pet
09-06-06, 11:35
μονο οπτικα μπορεις να καταλαβεις ενα γερασμενο μονομαχο..

:confused: :confused: :confused:

george140
09-06-06, 18:33
Τα σημάδια γήρατος είναι
-μικρή κινητικότητα
-κακώσεις στο σώμα(λέπια, πτερύγια)
-Η χαρακτηριστική κάμψη της σπονδυλικής στήλης

Η Mariel ξέρει σίγουρα περισσότερα και καλό είναι συμπληρώσει;)

Mariel
10-06-06, 00:20
ετσι οπως τα λεει ο γιωργος ειναι ;) συν τη θαμπαδα του χρωματος και το γενικοτερο σχημα του σωματος και των πτερυγιων...

π.χ.φωτο απο ενα ηλικιωμενο ψαρι...

http://www.peschonploi.de/RamonYPKm/20060312a.jpg

http://www.peschonploi.de/RamonYPKm/20060312b.jpg

http://www.peschonploi.de/RamonYPKm/20060312c.jpg

απο: http://www.bettas4all.nl/viewtopic.php?t=3410

spirosta
10-06-06, 18:23
Επειδή είδα αυτό το μύνημα κοιτάχτε και άλλον ένα ηλικιωμένο και μάλλον άρρωστο.attachment.php?attachmentid=3215&stc=1&d=1149956388

Το κακό όμως είναι άλλο.
Είναι ότι είναι το Ψαρι και δυο μέρες τώρα είναι χάλια και σαν πρησμένο. Έχω μειώσει το φαί και κάνω ότι μπορώ αλλά δεν τον βλέπω καλά.
ΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Το μόνο που με παρηγορεί είναι ο μικρός της Mariel που έχω.
Από αύριο θα τον βάλω και σε καραντίνα μάλλον για να μην έχω και άλλα προβλήματα.

Ολα στραβά σήμερα. ΚΑι το ένα καναρίνι μου και αυτό γέρος είναι και πολύ κουρασμένος. Αχ τι να πω..

Mariel
11-06-06, 02:09
η αληθεια ειναι οτι φαινεται μεγαλουτσικος.... :( ποσον καιρο τον εχεις?παντως πρησμενη κοιλια δε φαινεται στη φωτο(που θα παρεπεμπε σε αρχη ντροπσυ).

ριξε καμια βιταμινη για να τον βοηθησεις...

ειναι οντως ασχημο να βλεπουμε τα ζωακια μας να γερνανε....μακαρι παντως να ειναι μαζι σου για πολυ καιρο ακομα...

spirosta
11-06-06, 12:16
Τον έχω ήδη ένα χρόνο.

Τελικά δεν τον έχω βάλει σε καραντίνα αφού και στάσιμη είναι η κατάσταση του και τρώει ακόμη. Απλά είναι σα να κοιμάται συνέχεια.

pet
11-06-06, 18:27
Εννοείτε πως αυτό το ελαφρό στράβωμα που έχει στη σπονδυλική του στήλη είναι από τα γηρατειά? Και αναρωτιόμουν , έβαζα με το μυαλό μου διάφορα...και τα πτερύγια είναι κάπως...φτου να πάρει!
Α, κάτι ακόμα... λέτε να είναι υπεύθυνος για κάτι φαγωμένα σαλιγκάρια που βρίσκω στο υπόστρωμα? Τον πετυχαίνω καμιά φορα να τα ρίχνει για πλάκα, αλλά λέτε να τα τρώει? Ξέρετε τα κλασικά σαλιγκάρια μετανάστες, με καφε-κίτρινα καβούκια.

deMetrIs
11-06-06, 18:59
ισως ;) http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=11844

Mariel
12-06-06, 01:05
ξερω οτι αυτο που μπορει να κανουν καποιοι ειναι να δαγκωνουν τις κεραιες τους.δεν ξερω ομως αν μπορουν να τα φανε ολοκληρα...:confused:

spirosta
12-06-06, 15:07
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά...
Σήμερα το πρωί ο κοκκινούλης μου δεν έτρωγε.
Αργότερα τον είδα να παλεύει να ενέβει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να βουλιάζει συνέχεια...

Και πριν λίγο κατέβηκε στον πάτο...έτσι ακίνητος για καμια ώρα. Και μετά κατάλαβα τα χειρότερα...
:smt119
:smt103
:smt022:smt022:smt022:smt022:smt022:smt022:smt022: smt022:smt022:smt022:smt022:smt022:smt022:smt022

pet
12-06-06, 17:05
λυπάμαι πάρα πολύ... καταλαβαίνω πόσο μπορεί να είχες δεθεί μαζί του...

crazyio
12-06-06, 17:13
we are sorry :(
δένεσαι συναισθηματικά με το κάθε ψάρι ... και η απώλεια του έιναι δύσκολη ... και ιδιαίτερα αν πρόκειται για μονομάχο που ο κάθε ένας τους είναι μοναδικός ..... :(

spirosta
12-06-06, 18:15
Το ξεπέρασα γρήγορα ευτυχώς. Αύριο κιόλας πάω για αναζήτηση άλλου διότι δεν πρέπει να μου μείνει το ενυδρείο με ένα μόνο ψάρι λόγο φίλτρου...
Έριξα και αλατάκι για παν ενδεχόμενο...

pet
12-06-06, 21:07
Έχω να σου προτείνω το εξής..:D . Καταρχήν κανω promotion στη Mariel, (ούτε που τη ξέρω τη κοπέλα) όμως ξέρω ότι έχει halfmoon μονομάχους. Γιατί δεν της ζητάς να σου φέρει ένα... είναι πανέμορφοι και ξέρεις πως θα πάρεις κάποιον υγιή και προσεγμένο. Εγώ αυτό θα έκανα, καλύτερα να αγοράζεις από χομπίστα, θα ξέρεις και την ηλικία του, και από που κρατάει η σκούφια του... ρώτα ίσως έχει να σου δώσει...

Mariel
12-06-06, 23:47
λυπαμαι πολυ για την απωλεια του μονομαχου σου...:( :(

Έχω να σου προτείνω το εξής..:D . Καταρχήν κανω promotion στη Mariel, (ούτε που τη ξέρω τη κοπέλα) όμως ξέρω ότι έχει halfmoon μονομάχους. ...

:D :D

ο σπυρος εχει ηδη παρει εναν halfmoon απο μενα πριν λιγο καιρο ;)

crazyio
18-06-06, 12:17
εγώ να δώ πότε θα πάρω ..... :smt062 :smt062 :smt062 :smt062 :smt062 :smt062 :smt062 :smt017