Επιστροφή στο Forum : Koμμενη ουρα σε gappy!
Ειχα βαλει κατι γκαπι στο ενυδρειο....3 αρσεν. και ενα θυληκο....το θεμα ειναι οτι το ενα γκαπι νομιζω οτι η ουρα του ηταν ηδη κομμενη οταν το πρωτοεβαλα.....και μετα απο 2-3 εβδομαδες ψοφησε!
Μετα απο μια μερα ακομα ενα γκαπι ειχε κομμενη ουρα!
και τα 2 ηταν και ειναι αρσενικα! Μεταξυ τους δεν πλακωνονται αλλα ουτε με τα αλλα,οσο τα παρατηρω...υποψιαζομαι για το βραδυ οταν κλεινει το φως να γινεται καμια ''ιστορια''!!!
Παιζει να ειναι καποια αρρωστια???:confused:
Πρώτες υποθέσεις είναι τα ανεβασμένα νιτρικά και κάποια κοφτερά αντικείμενα στο tank..
Πες μας όμως για το ενυδρείο σου, τις τιμές του, τη σύνθεση..
PS. Γνωρίζεις ότι 1 αρσενικό guppy πρέπει να βρίσκεται σε 1 tank με τουλάχιστον 2 θυληκά (3 ή 4 ακόμα καλύτερα)
Fin rot μου "μυρίζει".
Μετρήσεις από το νερό του ενυδρείου μπορείς να μας πεις ?
το πιο πιθανό είναι το fin rot!
αν κάνεις θεραπεία φρόντισε να ακολουθήσεις ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τις οδηγίες απο το φάρμακο...
Στα δικά μου τα guppy (τα αρσενικά), έχω παρατηρήσει πολλές φορές να τα κινηγούν και να τα δαγκώνουν οι θηλυκές. Ακόμη και αν είναι λιγότερες σε αριθμό από αυτά!
Μήπως έχεις μονομάχο ή τιγράκια στο ενυδρείο;
Οχι δεν εχω τιποτα απο τα δυο!!!
Ψοφησε μεχρι τωρα και η θυληκια και το αλλο με την λιγο κομμενη!(το δευτερο δεν του ειχε μεινει καθολου ουρα οταν το πεταξα:o )
Τωρα εμεινε μονο ενα!!!
Οι μετρησεις μου ειναι....αμμωνια δεν υπαρχει....μονο λιγο ανεβασμενα τα νιτρικα αλατα!(αυτο μπορω να το κατεβασω με αλλαγες νερου ή με τοποθετηση αληθινων φυτων νομιζω!)...θερμοκρασια παιζει 26-27!!!
Αν εννοείς το ΝΟ2, έχεις πρόβλημα... Αν εννοείς το ΝΟ3, εντάξει...
Αν δεν κάνεις κάτι ΣΥΝΤΟΜΑ, θα το χάσεις και αυτό, πάντως...
Υ. Σ.: Κάπου διάβασα ότι:
"...τα ψάρια πεθαίνουν. Οι άνθρωποι ΨΟΦΑΝΕ...!"
:cool:
NO3 ειναι καπως ανεβασμενο.
Σκεφτομαι να βαλω ενα μικρο αληθινο φυτο μεσα!!!
Αλλαγές νερού πρέπει να κάνεις...ξεκίνα ;)
Πρόσθεσε και λίγο αλατάκι οταν θα κάνεις την αλλαγή.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.