Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αναγνώριση φυτού επιφανείας...

filoxenos
30-05-06, 17:13
Ενα από τα πιο όμορφα φυτά που έχω, είναι και αυτό της φωτό. Γεμίζει τις ήρεμες επιφάνειες των ενυδρείων πολύ γρήγορα και δημιουργεί ένα πολύ συμπαθητικό σκηνικό!
Αναζητώ το όνομά του :confused: ώστε να βρω περισσότερες πληροφορίες... :cool:

rita
30-05-06, 17:42
νομιζω οτι κατι τετοιο επεπλεε στα ενυδρεια με τα κλαδεματα στον συλλογο??

halvas69
30-05-06, 21:01
Μήπως το έχεις μπερδέψει με την "φακή" ?
Γιατί στην φώτο δεν είναι φακή, αλλά κάτι που μου φέρνει σε νούφαρο και μου δείχνει και αρκετά μεγάλο για ενυδρείο.

ΥΓ Αν θες "φακή" πάντως, υπάρχουν κουβάδες ολόκληροι χε,χε

filoxenos
30-05-06, 21:33
Μήπως το έχεις μπερδέψει με την "φακή" ? Γιατί στην φώτο δεν είναι φακή, αλλά κάτι που μου φέρνει σε νούφαρο και μου δείχνει και αρκετά μεγάλο για ενυδρείο.
ΥΓ Αν θες "φακή" πάντως, υπάρχουν κουβάδες ολόκληροι χε,χε
Δεν το έχω μπερδέψει, απλά δεν το ξέρω (ούτε την φακή ξέρω γιατί δεν την έχω δει ποτέ μου). Σε μια προσπάθεια καλύτερης περιγραφής, θα σου πω ότι το μεγαλύτερο έχει διάμετρο (αν το "κυκλοποιήσουμε"...) περίπου 2,6 cm και έχει 7 φυλλαράκια και ένα μάτσο ψιλές ρίζες από κάτω, που "κρέμονται" μέσα στο νερό... Και μάλλον δείχνει να μην μεγαλώνει άλλο...
Τί είναι? :confused:

george
30-05-06, 21:56
http://www.plant-identification.co.uk/skye/lemnaceae/lemna-minor.htm

filoxenos
30-05-06, 22:11
http://www.plant-identification.co.uk/skye/lemnaceae/lemna-minor.htm
Νάξερα και αγγλικά... :(
Δηλαδή το όνομα είναι Lemna minor? :confused:
Ελληνικό έχει? :confused:

dimitrig
30-05-06, 22:16
Pistia Stratiotes
Tropica No 128

filoxenos
30-05-06, 22:25
Pistia Stratiotes
Tropica No 128
Καλησπέρα Δημήτρη και ευχαριστώ.
Είσαι σίγουρος για τη διάγνωση? Γιατί στην εικόνα βλέπω να έχουν γράμμωση τα φύλλα, που δεν υπάρχει στα δικά μου, τα οποία είναι λεία και βελούδινα (δεν πιάνει/στέκει ούτε το νερό επάνω τους!). Κατά τα άλλα:

"Pistia stratiotes is a beautiful floating plant for open aquariums and indoor ponds. It is easy to propagate by using runners. In Europe it can also be used as a summer plant in garden ponds, but in the tropics it is regarded as a serious weed. It is also good in traditional aquariums, where the fine, long, decorative roots provide hiding-places for gouramies and other surface fish. If growth is good it must be pruned to prevent it overshadowing the other plants."

dimitrig
30-05-06, 22:37
Και τα δικά μου είναι λεία και βελούδινα και δεν πιάνει/στέκει ούτε το νερό επάνω τους!
Αλλα έχουν γραμώσεις και άλλα όχι.

filoxenos
30-05-06, 22:48
οκ, ευχαριστώ :cool:

soza
30-05-06, 23:27
Δεν νομιζω οτι ειναι Pistia...

filoxenos
30-05-06, 23:37
Και τότε τι λες ότι είναι?
Πάντως η περιγραφή ταιριάζει και ο Δημήτρης λέει ότι έχουν και δεν έχουν...
Υποθέτεις κάτι άλλο?

halvas69
30-05-06, 23:56
Lemna minor είναι η "φακή" στα Ελληνικά.
Link : http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fyta/Lemna_minor.htm

Τα Pistia stratiotes είναι είδος νούφαρου και τα έχει ο Τάκης στην λίμνη του, κοινώς τα έχω δει live και γίνοται αρκετά μεγάλα για ενυδρειακή χρήση, εκτός αν διαθέτεις τερατάκι ενυδρείο.
Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι αυτά που έχεις στην φώτο, αλλά θα μας πει καλύτερα ο Τάκης.

filoxenos
31-05-06, 00:03
Lemna minor είναι η "φακή" στα Ελληνικά.
Link : http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fyta/Lemna_minor.htm
Τα Pistia stratiotes είναι είδος νούφαρου και τα έχει ο Τάκης στην λίμνη του, κοινώς τα έχω δει live και γίνοται αρκετά μεγάλα για ενυδρειακή χρήση, εκτός αν διαθέτεις τερατάκι ενυδρείο. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι αυτά που έχεις στην φώτο, αλλά θα μας πει καλύτερα ο Τάκης.
Απ' ότι είδα, μάλλον έχεις δίκιο. Είναι τελικά η περίφημη φακή, με το όνομα Lemna minor.
Ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή και προσπάθεια. ;)

klaz
31-05-06, 00:09
πω,πω...μακρια και αγαπημενος απο αυτο το φυτο..προσπαθω να απαλλαγω κανα 2μηνο...και παλι το βλεπω μπροστα μου....εξαπλωνεται σαν ιος......:confused::confused:

Takis
31-05-06, 00:15
Pistia stratiotes δεν ειναι απο οτι φαινεται και στην φωτο.
Απο την αλλη μερια η φακη ειναι πολυ μικρη για να λεμε οτι θα φτασει τα 2,6 cm και εξαλλου δεν κανει πολλα φυλλα.

filoxenos
31-05-06, 00:17
πω,πω...μακρια και αγαπημενος απο αυτο το φυτο..προσπαθω να απαλλαγω κανα 2μηνο...και παλι το βλεπω μπροστα μου....εξαπλωνεται σαν ιος......:confused::confused:
Γιατί όμως? Εγώ το βρίσκω καταπληκτικό! Μ' αρέσει πολύ, κάνει και τη σκιά που πρέπει πάνω από τις ανούμπιες, κρύβεται και ο γόνος από κάτω, πρασινίζει ο τόπος και μοιάζει με μίνι "νούφαρο", αναπτύσσεται και στα ενυδρεία μου που δεν έχουν φως και που άλλα φυτά τα "παίζουν"... Μια χαρά είναι! :cool:

Takis
31-05-06, 00:17
Να και μια φωτο που φαινονται και τα δυο μαζι για να φανει η διαφορα μεγεθους.

klaz
31-05-06, 00:20
Γιατί όμως? Εγώ το βρίσκω καταπληκτικό! Μ' αρέσει πολύ, κάνει και τη σκιά που πρέπει πάνω από τις ανούμπιες, κρύβεται και ο γόνος από κάτω, πρασινίζει ο τόπος και μοιάζει με μίνι "νούφαρο", αναπτύσσεται και στα ενυδρεία μου που δεν έχουν φως και που άλλα φυτά τα "παίζουν"... Μια χαρά είναι! :cool:καλα,και εμενα μου αρεσε στην αρχη,αν και μπηκε τυχαια στο ενυδρειο,καιοταν καταλαβα οτι μετα απο λιγο μου εκρυβε το φως απο τα αλλα φυτα,δοκιμασα να το ελλατωσω....και απο τοτε βγαζω,βγαζω,βγαζω,βγαζω,βγαζω,βγαζω.........και ναι ακομα βγαζω.......:D:D

filoxenos
31-05-06, 00:27
...Απο την αλλη μερια η φακη ειναι πολυ μικρη για να λεμε οτι θα φτασει τα 2,6 cm και εξαλλου δεν κανει πολλα φυλλα.
Το βρήκα!
Είναι γιγαντιαία Lemna minor - φακή, μεταλλαγμένη μετά από "ζευγάρωμα" με... Pistia stratiotes ! :D
Φακή μεγάλη είναι, παιδιά... Τώρα γιατί η δική μου μεγαλώνει τόσο πολύ, δεν ξέρω, αλλά κάποιος λόγος θα υπάρχει. :cool:

lasal
31-05-06, 00:42
Αναζητώ το όνομά του :confused: ώστε να βρω περισσότερες πληροφορίες... :cool: Limnobium laevigatum
;)
http://www.shopsolution.nl/clients/seameuk/prod_images/26003.jpg

filoxenos
31-05-06, 01:01
Limnobium laevigatum
;)
http://www.shopsolution.nl/clients/seameuk/prod_images/26003.jpg
.................................................. .........!! :rolleyes: ;) :D
+-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3

Υ.Σ.: Αυτό θα πει μπέρδεμα..! :D

pet
14-06-06, 10:16
Πού θα το βρούμε αυτό το φυτό? Είναι διαδεδομένο στα πετ σοπ? Μήπως το έχει κάποιος να μοιράσει λίγο? Ας αφήσει λίγο στο Σύλλογο βρε αδερφέ!

KOKORAS
14-06-06, 10:35
θα σας φερω μπόλικη εγώ την άλλη εβδομάδα στο σύλογο. Αυτην τη βδομάδα δεν μπορώ λόγω απογευματινής βάρδιας.